Araba almak lâzım mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
araba lüks değil ihtiyaç artık kesinlikle almalısınız

2 çocuğunuz varmış hala eşe taksiye muhtaç olmayın

bunca zaman durduğunuz kabahat

Bir eve 2 araba cok degil. Sonucta herkes ayni anda evden cikip ayni anda eve gelmiyor. Mutlaka alin ve cikin trafige. Esiniz masraftan kaciyor anladigim kadariyla. Bunca sene arabasiz nasil durdunuz ben 3 senedir perisan oldum cocukla. Eve yapistim hic bir yere cikamadim. Arabam olsa asla evde durmazdim
Beni biraz dikkatsiz buluyor. Arkadaslarim da diyor sıklardamışım.

Alışınca yaparsınız aslında
Benim eşim de bana güvendiğini söylese de güvenmiyor sanırım araba konusunda. İşe servisle geliyorum ama servis noktasına kadar arabayla gelip oraya park ediyorum. Her gün teklif ediyor ben bırakayım diye
Ama hayır diyorum, diğer türlü özgüvenimi kaybederim çünkü. Bir şekilde bunu yapabilmeliyiz, dünyanın bin türlü hali var. Çocuğumuzu falan arabaya bindirip acil bir yerlere götürmek gerekebilir. Bir de özgürlük tabiki.
Yine de şu ekonomik şartlarda bence 2 araç fazla
Büyük ise aracı sattırıp ikinizin de kullanabileceği otomatik bir araç alabilirsiniz
Ona ticari araba şart. Bide benim şu dikkatsizligim

ilk 4-5 ay kullanırken zorlanırsınız ama iyi ki aldım dersiniz
ilk ay özellikle bu iş olmayacak dersiniz
bu yüzden pes etmeden devamlı ilk 2 ay az trafikli saatlerde kullanın bol bol
ama 4-5 defa özel ders aldıktan sonra tek başınıza trafiğe çıkın

bu nasil bir hirs anlamadim ki
araba dediginiz hic anahtarini cevirmeseniz durdugu yerde yillik en kotu 1000 lira masraf. arkadaslarima gosterecegim diye yasarken yorulmuyormusunuz allah askina

konu sahibi sanki benim yerime konu açmışsın bu kadarmı benzerlik olur.:KK57:ben bekliyorum yıllardır ne zaman pes edecek bizi biyerlere götürüp getirmekten diye ama yok inat adam.:KK48::KK48:

Arabayı sadece alış masrafı olarak görmeyin. Vergisi, kaskosu, trafik sigortası, bakımı, bderken durduğu yerde aylık 400-500 masrafı var neredeyse. Benzini katmadım bile. Arada çıkaracağı arızalar da cabası. Buna gücünüz var mı?

Kızlar konuyu uzatmayayım. 15 yıllık evliyiz. Ehliyetim var ama pratik yapamadım hiç. Ha bugün ha yarın derken 15 yıl geçmiş. Eşimin arabası var. Onun işi satış. Her zaman yanımda olamıyor. Ben şu anda çalışmıyorum ama daima gitmem gereken yerler oluyor malum. Cocuk da var. Artık dedim bende araba istiyorum. Yıllarca erteledim bir aileye 2 araba çok dedim. Ama geldim 40 yaşına . Arkadaşlarım arasında bir tek benim yok baktım. Hangisi doğru şaşırdım vallahi. Ben heryere otobüsle giymekten sıkıldım. Bazen çok lüks geliyor bazende ihtiyacım var artık diyorum. Eşim istemiyor. Vergileri vs var ve trafik güvenli değil diyor. Sizce?
araba maaliyetli bir iş maalesef. arabayı alması değil. yılda iki taksit mtv, bakım parası, sogrta ve kaskosu derken en eski modelin bile 2-3 bini buluyor. 2 arabaysa masraf 2 katı. benzin konusuna değinmiyorum bile. tek kişi arabayla işe gitmek bile otobüsle gitmekten 4-5 kat maliyetli... o yüzden ihtiyaç duyuyorum dediğiniz duruma bakın. çocukları hergün okula siz bırakıyorsanız ihtiyaç bence. ama haftada bir gün gezmeye gidiyorum diyorsanız gereksiz. eşiniz o gün arabayı size bırakabilir. yada çok şehir dışı oturuyorsanız ihtiyaç sayılabilir araba. tabi maddi durumunuza da bağlı. imkanınız varsa o zaman ayda 1 de kullansan alınabilir. sizin ihtiyaç gördüğünüz şeylerle bağlantılı kısacası

