Araba hakkinda..

ilk baharda eşim de evdeydi

o zaman beş yıldızlı otel menüleri vardı

günde 5 öğün bir de sipariş üzerine yemek yapılıyordu tabii o zaman temizlik bulaşık eşimdeydi

yani aklına ne gelirse yaş pasta da lahmacun da vs vs

bir yandan da iş

iş eki oradan kaldı o zaman :D

Kenarda duran yerli ve milli paranın hiçbir faydası yok zaten. Durduğu yerde küçülüp gidiyor. Araba almak çok çok mantıklı.

haaaa

bende de var kedi günde iki defa ev neden silinip süpürülüyor

ille de süpüreceksen paraya kıy dysonn al el altında hızlı hızlı süpür benimki 15 dakika sürüyor max
alicam zaten. surekli oynadiklari icin kil tuy kum oluyor. cocuk ta var. mecbur supuruluroyr

bence zor olsa da arabasiz devam edin.
insan gunde on saat oturarak calisiyorsa diger kalan tum vaktinde hareket halinde olmali ki o vucut ariza cikarmasin.
Sanmiyorum ki araba alip, oradan kazandiginiz sureyi fitness yaparak gecireceksiniz.

Bu durumda gunde 4km yurumek cok fazla degil.
Cocukla uzun suruyorsa bebek arabasi, cocuk bisikleti, scooter gibi seyler dusunebilirsiniz, guzerhaniz musaitse.

Bence birikmişinizde aylık geliriniz de gayet iyiymiş. Alın araba. Yani bi yatırımınız olsun. Daha da artacağı soylenıyor araba fiyatlarının.

alicam zaten. surekli oynadiklari icin kil tuy kum oluyor. cocuk ta var. mecbur supuruluroyr

bakın olsun kıl ve kum

çocuk da var ok de günde iki kere neden süpürülsün ki

pandemi öncesi haftada bir süpürülürdü evim şimdi de iki belki

cidden kıldan tüyden bir şey olmuyor ama sizden giden geri gelmiyor

hadi bir kere süpürün ama her gün iki kere silmek süpürmek bu yaşam döngünüze uygun değil

evde boş iken yaptıklarınızın aynısını günde 10 saat işte 2 saat de yolda geçirdiğiniz düzende tekrarlamayın zaten depresyona götürür bu sizi

bence zor olsa da arabasiz devam edin.
insan gunde on saat oturarak calisiyorsa diger kalan tum vaktinde hareket halinde olmali ki o vucut ariza cikarmasin.
Sanmiyorum ki araba alip, oradan kazandiginiz sureyi fitness yaparak gecireceksiniz.

Bu durumda gunde 4km yurumek cok fazla degil.
Cocukla uzun suruyorsa bebek arabasi, cocuk bisikleti, scooter gibi seyler dusunebilirsiniz, guzerhaniz musaitse.

bu tarz tüm konulara yürü yürü yazıyorsun

sen bana arada özelden kalk yürü falan yazsana

evde oturmaktan kilo aldım

eşim dalga geçiyor bari evin içinde yürü diye

daha 3 kedimden, evi gunluk 2 defa supurup sildigimden vs bahsetmedim :)
Bence siz yaşamayı pek bilmiyosunuz. Yanlış anlamayın ama yaşamak bu değil. Bende de var kedi. Evi haftada bir süpürüyorum. Hadi sizde çocuk var desek iki günde bir supurun. Günde iki defa süpürmek nedir? Ya da robot süpürge alın. Kenarda 160 bin TL paranız var ve günde iki kere anam babam usulü temizlik yapıyorsunuz yani siz de normal değilsiniz bence

bakın olsun kıl ve kum

çocuk da var ok de günde iki kere neden süpürülsün ki

pandemi öncesi haftada bir süpürülürdü evim şimdi de iki belki

cidden kıldan tüyden bir şey olmuyor ama sizden giden geri gelmiyor

hadi bir kere süpürün ama her gün iki kere silmek süpürmek bu yaşam döngünüze uygun değil

evde boş iken yaptıklarınızın aynısını günde 10 saat işte 2 saat de yolda geçirdiğiniz düzende tekrarlamayın zaten depresyona götürür bu sizi
ne guzel dediniz.. titiz degilim ama pis birsey e gelemiyorum :( kedilerimle koyun koyuna yatarim. ama evim piril piril olmali:(

Allahtan evden calisiyorum trafik derdim yok.

cok rahat kullanirim hemde. ama hem yatirimlik hem kullanimlik istedigimiz icin otomatik onerildi bize. oda fiyat a etki ediyor tabi

tabi otomatik yatırım anlamında biraz daha ön planda şu aralar biz bile üç kuruş paramız vardı arabayı da satıp yatırım olsun bir de ben öğreneyim diye otomatik araba aldık. Düşünüyorum da arabalar evlerden daha çabuk değerleniyor ilerleyen zamanda da biraz daha biriktirir satar ev alırsınız :)

Bence siz yaşamayı pek bilmiyosunuz. Yanlış anlamayın ama yaşamak bu değil. Bende de var kedi. Evi haftada bir süpürüyorum. Hadi sizde çocuk var desek iki günde bir supurun. Günde iki defa süpürmek nedir? Ya da robot süpürge alın. Kenarda 160 bin TL paranız var ve günde iki kere anam babam usulü temizlik yapıyorsunuz yani siz de normal değilsiniz bence
:KK53: evet var bende de biraz. robot supurge aklimda. aarastirmadayim zaten.

bu tarz tüm konulara yürü yürü yazıyorsun

sen bana arada özelden kalk yürü falan yazsana

evde oturmaktan kilo aldım

eşim dalga geçiyor bari evin içinde yürü diye

ha ha,
ya bak ben calismazken bu dediklerimi cok guzel uygulardim ve o yuzden de yaziyorum.

