Araba hakkinda..

yok olmuyor o ya, cok denendi :kızgın: ,
ev isi nedense su fitlik isinde isinde hic etkili degil (sinir bozucu ama oyle, belki bilimsel bir aciklamasi vardir).

ama dusundum de gunde on saat calisan birisi, es iste, cocuk kreste, ne diye temizlige bu kadar zaman ayirir ki,

yaziktir gunahtir evladim (teyze modumdayim suanda)
cunku ipin ucu bir defa kacsa, toparlayamam. yigilirim. az esyam var. kalabaligim yok. bana gore sik temizlik az temizlik gerektirir. yani engel de olamiyorum..

Ben olsam alırdım nasıl olsa arabalar her yıl daha da artıyor hem işini görür hemde sana daha çok zaman kalır

Siz yaşamıyor koşturuyorsunuz. Ne kadar dayanir buna bunyeniz bilmem esiniz süs esyasi olarak mi duruyor sol kosede bulasktan bulasiga. 3 kedi 1 eve bence cok fazla
benim esim en ve tek destekcim.. hafta sonu mesayilerimde kizimiza o bakar. geceleri de kalkar o bakar. yemek yapmama izin vermez. temizlik yapmama engel olmaya calisir. ama is saatlerinden dolayi hafta icinde katkisi kisitli. ondan yana bir sikayetim yok. ne yapabilirim? calismayi birakmak istemiyorum

Bir araba bir de robot süpürge size bence zaman kazandırır :)
Bu kadar da yıpratmayın kendinizi bırakın ev dağınık kalsın

Arabadan ziyade benim aklima su takildi.. bende Tam zamanli calistigim is yerimden evlenip sehir disina gidiyorum diye home office devam ediyorum 3 yildir. Sgk+ izinler vs sanki normal bir is yerinde calisuyormus gibi tum haklara sahibim.. is yerimdeki mesai saatlerim sabah 8,5 aksam 5 ti. Mesleginiz ne bilmiyorum ama evde 10 saat mesai bana sacma geldi. Normal bir is yerinde bile kimse tam 10 saat calismiyor. Yemek molasi+cay molasi vs derken en fazla 8 bucuk saat olur. Ben de is yerimdeki durumu dusunerek çalışıyorum. Yemek molami 1 saat cikiyorum cay kahvemi yarim saat e butun gun is yerindeki arkadasimda basini kaldirmadan calismiyor ki arada sohbet muhabbet iki laf oluyor gun icinde o bile toplamda yarim saat oluyor. 3 yildir bu düzenle calışıyorum ve 1.5. Yasinda kizim var. Yardim aldigim kimse de yok. Yemegimi marketimi disari islerimi kizim uyanikken halledip uyudugunda is yapiyorum. Yine sanslisiniz saatlerce cocuk bakan esiniz varmis. Benim esim aksam saatlerce bakmaz o yuzden ben kizimi erken uyutmaya alistirdim. Gunduz 3 saat aksamda isin yogunluguna gore 3 -4 saat tamamdir. Bu hafta yeni bir is yoktu hic is yapmadım yatistayim açıkçası. Ama 1 hafta boyunca is yogunlugundan aksam 9 da mesaiye baslayip sabah 4 e kadar calistigimda oluyor hep yatmiyorum 😂is olmadigi zamanlarda Maasim kesilmiyor. Ama bu dedigim gibi benim meslegimden ve is yerimden kaynakli. Kendinizi cok kasiyorsunuz gibi geldi bana. Sizi her dakika kontrol eden birileri var mi is yerinden? Sgk niz var mi? Özlük haklariniz var mi? Eger yoksa bence 10 saat kendinizi böyle harab etmeyin.

benim esim en ve tek destekcim.. hafta sonu mesayilerimde kizimiza o bakar. geceleri de kalkar o bakar. yemek yapmama izin vermez. temizlik yapmama engel olmaya calisir. ama is saatlerinden dolayi hafta icinde katkisi kisitli. ondan yana bir sikayetim yok. ne yapabilirim? calismayi birakmak istemiyorum
Konuda bunlari yazmadginiz icin siz dort nala kosuyorsunuz gibi geliyor😂 konuyu objektif okuyun bence anlarsiniz demek istedgimi. Ben bu kadat calissam arabayi alirdim o zaman.

kizimin kresi 1,1km mesafede. bu yolu gunde 4 defa gidip geliyorum, cocuksuz olunca 15 dk, cocukla birlikte 35 dk yi buluyor. detaylar onemli.

bebek arabasi kullanabilirsiniz. yada yol ve hava kosullati uygunsa bisiklet de kullanabilirsiniz.

