Araba hakkinda..

Sıfır mı alacaksanız arabayı?
Kusura bakmayın da paranızı çöpe atarsınız.
Ötv kdv faizlerinden haberiniz yok galiba?
5 binde 10 binde al arabayı ama yine de sıfır alma.

Araba kullanan arkadaşlar rica etsem biriniz aracın (benzin hariç) yıllık ortalama masrafını yazabilir misiniz?

Ben arada şirket aracı kullanıyorum, ama normalde yürümeyi sevdiğim için hiç araç edinme ihtiyacı hissetmedim; pandemi sebebiyle ailem ısrarcı, karasız kaldım...

(10Mayıs konunu baltaladıysam özür dilerim)
Biz aracı 71.000e aldık.
2500 kredi
450 TL sigorta
1700 TL kasko (ilk kasko olduğu için yüksek)
Aldığımızda bir bakıma götürdük 250 TL
Kol dayama, bilmemne far süs püs işi 450 TL
iç dış yıkama ortalama 50 tl
Km bakımı gelmedi ama gelirse ne kadar olur bilmiyorum. Yetkili servis paket fiyatları oluyor. 2000 TL çıkıyordu bize.
Kışlık lastik alınacak artık ne kadar olur bilmiyorum.

Yani rahatımız bi araba bile almayacaksak niye para kazanalım ki

Araba kullanan arkadaşlar rica etsem biriniz aracın (benzin hariç) yıllık ortalama masrafını yazabilir misiniz?

Ben arada şirket aracı kullanıyorum, ama normalde yürümeyi sevdiğim için hiç araç edinme ihtiyacı hissetmedim; pandemi sebebiyle ailem ısrarcı, karasız kaldım...

Aracı aldık 81.000 (3500 kmde aldık yeni gibiydi)
2.500 sigorta
3.000 kasko tuttu (eşimin ilk arabası)
Şuan için başka gideri yok.

Araba yatirimdir. O yuzden araba alin bu sartlarda. Yalniz masrafi asla bitmez o da bi gercek. Isinizi kolaylastiracak sonucta, o yuzden deger yani.

Kasko+sigorta+muayene+ekstra ivir zivir cikiyor bazen onlar da dahil 4000 tl civari.
Araba elzem ihtiyac. Hele pandemi doneminde imkan varsa alinmali bence.

bence zor olsa da arabasiz devam edin.
insan gunde on saat oturarak calisiyorsa diger kalan tum vaktinde hareket halinde olmali ki o vucut ariza cikarmasin.
Sanmiyorum ki araba alip, oradan kazandiginiz sureyi fitness yaparak gecireceksiniz.

Bu durumda gunde 4km yurumek cok fazla degil.
Cocukla uzun suruyorsa bebek arabasi, cocuk bisikleti, scooter gibi seyler dusunebilirsiniz, guzerhaniz musaitse.
Kadin günde iki kere evi süpürüp siliyormus bence hareket illa yürümek demek degil. Fitness halt etmis yanında 😂

daha 3 kedimden, evi gunluk 2 defa supurup sildigimden vs bahsetmedim :)
kendinize iş çıkarmışsınız. Ben de diyorum her gün temizlik ve yemek mi yapılıyor yani... yoğun yaşayan insanların böyle bir de lüks edinip hayatı zorlaştırmasına karşıyım

Kadin günde iki kere evi süpürüp siliyormus bence hareket illa yürümek demek degil. Fitness halt etmis yanında 😂

yok olmuyor o ya, cok denendi :kızgın: ,
ev isi nedense su fitlik isinde isinde hic etkili degil (sinir bozucu ama oyle, belki bilimsel bir aciklamasi vardir).

ama dusundum de gunde on saat calisan birisi, es iste, cocuk kreste, ne diye temizlige bu kadar zaman ayirir ki,

yaziktir gunahtir evladim (teyze modumdayim suanda)

daha 3 kedimden, evi gunluk 2 defa supurup sildigimden vs bahsetmedim :)
valla helal olsun ne diyim ben bir tane cocugun elinde hic bir isim yokken rezil oldum su pandemi doneminde.
bir odanin yarisini supuremeden kendimi saklambac oynarken falan buluyorum 😳
evi kedilerden dolayi 2 kere silip supuruyorsunuz heralde

yok olmuyor o ya, cok denendi :kızgın: ,
ev isi nedense su fitlik isinde isinde hic etkili degil (sinir bozucu ama oyle, belki bilimsel bir aciklamasi vardir).

ama dusundum de gunde on saat calisan birisi, es iste, cocuk kreste, ne diye temizlige bu kadar zaman ayirir ki,

yaziktir gunahtir evladim (teyze modumdayim suanda)
Is sonrasi kahve keyfosi yanina cikilet falan ya da iş ödül sistemi mi acaba 😀
Ben gunde iki kez ev supurup silsem yığılır kalirim yan tarafa 😂

bak home ofis çalışma mesaim bitti

aslında iş var da kafam durdu

şimdi yemek mesaisi başlayacak

aaa bak çamaşır makinasındakileri kurutmaya atmalıyım

Alys Alys bir de çıkıp 5 km kadar yürüsem mi

Merhaba, aylar oncdesinde Homeoffice sekinde calissam mi calismasam mi diye konus acmistim. kucuk kizim var pandemi doneminde calisabilir miyim diye.

evet 1 ay once kizim kres e, bende ise basladim. calisiyorum. gunluk 10 saatlik bir mesayim var, ve bunu bana 5 saati gunduz ( kizim kres deyken), 5 saati aksam ( kizim uyuduktan sonra.)

