Antidepresan Bırakma Sonrası...

güler tabi ya , neden gülmesin.. :) etrafa anlatmak, etrafın mutsuzken mutlu olurda, mutluyken mutlu olmazlar seninle. demek istediğim o ki.. sen teksin, özelsin.. bunu benimsemek önemli

haklısın, birde bu kötü sürecimde anam eş dost akraba bi dedikodumu yaptılar sorma, yıllarca evimize gelip yediler içtiler güldüler, başıma olaylar gelince vahvahhh ettiler meğer arkamdan ohhh iyi oldu diyolarmış, annemde çalışınca başın dik olur diyor bunlara karşı , ben namusuma Allah'a şükür leke getirmedimki eğik olayım, ne paraymış beeee millete başını dik tutturuyor, benim başım böle de dikte anlayan yok be bacımm işte

Şu an ben de o süreçteyim..İlaçlarımı bırakmaya çalışıyorum, epey yol katettim lakin ilacı almadığım zaman, yani boş günlerde aynı senin gibi oluyorum. Özellikle ağlama krizi ve tahammülsüzlük konusunda. Hoooop eskiye dönüveriyorum.

Sebebi çok açık, bu ilaçlar beyne güçlü serotonin salgılayan şeyler. Beyin kimyasıyla oynuyor. Alınmadığı zaman şaşırıyor bünye..
Sabretmekten başka yapılacak bir şey yok, bünyen yavaş yavaş alışacak.

Canım doktorunla tekrar görüşmeni tavsiye ederim..
Belki de doğru zamanda bırakmadın ilacı :26:
Bir de şöyle birşey var ki sosyal olmak için tabiki de işe girmek gerekmiyor
Bi kursa yazılabilirsin,yemek,nakış,dans,jimnastik,halk oyunları vs
Kafanı dağıtacak,üzülmene sebep olacak ortamlardan uzak durmalısın
Ve istemediğin halde sakın işe girme
Madem mutsuzsun seni mutsuz eden uğraşlarla ilgilen

lustral 50 mg alıyodum ben, 10 gün beklesem sonra devam ederse dr.gitsem diyorum. serotonin veriyomuş evt, leyla gibi iyiydim ben yaaa:((

memleketim küçük turistik bi yer , fazla bişe yok ama yemek pasta çörek çok yapıp ilgileniyorum hiç sevmezdim hoşuma gidiyo bu ara, ev gezmesi yapıyorum iyi bişeymiş bunlar aslında, ist.da bölede, memleketimde mahallem çok sakin ama iyi kötü yeni çevre edinilir elbet.

lustral 50 mg alıyodum ben, 10 gün beklesem sonra devam ederse dr.gitsem diyorum. serotonin veriyomuş evt, leyla gibi iyiydim ben yaaa:((

İsim vermicem ama benim ilaçlarım çok daha ağır..yavaş yavaş alışacak bünyen..Arkadaşın dediği gibi, seni mutlu edecek farklı uğraşlar bul kendine.

Nasıl azaltarak bırakmanı önerdi doktorun?

cnm öncelikle geçmiş olsun.hemen hemen herkes böyle zorlu süreçten geçiyo.doktorun ilacını yava yavaş bıraktırması çok iyi olmuş ama sanırım sen ilaçlara alıştığın için bırakınca gene eski haline dönmüşsün.bu tarz ilaçlar bağımlılık yaratıyo dikkatli kullanılması gerekiyo.bence tekrardan bi doktora git derim.durumunun normal olup olmadığını doktorun karar versin.en azından gece yatmadan önce rahatlaman için bi ilaç verebilir.
elinde bi meslik var mı ya da ne iş yaptın bilmiyorum.benim gördüğüm kadarıyla seni mutlu edecek bi yerde çalışmadın ya da şöyle diyim mutlu edecek bi mesleğe sahip değilsin.işkur un bir çok mesleğe yönelik verdiği kurslar var ve kurstan sonra seni direk işe yönlendiriyorlar.belki bu tarz bi çalışman olabilir.ya da ismek ve halk eğitime gidersen el becerine yatkın kursları bulabilirsin.boncuk işleme takı tasarım resim ebru sanatı gibi bi çok bölüm var.bir süre boş durmak da insanın canını sıkar.en basiti eline bi kitap al oku kendini geliştir cnm.böyle yaparak kendini daha da çıkmaza sokuyorsun.

canım bu etkiler devam ederse tekrar psikytr gidicem gitmezsem zaten olmaz,

iş konusunda evt işletme fak.mezunuyum ve beni mutlu eden iş ortamım hiç olmadı.
kurslar vs olabilir elbet ama hergün mutlaka kitap okuyorum günceliği siyaseti sağlıktaki gelişme vs takip ederim,
tanımadığım biriyle bile oturup sohbet etcek bişe mutlaka bulurum.

