• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba alma dusuncesi

womnamd

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
143
Puanlar
53
Selam kızlar sizlere birsey danışmak istiyorum. Araba alma düşüncemiz var , çok ihtiyacimiz var. Köşede birikmiş paramız yok. Kendi kısmalarim, ailemin vermeleriyle yaklaşık 700 bin bilezik yaptım. Bu var sadece elimizde . Eşim eminevim ile gorusmek istiyor altınlara dokunmadan. Ama işte orası için de belli bir nakit ödeme olmalı ki hemen teslim alalım ve ayrıca çokta güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Birde bunların dışında, düğün günümün ertesi kayın tarafima yaklaşık suanki değerle 300 kusur binlik altın verdim borç olarak. 9 yıldır vermediler geri. Şuan eşim onlarla asla konuşmuyor başka sebeplerden oturu. Çokta çirkef bir annesi , dolduruşa gelen babası var . İşte hakkımızı onlardan , bende altinimi araba için vereyim diyorum. Eşim asla yanaşmıyor. Kavga edemem bulaşırlar diyip asla ama asla istemiuor. Hep bir vakti var diyor 9 yıldır ama o vakit bir türlü gelmiyor. Onlar bizi , biz onları reddettik gibi düşünün . Oradaki de benim hakkım benim düğün altinlarim. Ama izin vermiyor almama. Çok sinirleniyorum ,kızıyorum ama çok yansitamiuorum. Ne yapmalıyım fikri olan var mı? Tesekkurler

Kendi kısmalarim, ailemin vermeleriyle yaklaşık 700 bin bilezik yaptım.

Paranın birikmesinde payınız bu kadar büyükse, eş ailesi altınlarınıza çökmüşse ve eşinizde de geri isteyecek yürek yoksa ne diye sizin birikiminiz üzerinde bu kadar söz sahibi? Arabaya ihtiyacınız varsa alın.

Paranın birikmesinde payınız bu kadar büyükse, eş ailesi altınlarınıza çökmüşse ve eşinizde de geri isteyecek yürek yoksa ne diye sizin birikiminiz üzerinde bu kadar söz sahibi? Arabaya ihtiyacınız varsa alın.
Hayir aslında benim birikimimi istemiyor. Biriktirdiğin paraya dokunmak istemiyorum diyor . Ama kendi başına alabileceğini sanmıyorum benim desteğim olmadan. Ben ise birikimimi verebilirim aslında o konuda sıkıntı yok çünkü benim çok ihtiyacım var , çocuklarımın ihtiyacı oluyor . Fakat kayın ailesine verdiğim o borç beni tutuyor. Neden alamıyorum, neden hala onlarda. İste diyorum , kesinlikle karşı çıkıyor , beni onlarla muhatap etme kavga çıkar onlarla uğraşmak istemiyorum diyor başka birsey demiyor . Şimdi bi de kaynima kız beğenmişler , diyorum onun evliliği takısı ortaya girmeden İste, bizim de ihtiyacımız var diyorum . Morali bozuluyor, tepki gosteriyor , hayır da hayır. Yıldım. Bende vermicem o zaman dedim kendi birikimimi

Arabayi o eminevimden alsa da , benim birikimimle de olsa araç benim adıma olacak bu arada

Hayir aslında benim birikimimi istemiyor. Biriktirdiğin paraya dokunmak istemiyorum diyor . Ama kendi başına alabileceğini sanmıyorum benim desteğim olmadan. Ben ise birikimimi verebilirim aslında o konuda sıkıntı yok çünkü benim çok ihtiyacım var , çocuklarımın ihtiyacı oluyor . Fakat kayın ailesine verdiğim o borç beni tutuyor. Neden alamıyorum, neden hala onlarda. İste diyorum , kesinlikle karşı çıkıyor , beni onlarla muhatap etme kavga çıkar onlarla uğraşmak istemiyorum diyor başka birsey demiyor . Şimdi bi de kaynima kız beğenmişler , diyorum onun evliliği takısı ortaya girmeden İste, bizim de ihtiyacımız var diyorum . Morali bozuluyor, tepki gosteriyor , hayır da hayır. Yıldım. Bende vermicem o zaman dedim kendi birikimimi
Sizin almayı düşündüğünüz araba ne kadarlık? 700 binlik altını koyun, eksik olursa üzerini o tamamlasın. Kendinize araba alıyorsunuz sonuçta. O bir şeye dokunmuş olmuyor ki. O altınları da unutun artık. 9 yıl boyunca vermeyen insanlar bundan sonra da vermez gibi.

