Antidepresanlar ise yarar mi?

Arhezdemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
331
149
18
33
Mrb kızlar daha öncede bu konuyu açmıştır. Şimdi bende bir yıl önce anksiyete sorunu başladı ve antidepresaana başladım tabi doktor kontrolünde yalnız ben doktora danışmadan iki ay sonra bıraktım ozmnlar herşey normal seyirdeydi taki bk hafta öncesine kadar ve tekrardan aynı şeyler oldu aşırı sıkıntı huzursuzluk ve buna bağlı olarak da iştahsızlık şimdi tekrardan başlasam mi yoksa kendi cabalarimla mi yensem bilmiyorum eminim bir çok kişide vardır bu ama ilaç ise yarıyordu ve ben iyi olduğumu anlayıp bıraktım. Asıl sorum su tekrardan doktora gidip başlasam mi? İse yariyor mu yoksa yaramiyor mu?/teşekkürler şimdiden

antidepresan sorunlari kökünden cözmez ..derdinin belirtilerini örter bir süreligine sadece.. agir seyler yasamadiktan sonra sirf ilac ile birseyleri örtmegi gecistirmeyi tavsiye etmiyorum. cözüme ulasmadiktan sonra ilaci biraktigin an zaten birgün yine patlak verir. ama bu belirtilerle yasamiyorum ve hayatimi cok etkiliyor dersen ozaman ilacin yaninda psikolog ile görüsürsün ve sorunu kökten cözersin .. ozaman ise yarar.

İhtiyacınız varsa tabi ki toparlanırsınız.doktor kontrolünde başlayın ve bırakın.

antidepresan sorunlari kökünden cözmez ..derdinin belirtilerini örter bir süreligine sadece.. agir seyler yasamadiktan sonra sirf ilac ile birseyleri örtmegi gecistirmeyi tavsiye etmiyorum. cözüme ulasmadiktan sonra ilaci biraktigin an zaten birgün yine patlak verir. ama bu belirtilerle yasamiyorum ve hayatimi cok etkiliyor dersen ozaman ilacin yaninda psikolog ile görüsürsün ve sorunu kökten cözersin .. ozaman ise yarar.
Evet aslında psikolog terapileri ile olabilir ama doktor gayet iyisin terapilik biseyin yok demişti ve ben ilaç ile birlikte yenmistim

Mrb kızlar daha öncede bu konuyu açmıştır. Şimdi bende bir yıl önce anksiyete sorunu başladı ve antidepresaana başladım tabi doktor kontrolünde yalnız ben doktora danışmadan iki ay sonra bıraktım ozmnlar herşey normal seyirdeydi taki bk hafta öncesine kadar ve tekrardan aynı şeyler oldu aşırı sıkıntı huzursuzluk ve buna bağlı olarak da iştahsızlık şimdi tekrardan başlasam mi yoksa kendi cabalarimla mi yensem bilmiyorum eminim bir çok kişide vardır bu ama ilaç ise yarıyordu ve ben iyi olduğumu anlayıp bıraktım. Asıl sorum su tekrardan doktora gidip başlasam mi? İse yariyor mu yoksa yaramiyor mu?/teşekkürler şimdiden
2 ay kullanılıp bırakılacak bir ilaç değildir antidepresanlar.en az 6 ay kullanılmalıdır ki 6 ay bile iyileşmek için az bir süre

Bu tür rahatsızlıkları buradan yorum alarak ve ilaçları kendi kafanıza göre bırakarak çözemezsiniz. Lütfen en kısa zamanda iyi bir psikiyatriste gidin, ilaca gerek olup olmadığına doktor karar versin.

Bende de bir dönem anksiyete ve panik atak olmuştu, ilaç da kullandım ama artık yok oldu, ağır geçirdim ama kolay atlattım çünkü korkmadım. Şunu kesinlikle söyleyebilirim, kendi kafanıza göre çözemiyorsunuz, o yüzden lütfen doktora gidin.

Bende yaradı, bırakınca da biraz geriledim ama tedavi sürecimin etkisiyle toparladım.

