• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba alacakmış

ne demek gocunmadınız ya hu.Allah allah o düğüne gelenler annene mi taktılar ,sen gelindin onlar senin hakkındı.Böyle aileler gerçek aile değil resmen soyguncu
Onların mantığına göre de yıllarca millete taktıkları ödünç altın,birikim yani..belki bi kısmı borç olarak takılan altınlar yine..

Bu nasıl is ya ...yeni evlenen çiftlerindir o altin paralar.... kimseye biseyimi vermedim vermemde ...ne kendi aileme ne esimin ailesine...

Dugun borcu degil o ceyiz masraflarinu dugunden once bitirdim ben o 50bin esimle ortak borcumuz ogrenim kredisi ve askerlik

Aynı şey. Çeyiz masrafları için harcama yapacağınıza para biriktirseydiniz, o paralarla şimdi öğrenim kredisini öderdiniz. Aileniz düğün için harcama yapmamış ama düğün sayesinde kar elde etmişler. Bir nevi başlık parası gibi.

Siz başta niye itiraz etmediniz? Neden ikna etmeye çalışmadınız. Siz de aynı kültürden olduğunuz için size normal geldi herhalde. Eşinizin ailesi doğrusunu yapınca ailenizin hata yaptığını anlamışsınız sanırım.

Vala aileniz inanılmaz ayıp etmiş.. resmen dünürlerine gelen altınları da alıp kendilerine mal mülk edinmişler. Gelenek vs diyorsunuz ama ben hayatta izin vermezdim böyle birşeye nitekim de ne ailem benden altını isteyebildi ne de kv. Hatta ben altınlarımın evi sitede güvenlikli diye kv de kalmasını bile sorun etmiştim. Ben olsam gerçekten hayatta sindiremem böyle bir durumu.. hadi sadece kendi aileniz tarafının taktıkları olsa neyse de, dünüre geleneri de almaları.. ayy çok çirkin yaa

Hep erkek tarafi mi alacak. Ne guzel adetmis iste ..birazda kiz tarafi faydalansin :KK70:

Iyi olmus. Oh bosver ailen ne alirsa alsin.

Diyesim var aslinda... Butun gelinlerin intikamini almis gibi. Cunki erkek tarafinda kv deler caliyor cogu kizlarimizin hediyelerini.

Ama uzuldum sizede. Borcla almissiniz cogu seyi. Bilemedim..benim ailem yapmaz. Almak isteseler vermem sanirim ..
Ha katkida bulunmuslarsa verirdim seve seve o ayri. Kimse benim kuracagim yuva icin borca girmesini istemem cunki.
Yani duruma gore degisiyor...
Bu Adetleri de kim cikardiysa valla, zor.

Sadece kiz tarafininkini aldilar zaten erkek tarafininkiler bende

Ha sadece kiz tarafinkini aldilarsa ozaman esinin ailesine vicdan yapmana gerek yok.
Onlarada teklif etmissin sonucta istiyorlarmi diye.
Geri kalan konuda ailenin vicdanina kalmis veya senin kendi isteginle verip vermemenle. Vermissen ozaman ne yapacaklarini niye sorun ediyorsun?

Mesela ben verseydim mutlu olurdum.
Cunki ailem yillardir o dugun senin o dugun benim diye taki verdiler. Birde uzerimde cok emekleri var.
Ama borcum olsaydi hepsini vermezdim sanirim ..yinede ..bilemedim. zor is.
Belki erkek tarafi takilan hediyeleri istemedi de sizin aileniz istedi ve borcla kaldiniz diye gucendiniz sanirim?
Aslinda ailende dusunmeliydi..yani borcun var kizim vs diye.. Yani ailem oyle derdi herhalde. Bilmiyorum aileniz garip diyemem cunki adetmis sizde. Normal goruyor olabilir bunu aileniz..
Bende bu adeti ilk defa duyuyorum.

Tam olarak derdiniz ne ki? Kayinvalidenize mahcup dusmeniz mi yoksa ailenize gocunmaniz mi?