iş konusundan bu yüzden soğudum, işsizde mutlu olunur düşüncesi var kafamda hep ama bunu bizimkilere ve çevreme kabul ettiremedim artık direk söylüyorum çalışmak istemiyorum diyee. Çoğuda ya yanlış anlıyo yada tartışma olyo işte vs.
tv fazla izlemem, sinema giderim,yürüyüş yaparım arkdşlrımla konşurum vs vs. yani önceden hiç yapmadığım şeylerdi bunlar,odamdan çıkmazdım ama şimdi öle değilim, ama herkes çalışınca mutlu olursun değişik olur diyo bunu da ben kabul edemiom, agresifim bu yüzden.

Öle şeyler yaşadımki üstüste sebebi olanları Allah'a havale ediyorum yine. Bu ilaçtan da kurtulurum inş.

Son düzenleme:

Daha fazla ilac almak tabiiki iyi deil ama sorunlarin suan hala devam ediyo yani zaten skinti ve baski altindayken bide ilacin etkileriyle iyice kendini harap etme diye dedim. Belki herseyin yoluna girdigi bi gun gelir ve ozaman birakman daha kolay olur? Tabii dedgim gibi ben kendi adima boyle yaptim dr.un biraktirdiysa zamani gelmis demektir. Ama dr.unun sorunlarinin bitmediginden haberide olmasin lazim. Son gelismelerden falan. Umarim hersey yoluna girer bi an once

çok haklısın, bence 10 gün bekleyim, devam ederse ve ağlamalarım filan sıklaşma moduna girerse hemen randevu alıp giderim, umudum zaten birazda olsa bişeylerin yoluna girmesi.

anlattığın kadarıyla asosyal biri de değilsin.ama dediğim gibi ilaçları uzun zaman kullanınca bağımlılık yaratıyo.biraz da bunun için tekrar aynı şeyleri yaşadığını düşünebilirsin.umarım kolay atlatırsın.her gece bol bol dua et uyumadan önce.seni rahatlatır.

tüm günüm duayla geçti hatta vakit namazlarımı bile kıldım mümkün olduğunca, kuran-ı kerim okuyorum bunlar kafamı dağıtıyo.

Eğer doktorunuz biraktrdiysa o önermeden tekrar ben ilacsiz yapamiyorum diyip baslamayin ilaca.

Antidepresan ilaclar başlarken ve birakirken yan etkilerini çok fazla gösterirler.. Bu ilacsiz yapamadiginiz ya da bagimli olduğunuz anlamina gelmez nasil başlarken sizde değişiklik yarattiysa birakirkende yaratacak.

Bu durum 1 - 1.5 ayda duzelecektir. Sabirli olun.
Çevre çok önemli size destek olacak birileri varsa yardim isteyin sakin kalmaya calisin..

Bu ilaci mutlaka bir gün birakacaksiniz zaten bosa bu kadar yol almisken sil bastan baslamayin.. Cok geçmiş olsun...

Acil şifa diliyorum ben sana ama sanırım o saydığın etkiler depresyona benzemiyor, doktorunu değiştir, ilacıda alma
senin hastalığın başka sanırım
büyük hastanenin psikiatri bölümüne gitmeni tavsiye ederim aynen burada anlattığın gibi onada anlat ,doktor var doktorcuk var ,umarım hayatını düzene sokar mutlu olursun

Ailenizle, iş sana iyi gelir diyen kim varsa alın karşınıza konuşun'ben şu an iyiyim, mutlu olacağım şekilde hareket etmeye çalışıyorum, üzerime gelmeyin, zamana ihtiyacım var, hazır hissettiğimde halledeceğim'vs.belirtin. Üzerinizde baskı hissediyorsunuz belliki. Sizi anlayışla karşılayacaklardır.
Kolayliklar dilerim.

aynı fikirdeyim. ben de ilaç bırakma sürecinden geçtim. başlarken olduğu gibi bırakırken de bir alışmasüreci oluyor. hemen bağımlı mı oldum falan diye düşünmeyin. bence bir meşguliyetiniz olsun. yoksa insan kendini boşlukta hissedince biraz daha zor olur...

Çok haklısın, bu ilaçla bi şeyleri atlattım çok şükür, illa ilaç alayım demiyorum zaten ama şu ağlama krizleri başlamasa çok iyi olcak, bebek ıngaaaaaaa dese ben bebekten önce başlıcam ingaaaaaaaaaaa demeye walla o haldeyim yani

evt yaaa önemli olan o saçma sapan olan boşluğa düşmemek, Allahım sen sabır ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…