Araba almalı mıyım?

Hastalığınızla ilgili konuyu bulamadım. Belki yardımcı olacağımız bir konu vardır.
Sıkıldığınızı söylemişsiniz ama belki bildiğimiz, tecrübe ettiğimiz bir durum vardır.
Mama derken fortimel gibi bir şey mi?
Yutkunma sorunu başladı ardından nefes darlığı. Sonra birden zayıfladım. Yutkunma daha iyi su an ama nefes sorunu geçmiyor.ve günde bir öğün yemek yiyebilyorum. Muhtemelen zayıf olduğum için de baş dönmesi, göz kararması, bayılma hissi, halsizlik yaşıyorum.bazen atak şeklinde hepsi aynı anda oluyor ayakta duramıyorum. Bunun haricinde vücudum aşırı kuru.adetim çok az oluyor . Uyku sorunu da yaşıyorum.10 saat uyusam bile uykusuzum ve maalesef zekâ gerilemesi de var.disardan pek farkedilmese de ben farkediyorum. Ortalama haftada bir acildeyim. Ve gerçekten acil. İşte çalışıyorum ama aralarda arabaya gidip yatıyorum. Onlarca doktora gittim sonuç yok. 2 test var sonucunu bekledigimiz biri yarın bakılacak sonuca

Hastalığınızla ilgili konuyu bulamadım. Belki yardımcı olacağımız bir konu vardır.
Sıkıldığınızı söylemişsiniz ama belki bildiğimiz, tecrübe ettiğimiz bir durum vardır.
Mama derken fortimel gibi bir şey mi?
Mama da evet önce fortimel kullandım.simdi başka bir marka.onu da son zamanlarda kullanmaz oldum.
İşte olmadığım süre içinde sadece yatıyorum. Kişisel temizlik de çok az yapabiliyorum

Al gitsin o zaman zaten sürekli zamlanıyor bir de ehliyete yazıl, sen bunları yapana kadar zaten araba fiyatını 2 ye katlar 😉

Allah acil şifalar versin öncelikle.
Bence aracı satın illa ki satılır yani. Üzerine de birikim ekleyip alın aracı. Ben önce araç alıp sonra ehliyet almıştım.
Çünkü aracı alınca ehliyeti hemen almam gerek psikolojisi oluştu 😬
Aracı aldıktan 1,5 ay sonra ehliyeti almıştım.

Yutkunma sorunu başladı ardından nefes darlığı. Sonra birden zayıfladım. Yutkunma daha iyi su an ama nefes sorunu geçmiyor.ve günde bir öğün yemek yiyebilyorum. Muhtemelen zayıf olduğum için de baş dönmesi, göz kararması, bayılma hissi, halsizlik yaşıyorum.bazen atak şeklinde hepsi aynı anda oluyor ayakta duramıyorum. Bunun haricinde vücudum aşırı kuru.adetim çok az oluyor . Uyku sorunu da yaşıyorum.10 saat uyusam bile uykusuzum ve maalesef zekâ gerilemesi de var.disardan pek farkedilmese de ben farkediyorum. Ortalama haftada bir acildeyim. Ve gerçekten acil. İşte çalışıyorum ama aralarda arabaya gidip yatıyorum. Onlarca doktora gittim sonuç yok. 2 test var sonucunu bekledigimiz biri yarın bakılacak sonuca

Geçmiş olsun.
Psikolojik ve nörolojik kaynaklı olabilir mi sorunlarınız?
Eminim baktırmışsınızdır ama.

Geçmiş olsun.
Psikolojik ve nörolojik kaynaklı olabilir mi sorunlarınız?
Eminim baktırmışsınızdır ama.
Sağolun evet bakıldı. Aslında baştan beri nörolojik kısım hep ön planda ama tahliller temiz . Yarın ki nöroloji randevusu.test yapmıştı sonucu çıktı bakalım ne diyecek
Diğer olasılık da sjogren sendromu, o da hafta içi çıkacak sonucu.tesekkur ederim ilgilendiğiniz için

Biseyden korkmuştum sonrasında oldu. Bi ilgisi var mıdır bilmiyorum. Bırinde sorun olunca devamı geldi toparlayamadim . Psikiyatriye de gittim, kimse net bişey söylemiyor

Merhaba tuz tüketimi veya isteği varmi? Addison hastalığına bakıldı mi?

