apartmanda yaşamayı bilmeyen üst komşu

mumcicegi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2018
219
510
103
Herkese iyi geceler, çok fazla konu açmıyorum umarım doğru şekilde yapabilirim.

Üst katımıza ev sahibi taşınalı bir yıl kadar oluyor. 2 çocuklu bir aile. Sorun şu ki çocuklar sabahtan gece yarılarına kadar koşup zıplıyorlar. Abartmıyorum sabah ona doğru seslerine uyandım şu saat oldu hâlâ gürültü var. Bir de sürekli pat küt bir şeyler vuruyor anlayamıyorum ne yapıyorlar. Anne babaları da bağırarak konuşuyor. Örneğin ben bunları yazarken anne çocuklarıyla konuşuyor ve ben naklen dinliyorum.

Normalde şehir dışında okuyorum. Annem babam alışmış ama ben ses kesilene kadar uyuyamıyorum. Malum salgın var, bütün gün evdeyim. Başımın ağrısı bir yana gözlerim mahvoldu uykusuzluktan.

Daha önce iki kez kapılarına gittim. Birinde misafirleri vardı, ev yıkılıyordu gecenin üçünde. Yani asla laftan anlamıyorlar, kibarca özür diliyorlar ama gürültü devam ediyor.

Yüz göz olmak istemiyorum. Son bir kez uyarmalı mıyım, şimdi gidip kapılarını mı çalmalıyım? Dava açacağımı söylemeyi bile düşündüm. Siz böyle bir durumda nasıl bir yol izlerdiniz?

Not: Fotoğraf ekleyebilirsem uykusuzluktan ne hâle geldiğimi göstermek istiyorum.

Güncelleme: Bazı üyeler saat onda uyanmış olmamı biraz garipsemiş. O gün gözlerimin acısından ve gürültünün verdiği sinir bozukluğundan sabah altıya doğru uyuyabilmiştim. Saat vermemin sebebi gürültünün gün içinde daimi olduğunu belirtmek. Gündüz çıkan sese bir şey demiyorum kesinlikle, problem bu durumun gün içinde devamlı oluşu.

Eklentiler

• 20200317_235244.webp
    20200317_235244.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 496
Son düzenleme:
Ben çaresini bulamadım bende ki daha beter Di tüm. Pisliğini gürültüsünü çekiyordum Allah tan taşındı gittiler kurtuldum ne söylesem ne yapsam boştu siz ne deseniz boş bildiklerini okuyorlar öyle arsızlar 😏

Ben çaresini bulamadım bende ki daha beter Di tüm. Pisliğini gürültüsünü çekiyordum Allah tan taşındı gittiler kurtuldum ne söylesem ne yapsam boştu siz ne deseniz boş bildiklerini okuyorlar öyle arsızlar 😏
Çocuklar laf söz anlamayacak yaşta da değiller, okula giden bir çocuğun gece ikide uyuması bile absürt yani neresinden tutsam elimde kalıyor. Şanslıymışsınız taşınmışlar. Sizin adınıza sevindim.

Yandan alttan ve üst daireden dolayı 3 yıldır geceleri sadece 3 saatlik uykuyla duruyordum, cunku üstteki sabah 6da evine makina açıyor, yan daire gece 3 de uyuyor. E haliyle sadece 3 saat uyuyabiliyordum.. defalarca uyardık, olmadı tartıştık ama yok yok. Anlamayan anlamıyor. Kulak tıpa-tıkac ne dersen artik ondan aldim ve sıkıntısız uyuyabiliyorum çok şükür. Çünkü şikayet etmeye devam ettikce onlarda sesin dozunu artırır utanma nedir bilmez bu tip insanlar. 2 aydir kullaniyorum muhtesem bisey sessiz adada gibiyim takınca :)

Yandan alttan ve üst daireden dolayı 3 yıldır geceleri sadece 3 saatlik uykuyla duruyordum, cunku üstteki sabah 6da evine makina açıyor, yan daire gece 3 de uyuyor. E haliyle sadece 3 saat uyuyabiliyordum.. defalarca uyardık, olmadı tartıştık ama yok yok. Anlamayan anlamıyor. Kulak tıpa-tıkac ne dersen artik ondan aldim ve sıkıntısız uyuyabiliyorum çok şükür. Çünkü şikayet etmeye devam ettikce onlarda sesin dozunu artırır utanma nedir bilmez bu tip insanlar. 2 aydir kullaniyorum muhtesem bisey sessiz adada gibiyim takınca :)
Yan komşunun çocukları küçükke ben de kullanıyordum ama süngerlilerden. Silikon gibi olanlar kulağımda durmuyor. En son süngerliden bulamamıştım hiçbir yerde yine de dışarı çıkarsam bakayım sağ olun. Sizinki de çok fenaymış, çözüm yolu bulabilmenize sevindim.

