apartmanda yaşamayı bilmeyen üst komşu

Seni okadar iyi anlıyorum ki bende kiracıyım, bı üstümde bir komşum vardı rezilin önde gideni sofra bezi çırpma bizim çamaşırlar varken balkon yıkama ıslak paspas asma rezil ederdi çamaşırlarımı Allah onada kendi gibi komşu nasip etsin birde yan binaya tam hizama Suriyeli taşınmıştı balkona buzdolabı koymustu eski model nasıl ses çıkartıyordu anlatamam oda pislikti, bunların yüzünden oradan taşındım çatı katı ev tuttum milletin pisligini gürültüsünü cekmeyim diye ve kafam rahat burada Allah sizide kurtarsın
Kirada olmak sizi kurtarmış sanırım. İnsanlar empati yapabilse her şey çözülecek. Sizin adınıza sevindim, teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Yan komşunun çocukları küçükke ben de kullanıyordum ama süngerlilerden. Silikon gibi olanlar kulağımda durmuyor. En son süngerliden bulamamıştım hiçbir yerde yine de dışarı çıkarsam bakayım sağ olun. Sizinki de çok fenaymış, çözüm yolu bulabilmenize sevindim.
Beyaz gürültüyü kesen kulaklık diye aratın. Parayı verip alın. Duymazsınız.

Herkese iyi geceler, çok fazla konu açmıyorum umarım doğru şekilde yapabilirim.

Üst katımıza ev sahibi taşınalı bir yıl kadar oluyor. 2 çocuklu bir aile. Sorun şu ki çocuklar sabahtan gece yarılarına kadar koşup zıplıyorlar. Abartmıyorum sabah ona doğru seslerine uyandım şu saat oldu hâlâ gürültü var. Bir de sürekli pat küt bir şeyler vuruyor anlayamıyorum ne yapıyorlar. Anne babaları da bağırarak konuşuyor. Örneğin ben bunları yazarken anne çocuklarıyla konuşuyor ve ben naklen dinliyorum.

Normalde şehir dışında okuyorum. Annem babam alışmış ama ben ses kesilene kadar uyuyamıyorum. Malum salgın var, bütün gün evdeyim. Başımın ağrısı bir yana gözlerim mahvoldu uykusuzluktan.

Daha önce iki kez kapılarına gittim. Birinde misafirleri vardı, ev yıkılıyordu gecenin üçünde. Yani asla laftan anlamıyorlar, kibarca özür diliyorlar ama gürültü devam ediyor.

Yüz göz olmak istemiyorum. Son bir kez uyarmalı mıyım, şimdi gidip kapılarını mı çalmalıyım? Dava açacağımı söylemeyi bile düşündüm. Siz böyle bir durumda nasıl bir yol izlerdiniz?

Not: Fotoğraf ekleyebilirsem uykusuzluktan ne hâle geldiğimi göstermek istiyorum.

Güncelleme: Bazı üyeler saat onda uyanmış olmamı biraz garipsemiş. O gün gözlerimin acısından ve gürültünün verdiği sinir bozukluğundan sabah altıya doğru uyuyabilmiştim. Saat vermemin sebebi gürültünün gün içinde daimi olduğunu belirtmek. Gündüz çıkan sese bir şey demiyorum kesinlikle, problem bu durumun gün içinde devamlı oluşu.
Sizi cok iyi anlıyorum . Birkac yil önce benim de başıma geldi . Ust komsumuz asla ses kesmiyordu. Surekli bir ses. Sayisiz uyardik inadina daha cok yaptı . Ben de alttan sopayla falan vuruyordum . Birinde indi bana kafa tuttu neymis sopayla bir daha vurmayacakmışım . Kendisi polis bu arada. Sonra taşınmışlardı rahatlamıştım . Allah öylelerinden uzak tutsun . Keske gidip mağarada falan yaşasalar.

