Antibiyotik kullanımı

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.156
11.058
248
Kızlar selam

Kızım 3 yaşıında. Bu yaşına kadar sonuncuları şimdi ve iki ay önce olmak üzere toplam 3 kez antibiyotik kullandık. Sorum şu; hastaneye gittiğinizde ezbere yazılmaya devam ediyor bu antibiyotikler. Siz gittiğinizde ne yapıyorsunuz? Viral ya da bakteriyel ayrımı yapmasını istiyor musunuz? Kızım 2.5 gündür 39.5 derece ateşli(ateş düşürücü etkisiyle düşüyor, sonra yine çıkıyor) Antibiyotik etki etmiyor sanırım

Son düzenleme:
3 kez antibiotik e ragmen ates dusmuyor ise sebebini arastirmalilar.
Kan alindi mi?
Yani uzun sure.
Ben Türkiyede degilim. Fakat cocuklarima antibiotik agir ortakulak iltihabi gecirdiklerinde verildi .

Kan alindi mi?
Yani uzun sure.
Ben Türkiyede degilim. Fakat cocuklarima antibiotik agir ortakulak iltihabi gecirdiklerinde verildi .
Yok işte hiç-bir test yapılması ve hala ezbere yazılmaya devam ediyor. Benim içime asla sinmiyor. Üçünde de istemeye istemeye kullandım. İstememe sebebim de viral olduğunu düşünmemdi. Bundan sonra mutlaka doktora söyleyeceğim. Ne gerekiyorsa bakılsın. Yoksa gereksiz ilaç yükünden başka bir şey yok

Kan alindi mi?
Yani uzun sure.
Bu arada 3 yılda 3 kez ayrı hastalıklarda kullandı. Sürekli değil

Yok işte hiç-bir test yapılması ve hala ezbere yazılmaya devam ediyor. Benim içime asla sinmiyor. Üçünde de istemeye istemeye kullandım. İstememe sebebim de viral olduğunu düşünmemdi. Bundan sonra mutlaka doktora söyleyeceğim. Ne gerekiyorsa bakılsın. Yoksa gereksiz ilaç yükünden başka bir şey yok
Israrci olun.
2Ay 3 defa ve hala inatci ates. Altinda baska birsey yatiyor olabilir.
Kan tahlilinde israrci olun.
Ne gibi semptomlar var ates disinda?

Acilde mi yazılıyor ilaçlar yoksa çocuk doktorunda mı

Nasıl yani ? 2 ayda 3 kere mi kullandı

Eee 3 senede 3 antibiyotik çok normal hatta çok az bile
Benim derdim az veya çok olması değil. 3 kere olması da benim çabamla zaten. Yoksa önüne gelen yazıyor. Benim sorduğum şey şu; viral veya bakteriyel ayrımı yapıyorlar mı

Benim derdim az veya çok olması değil. 3 kere olması da benim çabamla zaten. Yoksa önüne gelen yazıyor. Benim sorduğum şey şu; viral veya bakteriyel ayrımı yapıyorlar mı
Viral e hicbir faydasi yok o yuzden vermiyorlar.
Bakteriyel oldugunu bilmek icinde enfeksiyon sayisi,kan tahlili,cigerleri dinleme,kulaga bakip ölcme ile karar verilecek birsey

Mesela ne için içiyor boğaz enfeksiyonu mu doktor ne teşhis koyuyor ? Her durumda doktor kan vs almıyor bazı durumlarda alıyor viralden şüphe ettiği zaman . Bazı şeyler direk bariz belli oluyor zaten

Antibiyotik 48 saat sonra etkilemeye başlıyor, siz başlayalı ne kadar oldu?
Şikayete göre bazen crp ye bakıyorlar ama mesela ciğerde bir şey duyduysa ya da orta kulak enfeksiyonu ise kana bakmadan antibiyotik mutlaka yazıyorlar. Bizim dr umuz mümkün oldukça az antibiyotikten yana ama ciğere indirse ya da kulaktaysa mutlaka veriyor. Onun dışında ciğerde ses,boğazda ,kulakta enfeksiyon görmezse takibe alıyor ya da bazen kan testi yapıyor yani muayene sonucu ve çocuğun durumuna göre karar veriyor.
İçinize sinen güvenilir bir çocuk dr u bulup hep ona giderseniz , acaba yanlış mı verdiler kaygınız olmaz. Bizim dr umuz tek ten neyi var niye verdi anlatıyor mesela. İçinize sinmiyor da nazikçe sorun, acaba antibiyotiksiz geçme ihtimali var mı,nesi var gibi bence o zaman dr açıklar size

