Antidepresanlar ise yarar mi?

Canim burdan yazmak ne kadar dogru bilmiyorum ama prozac ilacin ismi. Agir olmayan, mideyi yormayan, cillop gibi bir ilac. Her bunyede ayni etkiyi yaratir mi bilmem ama bana cok iyi geldi.

Prozac gerçekten çok iyi bir ilaç. Beyindeki tüm sistemi yola getiriyor bence :) geçen sene adet öncesi sendrom için prozac ve agnucaston kullandım. Kilo alımı konusunda ise gerçekten başlarda zayıflatır ama iyileşmeye basladikca verdiklerini geri alırsın

Bence pek yok ben kullanıyorum bi arkadaşım kullanıyo sizde aynısınıo söylediniz ama en az 6 ay kullanılmalı tabii danışılmalı kesinlikle,
Elbette oyle. Yasanilan kayginin buyuklugune gore degisir, insanin yapisina karakterine vs bakmak lazim. Dr a danismadan da kullanmamak gerek en basta da belirtmistim. Ama anti depresanlarin bir yonu de uzun sure kullanmayinca etkisinin gostermemesi. Yani siz ilaci duzenli icmiyorsaniz sadece kotu anlarinizda iciyorsaniz size yarardan cok zarar verir.

Mrb kızlar daha öncede bu konuyu açmıştır. Şimdi bende bir yıl önce anksiyete sorunu başladı ve antidepresaana başladım tabi doktor kontrolünde yalnız ben doktora danışmadan iki ay sonra bıraktım ozmnlar herşey normal seyirdeydi taki bk hafta öncesine kadar ve tekrardan aynı şeyler oldu aşırı sıkıntı huzursuzluk ve buna bağlı olarak da iştahsızlık şimdi tekrardan başlasam mi yoksa kendi cabalarimla mi yensem bilmiyorum eminim bir çok kişide vardır bu ama ilaç ise yarıyordu ve ben iyi olduğumu anlayıp bıraktım. Asıl sorum su tekrardan doktora gidip başlasam mi? İse yariyor mu yoksa yaramiyor mu?/teşekkürler şimdiden
Size inanamiyorum ya antidepresan bi anda birakilir mi? Withdraw sendromu diye bisey var. Vucudun baska tepkiler vermedigine sukredin. Ise yaramiyor mu diye sormaniz da cok enteresan olmus yani kendi agzinizla birakinca cok kotu oldum demissiniz zaten. Yok oyle draje gibi is olsun diye yapmislar bi ise yaradigi yok. Kusura bakmayin ama gercekten sinirlendim insanlar kendilerine bu kotulukleri yapmamali!!

8 sene önce kadar bir tedavi gördüm ve hem ilaç hem terapi tedavisiy di. Devlete gittim ve gayet de başarılı oldu tedavim 7 ayda. Bazı illerde ve bazı doktorlar ilgileniyorlar çok on yargili olmamak lazım bence. ciddi bir durumda ilaç kullanmak daha mantikli. Evet kendinde yener sin ama tedaviyle daha kısa olur. Grip olsan evde yatsan bir hafta önce günde iyi olursan ilaç alınca bir kaç günde. Aynı şey.
Bir de böyle bir alıp bir bırakırsan doktora her gittiğinde tedavi geçmişini anlatacaksin ve daha yüksek dozlar verecek. Doktora gittim kere de tam tedavi ol, Allah şifa versin inşaallah
Siz şanslısınız, çoğu seansları 10 dk yapıyor.
Bazı psikolojik hastalıkların üstesinden kendimiz gelemeyiz, panik atak vs gibi. Basit bir şey bile olsa hayatı zehir etmeye değer mi, tedavi daha kısa sürüyor bitirip kurtulmak en iyisi.

Size inanamiyorum ya antidepresan bi anda birakilir mi? Withdraw sendromu diye bisey var. Vucudun baska tepkiler vermedigine sukredin. Ise yaramiyor mu diye sormaniz da cok enteresan olmus yani kendi agzinizla birakinca cok kotu oldum demissiniz zaten. Yok oyle draje gibi is olsun diye yapmislar bi ise yaradigi yok. Kusura bakmayin ama gercekten sinirlendim insanlar kendilerine bu kotulukleri yapmamali!!
Ayy vallahi bana ne kadar kizsaniz da haklisiniz ne bileyim bitti sandım da bıraktım tekrardan aynı şeyler olunca :(( gideceğim tekrardan

Canim gecmis olsun oncelikle. Antidepresanlarin hepsi uyku ve istahsizlik yapmiyor. Benim ilacim ornegin ozelden yazarim sana beni oyle rahatlatiyor ki. Hayata pembe gozluklerle bakiyorum o ilacin sayesinde:)
Dr um vermisti tabi yine dr kontrolunde kullanmak gerek ama tum kaygilari endiseleri ortadan kaldiran bir ilac inanabilirsin:KK37:
Cok tesekkur ederim canim. Ya ben cipralex kullandım ilk 2 ay vallahi iyiydi hostu falan ama işte iyi olduğumu farkedince bıraktım :((

Kızlar sizde de aşırı bir karamsarlık mutsuzluk tat almama var miydi peki?

