Aöf Mezunu Bankacı

HaRBiGuZeL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
73
24
98
Herkese iyi geceler arkadaşlar. Açık öğretim fakültesinin herhangi bir bölümünden Lisans mezunu olmuş kişi Özel bankaların veya Devlet Kamu bankalarının sınavlarına katılabiliyor mu. Başvuru yapabilmek için illahi örgün öğretim mezunu mu olmak gerekiyor.

hayır canım olabılıyor ılla orgun grekmez zaten dıplomaa acık ogretım yada orgun dıye ayrım olmaz

Örgün olmak zorunda değil diye biliyorum.Ama mutlaka lisans mezunu olunması gerektiğini duydum. Aöf'te olsa lisanssa girilebilir.

Olur herhalde ya, neden olmasın. Sözüm meclisten dışarı, sakın buradan kimse üstüne alınmasın ama bankalar işi dingonun ahırına çevirdiler, alakalı alakasız bölümlerden mezunları alıyorlar. Bir sürü İİBF mezunu varken ve bankacılıkla alakası olan bölümler de bu fakültede yer alıyorken abuk sabuk, alakasız bölümlerden insanları alıyorlar. Nasıl bir haksızlıklar ülkesinde yaşıyoruz bilemiyorum. Kimse üstüne alınmasın, gerçekleri söylüyorum, kişilere ithafen konuşmuyorum. İşin ironik tarafı, birçok insan da bankaya meraklı değildir, çok istekli bir şekilde bankacılık sektörünü istemez.

Örgün olmak zorunda değil diye biliyorum.Ama mutlaka lisans mezunu olunması gerektiğini duydum. Aöf'te olsa lisanssa girilebilir.
Biraz araştırma yaptım bazı bankalar İş bankası,Garanti, Yapı kredi gibi bankalar sanırım örgün öğretim mezunlarından alım yapıyormuş.

Son düzenleme:
Olur herhalde ya, neden olmasın. Sözüm meclisten dışarı, sakın buradan kimse üstüne alınmasın ama bankalar işi dingonun ahırına çevirdiler, alakalı alakasız bölümlerden mezunları alıyorlar. Bir sürü İİBF mezunu varken ve bankacılıkla alakası olan bölümler de bu fakültede yer alıyorken abuk sabuk, alakasız bölümlerden insanları alıyorlar. Nasıl bir haksızlıklar ülkesinde yaşıyoruz bilemiyorum. Kimse üstüne alınmasın, gerçekleri söylüyorum, kişilere ithafen konuşmuyorum. İşin ironik tarafı, birçok insan da bankaya meraklı değildir, çok istekli bir şekilde bankacılık sektörünü istemez.
Canım dediğin çok doğru, o kadar İİBF mezunu varken, bankalar lisans mezunu herkesi alabiliyor. Bende açık öğretim Kamu Yönetimi mezunuyum.

2,5 sene kadar Akbank'ta çalışmıştım. (Allah bir daha düşürmesin)...Kesinlikle örgün öğretim istiyorlar. Tabi her kurumda olduğu gibi torpilin varsa müdür bile olursun.

Benim eşim çok öncelerden bank Asya ya başvuru yapmıştı ama önceliği örgün eğitim mezunlarına veriyoruz demişlerdi

2,5 sene kadar Akbank'ta çalışmıştım. (Allah bir daha düşürmesin)...Kesinlikle örgün öğretim istiyorlar. Tabi her kurumda olduğu gibi torpilin varsa müdür bile olursun.
Akbank asistan alımları için örgün öğretim şartı eklemiyor sanırım sitesinde'de "Üniversitelerin istihdam edilecek iş koluyla ilgili minimum lisans bölümlerinden mezun" şart var.

Açıkcası torpilin varsa Ziraat Bankasına bile yerleşirsin çevremde o kadar çok aöf mezunu bankacı arkadaşım var ki.
Garanti bankası Ziraat Bankası Yapı Kredi Vakıfbank Akbank vs.

Akbank asistan alımları için örgün öğretim şartı eklemiyor sanırım sitesinde'de "Üniversitelerin istihdam edilecek iş koluyla ilgili minimum lisans bölümlerinden mezun" şart var.

Başvuru koşullarını bilmiyorum tabi, bir de Akbank'ta mesela fazlaca torpil işler. Örneğin kendi bünyesinden emekli olanların çocuklarına öncelik tanır. Yapılan sınavlar falan hep formalite. Kimin alınacağı çok önceden belli. Örneğin benim çalıştığım şube ,şube müdürü dahil toplam 15 kişi vardı çalışan, bunlardan sadece 2 tanesi mezun olmuş başvurmuş,sınava girmiş, iş başı yapmış. Şube müdürü zaten müfettişlikten gelmiş.Diğer hepsi emekli çocuğu (bende dahil).

Back
X