Vala aileniz inanılmaz ayıp etmiş.. resmen dünürlerine gelen altınları da alıp kendilerine mal mülk edinmişler. Gelenek vs diyorsunuz ama ben hayatta izin vermezdim böyle birşeye nitekim de ne ailem benden altını isteyebildi ne de kv. Hatta ben altınlarımın evi sitede güvenlikli diye kv de kalmasını bile sorun etmiştim. Ben olsam gerçekten hayatta sindiremem böyle bir durumu.. hadi sadece kendi aileniz tarafının taktıkları olsa neyse de, dünüre geleneri de almaları.. ayy çok çirkin yaa
Sadece kiz tarafininkini aldilar zaten erkek tarafininkiler bende

Ha sadece kiz tarafinkini aldilarsa ozaman esinin ailesine vicdan yapmana gerek yok.
Onlarada teklif etmissin sonucta istiyorlarmi diye.
Geri kalan konuda ailenin vicdanina kalmis veya senin kendi isteginle verip vermemenle. Vermissen ozaman ne yapacaklarini niye sorun ediyorsun?

Mesela ben verseydim mutlu olurdum.
Cunki ailem yillardir o dugun senin o dugun benim diye taki verdiler. Birde uzerimde cok emekleri var.
Ama borcum olsaydi hepsini vermezdim sanirim ..yinede ..bilemedim. zor is.
Belki erkek tarafi takilan hediyeleri istemedi de sizin aileniz istedi ve borcla kaldiniz diye gucendiniz sanirim?
Aslinda ailende dusunmeliydi..yani borcun var kizim vs diye.. Yani ailem oyle derdi herhalde. Bilmiyorum aileniz garip diyemem cunki adetmis sizde. Normal goruyor olabilir bunu aileniz..
Bende bu adeti ilk defa duyuyorum.

Tam olarak derdiniz ne ki? Kayinvalidenize mahcup dusmeniz mi yoksa ailenize gocunmaniz mi?
Ikisi de aslinda

Ay kusura bakmada ben aileme çok iyi bi mesafe koyardım yani. Bende çalışan biriyim nişanımda masraf yapıp 5 kuruş harcamadım ailem yaptı düğünümdede harcama yapmayı düşünmüyorum cocugu yaptılarsa sorumluluk almayı bilecekler herkes cocuk dogurur ama bakamaz . Ne saçma düşünceler bunlar . Altın senin hakkın 2 tarafta takılana edilene burnunu sokmaya çalışmamalıydı. Düğünümde nişanlımın ailesi böyle birşeyin teklifini dahi edemez cıngar çıkartırım valla destek olacaklarına köstek olmuşlar sizinkiler kuzum .

Ay kusura bakmada ben aileme çok iyi bi mesafe koyardım yani. Bende çalışan biriyim ne nişanımda yapmadım düğünümdede harcama yapmayı düşünmüyorum cocugu yaptılarsa sorumluluk almayı bilecekler herkes cocuk dogurur ama bakamaz . Ne saçma düşünceler bunlar . Altın senin hakkın 2 tarafta takılana edilene burnunu sokmaya çalışmamalıydı. Ailene tavır almadın mı hiç ? Varmı öyle birşey ya peki şuan çalışan birisimisin ? eşinmi ödüyor borçlarınızı
Biraz gocundum ama küslük yok suan çalışmıyorum esim ödeyecek

Selam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .

Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.

Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.

Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?

