Araba almak lâzım mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence 2. Araba ultra lüks bir durum değil.
Fakat eviniz kiraymış tek maaşla geçiniyormuşsunuz ve durumunuz parlak değilmiş. Bunu siz yazmışsınız. Sanki biraz arkadaşlarımın var benim de olsun mantığıyla istiyorsunuz gibi geliyor. Bence almamalısınız.
Yok onlarda araba hep vardı uzun zamandır. Benim oturduğum yer merkezi olsa gerekmezdi. Ama otobüs kalabalık çekilmiyor artık. Büyük neden bu.

Kızlar konuyu uzatmayayım. 15 yıllık evliyiz. Ehliyetim var ama pratik yapamadım hiç. Ha bugün ha yarın derken 15 yıl geçmiş. Eşimin arabası var. Onun işi satış. Her zaman yanımda olamıyor. Ben şu anda çalışmıyorum ama daima gitmem gereken yerler oluyor malum. Cocuk da var. Artık dedim bende araba istiyorum. Yıllarca erteledim bir aileye 2 araba çok dedim. Ama geldim 40 yaşına . Arkadaşlarım arasında bir tek benim yok baktım. Hangisi doğru şaşırdım vallahi. Ben heryere otobüsle giymekten sıkıldım. Bazen çok lüks geliyor bazende ihtiyacım var artık diyorum. Eşim istemiyor. Vergileri vs var ve trafik güvenli değil diyor. Sizce?
Durumun varsa çocukla otobüslerde gitmek varken rahat rahat al arabana bin git. Bizde de iki tane araba çok büyük rahatlık ama çevrem çok gereksiz görüyo tabi bakış açısı diyelim

Ülke ekonomisini göz önunde bulundurarak şartlarinız uygunsa bence almalisiniz.

40 yasima kadar arabam olmasa ne yapayim ben 60 yaşinda.

Evliligimizin ilk 10 yilinda 2 arabamiz arabamiz vardi, sonra issizlik donemimde masrafi fazla geldi sattim benimkini. Simdi işe servisle gidip geliyorum, diger zamanlar taksi kullanıyorum, evet insanin cebinden o anda taksiye cikarip gidis donus 200 tl vermek cok geliyor ama yakitini, vergisini, sigortasıni dusununce yine kardayim diye avutuyorum kendimi.

Bir aileye 2 araba çok değil bence. Eşimde de araba var, bende de var mesela. Vergidir, yakıttır evet masraf oluyor ama maddi durum yeterliyse alınabilir bence. Sakıncası yok.

Ben her gün taksiyle işe gitsem kafadan her gün 40 TL çıkacak. Ayda 1000 TL'yi geçiyor. Buna taksiye vereceğime kadar evimin önündeki araca veriyorum.

Çocukta varsa iki araba gerekiyor bir eve..kesinlikle luks degil.....

bir aracın ((vergi+sigorta+ kasko+yıllık bakımı)) yıllık masrafı 5000 tl yi bulur...ayriyeten aylik benzin masrafınız olur, ama rahatlığı karşısında bu masrafları gözünüz görmez...

Maddiyatiniz kaldiracaksa hiç düşünmeyin bile hemen alin...3 günlük dunya...

Kızlar konuyu uzatmayayım. 15 yıllık evliyiz. Ehliyetim var ama pratik yapamadım hiç. Ha bugün ha yarın derken 15 yıl geçmiş. Eşimin arabası var. Onun işi satış. Her zaman yanımda olamıyor. Ben şu anda çalışmıyorum ama daima gitmem gereken yerler oluyor malum. Cocuk da var. Artık dedim bende araba istiyorum. Yıllarca erteledim bir aileye 2 araba çok dedim. Ama geldim 40 yaşına . Arkadaşlarım arasında bir tek benim yok baktım. Hangisi doğru şaşırdım vallahi. Ben heryere otobüsle giymekten sıkıldım. Bazen çok lüks geliyor bazende ihtiyacım var artık diyorum. Eşim istemiyor. Vergileri vs var ve trafik güvenli değil diyor. Sizce?

Herkeste var bende yok diye değil de bence de bir kadının en büyük ihtiyacı kimseye muhtaç olmadan bi yerlere gidip gelebilmek.
Yaşadığınız şehir çok yoğun bi trafiğe sahip değilse yavaş yavaş pratik yapıp ilerleyen zamanlar da araba almak mantıklı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X