- 26 Kasım 2014
- 3.206
- 4.116
- 83
- Konu Sahibi pembesalyangoz2
-
yani şöyle söyleyim benim gördüklerimden yola çıkarak.Kafalarına göre yapabiliyolar mı bunu. Sesimi çıkar muyım mı artık yani . başka bi yer bulmam imkansız gibi bişey. Burayı bile zor bulmuştu m
O zaman sesini kısıp mecbur her dediklerini yapacaksınBoş atara gerek yok ya. Sonuçta yapamicam şeyler bunlar
evet girmelerinde bir sakınca yok zaten.sorun hem bana haber vermemeleri hemde girip eşyalarımın yerini değiştirmeleri.Odaya her apart sahibi giriyor. Onlardada anahtar oluyor. Benimde kaldıgım aparta giriyolardı ama öle eşya koyma gibi bişey olmamıştı. Ayrıca sizi atamaz sonucta sözleşme yapıp senet imzalandıysa. Laftadır sadece atcam demesi
çok pişmanım sözleşmeyi keşke daha dikkatli okusaydım. o zaman daha çok savunabilirdim kendimiyani şöyle söyleyim benim gördüklerimden yola çıkarak.
evet yasal bi takım hakların var ama baya bi uğraşman gerekir. ancak tehdit edersin şikayet ederim vs diye.
bilemedim yanlış yönlendirmek istemiyorum
Boş atara gerek yok ya. Sonuçta yapamicam şeyler bunlar
Bir öğrenci otelde kalamaz mı bu nasıl suç oluyor? İlla mebe bağlı olması gerekmez. Sonuçta yurt değilben anlatamadım sanırım; sonuc olarak ev değil. ev tarzında dösenmiş bir yere oda kiralayıp ''apart'' süsü vermek suç. pansiyon vs adı altında MEBe bağlanmadan yaptıkları her faaliyet kaçak kurum olarak geçer. gidip bulundugunuz ilin milli eğitim şubesine sorun. aynı cevabı alırsınız.
Bir öğrenci otelde kalamaz mı bu nasıl suç oluyor? İlla mebe bağlı olması gerekmez. Sonuçta yurt değil
sen benim boş atar derken neyi kast ettiğimi de anlamadınmadem boş atar deyip hakkını savunmayacaksın ne diye akıl istiyorsun ben de onu anlamadım.
niye bu kadar agresif konuşuyosun anlamadım . kimse sana ters bir şey söylememiş ısrarla bir şeyin doğruluğunu savunmambuyrun bu da mevzuat.. oturduğumuz yerden prosedür uydurmuyoruz.. bilip bilmeden de bu denli kesin konusmuyoruz.
(Değişik: 24.02.2011/27856 RG) Yurt açma izin belgesi olmadan yurda öğrenci kaydı yapılmaz. izinsiz açılan yurtlar, 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen yetkili idareden otel, motel, pansiyon ve benzeri konaklama tesisi ruhsatı aldığı hâlde sadece öğrenci barındıran ve öğrenci yurdu gibi çalıştırılan yerler ile öğrenci evi, öğrenci pansiyonu, öğrenci apartı gibi isimlerle tabela bulunduran ve faaliyetlerini bu şekilde sürdüren yerler hakkında, il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerince yapılacak tespitten sonra düzenlenecek rapor esas alınarak valilikçe kapatma işlemi yapılır.
Allah razı olsun arkadaşımbence seni senden başka anlayan yok. o yüzden kolay gelsin...
sağol . iyi geceler sanadamilli eğitimle bağlantılı bir iş yaptığım için hazmedemiyorum bu dönen dolapları. kaçak kurumlar, merdivenaltı dershaneler, pansiyon görünümlü yurtlardan gına geldi artık.ayrıca yukarıdakı mevzuat öğrenci apartı olunca MEBe bağlanmasına gerek yok diyen hanımefendiye cevabendi lakin alıntılama yapamadım bir türlü.. alınması gereken alınmadı yani üstüne. her neyse sana cidden kolay gelsin. öğrenciyken çoğu usulsüzlüğe göz yumuyoruz imkanlarımızdan sebep. ama kanun denen birşey var onu da arada kullanmak lazım. iyi geceler :)
evet girmelerinde bir sakınca yok zaten.sorun hem bana haber vermemeleri hemde girip eşyalarımın yerini değiştirmeleri.[/QUOTE
Eşyaların yerini değiştirmeleri kötü olmuş. Bizdede habersiz giriyolardı bi anım geldi aklıma. Oda arkadaşımla ailelerimizin yanına dönücektik , odaya girip girmediklerini anlamak için şartelleri indirmiştik. Dolaptada etler vardı kurban bayramında evden getirmiştik. Onlar aklımıza bile gelmedi bi kaç gün sonra odaya girmişler şartelleri açmışlar, odaya bi girdik yerler kanOlan etlere olmuştu
Mevzuatta 'sadece öğrenci barındıran' yazıyor farkındaysanız.buyrun bu da mevzuat.. oturduğumuz yerden prosedür uydurmuyoruz.. bilip bilmeden de bu denli kesin konusmuyoruz.
(Değişik: 24.02.2011/27856 RG) Yurt açma izin belgesi olmadan yurda öğrenci kaydı yapılmaz. izinsiz açılan yurtlar, 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen yetkili idareden otel, motel, pansiyon ve benzeri konaklama tesisi ruhsatı aldığı hâlde sadece öğrenci barındıran ve öğrenci yurdu gibi çalıştırılan yerler ile öğrenci evi, öğrenci pansiyonu, öğrenci apartı gibi isimlerle tabela bulunduran ve faaliyetlerini bu şekilde sürdüren yerler hakkında, il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerince yapılacak tespitten sonra düzenlenecek rapor esas alınarak valilikçe kapatma işlemi yapılır.
Mevzuatta 'sadece öğrenci barındıran' yazıyor farkındaysanız.
Değilseniz de okuyun önce yazdığınız maddeyi.
Siz konuyu bastn okuyun bi yada anlamamakta israrci olmaya devam edin. Anlamak istemeyene ne anlatsak bos icinden kelime kelime cimbizla cekip yine de istedigi anlami cikaarirr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?