Calisan insan icin zor olabilir (eger ki disiplinli birisi degilse, ama sen disiplinlisin sana uymasi lazim)

neyse ben disarida yuruyum, evde video ile kardio yapayim diye cok plan yaptim,
ama hep suna takiliyorum,
her sey guzel, hop bi regl oluyorum, gelsin cikolatalar, battaniye ile yatmalar, regl suresince surse sorun degil, ama o tembellik hissi kaliyor ve bir haftalik ara 2 haftaya 3 haftaya cikiyor.

o yuzden benim gibi olan kisiler kendilerini zorlayacak planlar yapmalilar.
Ornegin burada arac alinmazsa, konu sahibi o yolu aglasa da yuruyecek, kar yagsa da yuruyecek degil mi.

ben de spor salonuna gidiyorum,
cimri bir insanim zaten, oyle para verip gitmemezlik yapmam,
hala regl olunca tembellik yapiyorum ama bittigi gibi spor salonuna geri basliyorum.

Sen de kendini zorlayacak seyi bulmalisin.

Bir de benim esimde boyun fitigi baslangici var, ve spor yapmayi biraktigi an geri geliyor,
o yuzden o da bana hatirlatici oluyor acikcasi, saglikli olmanin ne kadar onemli oldugu konusunda,
o da tum gun bilgisayar basinda,
bizim gibi insanlarin spor olayina ayrica onem vermesi sart.

Araba kullanan arkadaşlar rica etsem biriniz aracın (benzin hariç) yıllık ortalama masrafını yazabilir misiniz?

Ben arada şirket aracı kullanıyorum, ama normalde yürümeyi sevdiğim için hiç araç edinme ihtiyacı hissetmedim; pandemi sebebiyle ailem ısrarcı, karasız kaldım...

(10Mayıs konunu baltaladıysam özür dilerim)

O fiyata 2 3 yaş araba bulabilirsiniz. Sizin için şart. Mesaiyi bölmeseniz daha güzel olur. Home ofiste gece gündüz birbirine karışıyor ve kaliteli zaman geçirmeye engel oluyor. Araçla 5 dk da gidip gelirsiniz. Tek sıkıntı araç fiyatları degerinden fazla arttı şuanda ama yine de hayatınızı kolaylaştırmak adına alabilirsiniz.

Merhaba, aylar oncdesinde Homeoffice sekinde calissam mi calismasam mi diye konus acmistim. kucuk kizim var pandemi doneminde calisabilir miyim diye.

evet 1 ay once kizim kres e, bende ise basladim. calisiyorum. gunluk 10 saatlik bir mesayim var, ve bunu bana 5 saati gunduz ( kizim kres deyken), 5 saati aksam ( kizim uyuduktan sonra.)

kizimin kresi 1,1km mesafede. bu yolu gunde 4 defa gidip geliyorum, cocuksuz olunca 15 dk, cocukla birlikte 35 dk yi buluyor. detaylar onemli.

bu haftalik calisma planimdan ornek vermek gerekirse,
6 da kalkyiorum, esim ise yolluyorum. kizimi hazirliyorum, minik ev isleri yapiyorum. birlikte kres e gidiyoruz, ve ben kosa kosa donuyorum. yemek yapiyorum, temizlik yapiyorum. 11 de mesayim basliyor. 16 ya kadar calisiyorum. bi kahve iciyorum, kizimin kres cantasini banyo esyalarini hazirlip, kizimi almaya gidiyorum. eve getir yika yedir oyna derken, babasina teslim edip 19 da ise basliyorum.

hemen bi yarim saat mola ya cikip kizimi uyutup, esimle yemek yiyorum. ben mesaiye, esim mutfagi toplamaya. 24 e kadar calisiyorum.

cok yorgunum :KK43: dokuluyorum :KK43: butunn gunum bu is de geciyor. hem gundu hem gece calisinca sanki butun gun calisiyor gibiyim.

araba alalim diyoruz.. araba alirsak, yarim saatlik molami kizimi getirip goturmeye kullanirsam, mesayimi bolmeme gerek kalmaz. en azindan bir aksamim olur diyorum..

ama araba fiyatlari da maglum. nakit 160 bin tl kadar paramiz var. esimle gelirimiz 9 bin tl kadar. kira da ve tek cocuk. sartlarimiz budur.. araba alalimmi? yukumu cok hafifletir ama, kararsizim.
2. el piyasası çok yüksek. sıfır arabalar sınırlı. Şu ara araba almak değerinden fazla para vermek demek.
Arabayı satıp bir üst model bakalım dedik düzgün araba bile yok piyasada

ne guzel dediniz.. titiz degilim ama pis birsey e gelemiyorum :KK43: kedilerimle koyun koyuna yatarim. ama evim piril piril olmali:KK43:

Allahtan evden calisiyorum trafik derdim yok.

trafik derdiniz yok da ben o 2 saati kızı kreşe götür getir süreniz olarak yazdım

bence araba alın ve daha ucuzundan alın

yani evet fiyatlar arttı da ile de aaa arabaları var denmesin

komşumun fi tarihinden kalan brodway ı var bundan önce Audi ye biniyordu

o da götürüyor o da

Back
X