Aptal Olup Yaşamak

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Hayırlı akşamlar.. Daha öncede burda konu açmıştım fake değilim yemin ederim. Beni çok üzen konuyu paylaşmak istiyorum ben kendine güveni olmayan kendini yeni yenğ sevmeye başladım hayatım boyunca hep saftım ve manevi maddi kullanıldın. Kimseye hayır diyemedim geçmişe bakıyorum hep kopya verdim kıyafet verdim para,telefonuma kadar verdim kim ne istese yok diyemedim. Bu yaşıma kadar 23 yaşındayım maddi manevi insanlar beni hep sömürdü kendimi çok aptal hissediyorum hani diyeceksiniz lisede küçüktün vs fakat benim yaşıtım olanlarda vardı asla hiçbir anlamda kendini kullandırmayan. Ben ise her anlamda kulkandırdım bu saatten sonrada ne önemi kaldı artık akıllanmanın diyorum. En basitinden arkadaşlarımı dinler yol gösterirdim ama onlar bunu Bile bana yapmazdı... Hayatım böyle enayilikle geçti

Bu enayilik değil yardim severlik. Bundan sonra yapmazsin iste. Her hata bir ders taşır malesef.

Ben de sizin gibiyim biraz paylaşmayi seviyorum çünkü. Arabamı bile verdim isteyen arkadaşlarıma ya da yolda birini görsem otostop çeken aldım. Liseli öğrenciler, üniversiteli şehirler arası giden ciftler vs. Hatta bir kere dünya şampiyonu olduğunu söyleyen bir genç bile almıştım:) büyük bir spor salonunda indirmiştim onu da. Eşim başına bir şey gelecek vs diye diye vazgeçirdi beni. Şimdi öğrenci harici almam. Ama sizinki hayır diyememektenmis ben kullanıldığımi anlasam dur derim. Sizin de yapmanız gereken o. Aslında hayır demeyi öğrenmek sanat gibi bir şey. Hiç söyleyemiyorsaniz hayır diyip nedenini açıklayın onları ilgilendirmese de. Sonra sonra alışır direkt hayır dersiniz. Kolay bur şey olduğunu görürsünüz.

Ee farkindasin madem artik farli davran.Kader degil ki bu bir kere hayır de devamı gelir

Sanki 60 yasina gelmişsin gibi ya...
23 yaşinda insanin hayatimi geçmiş oliyor. Emin ol hayata yeni başliyorsun. Daha once yasadigin dönem zaten ergenlikti ve herkesin ergenliği ayni şekilde geçmiyor.
Ders cikarabildiyseniz ne güzel. Yetişkin hayatinizda artik bunlari yapmayin.

Ee canım yaşın küçük 23 küçük oh ne güzel bir yaş.... Hem bak biz nasıl akıllandık. Beni ele alalım. Benide hayat ve insanlar akıllandırdı.Bir an geliyor aydınlanıyorsun. İnsan seçiyorsun. Seni sevenle menfaat icabı geleni, sana değer verenle ezip geçecek olanı ayırt ediyorsun Bunları üniversitede Bi kitapçık gibi elimize verip dünyayı gezdirip tanıtmadılar bizedeŞimdi senin bu dediğine göre aptal olmuş oluyorum Bence aptallık değil tecrübesizlik

Sizin gibi insanları pek sevemiyorum ben. Herkese yaranma çabası gibi geliyor. Verince mutlu olmuyorsunuz ama verici davranıyorsunuz, neden? Çünkü dışlanmak yalnız kalmak istemiyorsunuz insanlara boyun büküyorsunuz. Kimse saygı duymaz ki böyle kişilere.

23 yas ne ki hayatinin basindasin.. Allah omur verirse 3 te 1i girmis yasinin. tabiki bu saatten sonra akillanmanin da cok faydasini goreceksin. cunku evleneceksin, ise gireceksin.. cocuk yetistireceksin.. bu alanlarin hepsinde hayir demen gereken, sinirini cizmen gereken olaylarla karsilasacaksin. senin adina cok sevindim. yardim al, kitap oku, kendini gelistir, acima insanlara.. merhamet edip yine evet deme..

biraz acimasizca degil mi elestiriniz.. bu tip insanlarin hayir diyememesi kisilik bozuklugundan ileri geliyor. mesela cocukken hic sevilmemisse, ya da cok elestirilmisse.. hayir demeyi bilmiyor. herkese yaranma cabasi olan insan tipi daha baska. bu konuda farkinda olsa bile hayir diyememek var.

su konuda katiliyorum; genelde sevildikleri icin degil kendilerini kullandirdiklari icin etrafindadir insanlar. sadece ifade edis biciminiz bana biraz insafsizca geldi.

