Şu an için o kadar ileriyi düşünemiyorum,hani önce elimdeki sıkıntıyı bi atlatayım sonrasını sonra düşünürüm diye düşünüyorum :)Şimdilik sorun değil ama ileride olacak evlenmek isteyeceksin karşındaki insana durumu anlatamayacaksin hadi evlendin hamile kalınca ilaçları bırakmak zorundasin bu sefer daha çok perişan olucaksin
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Prozaca da hafif diyorlardı, demekki herkeste aynı etkiyi göstermiyor, sizin yerinizde olsam ben de korkardım peki şimdi nasılsınız? Yani ilaç kullanmadan nasıl atlattınız?Ben prozac başlamıştım şurup olanı, ilk hafta bolca mide bulantısı oldu bas dönmesi falan,tolere edebileceğim yan etkilerdi bunlar, ama sonra kafamı zonklatacak şekilde tansiyonumu yükseltti, 18 gün dayanabildim bıraktım, ba ama tansiyondan vefat etti korktum açıkçası,doktora da gitmedim o olmadı bunu deneyelim işine girmek istemedim
Çok teşekkürler hannaz ablacım :) fazlasıyla sersemlik yaptı ben de o yüzden biraz korktum sürekli böyle mi olacam diye :/İlaçlar ilk zamanlar sersemlik yapıyor , bu sersemlik kişiden kişiye göre değişebiliyor , ilacı bıraktıktan sonra da düzelebilirsin , bünyen alıştıktan sonra da düzelebilirsin .
Geçmiş olsun .
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Prozaca da hafif diyorlardı, demekki herkeste aynı etkiyi göstermiyor, sizin yerinizde olsam ben de korkardım peki şimdi nasılsınız? Yani ilaç kullanmadan nasıl atlattınız?
Çok teşekkürler hannaz ablacım :) fazlasıyla sersemlik yaptı ben de o yüzden biraz korktum sürekli böyle mi olacam diye :/
10yıl mıBen 21 yaşında gittim ilk psikiyatri ste ilaçlara başladım 10 yıldır kullanıyorum. Ara ara bırakmak istedim 2-3 ay dayanamıyorsunuz ilaçsız mecburen yine başlıyorum ilaç yoksunluğu vücudunda öyle etkiler yaratıyor ki neyin ne olduğunu anlayamıyorsun.eroinden daha tehlikeli .yasayamiyorsun ilaçsız.bu konu hakkinda sana sayfalarca tecrübe yazabilirim.ama tek bildiğim şimdiki aklım olsaydı 21 yaşında hiç psikiyatri ye gitmezdim. Sinirse sinir edenler cekşeymiş keşke kirsaymisim dokseymisimde bu ilaçlara hiç başlama saymisim.
Benim ki de ankisiyeteydi sanırım doktor teşhis koymadı koyduysa da bana söylemedi, önceden aşırı panik oluyordum, kaygılanıyordum şimdi herşey bomboş gibi, ama ben yine dersimi çalışamıyorum, bıraksam yine eskisi gibi olmaktan da korkuyorum, iki ucu b*klu degnekAtlatmadım ama inan o 18 gün çok daha kötüydüm, hani devam etsem belki kafalar güzelleşecekti ama dedigim gibi yüksek tansiyon tolere edebileceğim bi yan etki değil hem ruhsal hem fiziksel olarak, işimi yapamıyodum pc ye bakarken gözlerim zonkluyodu kafam zınk zınktı bugün düşer mi yarın düşer mi derken baktım gündemim bu olmuş daha bi kötü oluyorum bıraktım
Teşhisim anksiyeteydi, hala kaygılarım oluyo ama bertaraf edebiliyorum şimdilik
Devlet hastanesinde önce psikiyatriste gidiliyor o sizi psikologa yönlendirirse psikoloğa gidiyorsunuz, direk psikologa gidilmiyor malesefBence iyi bi psikolog bul ona git o duruma göre seni yönlendirir psikiatriste.belki terapiyle hallolur sıkıntın
Aynen şu an o durumdayım,okuduğumu anlamm için 2-3kez okumam gerekiyor,önceden okur geçerdim daha zor hatırlıyorum bildiklerimi de, siz ne kadar süre kullanmıştınız, ben daha yeni kullanmaya başladım hemen bırakabilir miyim ki?Bende kullandım kafama bisey girmiyordu beynim uyusuk gibi hic bi denileni anlamiyodum odaklanamiyodum dozunu yükseltti dahada arttı şikâyetlerim sonra düşündüm benim buna ihtiyacim yok faydasida yok beni daha kotu ediyo diye biraktim birden biraktgm için kalbim sksyodu ve bıçak saplaniyo gibi ağrı giriyodu ara ara ugunduruyodu resmen doktora sordum kesinlikle birden birakmamam gerektigini kalp krizine yol acabilecegini yavaş yavaş azaltarak bırakmam gerektiğini söyledi öyle yaptım ve kurtuldum illetten hic bi faydasını da görmedim kullandgm süreçte iyice mala bağlamıştım
7 yada 8 sene önce kullandım ve çok iyi hatirliyorum ailem uzuluyodu artik halime yanlış hatirlamiyosam 3 4 ay kadar kullandım ama iyi edeceğine daha kotu ediyo kaldiki küçücük bi haptan ne beklenirki mantiken bi dusunursen saçmaAynen şu an o durumdayım,okuduğumu anlamm için 2-3kez okumam gerekiyor,önceden okur geçerdim daha zor hatırlıyorum bildiklerimi de, siz ne kadar süre kullanmıştınız, ben daha yeni kullanmaya başladım hemen bırakabilir miyim ki?
7 yada 8 sene önce kullandım ve çok iyi hatirliyorum ailem uzuluyodu artik halime yanlış hatirlamiyosam 3 4 ay kadar kullandım ama iyi edeceğine daha kotu ediyo kaldiki küçücük bi haptan ne beklenirki mantiken bi dusunursen saçma
Yavaş yavaş bırak iki günde bi içmeye başka sonra üç gün sonra yarim yarim sonra tamamen bırak çünkü seninde ihtiyacın yok yaşın kaç bilmiyorum ama bile bile kendine zarar verme sorunun derdin ne bilmiyorum ama konuşmak iyi gelir güvendiğin bi arkadasinla paylaş rahatlatır kendine vakit ayir dersine okuluna sarıl hic bişeyin senden önemli olmadigini unutma
23 yaşındayım,üni. den geleli 1yıl oluyor neredeyse, hiç arkadasım yok olanlarla da telefonda konuşuyoruz anca, ayda yılda bir de buluşuyoruz, bu da etkiliyor aslında su an çalışmıyorum, pek ortamım da yok7 yada 8 sene önce kullandım ve çok iyi hatirliyorum ailem uzuluyodu artik halime yanlış hatirlamiyosam 3 4 ay kadar kullandım ama iyi edeceğine daha kotu ediyo kaldiki küçücük bi haptan ne beklenirki mantiken bi dusunursen saçma
Yavaş yavaş bırak iki günde bi içmeye başka sonra üç gün sonra yarim yarim sonra tamamen bırak çünkü seninde ihtiyacın yok yaşın kaç bilmiyorum ama bile bile kendine zarar verme sorunun derdin ne bilmiyorum ama konuşmak iyi gelir güvendiğin bi arkadasinla paylaş rahatlatır kendine vakit ayir dersine okuluna sarıl hic bişeyin senden önemli olmadigini unutma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?