Evet benimkide sünger hatta turuncu olanlardan, internetten alıyorum umarım bian önce bulursunuz, sizi o kadar iyi anlıyorum ki, hatta 1 dakika öncesine kadar yine takılıydı baktim sesler kesilmiş hemen çıkarttım. 10 saat durabiliyor sadece daha fazla kullanmayin dikkat edin

Polis secenegi diyebilirim ama işe yarar mi yoksa daha mi kotu olur hiç bir fikrim yok.

Uyarmayla birşey elde edemezsiniz gibi geliyor bana. Duzgun insanlar olsalar zaten dikkat ederlerdi, hadi farketmediler sizi 2. Defa kapiya getirtmez dikkat ederlerdi.
Boyle insanlarla konusarak anlaşmak mumkun degil gibi geliyor bana.

Kulaklikla başka seyler dinleyerek uyumayi deneseniz? Ben bazen sessizlikte uyumaktan huzursuz olunca ses olsun diye dizi, film aciyorum kulaklikla dinliyorum( esim rahatsiz olmasin diye kulaklikla dinliyorum) . 😬

Polis secenegi diyebilirim ama işe yarar mi yoksa daha mi kotu olur hiç bir fikrim yok.

Uyarmayla birşey elde edemezsiniz gibi geliyor bana. Duzgun insanlar olsalar zaten dikkat ederlerdi, hadi farketmediler sizi 2. Defa kapiya getirtmez dikkat ederlerdi.
Boyle insanlarla konusarak anlaşmak mumkun degil gibi geliyor bana.

Kulaklikla başka seyler dinleyerek uyumayi deneseniz? Ben bazen sessizlikte uyumaktan huzursuz olunca ses olsun diye dizi, film aciyorum kulaklikla dinliyorum( esim rahatsiz olmasin diye kulaklikla dinliyorum) . 😬
Polise gitmeme sebebim dediğiniz gibi durumun kötüleşmesi. Maalesef bir şey dinlerken uyuyamıyorum ama onların sesini duymamak için birkaç gecedir müzik dinleyerek gözlerimi dinlendirmeye başladım uyuyakalmasam da. :)

Sizi çok iyi anladım inanın ki.
Bir gün ablamın evinde kaldım ve üst katında aynen dediğiniz gibi 2 çocuk tepişip duruyordu sabah 4 te uyuyup 7 de kalktım ve ablama sordum nasıl dayanıyorsunuz diye 3 ay oldu taşındılar ve çok şikayet var Allahtan ev sahibi değiller dedi, imza toplayıp gönderdiler çünkü aylardır uyarılıyormuş ama kesinlikle birşey değişmiyormuş, insanların da bir hayatı var çocuktur anlarım ama hadi onlar çocuk ebeveynleri hiç mi düşünmüyorlar acaba alt kattada insan var ve rahatsız edilmemeli diye herşey biraz empatiden geçer ama maalesef bazı insanlarda bu özellik sıfır. Allah yardımcınız olsun ama değişmiyorlar maalesef.

Al iste aynısı bizde de var . Insanliktan nasiplerini almamış bunlar . Allah nasil biliyorsa öyle yapsın. Ben kiracıyım. Ev bakıyorum tasinicam bu pislik insanlar yüzünden .

Annemlerin alt kat komşusu öyleydi. taşınınca kurtuldular. Gecenin ikisinde bile koşuşturma sesi gelirdi. Patirdi , gürültü, kavga hiç eksik olmazdi.
Annem evlenirken çeyizimi yıkayıp balkona serince halı çırpti. Bembeyaz çeyizler toz içinde kaldı. Kadını boğazlamak gelmişti içimden. Her yerde manyak var, manyak her yerde manyak.

Bizimde aynı. Dün gece 1 buçukta yatak odasına yüksek sesle konuşuyorlar. Sitede oturuyorum. Uyarın diyen olacak ama gece 1 buçukta yüksek sesle konuşan insan sizce anlar mi? Hiç umudum yok. Geçen hafta sabah 5 buçukta kadın yeter artık bıktım diye bağırmaya başladı. Korktum yataktan sıçradım resmen. Çocuğuna bağırıyordu, çocuk ağlıyor kadın bildiğiniz çığlık atıyordu yani. Benimde 6 aylık bebeğim var o saatte o çığlığa uyansa bana yazık değil mi? Zaten günlerce zombi gibi geziyorum. Hani çocuk koşma bağırma sesi olur yine anlarım ama yetişkin insanların gece yüksek sesle konuşmasını kaldıramıyorum.

