Araba Aldım, Kullanamıyorum

İstanbul trafiğinde buna deli cesareti denir.hem araba sürmeyi bilme hem de araba al..
kusura bakma da pek akıl işi gelmedi bu.kimse sana öğretmek zorunda değil ki bu kadar yakınıyorsun..

beş kuruş daha aşağı bir model alabilirdin, özel derslerin sayısını arttırıp.bir sürü kaza oluyor hala yok yere.
neden ; trafikte araba kullanmayı bilmeyip sırf araba sevdası olanlar yüzünden..

Çok eskidenmiş öyle sağdan soldan ders alınarak trafiğe çıkılan dönem. İstanbul trafiği o kadar karışık ki usta şoföre bile pabucunu ters giydirebiliyor.

Araba aldığınıza göre çalışıyorsunuz kredi çekin en az 15-20 saat ders alın. İlk araba aldığımda ders aldım hemde bir ay hergün. Sabah 2 saat, akşam 2 saat. Allaha bin şükür 17 seneyi devirdim bir kazam bile yok. (Polonezköyde içkili gençler arkadan vurmuştu onu saymıyorum)

O devirde herkes bana abarttın demişti. Ancak can taşıyorum, can taşıyanlarla aynı trafiğe çıkıyorum. Kimsenin kanına girmektense param gitmişti.

Çok çok iyi araç kullanan kadınlar var ama kim çok iyi, kim birşey bilmeden kendini sokaklara atmış bilmediğim için ben önümde ve arkadamda kadın şoför olunca çok huzursuz oluyorum. Hemen şerit değiştiriyorum.

Bomboş yolda bile kadınlarımız çok fazla frene basıyor, gerekli gereksiz. (Zaten freni çok kullanan kadın veya erkekten kaçmak lazım. İyi şoför asla gereksiz fren kullanmaz.)

Direksiyondaki oturuşuna bakıyorum, rahat bir oturuşu varsa tamamdır der kaçmam ama direksiyona yapışmış, iki el simitin üstünde yanyana konmuş, koltuk neredeyse direksiyona değecek bir pozisyonsa asla o şoförün önünde arkasında araba kullanmam.

Yer Bostancı Otoparkı, akşam saati otopark boşalıyor haliyle para ödeme yerinin önünde kuyruk var. Gişe önünde de 2 araba sırası, mantık bir sağdan bir soldan girer. Sağdan girdi ödeme yaptı, bende soldayım hareketlendim ama sağdaki sıradaki hanım geldi vurdu (vurma değince zaten sıradayız kuvvetli birşey değil) birde çıktı yol benim diye bağırıyor. Laftanda anlamadı, bir sağdan ilerler bir soldan diyorum yok diyor önüme çıktın neyse ....

Kaza bile yapsam erkekle yapmayı tercih ederim valla hemcinslerimiz sanalda nasıl durmaz dinlemez anlamaz saldırırsa gerçek hayatta da aynen öyle, konuşabilmek imkansız.

Çok dertlendim ama asla öğrenmeden trafiğe çıkma diyecektim çok uzattım :42:

Son düzenleme:
35 tl ye eyup tarafında egıtım veren bıryer var. Bır saat gıdıp temel egıtım alın oranın arabası ıle.
Sonra pazar sabahı kalk 5 de 6 da. Bos bır yol cadde secıp calısmaya basla 8 e kadar calıs ıkı uc gun bole yap sonra alısacaksın uzulme kendıne guven.araba surmek kolay

Kesinlikle sürücü adayı arabasıyla hocadan ders alın açıkcası üstüne para bile versen hiçbir hoca senin arabana binmez can güvenliği yok çünkü. Kurs arabalarda sağ koltuktada fren debriyaj var. En az 10 saat ders al 1 saate 60 tl derler ama 10 saati 200 -250 tl ye alırsın hemde hocanın öğrettiği farklı oluyor. Hocayla biraz çık alış trafiğe sonrada yanında bilen birisiyle tenha yerlere çıka çıka öğrenirsin.

Kredı cekmekmı!yok artık banka oyunları bunlar. Ne gerek var paranı elıne alınca az ders cok pratık yaparsın bos yerde cok calııs ve brden trafıge atlama . Hafıf yollarda saatlerde basla .

