Şaşırdım gözünde büyütme diyenlere. Erkek ailesi yapsa, tek bir oda alıp altınlara konsa, burada neler yazılırdı, Ya da bizim tarafın taktığı altınlar bizimdir deyip alsalar.
Olacak iş değil, ama başka yorumlardan da gördüm ki varmış böyle adet. Safi cahillik. Siz yeni evli bir çiftsiniz. O altınlar size rahat bir başlangıç olması için takılan altınlar.
Üstelik altın dediğin kıza ait bir şeydir. Bu adetiniz hiç akıl alır bir şey değil.
Erkek Kardeşimin düğününde takılan altınları bir eve girip peşinat olarak verdiler. Evi de altınlar gelinimizin olduğu için, onun üstüne yaptılar. Üstelik peşinat evin az bir kısmını karşılıyordu, taksitlerini kardeşim ödüyor ama hiçbir şekilde benim senin meselesi yapılmadı. Bunlar hiç konuşulması bile. Doğal haktır. Oturdukları evi zaten babam almıştı, sizin mantığa göre, ev verdim, altınları ben alırım demesi gerekirmiş babamın.
Çok cahilce şeyler. Eşinizin ailesi büyüklük göstermiş almamış. Eşiniz sizinle aynı memleketten mi? Eğer bu adeti biliyorlarsa, sıkıntı olmaz ama onlarda da yoksa, ileride başınız ağrır bu konudan.
Benim kardeşlerim evlenirken böyle bir şey dese kızın ailesi, kesinlikle kabul etmez ve çok ayıplardık.