@dejavu_one, konu sahibinin sizi anlaması için çocuk sahibi mi olması lazım? Kendisi de vakti zamanında çocuk olmuştur ama ailesi belli ki toplum için de yaşamasını öğretmiş. Kimse çocuğun ağlamasına sustur şunu demez. Şikayet ettiği konu evi sarsarak koşuşturmaları, geç saatlere kadar koşturmaları. Ahkam kesmeden önce önceki sayfaları okusaydınız lohusa annelerin kulak tıkaçlarıyla kullanmak zorunda kaldığını okurdunuz.
Teşekkür ederim hislerimi aktarmışsınız. Yan komşumun ikiz erkek bebekleri vardı uyarmışlığım bile yoktur çünkü evde iki bebek, biri ağlasa öteki de ağlıyor. Adı üstünde bebek. Böyle şeylerden rahatsız olmuyorum. Laf söz dinleyecek yaşta çocukların böyle bir konuda eğitil(e
Sizi cok iyi anlıyorum . Birkac yil önce benim de başıma geldi . Ust komsumuz asla ses kesmiyordu. Surekli bir ses. Sayisiz uyardik inadina daha cok yaptı . Ben de alttan sopayla falan vuruyordum . Birinde indi bana kafa tuttu neymis sopayla bir daha vurmayacakmışım . Kendisi polis bu arada. Sonra taşınmışlardı rahatlamıştım . Allah öylelerinden uzak tutsun . Keske gidip mağarada falan yaşasalar.
Saygı çok önemli gerçekten. Siz rahata ermişsiniz sevindim adınıza.

bir evde iki cocuk ve evden cikamiyor cocuklar bu surecte. anne babalar da su aralar bi yere kdr yapma etme diyorlar. boraz anlayisli olun. benim alt kat komsum gelse ben ararim polisi. zaten bunalmis ewde cocuklar bir de bana gurultu yapmasinlar diyecek. normal zamanda degiliz hanfendi. disariya cocuklarin bizden daha fazla ihtiyaci varken kosmaya parklara vs suan evdeler.

Maalesef bazı insanlar mağara hayatından apartman hayatına direk geçiş yapıyorlar. Geçtiğimiz cumartesi gecesi 12:30 da binanın önünde havai fişek attılar. Uyuyordum ve sıçrayarak uyandım. Aynı zamanda da hamileyim. Kendimi korkudan nasıl kasmışsam kasıklarıma ağrı girdi. Soluğu acilde aldım. Çok şükür bebeğime birşey olmadı ama olada bilirdi. Oglunu evlendirmiş gecenin bir köründe kimseyi düşünmeden havai fişek atıyor. Düşüncesizlik, cahillik, görgüsüzlük... Artık ne denirse. İşin daha da vahimi şikayetçi olunca bu durumdan ' oglumu bir kez evlendiriyorum.' oldu.

Maalesef bazı insanlar mağara hayatından apartman hayatına direk geçiş yapıyorlar. Geçtiğimiz cumartesi gecesi 12:30 da binanın önünde havai fişek attılar. Uyuyordum ve sıçrayarak uyandım. Aynı zamanda da hamileyim. Kendimi korkudan nasıl kasmışsam kasıklarıma ağrı girdi. Soluğu acilde aldım. Çok şükür bebeğime birşey olmadı ama olada bilirdi. Oglunu evlendirmiş gecenin bir köründe kimseyi düşünmeden havai fişek atıyor. Düşüncesizlik, cahillik, görgüsüzlük... Artık ne denirse. İşin daha da vahimi şikayetçi olunca bu durumdan ' oglumu bir kez evlendiriyorum.' oldu.
Bunlar evlendirmiyor ne yazık ki! Adama bak gece yarısı atma yani, gündüz yap, 9-10 neden değil? Gecenin 12.30’u? Oğlu evleniyor diye, her şey mübah mı?

Kesinlikle çok haklısınız. Ben zaten gündüz çıkan sese bir şey demiyorum, sabah saati vermemin sebebi bir çocuğun 12 saatten fazla zıplamasının bana çok ilginç gelmesi. Gece 2-3'ten önce ses kesilmiyor ama sabah 9 gibi tekrar başlıyor çok yorucu maalesef. İnsanlar evden çıkmıyor bu nedenle anlayışlı olmaya çalışıyorum ama migrenim var ve gözlerim biraz korkutucu bir hâl almaya başladı.

Akşam 7 8 den sonra oturarak faaliyet yapıp , 9 10 arası uyumalı çocuklar. Gece yapılan saygısızlık.

Bunlar evlendirmiyor ne yazık ki! Adama bak gece yarısı atma yani, gündüz yap, 9-10 neden değil? Gecenin 12.30’u? Oğlu evleniyor diye, her şey mübah mı?
Tabi kii ozaman herşey serbest oluyor maalesef ve çok rahat üste çıkarak güçlü duruma düşüyorlar. Oysa haklı olan benim. Bu sebeple apartman hayatına başlamadan önce bazı insanlara oryantasyon verilmeli. Ya da toplumdan tecrit edilmeli. Hala asansörde sigara içen insanlar var. Bu konuda çok dertliyim :işsiz:

Back
X