Hmm araba kullanmayi bilmiyorsaniz hangi akilla arbayi aldiniz anlamadim..

Neyse artik almissiniz, ders almaya paraniz yoksa belki geceleri sokaklar bos oldugu zaman once evin etrafinda sonra mahallede surmeye baslayabilirsiniz.. Geceyi tercih edin ki sokaklar bos ve sakin olsun..

Kredı cekmekmı!yok artık banka oyunları bunlar. Ne gerek var paranı elıne alınca az ders cok pratık yaparsın bos yerde cok calııs ve brden trafıge atlama . Hafıf yollarda saatlerde basla .

Doğru yerden göğe haklsınız.

Başkalarının canı daha ucuz hele de ehliyet varsa, kredi daha pahalı maalesef.

Araba + kasko + trafik sigortası bunlar ödenebiliyor ama 60 TL * 20 ders = 1200 TL. kredi çekilip (75 TL saati olsa ne yazarda 1500 TL olur) ders alınamıyor. Çünkü kredi pahalı, can ucuz.

O yüzden en ufak bir panikte direksiyon hakimiyeti kaybediliyor, fren yerine gaza basılıyor, durağa dalınıyor, yolda oynayan çocukların üzerinden geçiliyor.

Konu sahibesinde sorun yok o çıkarım dememiş ne yapsam demiş.

Sorun onu 2-3 dersle trafiğe çıkma konusunda, hele hele de kendin çalış olur diyenlerde verin gazı. Az ders çok pratik. Birinci derste sadece 2. vitesi öğrenir (o da öğrenirse) aylarca 2 viteste pratiği yapar artık.

Haklısınız kredi bir tuzak.

Umarım hiçbir acemi şoför yayayken canınızı yakmaz.

Son düzenleme:
bence sürmeyi iyice ögrenmeden araba almasaydiniz keske,
bide 13 yillik ehliyetiniz olup arabayi surememenizde ayri bir garip,
araba suremeyenede veriyolar ehliyeti sonra vay efendim kazalar niye oluyor :37:

13 senedir ehliyetim var 13 senedir araba kullanmaya çalışıyorum demedim ki o yıllardan bu yıllara ilk defa şöför koltuğuna oturdum bilmem anlatabildim mi.araba almadan araba sürmeyi öğrenemezdim çünkü kimse gel sana araba öğreteyim demiyor

ben direksiyon eğitimcisiyim sana şunu diyebilirim kendine ne kadar güvenebiliyorsun? ben bunu yapabilirim diyorsan yapamayacağın bişey yoktur. arabanızı boş bi arazide dur kalk yapa yapa çalışma yaparak ve inanarak yavaş yavaş öğrenebilirsin o bir araç ve yöneten sensin, herşey dikkatinde ve senin komutunda , kullanmaya başladığında da tavsiyem hemen trafiğe çıkma sen arabayı tanıdıkça daha dikkatli olacaksın ve ne yazık ki kurslardaki özel dersler çok pahalıya geliyor şahıstan almaya bak kendi aracında var orda olsam bedavaya bile çalıştırırdım seni :)

canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.keşke herkes sizin gibi düşünceli yardımsever olabilse mahalle aralarında sürüyorum ama yanımda birisi olmadan şuan tekbaşıma çıkmak heycanlandırıyor beni.

40 yıllık şöförsünüz sanki kazalar acemiler yüzündenmi oluyor yoksa alkol aşırı hız yüzündenmi önce bunu araştırın ayrıca araba sürmeyi yeni öğrenen biri daha dikkatli olur bunu bilin

düşüncenize katılıyorum kazalar alkol hız yüzünden oluyor.arkadaşın yazdığı şekilde bu tür bir serzenişe gerek yok yani ben dikkatliyimdir her zaman için

Arabanız hayırlı olsun,biraz araştırıp sahıştan uygun fiyata özel ders alın en iyi o şekilde öğreniliyor.Arabayı aldığınıza göre ,kullanmak istiyorsanız biraz da eğitim için para gözden çıkarmanız gerekir.Biraz da olsa bilginiz varsa 2-3 ders yetecektir sanırım ,sonrasında refakat edecek arkadaş bulur trafiğe çıkmadan uygun yerlerde alıştırma yaparsınız.
Bir süre sonra evinize yakın yerlere markete,fırına sık sık gider, tecrübe edinir yavaş yavaş trafiğe çıkarsınız.
Tekrar hayırlı olsun.