Sizi çok iyi anladım inanın ki.
Bir gün ablamın evinde kaldım ve üst katında aynen dediğiniz gibi 2 çocuk tepişip duruyordu sabah 4 te uyuyup 7 de kalktım ve ablama sordum nasıl dayanıyorsunuz diye 3 ay oldu taşındılar ve çok şikayet var Allahtan ev sahibi değiller dedi, imza toplayıp gönderdiler çünkü aylardır uyarılıyormuş ama kesinlikle birşey değişmiyormuş, insanların da bir hayatı var çocuktur anlarım ama hadi onlar çocuk ebeveynleri hiç mi düşünmüyorlar acaba alt kattada insan var ve rahatsız edilmemeli diye herşey biraz empatiden geçer ama maalesef bazı insanlarda bu özellik sıfır. Allah yardımcınız olsun ama değişmiyorlar maalesef.
Ben kızıma bunun yüzünden kızıyorum bile. Sandalyeleri ses yaparak çekiyor mesela sakın yapma aşağıda komşu var bak hasta uyuyormuş diyorum. Artık öğrendi komşu öhö öhö diyor gürültü yapmıyor 😂 ama gündüz gürültü bir nebze tamam ama akşam 9-10 dan sonra çekilmiyor

Gerçekten apartmanda yaşamaktan nefret ettim bu sebeple. Üst katimizda yaşlı bir çift oturuyor ama ne yürümeyi ne konuşmayı biliyorlar. Her akşam oğlu, gelini ve hiç durmayan 2 torunu da burada. Sabah 8de elektrik süpürgesi çalıştırıp gece 2-3 e kadar televizyon izliyorlar. 6 aylık bebeğim bunlar kadar ses yapmıyor ne gece ne gündüz.Keske bir caresi olsa ama zaten böyle tekrarlayan davranışlari olan insanlar ne laftan ne de sözden anlıyor.

Benim ust katimdaki komsum o kadar tatli bi kadin, 2 cocugu var bnmde 2 tane..
Haftaici okul is derken seslerini duymuyordum ama ogleden sonra gelen bi yardimcilari var, evlere senlik..
Kadin tek basina 10 kisilik ses yapiyordu, bende yardimciyi komsuma sikayet ettim, ondan sonra biraz daha dikkatli davranmaya basladi ama yine illa ki mutfaktan sandelye itme secme sesi geliyor.

Tabi ki büyük saygısızlık dikkat edilmesi gerekiyor. Ama saat 10 da uyandım uykusuzlaktan mahfoldum deyince bir de foto atınca gülmeden duramadım.. :KK48:

Sabah 10 a kadar uyuyunca (ki çok çok nadirdir) benim başım ağrıyor artık. Bu kadar çok uyumamam lazım bir daha diyorum. :KK70:

Bence uyarmalara rağmen devamsa iflah olmazlar.

Tabi ki büyük saygısızlık dikkat edilmesi gerekiyor. Ama saat 10 da uyandım uykusuzlaktan mahfoldum deyince bir de foto atınca gülmeden duramadım.. :KK48:

Sabah 10 a kadar uyuyunca (ki çok çok nadirdir) benim başım ağrıyor artık. Bu kadar çok uyumamam lazım bir daha diyorum. :KK70:

Bence uyarmalara rağmen devamsa iflah olmazlar.
Gece hiç uyumamış olabilir sabaha karşı daldıysa kız çok normal ... bence gülünecek bisey yok bu konuda

Onlarla hiç yüz göz olmayın çünkü öyleleri anlamaz.En güzeli araştırın nereye şikayet edince para cezası alacaklar sonra şikayetinizi yapın .Para cezası onları kendine getirecektir.
Sizi kötü bilirlerse de bilsinler.Önce çocuklarını eğitmeyi onunla ilgilenmeyi öğrensinler.
Zabıta ,valilik, belediye bunlardan biri para cezası veriyordu yeni düzenlemeye göre.

Gece hiç uyumamış olabilir sabaha karşı daldıysa kız çok normal ... bence gülünecek bisey yok bu konuda

Abartılı anlatımları her zaman komik bulurum. Gülünecek bir şey buldum ki güldüm. Bu sizi hiç ilgilendirmez.
Her gülme dalga geçme değildir öğrenin bence. :KK66:

Back
X