Ben hayatı bilmiyordum bana öğreten beni seven de yoktu verdikçe beni severler diye düşündüm ama gördüm ki insanlar verdikçe daha da acımasız oluyor

Bence değil. Ah canım kıyamam dedikçe bu insanlar düzelme yoluna gitmiyor. Bir düşünün insanlar kendi karakteri olan, hayır demeyi bilen, dik duruşlu kişiyi mi sever yoksa boyun büken, hayır diyemeyen, kendini ifade edemeyen kişileri mi? Kula kulluk edilmez. Psikolojik tedavi görüp, öz farkındalık kazanıp düzelmeli. Benim yazdığım şey konu sahibinin çevresindekilerin kafasından geçenlerin aynısı.

her dogru her yerde soylenmez diye de bir laf var.

dedikleriniz dogru olsa bile sizin gibi insanlari pek sevemiyorum, saygi gormuyorsunuz dediginiz zaman konu sahibi aydinlanma yasayip muthis ozguvenli bir insana donusmeyecek. daha kotu hissedip daha da icine kapanacak. ilk mesajindan da anlasildigi uzere farkindalik olusmus, degismesi gerektiginin farkinda. gecen yillarina yaniyor, degismeme deger mi bu yasa kadar kullandirdim kendimi zaten diyor. fitili bulmus bir ates gerekiyor sadece. hic bir psikolojik soruna ah canim kiyamam seklinde yaklasilmaz. bazen sadece karsidaki kisi anlasilmak ister. kimse burada cozum bulamaz zaten sorunlarina. dediginiz sey psikolog masasinda gecerli. burada sadece sen yapabilirsin'i duymaya ihtiyaci olan insanlar var.

Eeee canimcim akillanmissin artik. 23 yas daha hayatin baslangici bundan sonra yapmazsin.

Universitede asosyal olup simdi girisimcilik yapan, is toplantilarindan gezen kadin da taniyorum; cok sosyal olup ev kadinligi secip 3 cocukla eve kapanan da. Karakter biraz da kendi secimlerimizin sonucu, bazi seyleri degistirmek elimizde. Bu ozelligini sevmiyorsan ustune gidip degistirebilirsin pekala. Sevmiyorsan yapma artik bu tip hareketleri olmaz mi? Olmazsa bir danismana gorunursun.

Son düzenleme:
Sert yazmış. Ben doğruluk payı buluyorum. Doğru yazmış. Bunuda yapmamak lazım. Yalnız kalmak bile boyun eğmekten güzel Kendine saygı şart

Benzer yollardan geçtim adına enayilik denecek fedakarliklarim oldu kesinlikle bu toplumda dışlanmış insanlarin kabul edinmek sevilmek için yaptığı davranışlar
Önemli olan hata olduğunu anlaman

Kendine bir an hayır demeyi öğrenmeye calis. İlerki hayatının evliliginde , iş yerinde, çocuğun okulunda vs vs daha çok olacak bu durumlar. Mesala kızım okul sınıfın arkadaşınin annesi, benim yaptigim dersi istedi. Bende dersi anlatmaya calistim. Bana dediği laf " abla bana anlatma, cevaplarını yola". Bide ilkokul 2 sınıf. Daha geç kalmış değilsin yani. Birgün evet dersin , bir gün hayır dersin. Öyle öyle alistirirsin kendini.

Benzer yollardan geçtim adına enayilik denecek fedakarliklarim oldu kesinlikle bu toplumda dışlanmış insanlarin kabul edinmek sevilmek için yaptığı davranışlar
Önemli olan hata olduğunu anlaman
Benim kadar aptal çok az insan vardır her anlamda kullandırdım kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…