walla yazılanları okudumda herkes bir serzenişte bulunmuş sürmeyi bilmeyene ehliyet veriyolar falan ben 13 sene önce aldığımda gayet iyi bir dereceyle aldım ama ehliyeti aldıktan sonra altında araba olmadıktan sonra o sürme eylemi tekrarlanmayınca köreliyor.ben sıfır bilgiye sahip değilim sadece uzunzamandır şöför koltuğuna oturmadığım için refakat edicek birini aramıştım kendime güven açısından.yazılanları okuyunca iyicene moralim bozuldu.kendiem dönüp baktımda bi an trafik canavarınamı ne dönüştüm diye düşüneseim geldi

walla yazılanları okudumda herkes bir serzenişte bulunmuş sürmeyi bilmeyene ehliyet veriyolar falan ben 13 sene önce aldığımda gayet iyi bir dereceyle aldım ama ehliyeti aldıktan sonra altında araba olmadıktan sonra o sürme eylemi tekrarlanmayınca köreliyor.ben sıfır bilgiye sahip değilim sadece uzunzamandır şöför koltuğuna oturmadığım için refakat edicek birini aramıştım kendime güven açısından.yazılanları okuyunca iyicene moralim bozuldu.kendiem dönüp baktımda bi an trafik canavarınamı ne dönüştüm diye düşüneseim geldi

Turkiye'nin ehliyet sistemi kopuk canim. Mutlaka isini bilen bir hocadan ders al. [Her hocada ayni degil secmeye dikkat. ] Goruyoruz kendi kendine ogrenenleri. Bir keskin virajda arabayi kontrol edemiyorlar. Yavas olsun ama guc olmasin.

Öncelikle arabanız hayırlı olsun.
Benim nacizane tavsiyem kimseden size araba kullanmayı öğretmesini istemeyin, gerçek bir direksiyon eğitmeninden ders alın. bir arkadaş da söylemiş, gerekirse kredi çekin bunun için ama uzmanından öğrenin araç kullanmayı, çünkü bir şeyi çok iyi bilmekle öğretebilmek aynı şey değil, ben ne babamdan ne eşimden öğrenemedim, çünkü onlar otomatiğe bağlamışlar, alışkanlıkla kullanıyorlar arabalarını, öğretirken detayları atlıyorlar, ama o detaylar hayati detaylar...

sonra baktım olmuyor, bir kurs eğitmeniyle anlaştım, hem duygusal davranmadan hem de hiçbir detayı atlamadan yardımcı oluyorlar.

araban hayırlı olsun
herkes nasıl kullanıyorsa sizde kullanırsınız , küçük bir şehirde otursaydınız ara sokaklarda boş yollarda kullanabilirdiniz ama maltepede yaşadım biliyorum baya kalabalık öyle deneme sürüşü yapacak yerde yok
ben sizinde yerinizde olsaydım yardımcı kimse bulamazsam gider direksiyon kursuna sorardım orada uygun fiyata ders alabilirsin
birde o arabalarda şoför koltuğunun yanındaki koltuğun altında gaz fren var hoca tehlike anında müdahale edebiliyor birkaç kez ders aldıktan sonra kendi arabanızla ara yollarda test sürüşleri yapıp ana yola çıkacak hale gelebilirsiniz

Arabanız hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

Yanlış anlamayın ama herkesin kendine göre programı var, olsa iyi olur ama kimse size yardım etmek zorunda değil. Ben kendi
kızkardeşime bile öğretemiyorum yoğunluktan.

Özel ders almaktan baska careniz yok maalesef. Saati 30 liraya veriyorlar.

