Araba almak lâzım mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar konuyu uzatmayayım. 15 yıllık evliyiz. Ehliyetim var ama pratik yapamadım hiç. Ha bugün ha yarın derken 15 yıl geçmiş. Eşimin arabası var. Onun işi satış. Her zaman yanımda olamıyor. Ben şu anda çalışmıyorum ama daima gitmem gereken yerler oluyor malum. Cocuk da var. Artık dedim bende araba istiyorum. Yıllarca erteledim bir aileye 2 araba çok dedim. Ama geldim 40 yaşına . Arkadaşlarım arasında bir tek benim yok baktım. Hangisi doğru şaşırdım vallahi. Ben heryere otobüsle giymekten sıkıldım. Bazen çok lüks geliyor bazende ihtiyacım var artık diyorum. Eşim istemiyor. Vergileri vs var ve trafik güvenli değil diyor. Sizce?

İmkanınız var ise almak en iyisi.
Ama vergi yakıt 2.el aracın çıkaracagı masraflar sizi zorlayacaksa taksi belki bir alternatif olabilir

Yeni evli sayılırım, yeni ehliyet aldım. Eşimin aracı var ama oturduğumuz konumdan ötürü bir araç ihtiyacım var. Geç saatlerde eve dönebilmek için eşim ve taksiye mecburum maalesef.

Bunlara ragmen araç almak için şuan ülke durumu vb uygun mudur bilemiyorum. Çünkü piyasalar durgunlaşıyor, bunun sonuçlarını ve etkilerini tam kestiremediğimiz için biraz ertelemeye karar verdik.

Hayat geçiyor ve imkanınız varsa neden olmasın?

Kızlar konuyu uzatmayayım. 15 yıllık evliyiz. Ehliyetim var ama pratik yapamadım hiç. Ha bugün ha yarın derken 15 yıl geçmiş. Eşimin arabası var. Onun işi satış. Her zaman yanımda olamıyor. Ben şu anda çalışmıyorum ama daima gitmem gereken yerler oluyor malum. Cocuk da var. Artık dedim bende araba istiyorum. Yıllarca erteledim bir aileye 2 araba çok dedim. Ama geldim 40 yaşına . Arkadaşlarım arasında bir tek benim yok baktım. Hangisi doğru şaşırdım vallahi. Ben heryere otobüsle giymekten sıkıldım. Bazen çok lüks geliyor bazende ihtiyacım var artık diyorum. Eşim istemiyor. Vergileri vs var ve trafik güvenli değil diyor. Sizce?

İki araç bence fazla
Eşin biraz sana verse arabaNIZI

Araba lüks değil,ihtiyaç. İmkanın varsa tabikide al. Otobüs mü güvenli desene eşine ? Tanımadığı birinin kullandığı bir araç sonuçta,ona emanet ediyor daha güvenli diye demekki.. Masraftan kaçıyorum demek zor geliyor belliki.

Günaydın.
Araba iyi hoş güzel de zor bir çok anlamda.
Bizim sokakta otopark çok büyük sorun mesela. Apartmanın otoparkına her daire tek araç bırakabiliyor. Artı İzmir trafiği çok yoğun. Araç yerine metro ya da izbanla daha kolay ulaşım sağlıyorum ben.

bsnada arabaya ihtiyacim var. şu gece körlüğü olmazsa seve seve kullanmak istiyorum. eşim götürmüyor.
mini küçük bir araba almak hayalim.. vosvos şekli yani.. :)
artık sıkıldım dolmuşla gitmek :/

Ne sıklıkta ne mesafelere kullanacaksaniz? Cogu zaman taksi daha uygun oluyor.

Çok sık lâzım değil aslında. Benimki biraz takıntı oldu. Herkes başardı ben niye yapamiyorum gibi bişey. Ölene kadar bir arabam olmayacak mı diye kaygı.

bizim içinde ikinci bir araba ihtiyaçtı
çok şükür aldık
2.bir araba büyük rahatlık , imkanın varsa al

Çok sık lâzım değil aslında. Benimki biraz takıntı oldu. Herkes başardı ben niye yapamiyorum gibi bişey. Ölene kadar bir arabam olmayacak mı diye kaygı.
Siz sanki arkadaslarimin var benim yok diye dusunuyorsunuz.arabam olmayacak mi diyorsunuz ya esinizin arabasi da sizin sayilir.cok fazla ihtiyaciniz yoksa almayin.cogu zaman taksi dolmus daha pratik oluyor.

böyle düşünüyorsanız almayın bence..herkesde var bende niye olmasn,onlar yaptı ben niye yapmayayım demeyin..2.araba ciddi zorluklar getiriyor,yeni kullanmaya baslayacaksiniz trafik zorlayacak park zorlayacak devamlı masraf cikaracak vergileri olacak bi sürü mesele..onun yerine otobüsü bırakıp taksi kullanın hem kafanız rahat eder hem de aniden büyük bir maddiyat ayirmamis olursunuz..yok sahiden gerekli çok zorlanıyorum deseydiniz yorumum farklı olucaktı ama sizinki öyle değilmiş :)

Büyük kasası. Ilk öğrenenler için uygun değil. Manüel vites falan.

Alışınca yaparsınız aslında
Benim eşim de bana güvendiğini söylese de güvenmiyor sanırım araba konusunda. İşe servisle geliyorum ama servis noktasına kadar arabayla gelip oraya park ediyorum. Her gün teklif ediyor ben bırakayım diye
Ama hayır diyorum, diğer türlü özgüvenimi kaybederim çünkü. Bir şekilde bunu yapabilmeliyiz, dünyanın bin türlü hali var. Çocuğumuzu falan arabaya bindirip acil bir yerlere götürmek gerekebilir. Bir de özgürlük tabiki.
Yine de şu ekonomik şartlarda bence 2 araç fazla
Büyük ise aracı sattırıp ikinizin de kullanabileceği otomatik bir araç alabilirsiniz

Bütün arkadaşlarımın var ,sadece benim yok ,kafasıyla alacaksan boşuna girme onca masrafın içine .bunun dışında gerçekten ihtiyaç ! Durumun uygunsa araba almak zor değil .beş bine de var bir milyona da

Bir eve 2 araba cok degil. Sonucta herkes ayni anda evden cikip ayni anda eve gelmiyor. Mutlaka alin ve cikin trafige. Esiniz masraftan kaciyor anladigim kadariyla. Bunca sene arabasiz nasil durdunuz ben 3 senedir perisan oldum cocukla. Eve yapistim hic bir yere cikamadim. Arabam olsa asla evde durmazdim

Eşinizdeki arabayı kullanın, cok lazım değil arkadaşlarımın var benim neden yok dusuncesiyle alacaksaniz hic almayin masrafı çok olur. Kasası büyük filan farketmez ki öğrendikten kavradıktan sonra sıkıntı yaşamazsınız pratiklik lazım sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X