Araba hakkinda..

10mayis1subat

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2020
270
368
18
35
Merhaba, aylar oncdesinde Homeoffice sekinde calissam mi calismasam mi diye konus acmistim. kucuk kizim var pandemi doneminde calisabilir miyim diye.

evet 1 ay once kizim kres e, bende ise basladim. calisiyorum. gunluk 10 saatlik bir mesayim var, ve bunu bana 5 saati gunduz ( kizim kres deyken), 5 saati aksam ( kizim uyuduktan sonra.)

kizimin kresi 1,1km mesafede. bu yolu gunde 4 defa gidip geliyorum, cocuksuz olunca 15 dk, cocukla birlikte 35 dk yi buluyor. detaylar onemli.

bu haftalik calisma planimdan ornek vermek gerekirse,
6 da kalkyiorum, esim ise yolluyorum. kizimi hazirliyorum, minik ev isleri yapiyorum. birlikte kres e gidiyoruz, ve ben kosa kosa donuyorum. yemek yapiyorum, temizlik yapiyorum. 11 de mesayim basliyor. 16 ya kadar calisiyorum. bi kahve iciyorum, kizimin kres cantasini banyo esyalarini hazirlip, kizimi almaya gidiyorum. eve getir yika yedir oyna derken, babasina teslim edip 19 da ise basliyorum.

hemen bi yarim saat mola ya cikip kizimi uyutup, esimle yemek yiyorum. ben mesaiye, esim mutfagi toplamaya. 24 e kadar calisiyorum.

cok yorgunum :( dokuluyorum :( butunn gunum bu is de geciyor. hem gundu hem gece calisinca sanki butun gun calisiyor gibiyim.

araba alalim diyoruz.. araba alirsak, yarim saatlik molami kizimi getirip goturmeye kullanirsam, mesayimi bolmeme gerek kalmaz. en azindan bir aksamim olur diyorum..

ama araba fiyatlari da maglum. nakit 160 bin tl kadar paramiz var. esimle gelirimiz 9 bin tl kadar. kira da ve tek cocuk. sartlarimiz budur.. araba alalimmi? yukumu cok hafifletir ama, kararsizim.

Bizim de araba almamız gerekiyor. Küçük otomatik vites bir arabaya baktık 156bin. Yani aşırı çok geldi bana. Kızınızı servise verme imkanınız yok mu?

Almalısın.
İş durumları düzelince arabayı satıp çok rahat ev alırsın.
Bu arada paran da tl de kalmayıp, değerlenmiş olur.

Şu zamanda imkan varsa Araba şart ya. eğer manuel kullanabiliyorsanız rahat 90,100 bine araba bulursunuz geri kalanda köşede dursun bence lazım olur. eğer otomatik alırsanız da yine karlı çünkü otomatik arabalar günden güne değerleniyor paranızda değerlenmiş oluyor böylelikle.

6 da kalkyiorum, esim ise yolluyorum. kizimi hazirliyorum, minik ev isleri yapiyorum. birlikte kres e gidiyoruz, ve ben kosa kosa donuyorum. yemek yapiyorum, temizlik yapiyorum. 11 de mesayim basliyor.

ben buralara takıldım

bu kreş kaçta başlıyor

siz neden 6 da kalkıyorsunuz

eşimi işe yolluyorum ne demek

yani benimki yattığı yerden kalkıp tuvaletine gidip üstünü giyinip gidebiliyor

kahvaltı istediğinde de mutfakta yapabiliyor

Şaka bir yana amaç zaman geçirmek ise de o saat uygun değil

minik ev işi nedir sabahın kör vaktinde

çocuğu giydirin ve çıkın çişi dişi vs toplam 15 dakika

yemek yapıyorum temizlik yapıyorum demişsiniz mesela

yemek ok aç duramıyoruz yememiz lazım ama her gün ne temizliği zaten eşin sabah 7 akşam 7 dışarıda kız da kreşte

her gün temizlik gereksiz

yani bu mesai saati aralıkları zorunlu değilse sabah mesaiye başlama saatiniz en geç 9.30 olmalı kızı 9 da bırakıyorsanız