Eklentiler

• InStep-Action-Shot-1024x683.webp
    InStep-Action-Shot-1024x683.webp
    67,8 KB · Görüntüleme: 19
  • Burley-Dash-Child-Bike-Seat-Review.webp
    Burley-Dash-Child-Bike-Seat-Review.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba, aylar oncdesinde Homeoffice sekinde calissam mi calismasam mi diye konus acmistim. kucuk kizim var pandemi doneminde calisabilir miyim diye.

evet 1 ay once kizim kres e, bende ise basladim. calisiyorum. gunluk 10 saatlik bir mesayim var, ve bunu bana 5 saati gunduz ( kizim kres deyken), 5 saati aksam ( kizim uyuduktan sonra.)

kizimin kresi 1,1km mesafede. bu yolu gunde 4 defa gidip geliyorum, cocuksuz olunca 15 dk, cocukla birlikte 35 dk yi buluyor. detaylar onemli.

bu haftalik calisma planimdan ornek vermek gerekirse,
6 da kalkyiorum, esim ise yolluyorum. kizimi hazirliyorum, minik ev isleri yapiyorum. birlikte kres e gidiyoruz, ve ben kosa kosa donuyorum. yemek yapiyorum, temizlik yapiyorum. 11 de mesayim basliyor. 16 ya kadar calisiyorum. bi kahve iciyorum, kizimin kres cantasini banyo esyalarini hazirlip, kizimi almaya gidiyorum. eve getir yika yedir oyna derken, babasina teslim edip 19 da ise basliyorum.

hemen bi yarim saat mola ya cikip kizimi uyutup, esimle yemek yiyorum. ben mesaiye, esim mutfagi toplamaya. 24 e kadar calisiyorum.

cok yorgunum :KK43: dokuluyorum :KK43: butunn gunum bu is de geciyor. hem gundu hem gece calisinca sanki butun gun calisiyor gibiyim.

araba alalim diyoruz.. araba alirsak, yarim saatlik molami kizimi getirip goturmeye kullanirsam, mesayimi bolmeme gerek kalmaz. en azindan bir aksamim olur diyorum..

ama araba fiyatlari da maglum. nakit 160 bin tl kadar paramiz var. esimle gelirimiz 9 bin tl kadar. kira da ve tek cocuk. sartlarimiz budur.. araba alalimmi? yukumu cok hafifletir ama, kararsizim.
Pandemi surecinde araba sart bence cocukla toplu tasimaya binmek taksiye binmek hic icime sinmiyor bizde borc harc uygun birsey aldik. Butcenizi sarsmicak birikiminizi de cok harcamicak bisey almalisiniz bence

Merhaba, aylar oncdesinde Homeoffice sekinde calissam mi calismasam mi diye konus acmistim. kucuk kizim var pandemi doneminde calisabilir miyim diye.

evet 1 ay once kizim kres e, bende ise basladim. calisiyorum. gunluk 10 saatlik bir mesayim var, ve bunu bana 5 saati gunduz ( kizim kres deyken), 5 saati aksam ( kizim uyuduktan sonra.)

bu haftalik calisma planimdan ornek vermek gerekirse,
6 da kalkyiorum, esim ise yolluyorum. kizimi hazirliyorum, minik ev isleri yapiyorum. birlikte kres e gidiyoruz, ve ben kosa kosa donuyorum. yemek yapiyorum, temizlik yapiyorum. 11 de mesayim basliyor. 16 ya kadar calisiyorum. bi kahve iciyorum, kizimin kres cantasini banyo esyalarini hazirlip, kizimi almaya gidiyorum. eve getir yika yedir oyna derken, babasina teslim edip 19 da ise basliyorum.

hemen bi yarim saat mola ya cikip kizimi uyutup, esimle yemek yiyorum. ben mesaiye, esim mutfagi toplamaya. 24 e kadar calisiyorum.

cok yorgunum :( dokuluyorum :( butunn gunum bu is de geciyor. hem gundu hem gece calisinca sanki butun gun calisiyor gibiyim.

araba alalim diyoruz.. araba alirsak, yarim saatlik molami kizimi getirip goturmeye kullanirsam, mesayimi bolmeme gerek kalmaz. en azindan bir aksamim olur diyorum..

ama araba fiyatlari da maglum. nakit 160 bin tl kadar paramiz var. esimle gelirimiz 9 bin tl kadar. kira da ve tek cocuk. sartlarimiz budur.. araba alalimmi? yukumu cok hafifletir ama, kararsizim.
160 bine de 2. El çok rahat araba bulabılırısnız. Sankı bı dahamı geleceksiniz dünyaya ılerdede satar ev alırsınız.kızınız da büyümüş olur

konuyla alakasiz olacak ama,homeofis çalırken gida harcamaları gider gosterilebiluyor mu kdv acisindan

Sizin sorununuz sadece araba degil. Zaman yonetimi sorununuz var sizin. Cocugun kreşe gittiği dünyada insan herseyi yapar bence. Bende suan evdeyim hatta cocukla gun icinde 8 saat calisiyorum. Herseyde yetişiyor. Ayni anda p coocuga 3 ogun yemek ve ara atistirmalarini yapiyorum. Oyalıyor ve onunla vakit geçirmeye çalışıyorum. Küçük cunku ve bireysel vakitten ziyade benimle vakit geçiriyor.

Back
X