Aslında en büyük etkisi tepkisizlik bence :) Yani hatırladığım kadarıyla tedaviye ilk başladığım ay daha önce çok öfkelendiğim , üzüldüğüm şeylere neredeyse tepkisiz kalıyordum...
cok guzel dusnuyosunuz ama ne yazık kı 1seneden fazla oldu ama hala duzeltemedım bekletıkce daha da kotuye gıttım o yuzden beklemek benım ıcın belkı daha ktu olabılır..hafıfe alınacak ılac olmadıgı ıcın buazamana kadar bekledım acaba kendı cabalarımla duzeltebılırmıyım dıye ama etrafımdakı sorunlar cogaldıkca ben daha kotuye gıttım sorunlarımı da duzeltemedıgıme gore tek carem bu ılaclar dıye dusunuyorum
Doğrudur...İlaçtan ilaca değişiyodur...Evet yoksunluk sendromunu kısa bir süre yaşıyorsun ve rahatsız edici bir durum ...Ancak benim dr. um 3-4 haftaya yayarak ve her hafta biraz daha azaltarak bıraktırmıştı...Sanırım bu yöntem sayesinde bende çok ciddi sıkıntı yaratmadı...
yanı uyusmus gıbı bır hal alıyoruz sanırım..aslında cok da guzel bır sey degıl ama bagımlılık yapmıyorsa ve eger kı tedavı de edıyorsa neden bu kadar kotu olsun dıye dusunuyorum...huıysuz bır es ve bır kayınvalıdem var en guzelı tepkısız kalmam sanırım:2:
yanı uyusmus gıbı bır hal alıyoruz sanırım..aslında cok da guzel bır sey degıl ama bagımlılık yapmıyorsa ve eger kı tedavı de edıyorsa neden bu kadar kotu olsun dıye dusunuyorum...huıysuz bır es ve bır kayınvalıdem var en guzelı tepkısız kalmam sanırım:2:
merhaba ben kullandım doktor gözetiminde ve terapi seanslarıda gördüm be kendimi toparladım ama gel gelelim ilaca bağlı kaldım içmiyince uyuyamıyor ve kendimi zayıf his ediyordum. taki ablam bir gün onları atana kadar 1 hafta kendime gelemedim sanki sığındığım tek şeydi. bence önce dr. baş vur baktın olmadı ozaman ilaçla desteklersin dr. kontrolünde zaten bu tür ilaçlar sarı reçeteyle alınır.
Bence doğrusu bu değil....İnsanız neticede...İyiyede kötüyede tepki vermemiz çok doğal...Sonsuza kadar ilaçla tepkisiz kalamıyacağımıza göre tepkilerimizi kontrol edebilmeyi öğrenmek daha doğru bir çözüm gibi...Sanırım ben bunu kısmen başarabildim...
canım inanki yazık etme kendine. bunlar çare değil insanı sadece uyuşturyo aptallaştırıyo sorunu çözmüyoki. yemen içmen değişiyo midemi bağırsağımı hep bozdu. deli gibi uyuyorum çok kilo aldıryo. dikkatin dağılıyo sosyal hayattan uzaklaşıyorsun beyninin içi bi tuhaf oluyo. en önemlisi bırakamıyorsun. şimdi bunun neresi çare? hangi sorununu çözüyoki, bütün bunları göze alabiliyormusun?
Ben günde 2 den çeyreğe düştüm. Ama bazen yarıma yükselmek zorunda kalıyorum çünkü yemek yiyememeye başlıyorum. Açlık hissim kayboluyor hızla kilo veriyorum. Halsizlik uyuşukluk vs. oluyor mecburen yükseltiyorum.
Bunu ilaçsız da yapabilirsin.
Uyuşturup aptallaştırması kilo aldırması hepsi çok doğru...Ama bu depresyon öyle lanet bişey ki an geliyor minicik bir sorun çözümsüz bir bela gibi görünüyor insanın gözüne...Helede hayattan kopma derecesine getirdiyse insanı tek çare dr. gözetiminde ilaç kullanmak olabilir...En iyisi önyargısız bir şekilde işin uzmanına gitmek...
Tedavi sonrasında da muhakkak hayat tarzında ufak tefekde olsa değişiklikler yapmaya çalışmak lazım...Önceliklerimi yeniden gözden geçirmiştim ben mesela..Ve çalışmaya başladım...Kendime zaman ayırmak ve bir takım hobiler edinmek de işe yaradı...
12 yıl önce ben gittiğimde endokrinoloji den tutunda kalbe kadar genel bir kontrol ve kan tahlilleri ardından Depresyon teşhisi kesin olarak kondu...Yani arkadaşın dediği gibi Serotonin hormonunda eksiklik görüldüğü kesinleştikten sonra antidepresan verdiler...Sanırım hala aynı yöntemler kullanılıyordur..
canım inanki yazık etme kendine. bunlar çare değil insanı sadece uyuşturyo aptallaştırıyo sorunu çözmüyoki. yemen içmen değişiyo midemi bağırsağımı hep bozdu. deli gibi uyuyorum çok kilo aldıryo. dikkatin dağılıyo sosyal hayattan uzaklaşıyorsun beyninin içi bi tuhaf oluyo. en önemlisi bırakamıyorsun. şimdi bunun neresi çare? hangi sorununu çözüyoki, bütün bunları göze alabiliyormusun?
bence uzmana gitmek çare değil. hepsi aynı ilacı verip yolluyolar. bu çözüm değil. ama konu sahibi arkdşmız kararını vermiş sanırım gitmeyi istiyor. bişey söyleyemem allah şifa versin
kullanmadım ama bağımlılık yaptığını ve ilaç piyasasının bir tuzağı olduğunu düşünüyorum.
sonuçta 20 sene önce de insanların sorunları vardı ve bu ilaçlar yoktu.
o zaman nasıl ilaçsız başediyorduysak gene başedebiliriz.
kendini ve gerçekleri olduğu gibi görüp kabullenmen ve bunları açıkça konuşabilmen gerekir.
sorunlar hayatın bir parçası.
onlarla birlikte yaşıyoruz hepimiz.
acımı da çekerim sefamı da sürerim diyeceksin yani.
acı çekmemek diye bişey yok hayatta.
bi de,
kaderini seveceksin.
pekı napımm tatlım benbu soyledıklrını hıc de kolay degıl cok korkuyorum ama baska ne yapabılırım kı bende bılemıyorum...kullansam bı dert kullanmasam bı dert....calışsam callısamıyorum cunku esım ıstemıyo onun sacma kıskanclıklarından dolayı..neymıs kendı yerımızde olabılırmıs ya pekı ne zaman olcak bu...ben daha kotu olunca mı napıcam yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?