16.30 a kadar 7 saat ediyor zaten

sonra yemek hazırla kızı al gel desek babaya 19 da teslim kalan 3 saat yine bile zorluyor da akşam 10 da en azından işin biter

sabah da altıda değil 7.30 da kalksan bile daha dinlenmiş olursun

Ne iş yapıyorsunuz ki uzaktan . Yani eşin de biraz ev işlerine yardımcı olsun. Atıyorum çocuğu o bırakamaz mı. Kahvaltıyı hazırlayabilir. Siz de sabahları biraz uyumuş olurdunuz. Niye bütün evin yükünü siz çekiyorsunuz. Eşin de sorumluluk alsın

bu arada ben kendi homeofis çalışma hayatımı yazayım

sabah 8 de kalkış 8.30 a kadar nette takılış

8.30 da kahvaltı hazırlayış 9 da oğlumu kaldırış birlikte yiyip 9.30 da çocuk okula anne işe modu ile odalara gidiş

iki ders sonrası tenefüste ara öğün veriş

saat 12 de yemek yapmaya başlayıp gidip gelip çalışarak 12.40 da yemeği hazır ediş

öğle arasında ev süpürmek bulaşık toplamak gibi basit işler yahut full sohbet

13.25 te tekrar işe dönüş

15.00 a ara öğün hazırlayış

1545 te okul bitince bir makine çamaşır atış

akşam 18 e kadar çalışmaya devam

akşam yemeği hazırlayış yiyiş

20 den itibaren salonda takışıl tv telefon kitap ne istenirse

bir ara bulaşıkları toplayış

yatağın üstündeki çamaşırları kaldırın ki yatacak yerimiz olsun diye sesleniş

22.30 gibi muhabbete başlayış 23 gibi de uyuyuş

evet benim mesaim saatli değil ama işim süreli yani bunu da yarın yapayım diyemem o işi süresinde yapmazsam Ağır ceza da yargılanırım

Şu zamanda imkan varsa Araba şart ya. eğer manuel kullanabiliyorsanız rahat 90,100 bine araba bulursunuz geri kalanda köşede dursun bence lazım olur. eğer otomatik alırsanız da yine karlı çünkü otomatik arabalar günden güne değerleniyor paranızda değerlenmiş oluyor böylelikle.
cok rahat kullanirim hemde. ama hem yatirimlik hem kullanimlik istedigimiz icin otomatik onerildi bize. oda fiyat a etki ediyor tabi

bu arada ben kendi homeofis çalışma hayatımı yazayım

sabah 8 de kalkış 8.30 a kadar nette takılış

8.30 da kahvaltı hazırlayış 9 da oğlumu kaldırış birlikte yiyip 9.30 da çocuk okula anne işe modu ile odalara gidiş

iki ders sonrası tenefüste ara öğün veriş

saat 12 de yemek yapmaya başlayıp gidip gelip çalışarak 12.40 da yemeği hazır ediş

öğle arasında ev süpürmek bulaşık toplamak gibi basit işler yahut full sohbet

13.25 te tekrar işe dönüş

15.00 a ara öğün hazırlayış

1545 te okul bitince bir makine çamaşır atış

akşam 18 e kadar çalışmaya devam

akşam yemeği hazırlayış yiyiş

20 den itibaren salonda takışıl tv telefon kitap ne istenirse

bir ara bulaşıkları toplayış

yatağın üstündeki çamaşırları kaldırın ki yatacak yerimiz olsun diye sesleniş

22.30 gibi muhabbete başlayış 23 gibi de uyuyuş

evet benim mesaim saatli değil ama işim süreli yani bunu da yarın yapayım diyemem o işi süresinde yapmazsam Ağır ceza da yargılanırım

Anlatım süper çok güldüm :D

Araba sart bence cocuk olunca.calışmasanız bile gerekli.ufak bir araba alabirsiniz 80 bine.bende 2008 model getz var gayet işimi görüyor iyi ki almışım diyorum
okadar kucuk araba ya esim sigmiyor. 195 boyunda dizleri direksiyona carpiyor. yine bir hatcback araba hayal ediyorum. ama getz olmaz sanirim

Back
X