Çoğu hastanede viral hastalık için test yok. Doktorlar eğer ciddi bir tablo varsa muhtemelen viral bir şey geçiriyor diyorlar ama hangi virüs olduğu tespit edilemiyor. Çok ciddi bir durum yoksa antibiyotik yazıyorlar. Oğlum bir kaç kere hastanede yattı, kan alıp viral olabilir dediler. Ve hem antibiyotik hem de antiviral kullandılar. Zaten şu an piyasada virüs için kullanılan tek bir ilaç var. Hep onu ve muadillerini veriyorlar. Viral hastalıklar düşmeyen ateş ve daha ciddi enfeksiyon şeklinde ilerliyor. Sizinki antibiyotikle düzeliyorsa viral olmayabilir, 1 hafta kullanımı tamamlayın bence

Kızlar selam

Kızım 3 yaşıında. Bu yaşına kadar sonuncuları şimdi ve iki ay önce olmak üzere toplam 3 kez antibiyotik kullandık. Sorum şu; hastaneye gittiğinizde ezbere yazılmaya devam ediyor bu antibiyotikler. Siz gittiğinizde ne yapıyorsunuz? Viral ya da bakteriyel ayrımı yapmasını istiyor musunuz? Kızım 2.5 gündür 39.5 derece ateşli(ateş düşürücü etkisiyle düşüyor, sonra yine çıkıyor) Antibiyotik etki etmiyor sanırım
Tabi ki o ayrımı yapmalı. Antibiyotik etki etmeyecekse neden bünyesine yükleyeyim ki zorla. Burada doktor çok önemli. Ezbere yazılmasından nefret ediyorum.

Benim doktor arkadaşım var kendi çocuğunda ateşi 3 gün düşüremezse antibiyotik başlıyor. Yani el ayak ağız kızamık vs değilse. Influenza mı beta mı doktor muayene edince anlar diyor. Testler tırı vırı yalan dolan diyor. Kendisi devlet hastanesinde doktor bunun da etkisi var tabi. Özellere gittik mi sürüntü alıyorlar kan tahlili yapıyorlar öyle ilaç başlanıyor. Betayı anlamak için sürüntü alan dolandırıcıdır diyor benim arkadaş. Neyse bi doktor çıkar falan çok konuşmayam ama biz de doktor olmadığımız için içimiz sürüntü alınınca falan rahat ediyor.

Antibiyotikten kaç doz kullandınız kaç gündür ateşli çocuk şu an?

Benim doktor arkadaşım var kendi çocuğunda ateşi 3 gün düşüremezse antibiyotik başlıyor. Yani el ayak ağız kızamık vs değilse. Influenza mı beta mı doktor muayene edince anlar diyor. Testler tırı vırı yalan dolan diyor. Kendisi devlet hastanesinde doktor bunun da etkisi var tabi. Özellere gittik mi sürüntü alıyorlar kan tahlili yapıyorlar öyle ilaç başlanıyor. Betayı anlamak için sürüntü alan dolandırıcıdır diyor benim arkadaş. Neyse bi doktor çıkar falan çok konuşmayam ama biz de doktor olmadığımız için içimiz sürüntü alınınca falan rahat ediyor.

Antibiyotikten kaç doz kullandınız kaç gündür ateşli çocuk şu an?

Biz de başladık ilk günden. 5 gün kullanıp bırakacağız. Pazar günü son. Şıp diye ateşi dün düştü. Muhtemelen antibiyotik olmasa da geçecekti zaten. Boş yere kullandığım için bir tık üzüldüm ama bundan sonra 3 gün beklemeden hiçbir şey vermeyeceğim.

Aslında benim bugüne kadar 3 kez antibiyotik kullanmam (bence bu bile fazla) benim hep ateşi düşürmeden beklemem ve vücudun kendi kendini iyileştirmesi üzerineydi ama bunda panikledim. Sağlık olsun diyorum.. Bundan sonra eski sistem devam 🙈

Back
X