Bende çok yıllar önce almıştım ehliyetimi ama şimdi arabayı çalıştıramam bile:)çünkü içimde araba kullanma sevdası yok..
ben o strese girmiyim,başkaları kullansın ben ohhh keyfime bakayım istiyorum:)
biraz daha bekle derim elbet birileri olur sana öğretecek,ha bu arada da para biriktir,belki daha ucuza daha kısa yoldan seni trafiğe alıştıracak birini bulursun..
umutsuzluğa kapılma hemen,en zorunu başarıp arabanı almışsn,diğerini de halledersin.kazasız belasız sürüşler:)

23 yasındayım 10 yasından berı arac kullanmasını bılıyorum . Ben cab daha ucuz demedım. Kredı cekmekten bahsedıyorsunuz.
Nakıt para ıle bırkac ders alabılır kurslar helekı cok ders alacagnızı duydugunda dahada gevsek davranıyor temellerı orda ogrenırse pratık yapmadan nereye kadar hoca ıle? Insan yanlız araba surerek ogrenır cogu seyı, ole ole tecrube kazanır.yanında bılen bırı oldugunda aaa sen park et sen yokusu cık patınaj cekerım vs vs ama mecbur kalınca bunu yapmam gerek rezıl olucam psıkolojısıne gırer ve mecburen yapar. Mecburıyet ınsana sabrıda araba kullanmayıda ogretır.
Cogu kadın ehlıyet dersı alıyor ıkıbın ucbın verıyo noluyo?gne trafıkte dıreksıyon basında ruj surmeler telefonfa konusmalar . Once ne yaptıgını bılmek onemsemek gerek ogreneyım olsun bıtsın derdınde herkez bu yuzden hoca ıle devam etsın dıyorsunuz kapasıtesı varsa uc saat ders alarak sabahın korunda kalkıp calısarak bunu cozer

Araba için para bulduysanız özel ders için de bulursunuz rahatlıkla.

Ders başı 30 liraya da var aylık 150 liraya da.

Çok fahiş fiyatlar değil ki bunlar.

Bir bluz parasına denk geliyor bir ders.

Başkaların hayatını da etkiliyorsunuz direksiyona oturunca.

Lütfen bunu unutmayın.

Bende trafik kazası geçirdim üstelik 1 bile kusurum yoktu tamamen karşı tarafın suçuydu.

Sırf araba kullanmayı öğrenecek diye şehir trafiğine çıkan düşüncesiz insanın tekiydi.

Lütfen siz de bu insanlardan olmayın..

tatlım öncelikle araban hayırlı olsun. Kimse bilerek başlamaz araba sürmeye. Şöyle söyliyim tam anlamıyla öğrenmeden trafiğe çıkma. Kimse göstermiyor mu. Git büyük bir alana araba sürebileceğin orada kendi kendine sürmeyi dene. Bende bilmiyordum ama kullana kullana öğrendim. :16::16: kazalar acemilerden değil araba kullanmayı biliyorum havası yapıp hız ve alkollü kullananlardan kaynaklanıyor. Sen ne kadar dikkatli olursan ol.

23 yasındayım 10 yasından berı arac kullanmasını bılıyorum . Ben cab daha ucuz demedım. Kredı cekmekten bahsedıyorsunuz.
Nakıt para ıle bırkac ders alabılır kurslar helekı cok ders alacagnızı duydugunda dahada gevsek davranıyor temellerı orda ogrenırse pratık yapmadan nereye kadar hoca ıle? Insan yanlız araba surerek ogrenır cogu seyı, ole ole tecrube kazanır.yanında bılen bırı oldugunda aaa sen park et sen yokusu cık patınaj cekerım vs vs ama mecbur kalınca bunu yapmam gerek rezıl olucam psıkolojısıne gırer ve mecburen yapar. Mecburıyet ınsana sabrıda araba kullanmayıda ogretır.
Cogu kadın ehlıyet dersı alıyor ıkıbın ucbın verıyo noluyo?gne trafıkte dıreksıyon basında ruj surmeler telefonfa konusmalar . Once ne yaptıgını bılmek onemsemek gerek ogreneyım olsun bıtsın derdınde herkez bu yuzden hoca ıle devam etsın dıyorsunuz kapasıtesı varsa uc saat ders alarak sabahın korunda kalkıp calısarak bunu cozer

10 yas gec, 5 yasinda baslamaniz lazimdi. :50:

Back
X