Canım kusura bakma anne baba olmak kendinden çok çocuğunu düşünmek tür. Biraz kaba olucak ama sizinkiler bencillik etmiş. Bazi ailelerde kız veriyoruz bizim verdiğimiz parayla damar keyif mi sürsün alip biz harcariz gibi muhabbetlee olduğunubbiliyorum. Ona benzemis sanki biraz bizde kaynanam gile ve annengile verdik takilarimizi ana gercekten borçları odediler esim ve ben hic bisey karismadik düğünü herseyi aileler aldığı için tabiki boybumuzun borcu dedik ama sizinki çok ayri olmus. Bi anne babanin böyle yapması beni üzdü :KK57:

Biraz gocundum ama küslük yok suan çalışmıyorum esim ödeyecek
Cok sakinsin ya yada ben cok cazgırım bilemedim . Bende bekliyorum bakalım bu tarz birşeyle karşılaşırsam düğün zamanı senin gibi sakin kalacagmı sanmıyorum ama insanlara güven yok herşeye hazırlıklıyım ama düşüncem genede değişmez hem ailesini hemde eşimi sarsardım böyle bi durumda .

Böyle saçma bir adet ilk kez duyuyorum.Madem takıları yeni evli çiftten alıyorlar ozaman düğünde takı takmanın anlamı ne??O takılar gelinde kalmayacaksa neden takılıyor?

Benim kv dem de erkek tarafının altınlarını aldı
Dul kadınım ben takamam geri demiş
Ama ne yaptı onları bilmiyorum
Her düğünde bizi çağırıp size şunu taktılar alın ben takayım,sizde en azından bir çeyrek takın dedi
Az kakmadım başına eşimin
Hem almadığım altını yaptık hem üstüne çeyrek taktık

O nasıl adet öyle yahu ? Hadi adet öyle diyelim aileniz hiç mi demedi olmaz öyle şey sizde kalsın diye ? Gerçekten çok ilginç. Takıları alıp düğün borcunu kapatanı duydum da, ki bu bile yanlış bence, kendine harcayan aileyi ilk kez duyuyorum.

Dedim zaten en basta da istiyorlarda alsinlar verelim dedim hatta onlara da dedim onlar sizin dediler

herkes "eş ne dese haklı" demiş de
eşiniz evlenmeden haberdar değil miydi bu adetten?
ona baştan söylemediniz mi?
bu adeti bilerek evlenmedi mi sizinle?

eğer baştan haberi varsa tek kelime etme hakkına sahip değil, baştan kabul etmeyecekti
yok baştan söylemediyseniz, düğünden sonra öğrendiyse, o zaman baştan kızabilir, haklıdır ama size değer veriyorsa sonradan sakinleşip olayı unutması gerekir çünkü eliniz kolunuz bağlı kalmış, size destek olması gerekir (ha ama ailenize karşı soğuk davranır tabi)

yani eşinizin bu olayı, bundan sonra mevzu etmemesi lazım bence

herkes "eş ne dese haklı" demiş de
eşiniz evlenmeden haberdar değil miydi bu adetten?
ona baştan söylemediniz mi?
bu adeti bilerek evlenmedi mi sizinle?

eğer baştan haberi varsa tek kelime etme hakkına sahip değil, baştan kabul etmeyecekti
yok baştan söylemediyseniz, düğünden sonra öğrendiyse, o zaman baştan kızabilir, haklıdır ama size değer veriyorsa sonradan sakinleşip olayı unutması gerekir çünkü eliniz kolunuz bağlı kalmış, size destek olması gerekir (ha ama ailenize karşı soğuk davranır tabi)

yani eşinizin bu olayı, bundan sonra mevzu etmemesi lazım bence
Onceden biliyordu

Böyle birşeyi ilk defa duyuyorum.Nasıl bir adet bu?Eşinizin tepkisi nedir. Açıkcası hiç bir eşin bunu doğal karşılayacağını düşünemiyorum

Yahu madem altınları annenler alacak bunun bir mantığı olmalı demi??
Yani o zaman kız tarafı olarak masrafları o karşılayacak ki, buna binaen almış olsun.
Hem her şeyi sen ödeyeceksin. Hem de üstüne utanmadan annenler altınları alıp çatır çatır yiyecek. Başlarım böyle adete:duduk:

Ciddi söylüyorum görüşmeleri minimuma indirirdim.
Kocam da ne dese karşısında ezik büzük kalırdım.

Back
X