Arabayi o eminevimden alsa da , benim birikimimle de olsa araç benim adıma olacak bu arada
Yerinde bir karar.

Altın borcunuzu almanız çok zor gerçekten. Değeri arttıkça ödemesi de zorlaşıyor ya eşinizin bu sessizliğini fırsat biliyor işte karşı taraf. Senet de imzalanmadı sanırım

Yerinde bir karar.

Altın borcunuzu almanız çok zor gerçekten. Değeri arttıkça ödemesi de zorlaşıyor ya eşinizin bu sessizliğini fırsat biliyor işte karşı taraf. Senet de imzalanmadı sanırım
Hayir tamamen benim iyi niyetimle oldu. Borçları vardı kapatsınlar bir kısmını diye verdim . 2 yıl önce sana borcumuz var dendi , onun dışında 9 yıldır konusu geçmiyor. Anne psikopat terbiyesiz , büyük olaylar çıkaran bir kadın. Eşimde bundan korkuyor malesef. Resti çekti artık konuşmuyor , reddetti ailesini ama hak işte, helal edemiyorum. Biz çırpınırken orada öylece gelecek geline altın yapacaklar

Altın borcunu unutun. Baştan vermeyecektiniz. Eminevim de gayet güvenilir. Eşiniz sizin altınlara dokunmadan oradan alabiliyorsa alsın. Ya da kısmi bozun.

Sizin almayı düşündüğünüz araba ne kadarlık? 700 binlik altını koyun, eksik olursa üzerini o tamamlasın. Kendinize araba alıyorsunuz sonuçta. O bir şeye dokunmuş olmuyor ki. O altınları da unutun artık. 9 yıl boyunca vermeyen insanlar bundan sonra da vermez gibi.
1 milyonluk bir araba bakıyorum, bu paraya da muhteşem bir araba da alınmıyor malesef. Geri kalan para karşı tarafta . Ya ne olursa olsun aileyiz aldıktan sonra senin benim olmuyor biliyorsunuz , ortak kullanıyor. Tüketim aracı sonuçta, birikimim de gidecek . İki ucu b.. lu değnek anlayacağınız. Ama sanırım eşim fedakarlık yapmazsa ben de yapmicam vermicem. Benim iht ne kadar varsa onunda bir o kadar iht var arabaya cunku

Suanki değeriyle yaklaşık 3 milyonluk düğün takilarimi da eşime verdim iş açtı ama kapatmak zorunda kaldık. Altinlarim yandı. Hep ben fedakarlık yapıyorum. Vicdanım beni çok yanıltıyor.

Karı koca birbirine destek olmalı. Sonuç olarak araba hanenizin malı olacak hatta araç sizin üzerinize olur. Araç fiyatları daha da artmadan arabanızı alın her geçen gün para değersizleşiyor. İyi ki altın yapmışsınız. Değeri her geçen gün artıyor

Biz arabamızı satarken alan çift birevim sistemi ile almıştı. Sitem güvenli bir şekilde parayı edevlet üzerinden bizim hesabımıza atmıştı. Ona da hemen başvurmak lazım çünkü parayı 3 ay sonra veriyorlar..

Konuya gelecek olursak tabi ki altınınızı isteyin.. Ama arabayı bu yüzden bekletmeyin. Alırsanız başka bir şekilde değerlendirirsiniz.

1 milyonluk bir araba bakıyorum, bu paraya da muhteşem bir araba da alınmıyor malesef. Geri kalan para karşı tarafta . Ya ne olursa olsun aileyiz aldıktan sonra senin benim olmuyor biliyorsunuz , ortak kullanıyor. Tüketim aracı sonuçta, birikimim de gidecek . İki ucu b.. lu değnek anlayacağınız. Ama sanırım eşim fedakarlık yapmazsa ben de yapmicam vermicem. Benim iht ne kadar varsa onunda bir o kadar iht var arabaya cunku
Eminevim’le ilgili fikrim yok ama 300 bin bir şekilde bulunur gibi geliyor bana. Bir yakınınızdan borç alsanız? Kredi seçeneklerine baktınız mı? O verilen altınlardan başka bir alternatif bulmanız lazım çünkü. Güzel düşünmüşsünüz, parayı istemek için geçerli bir sebep ama eşiniz de biliyordur vermeyeceklerini. Boş yere tadı kaçsın istemiyor demek ki.