Sizi çok iyi anlıyorum özellikle 1 senedir hersey bambaşka.
Gercekten panik değilim ama canım acıyor içim acıyor
Yaşadığım şehirde endokrin olmadığı için ve rapor bitimi zamanına denk geldiğim için bekledim artık teşhis istiyorum

öncelikle çok geçmiş olsun ailenizin durumu nedir bilmiyorum ama eski arabayı ve üstüne elinizdeki parayı ayrıca ailenin durumu varsa o para ile işinizi görecek kadar bir araba ile değiştirseniz en doğrusu olur diye düşünüyorum onun haricinde sağlığınız içiçn üniversite hastanelerinde yandal uzmanları na yönlendirilmişsinizdir gastroenteroloji gibi branşlara mesela onlara yoğunlaşın sağlığınıza kavuşursunuz inşaALLAH en kısa zamanda :)

Yok çok tuzlu yemiyorum, öyle bı istek de yok. Ekdokrine yönlendirmediler ama kan tahlilinde bı sorun yoktu. Ayrıntıyı bilmiyorum

Böbrek üstü bezlerinin dair bir çok hastalık bu yaşadıklarınızı yapıyor ani zayıflama, halsizlik uyku hali. Testleri uzun ve yatarak olanlar var. Yani tek hormon varlığı yada yokluğu ile net tespit edilmiyor. 1 hormon verilip belli süreli diğer hormonların tepkisine bakılması gerekiyor. Mutlaka genel tarama yaptırın

Böbrek üstü bezlerinin dair bir çok hastalık bu yaşadıklarınızı yapıyor ani zayıflama, halsizlik uyku hali. Testleri uzun ve yatarak olanlar var. Yani tek hormon varlığı yada yokluğu ile net tespit edilmiyor. 1 hormon verilip belli süreli diğer hormonların tepkisine bakılması gerekiyor. Mutlaka genel tarama yaptırın
Teşekkür ederim araştıracağım 🙏

Teşekkür ederim araştıracağım 🙏

Mutlaka araştırın nasıl sevk etmezler anlamadım ani zayıflama ve iştahsızlık ta endokrine bağlı gibi geldi
Hatta cerrahpasa hastahanesi acilinden böyle şikayetleri olup yatış yapan bir yakınım oldu her gun bir bölüm test yapmış 10 gün kalmış orayada gidip anlatabilirsiniz

Teşhis olmadan can acısı çok zor biliyorum hala bir şekilde ayaktayım ama çok gücüm yok biliyorum

Sağolun evet bakıldı. Aslında baştan beri nörolojik kısım hep ön planda ama tahliller temiz . Yarın ki nöroloji randevusu.test yapmıştı sonucu çıktı bakalım ne diyecek
Diğer olasılık da sjogren sendromu, o da hafta içi çıkacak sonucu.tesekkur ederim ilgilendiğiniz için

Aslında yutkunma sorunu vs.. Çok benziyor bahsettiğiniz sendroma.
Stresi en aza indirmek, belli dönemlerde gluten, laktoz, şeker diyetleri yapmak iyiye götürebiliyor. Umarım en kısa zamanda uykuya geçer bu rahatsızlık. Moralin çok önemli olduğunu düşünüyorum immun sistemini etkileyen hastalıklarda.

Çok geçmiş olsun. Dilerim en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Madem babanız kullanıyor aracı, ehliyetinizin şimdilik acelesi yok. Babanızın aracını satarsınız, her malın bir alıcısı mutlaka olur. Üstüne birikmişinizi eklersiniz, ayağınızı yerden kesecek kadar bir araba alabiliyorsanız tamam. Yetmezse bir miktar da kredi çekersiniz. Öncelikli olan sizin sağlığınız ve konforunuz. Bunlardan ödün vermeyin bence.

Evimizin bulunduğu yer konumuyla arabanın olması lazım. Babamın arabası bozuldu bı çalışıyor bı çalışmıyor. Eski olduğu için de yapılamıyor. İse gitmem için araba lazım yani. Kredi çekip araba mi alsam diyorum. ama emin değilim. Çünkü benim ehliyetim yok. Uzun vaadede ehliyet alma gibi bı durumum da yok. Alsam bile ben kullanmicam. ikinci bir durum da hastayım ve eğer çalışamayacak duruma gelirsem krediyi nasıl odicem. şöyle düşündüm biraz birikmiş param var.birikmiş parayı önden vermesem de her ay ödesem. Eğer çalışamaz hale gelirsem de birikmiş parayi kullansam. Düşünüyorum ama cesaret de edemiyorum.daha önce kredi kartı kullanmadım.olur da ödeyemem diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım
Madem araba gerekli elinizdeki arabayı verip üzerine sizi zorda bırakmayacak kadar ekleyebilirsiniz.

Back
X