Apartman aidati odenmezse mahkemeye verilir miď

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
maalesef 60 lira aidat bende çok buluyorum ama elden bise gelmiyor.merdiven temizliği çöp apartman çevresi işi dahil
yapmayın gozunuzu sevım nesı cok elektrık faturası bellı asansor vardır cop toplayan gorevlı var onun sıgortası da var maasıda var cevre duzenlenmesı de var bır otomat bozulur aptde bır katın ısıgı bozulur catıya bılmem ne olur cocuklar duvarları mahveder boyanması yada onarımı gerekır birsuru ıvır zıvır var masraf.

Arkadaşlar toplu aciklayayim
ben bi süre maaş alamadım ve borclarimiz vardı ben maaş alamayınca düzenimiz tepetaklak oldu kredi ve kredi kartlarını ödeyemedik bankayla icralık olduk onla uğraşırken aidat kaldı ödeyemedik
bi sürü sorun yaşadık bu dönemde ve toparlanmaya çalışıyoruz.
toplu ödeyemiyorum taksitli ödemeyi deneyecektik. Yoksa bende bu halde olmayı elbette istemezdim.
sormamın nedeni olayın ne duruma gelebileceğini anlatmaktı.
teşekkür ederim.

ben maaş alamadım uzun süre kredi ve kredi kartimizi odeyemedik sonra bankayla icralık olduk derken aidatı da veremedik sonra da birikti daha da veremez olduk
kötü olmuş ama verebilir, sizin durumunuz zor evet ama normalde de bu aidat vs işlerini sırf kötü niyetinden sallayan çok olduğundan haklı olarak bunun da kanunları var.kaybeden tarafa yani size kalır her masraf da.

arkadaşın konusu ama ben de bir soru sormak istiyorum. eşi ya da anne babası yönetici olan üyelerin bilgisi vardır. bizde de aidatı bir ben ödüyormuşum, diğerleri kankası olduğu için onlardan almıyor yönetici. geldi bir de yüzüme söyledi. denetçi, yönetim kurulu hiçbir şey yok, yani vardır belki ama bizi çağırmıyor toplantıya. ben de enayi gibi aidat ödemekten bıktım. üstüne bir de yönetim kuruluna çağırmadığı halde 10 bin tl civarında tadilat masrafı çıkarmışlar. bunları masrafsız şikayet edeceğim bir yer yok mu? daha önce de sormuşum pardon bu soruyu ama ben mahkemesiz şikayet edilecek yer var mı merak ettim.

arkadaşın konusu ama ben de bir soru sormak istiyorum. eşi ya da anne babası yönetici olan üyelerin bilgisi vardır. bizde de aidatı bir ben ödüyormuşum, diğerleri kankası olduğu için onlardan almıyor yönetici. geldi bir de yüzüme söyledi. denetçi, yönetim kurulu hiçbir şey yok, yani vardır belki ama bizi çağırmıyor toplantıya. ben de enayi gibi aidat ödemekten bıktım. üstüne bir de yönetim kuruluna çağırmadığı halde 10 bin tl civarında tadilat masrafı çıkarmışlar. bunları masrafsız şikayet edeceğim bir yer yok mu?
resmen dolandırıcılık yaptıkları
sulh hukuk mahkemesınde dava acabılırsınız
once denetcıler ıkaz eder uyarıda bulunur yanlısını duzeltmezse dava acılır

apartmanda kendime destekçi bulamıyorum. hepsi birbirinin tanıdığı o yüzden mahkemeye veremedim. bir de masrafından korktum. şöyle biri ihbar aldık, defterlere bakacağız diyemez mi? belediye olur maliye olur. belediyeler bakıyor deftere diye duydum ama yönetici olanlar daha iyi bilir.

Yöneticiyle konuşun durum böyle diye. Size bir ay daha müddet tanısın. O sırada satabilecek bir şey varsa satın veya borç alın, ödeyin. Durum çok zor, benim eşimde işsiz ama ödemek zorunda olduğumuz bir tutar bu. Bizim yerimize yönetici ödüyor, onun suçu ne ki.

apartmanda kendime destekçi bulamıyorum. hepsi birbirinin tanıdığı o yüzden mahkemeye veremedim. bir de masrafından korktum. şöyle biri ihbar aldık, defterlere bakacağız diyemez mi? belediye olur maliye olur. belediyeler bakıyor deftere diye duydum ama yönetici olanlar daha iyi bilir.
defterler her sene noter tarafından onaylanır ve defterı tutan bır malı musavırı vardır yanı apt defterı resmıdır orda denetcıler yonetıcıler gorevlerı yazılıdır uymayanlar cezalandırılır

mesela gorevlı varsa sıgortasız calıstırıyorsa sgk ya sıkayet edın bızım yonetıcı sgortasız bırını calıstırıyor dıye sonra makbuzlarla bırlıkte apartmanda tek odeyen benım benden para alıyor ama kımseden almıyor 10 bın de masraf cıkarmıs benden ıstıyor dıye malıyeye dılekce yazın

bu arada mahkemeye vermek ıcın baska bırının destegıne ıhtıyacınız yok :)

evet mahkemeye verebilir. masraflarda kaybeden kişiye kalıyor bildiğim. bir de mahkeme doğal olarak uzun bir süreç olduğundan sonuçlanana kadar geçen zaman için de faiz işlenecektir. bu tip mahkemelerde usül bu bildiğim.
60 tl ye çok demişsiniz ama bence hiçte çok değil.

Yöneticiyle konuşun durum böyle diye. Size bir ay daha müddet tanısın. O sırada satabilecek bir şey varsa satın veya borç alın, ödeyin. Durum çok zor, benim eşimde işsiz ama ödemek zorunda olduğumuz bir tutar bu. Bizim yerimize yönetici ödüyor, onun suçu ne ki.
satacak bisey kalmadı ne takı ne toka.. aman ne bilim işte. bi yol bulmaya çalışıcaz tabi

@ N nscckts , destek olmayınca kendileri o borcu kapatır. eski evimiz siteydi mahkeme 10 yıldır devam etti, sonra düştü. Sadece biz verdik mahkemeye. Hatta şuan aidat almıyorum diyor ama yıl sonu geldiğinde benden peşin alacak geçen yıl gibi.

Bizim apartmanda ne yedisi ne sekizi, aylarca hatta bi sene aidat odemeyenler var. Kimse mahkemeye vermedi. Verilse verilir tabii.

Bu arada bizim apartmandaki herkesin durumu cok iyi, resmen sallamadıkları borc olarak gormedıklerı ıcın odemiyorlar. Buna ragmen mahkemeye verilmediler. Sızı degıl de bizdekiler verseler mahkemeye daha hakkaniyetli olurdu zira sızın maddi durumunuz suan iyi degılmıs

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X