İlaca doktor kontrolünde tekrar başlayın ve doktor kontrolünde bırakın. Aynı durumu bizzat yaşadığımdan söylüyorum bunu.

canim cok agir bi anksiyete donemi gecirdim gecen sene ilk cocugumu dogum yaptiktan sonra. oyle ki evden disari adim atamadim resmen hayatim karardi. doktor kontrolunde antidepresana basladim ilk 1.5 ay ilacin vucuda adapte olma suresinde agladim agladim cok fenaydim ama sonra bi duzeldim hicc biseyi takmaz oldum. 6 ay kullandim sonra supriz bi sekilde 2. bebegime hamile oldugumu ogrenince hemen biraktim simdi yine vesvese var ama cok fena degil sukurler olsun. iyi degilsen kullan canim

canim cok agir bi anksiyete donemi gecirdim gecen sene ilk cocugumu dogum yaptiktan sonra. oyle ki evden disari adim atamadim resmen hayatim karardi. doktor kontrolunde antidepresana basladim ilk 1.5 ay ilacin vucuda adapte olma suresinde agladim agladim cok fenaydim ama sonra bi duzeldim hicc biseyi takmaz oldum. 6 ay kullandim sonra supriz bi sekilde 2. bebegime hamile oldugumu ogrenince hemen biraktim simdi yine vesvese var ama cok fena degil sukurler olsun. iyi degilsen kullan canim
Allah sağlıklı bir yaşam versin sana da bebise de gidecem ptesi günü şuan biseyin yok rabbime şükürler olsun ama kullanacam bir an önce bitsin o korkular diye çok tesekkur ediyorum canım

Defalarca kez kullanip birakmis biri olarak soyluyorum. Gecici cozum, 5 6 sene kullanmadikca ise yaramaz ama o 5 6 sene ruhsuz biri oluyosun. Ciddi anlamda korku sorunlarim var ozellikle cinlerle alakali bi hikaye anlatilsa odum kopar. Deli cesareti verir bu haplar. Hic biseyden korkmuyor kafaya takmiyorsunuz iyi seylere mi? Onlari bile hissedemiyorsunuz. Kafaniza gore biraktiginzida 2 3 ay daha ayni kafa devam ediyor sonra sorununuz misliyle basa sariyor.
Kisadan hisse baslayacaksan uzun seneler kullanacagini bilerek basla. Ha olmadi birakirim diyosan batakliga surukleme kendini

Antidepresanlar doktor kontrolu altinda alinip doktor kontrolu altinda birakilir.. tabikide ise yarar, kaygilarinizi duzenler, dengeler, ama tek basina degil, tedavi sureci onemli, bazen kendi kendinizin doktoru olmaniz gerekiyo.. nasil olsa ben antidepresan aliyorum dememelisiniz.. bu sorunu kokunden halletmek icin, doktor kontrollerinize devam etmeniz gerekiyo.. hemen hemen herkeste olan bir rahatsizlik.. ama gecicektir muhakkak.. Allah sifa versin..

Mrb kızlar daha öncede bu konuyu açmıştır. Şimdi bende bir yıl önce anksiyete sorunu başladı ve antidepresaana başladım tabi doktor kontrolünde yalnız ben doktora danışmadan iki ay sonra bıraktım ozmnlar herşey normal seyirdeydi taki bk hafta öncesine kadar ve tekrardan aynı şeyler oldu aşırı sıkıntı huzursuzluk ve buna bağlı olarak da iştahsızlık şimdi tekrardan başlasam mi yoksa kendi cabalarimla mi yensem bilmiyorum eminim bir çok kişide vardır bu ama ilaç ise yarıyordu ve ben iyi olduğumu anlayıp bıraktım. Asıl sorum su tekrardan doktora gidip başlasam mi? İse yariyor mu yoksa yaramiyor mu?/teşekkürler şimdiden

Sorunun ne? Cozemedigin ne? Anlat belkki ona derman buluruz ama ilaclara sarılma çünkü sonu yok onun

Back
X