Antidepresan - İlişkiler - Duygular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
6-7 senedir antidepresan kullanıyorum anksiyete depresyon nedeniyle..
Bugüne kadar hep ilişkilerden kaçtım çünkü asırı bir ayrılık korkum vardı acı cekmekten korkma vs. bu yüzden hep kaçıyorum.
İlişkim olunca da tutmadı hep seviyor muyum sevmiyor muyum anlamadım 2 kez oldu bu ve sevemedim bitti.
Bu kez güvensizlikle başlayan bir ilişki oldu bunun da payı var lakin ben kendimi çözemedim. Bir - iki gün seviyor hissediyorum gayet sıcak sevişerek sarılarak öperek düşünün.. sonra birden bana sıkıntı daraltı düşünceler geliyor bakıyorum tipine kusurlar buluyorum ne bileyim hareketleri itici geliyor öpesim bile gelmiyor suan. Düşündükçe daralıyorum karar veremiyorum ilişkiye devam edip etmeme konusunda.
Bitirip üzülücem pişman olucam diye korkuyorum devam edim desem düşünüp duruyorum niye böyle hissediyorum ki diye.
Antidepresan ve kaygılarım mı beni böyle yapıyor diye düşünüyorum artık

Büyük ihtimalle yalnızlık korkusundan devam ediyorsun ilişkine.
Gerçekten sevsen duyguların bu kadar karışık olmazdı.
Eminim gencecik kızsın, karşına kimler çıkar. Güvenmediğin ve sevmediğin biriyle boşuna enerji kaybediyorsun.

28 yaşıma geldim.. yalnızlıktan korktuğum bir gerçek.. ilişki istediğim de bir gerçekti. Bu kişiye hiçbir şey hissetmeden başlamadım. Çok büyük çekim duyuyordum eve gidip sürekli düşünüyordum hata yapmasaydı beraber olacaktık onu seviyorum diye aglıyordum. Ama bana bazen böyle hissizli ve sıkıntı geliyor depresiflik dolayısıyla birde kpss ye hazırlanıyorum onun da stresi var ders calısamadıkca moralim bozuluyor. Beraber calısalım dedi gecen gün mutlu oldum cok güzelde calıstık ettik. Ertesi gün yine bana sogukluk geldi ne ders calısasım var ne onla huzurlu hissetme hali bıktım yani ben duygudurumumdan

Bıktıysan harekete geçme zamanı gelmiştir.
Yaptığı hata seni soğuttuysa demek ki haklı olan sensin. Bu adamla vakit kaybetme, sınavına otur kendin çalış, kendine yatırım yap. İnşallah iyi bir yere atanırsın. Genç kızlar iyi bir meslek sahibi olmalı ki güçlü dursunlar.

Şu iş yerindeki çocuk mu bu . O çocuksa doğru biri değil belki sırf ualnız kalmayım diye onunla olduğun için böyle hissediyorsundur .

Şu iş yerindeki çocuk mu bu . O çocuksa doğru biri değil belki sırf ualnız kalmayım diye onunla olduğun için böyle hissediyorsundur .

bilemiyorum içimde klacagına denemek istedim.. bazen güzel anlar geçirdik baya da cabalıyor benim için herseyi yapıyor ediyor.. anlayıslı davranıyor vesaire.. ama bazen bunalıyorum onu sevmiyor hissediyorum bazen ise seviyor hissedip mutlu oluyorum

Siz ilişkinin güzel yönlerine odaklanıp sorunları unutmaya çalışıp polyanna gibi takılıyorsunuz sonra canınızı sıkan bir hareketini gördüğünde bastırdığınız rahatsızlık hisleri geri geliyor olabilir mi?

İş yerindeki çocuk çokta gelecek vaad etmiyor zaten.İllaki birgün bitme durumu söz konusu.
Çocuktan neden soğuyorsun peki?
Yaptıkları mi geliyor aklına?

İş yerindeki çocuk çokta gelecek vaad etmiyor zaten.İllaki birgün bitme durumu söz konusu.
Çocuktan neden soğuyorsun peki?
Yaptıkları mi geliyor aklına?

Neden etmiyor ? Etmiyorsa ilişki yasamamin anlamı ne ? Bunu düşünüyorum işte. Neden soğuyorum. Yani bn zaten kaygı ve depresyon yüzünden bir yıl önce dibe vurmustum. Baya süre çalışmadım evdeydim . En yakın arkadaşım da evleniyor mutlu şimdi . Çok kötü zamanlardan geçtim bu kişi evet başta hata yaptı aklıma gelince soğuma oluyor çünkü ya yine yaparsa korkusu oluşuyor . Ama o kendinden emin olduğunu söylüyor hatasından da çok pişman olduğunu . Benim duygu durumum zaten bir hafta iyiyse bir hafta dalgalı sıkıntılı geçiyordu . En son aklımdan çıkaramıyorm ben bunu dedim seviyorm dedim ve çok mutlu hissederek başladım . Duygudurumum yine arada böyle dalgalanıyor evde huzursuzluk oluyor umutsuz oluyorum mesela hayata karşı maddi sıkıntılar var ailemde de baya. Ona karşıda bakıyorum ne heyecanım var ne hissim hissizlesiyorum birden. Benim bu hallerini biliyor destek olmaya çalışıyor ssurekli bana geçecek diyor umutsuz bakmıyor beni yükseltmeye çalışıyor hep mod olarak baştan beri öyleydi hala öyle. . Mesela şimdi eve geldim düşünüyorm.. ayrildigimi düşünüyorm yine kötü oluyorum ayrılmak da istemiyorm belli ki içim acımaya başlıyor hemen düşününce. . Anlam veremiyorum yani