araba maaliyetli bir iş maalesef. arabayı alması değil. yılda iki taksit mtv, bakım parası, sogrta ve kaskosu derken en eski modelin bile 2-3 bini buluyor. 2 arabaysa masraf 2 katı. benzin konusuna değinmiyorum bile. tek kişi arabayla işe gitmek bile otobüsle gitmekten 4-5 kat maliyetli... o yüzden ihtiyaç duyuyorum dediğiniz duruma bakın. çocukları hergün okula siz bırakıyorsanız ihtiyaç bence. ama haftada bir gün gezmeye gidiyorum diyorsanız gereksiz. eşiniz o gün arabayı size bırakabilir. yada çok şehir dışı oturuyorsanız ihtiyaç sayılabilir araba. tabi maddi durumunuza da bağlı. imkanınız varsa o zaman ayda 1 de kullansan alınabilir. sizin ihtiyaç gördüğünüz şeylerle bağlantılı kısacası
Canım doğru diyorsun. Durumumuz çok parlak değil. Kiracıyız. Bir çocuğum var servisle gidip geliyor okula. Tabi o masrafları da düşünmek lâzım . Valla git gel yaşıyorum sürekli. Alırsam zor şartlara razı olmam lazım. Tek maaşla geciniyoruz sonuçta. Bilemiyorum ama ben de ömür boyunca arabasız mu olacağım

Arabayı sadece alış masrafı olarak görmeyin. Vergisi, kaskosu, trafik sigortası, bakımı, bderken durduğu yerde aylık 400-500 masrafı var neredeyse. Benzini katmadım bile. Arada çıkaracağı arızalar da cabası. Buna gücünüz var mı?
Çalışıyor olmak lâzım. Yoksa haksızlık olur. Hiç yokan bir araba çıkarmak ortaya zor tabi. :110:

Tek araba bile masraflı ama çocukta varsa gerçekten ihtiyaç haline geliyor .İkinci araç için ben kesinlikle lüks diyorum.Yakit fiyatları malum.Vergisi kaskosu sigortası derken yattığı yerden dünya para yiyor ( kasko 1264 hasarsızlık indirimi haliyle,560 trafik sigortası ,1300 tl yıllık vergisi toplam 3100 yıllık gitti :) bakım ücreti hariç tabi ki :)

Model düştükce bu oranlar düşer biraz ama yinede fazla fark etmez .

Canım doğru diyorsun. Durumumuz çok parlak değil. Kiracıyız. Bir çocuğum var servisle gidip geliyor okula. Tabi o masrafları da düşünmek lâzım . Valla git gel yaşıyorum sürekli. Alırsam zor şartlara razı olmam lazım. Tek maaşla geciniyoruz sonuçta. Bilemiyorum ama ben de ömür boyunca arabasız mu olacağım
Çalışıyor olsaydınız alın diyecektim ama tek maaşla bu ekonomik ortamda sizi zorlar gibi.

İkinci bir araba demek ayda ikinci bir bin lira demek (vergisi bakımı yakıtı vs)
Durum müsaitse al tabi. Araba evin bir bireyi gibi bol masraflı

Araba benim icin ihtiyac.esimin isi yogun beni her istedigimde getirip goturemez her yere.evin her ihtiyacini ben goruyorum cocuklari okuldan alip koyuyorum.arabaya ihtiyac duymadigim gun yok nerdeyse.ama arkadaslarin da dedigi gibi masrafi da cok fazla.aylik sadece benzin masrafi bes yuz tl den fazla oyle diyeyim size.

Eşimden bana diyor şuan ki senin olsun imkanları zorlayıp kendime mi alsam çok gereksiz geliyor bana

Eğer sürekli araba evin önünde durecaksa gerek yok çalışan iki kişi ise iş yeri uzak ve servis yoksa almak şart bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X