Araba alacakmış

Ama bu konu olmamışki böyle...
Altınları alıp araba alan erkek tarafı olsaydı ve o parayla kendine takı falan alanda kayın valide olsaydı gör sen buradaki curcunayı :))) üçüncü dunya savaşı falan çikardı burada :)
Herneyse, altınlar sizin ve ailenizindir, yani eşiniz siz ve çocuklarınızın. Sacma sapan adetler ile huzur bozmaya gerek yok...

Annem 35 yillik evli ne parmaginda bir yuzuk ne kolunda bir bilezik var. 2 oglunu iki kizini evlendirdi bir ceyrege tenezzul etmedi. Bu tur konulari okuyunca hayeet ediyorum. Kizi borc icinde yuzecek o da kizina takilan altinlar ile tek tas. alacak

Bu nerenin adeti Allah askina ya.. yuva kuranin ihtiyaci cok olur diyerek ozellikle kiz tarafi evdeki kuru erzagina varana kadar evlendikten sonra bile alir getirir bizde yeterki cocuklar borc altinda ezilmesin diyerek. Esinin ailesinin almamasi buna ragmen ailenin alip keyif catmasi gercekten sacmalik olmus.

Eşinizin ailesi iyi insanlarmış bu zamanda herkes yapmaz bunu. Genel olarak artık aileler çocuklarını borçlandırmaya cekinmiyor ama düğün diyede tuttururyor. Aynısı bizimde başımıza geldi ama benim eşimin ailesi yaptı. Ne yapabilirsinki unut gitsin o borçlarda ödenir siz eşinizle hızurlu olun yeter.

Adetini kültürünü sevmiyorum deyince terket diyorlar ülkeyi
Böyle adet mi olur?

Benim bildiğim böyle bir adet yok, paranın üzerine konmak için uyduruluyor. Yoksa bizim adetlerimizde bir ev kurmak için bütün akrabalar seferber olur. Aile kutsaldır böyle küçük hesaplarında düğün zamanı aslında yeri yoktur.

Bu ne saçma bir adet, ilk defa duyuyorum. Düğünde takılan altınları kızın ailesi alıp harcıyor özel ihtiyaçları için. Düğünde takılan altınlar kızındır ama ailenizin alıp araba, takı almasına bir anlam veremedim. Eşiniz bir şey dememiş iyi.

al ananı babanı karşına; 'anne baba ben size düğün takılarımı borç ödersiniz, takana geri götürürsünüz diye verdim. kayınvalidem kayınpederim altınlarıma elini sürmedi. siz böyle göstere göstere kendinize yeni takı alınca araba alınca kızınızın boynunu kaynanaya kayınpedere karşı eğdiriyorsunuz, farkında mısınız?' diyin.

madem verdin bi kere olan olmuş, ama kendilerine çeki düzen versinler, bak evlatlarıyken senin dikkatini çekmiş, kocan kv ve kp in sen üzülmeyesin huzursuzluk çıkmasın diye susuyor olabilir onların sınırlarını zorlamasınlar.

Esinin ailesi gorgulu adaletli insanlarmis ne guzel.Ailenin altınları alması hic hoş değil ohh ne güzel bir adetmis bu.Çok borcu okur kızım bize destek cikarmisin biraz deseanlarimda aynen esinizin dedigi gibi olmuş yani başlık parası vermiş gibi

Böyle yapanlar var en basiti benim eltimin ailesi yaptı en çok ben kızdım. Bana noluyosa alan memnun satan memnun zamanında taktigimizi alıyoruz demişler. Aslında bu adet bizde de var ama annem ve babam böyle biseye yeltenmedi çok tepki vereceğimizi bildikleri için. Eğer aşırı tepki verseydi iz belki alamazlardi o zamanda aranızda kusluk olurdu. Neyse yapacak bişey yok artık. Onlar şimdi araba alır ama zamanla yine size takılani kendileri odiycek nasılsa takılmasını artık.

Evlilik sorumlulugunu aliyorsunuz altininiza mi sahip cikamiyirsunuz? Ne sacma.Masraf yaptiysa yapti insan evladini tabiki harcar.En bastan vermeyip bir banka kasasina koyardiniz.Annenizde baya abartmis.Başkasinin altinini kendine harcamak ilginc geldi.Annede olsa kaynanada herkes yerini bilecek.Siz cocuk musunuz bu kadar aileye yapišmayin derim.Ilerde aldiginiz her kararda maddi her alip sattiginizda karisirlar baş edemezsiniz.Ailelerde ülkeler gibi bağimsiz olmalidir.Aileden kastim siz ve eşiniz

Kkda açılan konular beni çok şaşırtıyor dünde annem yemeğimi çocuğumun kıyafetini alıp götürüyor diye bir konu vardı. Tuhaf. Çoğu aile millete taktıklarını geri almak gözüyle bakıyor yatırım aracı gibi. Evladın borc icindeyken kaynanan ödesin deyip elindekileri almak sefa sürmek. Keşke böyleleri anne baba olamasa...

Oh ne ala önüne gelen işine geldiği gibi adet uyduruyor.buna erkeğin ailesi nasıl ses çıkarmıyor anlamıyorum.çok mide bulandirici bir adet.bunun anne baba evlat etigine uymasi mümkün degil.anne baba icin evladin iyiligi onemli olmalidir.millet ne kadar açsa demek ki.

Ben bu durumda olan bir adamla evlenmezdim. Sorun altın değil, bizde böyle diyip borç içinde yüzmeyi kaldıramazdım ve nikah bile olsa ayrılırdım. Eşin iyi biriymiş dua et.

Selam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .

Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.

Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.

Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?
Arkadaşım bizim aileler hiç takımıza karışmadı kayınvalidem almış bir kısım akrabalardan gelenleri vs vermedi ama allahla onun arasında bana sormadı öncesinde büyük takılarımız hep bizde anne nasul senin takını alıp kendine takı yapar ben para verince bile kızıyor bu anlattığınızı hep erkek tarafı yapar Rabbim yardımcınız olsun ben çok üzülürdüm adet kanun değil ya siz gerekince götürdünüz

Back
X