Bende de çok işe yaradı. Epeydir ilaçsız idare ediyorum. Zor Zaman'larında bir destek oluyor. Düze çıkınca daha az ihtiyacın oluyor. Ama ilacın iyi gelmiş bu iyi bir şey. Doğru ilacı bulmakta kolay olmuyor.

hicbir antidepresan doktora danisilmadan birakilmaz, dozu degistirilmez. butun bunyenizin dengesini bozarsiniz. acilen doktorunuzdan randevu alin.

lütfen ilaçlarınızı kafanıza göre alıp bırakmayın veya dozunu değiştirmeyin.
ilaçların belli bir mekanizması vardır mesela antidepresanlar beyinde belli nöronlara etki eder sinaps yapmalarını filan sağlar şimdi ayrıntılı yazmak haddim değil ama siz ilacı bırakarak bu oluşumu bir anda kesiyorsunuz ve aslında şimdiye kadar aldığınız tedaviyi de çöpe atıyorsunuz.
antidepresanların çoğu uzun sürede olumlu sonuçlar verir doktorunuz bırakın dedikten sonra bile etkisi devam eder böyle kesmeniz doğru değil.
konuyla ilgili değil pek ama şunuda kısaca yazmak istiyorum hiçbir doktor durduk yere ilaç yazmaz akıllarından bin türlü şey geçerek yazarlar

Ben de cidden ağır bir anksiyete ve bunalım dönemi yaşadım.
Ama ilaç kullanmadım hiç.
Hiçbi şey yapmayacak durumdaydım oysa.
Sadece sabırlı oldum. Geçmesi için çabaladım. 6 ay kadar sonra ilaçsız iyileştim ama çok acı çekmiştim.
İki doktora gittim; ikisi de ilaç yazdı. Kullanmadım. Tek bildikleri ilacı döşemek zaten. Sadece bi tanesi bana önce kendin savaş dedi. Ben de onu dinledim ve kurtuldum çok şükür.
Tabii herkes aynı değil. Sen yapamıyorsan doktora başvur ve başla yine ilaca.

Doğru ilacı bulursan işe yarar.Zaten hafifse hafif doz başlar.

Bahsettiginiz hastalik tehlikeli hemen doktora gidin tedaviye baslayin antidepresan 6 aydan once birakilmazkafaniza gore asla asla birakilmaz baslanilmaz hemen gidin

Antidepresanlar elbette işe yarar ama doktorunuzun ilacı çok iyi seçmesi gerekiyor. Şöyle söyleyeyim ben geçen sene oldukça zor günler geçirdim ve psikiyatr kontrolünde ilaca başladım, bu ilaç %90 oranında iyi gelse de tüm sıkıntılarıma iyi gelmedi. Obsesif takıntılarım geçmedi mesela, sadece anksiyete nedeniyle yaşadığım korkuları geçirdi ilaç. Bence bu başarılı bir tedavi değil.

Şimdi birçoğunuz iyi şeyler hoş şeyler demissinizz öncelikle tesekkur ederim. İlaç iyi geliyordu sonra kardeşimin düğün telasina düşüp bıraktım ve ardından bida kullanmadim. İlaç iyi geliyordu bende yenmeye çalıştım ve yendim o aralar ama tekrardan belirmesi canımı sıktı korkular oldu ama çok sukur rabbime ilki kadar asiri bisey olmadı. Bu defa tekrardan ilaca başlayıp yensem mi tamamen diyorum ve onun için sordum ilacı hanı kullananlar vardır belki cipralexi iyi gelenler oldu m?

ah antideprasan ah.

hem uyku hem anksiyete hem de kas ağrıları için kompleks bir antidepresan kullandım .

çok yüksek dozla başladı dr ilk hafta düşündüğüm tek şey evdeki tavan oldu. 2. hafta uyku. 3. hafta evdeki bardakları ödül kazanmış gibi havaya kaldırmaya bide ağlanıcak şeylere gülmeye başlayonca 4. hafta bıraktım.

o tatlı konalarıda cabası oldu

Back
X