Bu çocukla alakalı yapmayın etmeyin diye size önceki konularınızda da yazdım.
Siz aranızdaki çekimi seçip ilişkiye baslamışsınız.
İlişkiye başlamadan önce de depresif olduğunuzu ve mutlu olmak istediğinizi belirtmiştiniz.
Bence sizin ilişkiden çok başka şeylere ihtiyacınız var.
Bence ailede bulamadığımız bazı şeyler olabilir.
Ailede bulamadığınızı başka yerde bulamazsınız.
Belki de bu iş yerindeki çocuğu sandığınız kadar seviyorsunuz.Olamaz mı?

Neye ihtiyacım var mesela ? Biliyorum ruhsal desteğe var ben onu aldım zamanında hala destekliyorum kendimi.. sandığım kadar sevmek ne anlamadım :/ ?

Neye ihtiyacım var mesela ? Biliyorum ruhsal desteğe var ben onu aldım zamanında hala destekliyorum kendimi.. sandığım kadar sevmek ne anlamadım :/ ?
Kendini ruhsal yönden nasıl destekliyorsun?
Psikolog yardımı mı yoksa sadece antidepresan mı?
Bu çocuktan önceki sevgilinde de zaman zaman soğuma hissediyor muydun?

bence antidepresanla alakası yok, ne istediğinizi bilmemekle ve ikilemli kisilik yapınızdan kaynaklı cogunlukla. açtığınız tüm konuları okuyan herkes küçük çaplı bir bunalım geçirebilir.

Kendini ruhsal yönden nasıl destekliyorsun?
Psikolog yardımı mı yoksa sadece antidepresan mı?
Bu çocuktan önceki sevgilinde de zaman zaman soğuma hissediyor muydun?

psikolog desteği almısım ve cidden sorunlarımı besledi bazıları hariç.. İzzet Güllü diye bir psikolog buldum bir sürü kişi fayda görmüş klasik terapileri eleştiren bir psikolog bu onu takip ediyorum 1 senedir.
Eski sevgilime gelince evet onda da aynısı olmustu seviyomuyum sevmiyomuyum diye yine kafayı yiodum en sonunda ayrılmıstım sevmediğimi anlamıstım lakin onda hiç seviyor hissedip cidden hoşlandığımı düşünmemiştim belki severim zamanla kafası vardı.. Bu kişide ise heyecanlandım bir dönem sonra izliyordum onu begeniyordum vs. Hata yaptıgı için affetmicem diye üzülüyodum şimdi ise böyle ikilem olunca sinirleniyorum yine .. Aslında ruh halim kötüleşince daha cok taktıgımı farkettim

bence antidepresanla alakası yok, ne istediğinizi bilmemekle ve ikilemli kisilik yapınızdan kaynaklı cogunlukla. açtığınız tüm konuları okuyan herkes küçük çaplı bir bunalım geçirebilir.

konularına baktım bu arada seninde depresyon geçmişin varmış.. bak ben 6-7 yıldır ilaç kullanıyorum terapi de aldım gerek devlet gerek özelden. İzzet Güllü dye bir psikologun youtube kanalı var ordan cok kişiyle tanıstım bu illetten tamamen kurtulan yıllarda 15 hatta 30 yıl ilaç kullanıp düzelen insanlarla konustum hala da mesajlasıyorum ve bende bu psikologun dediklerini yapıyorum.. Hamilelik konusu bni de düşündürürdü evlenince naısl olcak ilaçsız diye. Bu arada ciplarex bende etkisini kaybetti 3. yılda ve paxil e geçtim. Ama bu da cok kilo, kabızlık ve cinsel isteksizlik yapıyor. Sevgili meselelerinden hep korktum ben bana panik yasatıodu simdi de seviyomuyum acaba ikilemi yasatıyo bu duygudurum sanki cok büyük mevzu gibi takıntı oluyor bana anladın mı

Bahsettiginiz kisiyi hic tanimam etmem.
Ama bir psikologu sosyal medyadan takip etmek sizi iyilestirmez.
Yeniliklere acik olmak iyidir, ama 'klasik' terapilerin klasik olmasinin sebebi ise yariyor olmalaridir :)
Hastalığınız nedir, neden 6-7 yildir antidepresan kullanıyorsunuz bilmiyorum. Tedavinizi takip eden güvendiğiniz bir doktorunuz var mi?
Yada en fazla ne kadar sure gittiniz terapiye?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…