Doktora mutlaka gidin, verirse ilacınızı tam onun dediği şekilde kullanın, ortaya bir yan etki çıkarsa o zaman bunu doktorunuzla görüşün. Önden yan etki araştırması yapmayın.
Ben sekiz ayda atlattım anksiyete tedavisini. Doktorun bana dediği "Hasta var, hasta var" oldu. Yani her doz her ilaç herkeste aynı etkiyi yapmaz. Herkesin 20 kilo aldırdı dediği ilaç bana sadece 2 kilo aldırdı, bence bunun nedeni yan etkileri önceden okumamış olmam. Okuyunca ilaç ne de olsa iştah yapıyor diyip salıyor bence biraz da insan.
Kaygı için verilen ilaçlar çok çok azıcık fazla uyutur ama 8 saat uyuyorsanız 9 saat uyursunuz en fazla mesela. Gece 1 değil de on ikide uykunuz gelir vs..
Ama baktınız çok ciddi yan etki var, doz fazla geliyor demektir. Benim doktorum 20 mglik normal dozu olan ilaca 5mg ile başlatmış azar azar artırmış, tedavi dozuna 40 günde geçmişti. Bu sayede herkesin öldüm bittim dediği ilaçta çok hafif yan etki yaşadım. Kaygı bozukluğum olduğundan da yan etkileri okumamanı tavsiye ederim demişti. Her dediğine harfiyen uyarak 8 ayda yepyeni bir insana dönüşmüş, doktor kontrolünde yine pek yan etki yaşamadan azaltarak kesmiştim ilaçlarımı.
Özetle yan etki araştırması yapmayın. Bu işin eğitimini yollarca alan uzman hekimlere güvenin. Olur da ortaya bir yan etki çıkınca hemen telefonla bile sorabiliyorsunuz, gidip yanına seans dışı doz danışabiliyorsunuz, tavsiye alıyorsunuz, rahat olun. Mutlaka tedaviniz için bir adım atın. İlaç tedavisini kendi kendinize sürdürmeyin, hekimin dediği vakitlerde gidin randevularınıza ve kendi kendinize kesmeyin. Geçmiş olsun..