Suanki değeriyle yaklaşık 3 milyonluk düğün takilarimi da eşime verdim iş açtı ama kapatmak zorunda kaldık. Altinlarim yandı. Hep ben fedakarlık yapıyorum. Vicdanım beni çok yanıltıyor.
İşte Burda hata yapmışsınız. Nasıl güvenip iş açmasına izin verdiniz. Bütün erkeklerde ki saçma hayal.

O, iş ele avuca gelen bir mesleği temsil etmiyorsa böyle yatırımlara karşıyım.

Klasıktir. Kendilerini geliştirmeyi evlenip altınları görünce akıllarına getiriyorlar. Aklı olan babasının evindeyken yapardı.

Ama araba, ev gibi yatırımlar daha iyi . Ne alıyorsanız kendi üzerinize yaptırın.

Evet çok doğru söylüyorsunuz. Çok çok büyük hata yaptım. Neden evlince akıl bu kadar toy oluyor anlamıyorum. Aman eşim üzülmesin mutlu olsun derken ben yandım. Neyse giden gitti. Yine de sıfırdan kendim birikim yaptım. Yine benim fedakarlık yapmam gerekiyor. Ama yapmicam sanırım. Alacaksa kendi toplasın alsın ya da hiç almayalım. Bana lazım olan araç ona da çok lazım. Ta kii kendisi de fedakarlık yapıp ailesinden isteyene kadar susuyorum

Eminevim’le ilgili fikrim yok ama 300 bin bir şekilde bulunur gibi geliyor bana. Bir yakınınızdan borç alsanız? Kredi seçeneklerine baktınız mı? O verilen altınlardan başka bir alternatif bulmanız lazım çünkü. Güzel düşünmüşsünüz, parayı istemek için geçerli bir sebep ama eşiniz de biliyordur vermeyeceklerini. Boş yere tadı kaçsın istemiyor demek ki.
Kaçan tad çoktan kacmista erteleyip duruyor muhatap olmuyor. Zaten kavgaliyiz daha ne olabilir ki. Mesela onların aldığı evde oturuyoruz , eşime yıllarca evi üzerine al dedim yapamam babamı üzemem dedi dedi. Sonra kavga ettik görüsmuyorlar. Ev onların üzerinde hala. Ama geçenlerde kaynim içinde ev alındı , anında karnımın üzerine yaptiklar. Saf eşim vallahi çok saf

Altın bu kadar uçarken bozdurup araba almazdım ben de

Kaçan tad çoktan kacmista erteleyip duruyor muhatap olmuyor. Zaten kavgaliyiz daha ne olabilir ki. Mesela onların aldığı evde oturuyoruz , eşime yıllarca evi üzerine al dedim yapamam babamı üzemem dedi dedi. Sonra kavga ettik görüsmuyorlar. Ev onların üzerinde hala. Ama geçenlerde kaynim içinde ev alındı , anında karnımın üzerine yaptiklar. Saf eşim vallahi çok saf
Daha ne olabilir, mesela ailesiyle de kavga edip keyfini bozmak istemiyordur, sonucu değişmeyecek olan bir şey için. Geçmiş olsun. Avel koca cidden çekilmiyor.

Biz eminevime ev icin girdik pesinat vermedik. Ama 6 ay sonra alabilecegimiz parayi 16 ay sonra alacagiz surec uzadi elimizdeki para faizde. Faiz kredinin yarisini oduyor yarisini da ben maastan oduyorum. Reklamini yapmiyorum ama bir giderseniz odeme plani cikarirlar

Ooo sizde altını bol bulmuş ona buna dağıtmışsınız .Kaynına ver üstüne yatsın,kocaya ver batırsın yine biriktir araba al koca üstüne alsın ,sizin giden altınların hakkını aramasın.....Siz biriktirin koca ve tarafı yemelere doymasın......

Back
X