kizimin kresi 1,1km mesafede. bu yolu gunde 4 defa gidip geliyorum, cocuksuz olunca 15 dk, cocukla birlikte 35 dk yi buluyor. detaylar onemli.

bu haftalik calisma planimdan ornek vermek gerekirse,
6 da kalkyiorum, esim ise yolluyorum. kizimi hazirliyorum, minik ev isleri yapiyorum. birlikte kres e gidiyoruz, ve ben kosa kosa donuyorum. yemek yapiyorum, temizlik yapiyorum. 11 de mesayim basliyor. 16 ya kadar calisiyorum. bi kahve iciyorum, kizimin kres cantasini banyo esyalarini hazirlip, kizimi almaya gidiyorum. eve getir yika yedir oyna derken, babasina teslim edip 19 da ise basliyorum.

hemen bi yarim saat mola ya cikip kizimi uyutup, esimle yemek yiyorum. ben mesaiye, esim mutfagi toplamaya. 24 e kadar calisiyorum.

cok yorgunum :KK43: dokuluyorum :KK43: butunn gunum bu is de geciyor. hem gundu hem gece calisinca sanki butun gun calisiyor gibiyim.

araba alalim diyoruz.. araba alirsak, yarim saatlik molami kizimi getirip goturmeye kullanirsam, mesayimi bolmeme gerek kalmaz. en azindan bir aksamim olur diyorum..

ama araba fiyatlari da maglum. nakit 160 bin tl kadar paramiz var. esimle gelirimiz 9 bin tl kadar. kira da ve tek cocuk. sartlarimiz budur.. araba alalimmi? yukumu cok hafifletir ama, kararsizim.
Şurayı anlamadım. Yarım saatlik molayı kızınız için kullanırsanız mesainiz bölünmüyor evet ama akşamınız nasıl size kalacak? 24.00e kadar çalışıyorum demişsiniz. Neyse anlamasam da eğer işiniz büyük ölçüde rahatlayacaksa ben olsam araba almak için bir dk düşünmem.

Merhaba, aylar oncdesinde Homeoffice sekinde calissam mi calismasam mi diye konus acmistim. kucuk kizim var pandemi doneminde calisabilir miyim diye.

evet 1 ay once kizim kres e, bende ise basladim. calisiyorum. gunluk 10 saatlik bir mesayim var, ve bunu bana 5 saati gunduz ( kizim kres deyken), 5 saati aksam ( kizim uyuduktan sonra.)

kizimin kresi 1,1km mesafede. bu yolu gunde 4 defa gidip geliyorum, cocuksuz olunca 15 dk, cocukla birlikte 35 dk yi buluyor. detaylar onemli.

bu haftalik calisma planimdan ornek vermek gerekirse,
6 da kalkyiorum, esim ise yolluyorum. kizimi hazirliyorum, minik ev isleri yapiyorum. birlikte kres e gidiyoruz, ve ben kosa kosa donuyorum. yemek yapiyorum, temizlik yapiyorum. 11 de mesayim basliyor. 16 ya kadar calisiyorum. bi kahve iciyorum, kizimin kres cantasini banyo esyalarini hazirlip, kizimi almaya gidiyorum. eve getir yika yedir oyna derken, babasina teslim edip 19 da ise basliyorum.

hemen bi yarim saat mola ya cikip kizimi uyutup, esimle yemek yiyorum. ben mesaiye, esim mutfagi toplamaya. 24 e kadar calisiyorum.

cok yorgunum :KK43: dokuluyorum :KK43: butunn gunum bu is de geciyor. hem gundu hem gece calisinca sanki butun gun calisiyor gibiyim.

araba alalim diyoruz.. araba alirsak, yarim saatlik molami kizimi getirip goturmeye kullanirsam, mesayimi bolmeme gerek kalmaz. en azindan bir aksamim olur diyorum..

ama araba fiyatlari da maglum. nakit 160 bin tl kadar paramiz var. esimle gelirimiz 9 bin tl kadar. kira da ve tek cocuk. sartlarimiz budur.. araba alalimmi? yukumu cok hafifletir ama, kararsizim.
Bu zamanda ve arabaların suan ki fiyatlarına da bakacak olursak yarım saat için araba almaya gerek yok gibi üstüne biraz daha birikim yapıp belki bı ev alırsınız birazda borclanip daha mantıklı sanki🤷‍♀️

Biz aracı 71.000e aldık.
2500 kredi
450 TL sigorta
1700 TL kasko (ilk kasko olduğu için yüksek)
Aldığımızda bir bakıma götürdük 250 TL
Kol dayama, bilmemne far süs püs işi 450 TL
iç dış yıkama ortalama 50 tl
Km bakımı gelmedi ama gelirse ne kadar olur bilmiyorum. Yetkili servis paket fiyatları oluyor. 2000 TL çıkıyordu bize.
Kışlık lastik alınacak artık ne kadar olur bilmiyorum.
Aracı aldık 81.000 (3500 kmde aldık yeni gibiydi)
2.500 sigorta
3.000 kasko tuttu (eşimin ilk arabası)
Şuan için başka gideri yok.
Kasko+sigorta+muayene+ekstra ivir zivir cikiyor bazen onlar da dahil 4000 tl civari.
Araba elzem ihtiyac. Hele pandemi doneminde imkan varsa alinmali bence.
Detaylı açıklamalar için çok teşekkürler arkadaşlar :KK200:

Back
X