Araba hevesim

Canım eşinin dediği gibi 2 araba bi eve gerçekten yük, öyle afaki maaşlar almıyosanız. Çünkü bi araba almakla bitmiyor, kasko sigorta ( ki ilk kez üstüne olacağı için meblağları da yüksek) yılda iki kez vergisi, 10 bin 30 bin bilmem ne bin bakımı vs vs vs..

Ama şöyle bişey var evlenince eşini ikna edebilirsin.
bz sevgiliyken eşimden önce almıştım ehliyetimi. Eşimin arabasıda çok kıymetlidir, düşün ki kapısını hızlı kapattığım için ayrılık noktasına gelmiştik. Ve ben 2 hafta önce arabasını vurdum 🙊
Oysaki ne güzel ikna etmiş kullanmaya başlamıştım. Bidaha binme vsvs demedi ama burnumdanda getirdi 3-4 gün. Malesefki haklıymış ta kapı kolu kırıldı ve corona virüsü yüzünden parça resmen türkiyede kara borsa 1,5 ay sonra gelecekti parça. Kaportacı araya araya sonunda çıkma parça bulduk. Yani erkeklerin arabası kıymetli oldukça ama benimki izin verdiyse seninki de hayli hayli verir vermiyosada çalışıyosun madem al kendi arabanı kimseye kendini ezdirme
Yok ben nısanlımı tanıyorum hayatta vermez. 3 4 aydır vermıyordu gecen bır verdı. Ne bilim okadar unıversite okudum falan ezık gıbı milletten ızın alıyorum

Aılesı verır arabayı dıyor. Kı vermez kac yıldır tanıyorum. Aılesı de kendine özel araba alma dıyor. Kı onlara ne onlardan para mı ıstıyorum
Şimdi almazsan evlendikten sonra almaz canım belli tavırlarından senin paranın üzerine de yatacak durum bunu gösteriyor
Nişanlın da aile sözüne çok gidiyor gibi duruyor bence bu evliliği siz tekrar düşünün size arabasını dahi kıyamıyor okumuş ayakları yere basan bir kadınsınız kendinizi ezdirmeyin

Henuz yolun basinda boyle davranmasi sizi korkutmuyor mu? Bu tavri karsisinda 2 kez dusunun. araba konusuna gelince biz nisanliyken esiminde luks bir arabasi vardi ev alirken satti eve koyduk. Dugunden sonra toplayinca tekrar araba ihtiyaci hissettik. Benim ehliyetim 2012 den hic araba kullanamadim ne yazikki esim sehir disindaydi sevgiliyken babam vefat etmisti aktif kullanirken destegim yoktu. Bir ay once araba aldik, esimle her gun cikiyoruz hic hevesim yokken hevesim oldu arabaya genc insanlariz simdi bunlari yasamanin zamani.

Kenarda paran var madem yettiği kadarıyla iyi kötü demeden al hazır nişanlıyken. Yarın evlenince karışanın çok olacak belli... Ayrıca daha nişanlısın kenardaki parandan felan niye tüm detaylarıyla bahsediyorsunki. Babam da destek çıktı araba alıyorum ben de ve al. Baktın senin araba paranı da hesaba katıp mal sahibi olmaya kalkarlarsa, araba benim değil babamla ortak aldık dersin, parasını veremem demeye ortamın olur en azından...

Yok ben nısanlımı tanıyorum hayatta vermez. 3 4 aydır vermıyordu gecen bır verdı. Ne bilim okadar unıversite okudum falan ezık gıbı milletten ızın alıyorum
Sana kıçıkırık bir arabayı vermem diyen adama hayatını vereceksin farkında misin konu bu olmalı bence kimseden izin istemem araba alırkende

Daha ortada para yok araba yok

Kv adayı bu işe nasıl karıştı

Vergisi sigortası nereden bulaştı

Gelin ata binmiş ya nasip demiş bu kadar uzun vadeli konular hakkında kv ile vs konuşmaya gerek yok

ben de alacağım hatta manitanın arabasını bir güzel kullandım ohhh sefam olsun herkese inat alacağım arabayı kurulacağım koltuğa kimseye mahkum olmayacağım.

biriktir paranı al arabanı ay bu ne canım nişanlın kvn bilmem ne nasıl senin adına yorum yapabiliyorlar. hevesinden vazgeçmiş bla bla. kendi alın terinle kazandığın parayı harcarken kv'den onay almana gerek yok. Sen bakma nişanlıyken bizde üstünü tamamlarız ev alırsınızlara falan. bişey olunca dersin ev alıcağımız zaman bakarız.

Araba erkeklerin tekelinde birşey mi? Beyefendi sıfır arabaya binsin sen ise otobüsle git.
Oldu!!
Gerçekten çok merak ediyorum erkek ise arabayla giderken normalken neden senin ise arabayla gitmen lüks?
Bunu onlara sordun mu?
Evde oturan biri olsa neyse. Ama her gün disaridasin

Arabanızı alın... Üstüne basa basa söylüyorum ALMALISINIZ. Yarın eşinizin arabasını alıp bir yere gidebilseniz bile, bir yerine en ufak bir şey oldu diyelim, eşiniz bunu mesele edecek çünkü. Zaten kendisi de baştan söylemiş arabayı size vermeyeceğini. Misal 1.3 motor, çok rampalı yerlerde yaşamıyorsanız 1.0 motor ufak bir araba size yeter de artar. Vergisi düşük oluyor zaten onların. Ayrıca, paranıza karışılmasına izin vermeyin lütfen. Çocuk olunca da arabanız eliniz ayağınız olur. Rahat edersiniz.

Asıl nişanlınızın size arabasını vermeme durumu üzerinde düşünün bence. Bunu bu kadar rahat söylemesi bile tuhaf, demek ki evlenince sizden bir sürü hakkınızdan feragat etmenizi isteyecek ve onun gerek gördüğü bir biçimde yaşayacaksınız.

İşte izin alma. Hayat senin hayatın. Eğer seni bukadar bastırıyosa da uzat evlilik kararını. Bidaha bu hayatı yaşayamayacağz. Ben mesela 8 yıllık sevgili oldum ama şimdi aklım olsa bidaha düşürdüm diyorum. Beni köreltiyo çünkü olmam dediğim sıfata sokuyo resmen.
gerektiğinde resti çekebileceğini bilmeli

Tövbe est... Daha evlenmeden sen git bütün birikimini ver onlara hıç başka konulara gerek kalmasın.
İyimisin ya alın terini git al arabanı gez nişanlın satsın arabasını alsın ev. Ayrıca ilerde arabamı vermem şuraya git diye diyor. Ne kadar ayıp. Bunlarda paracı bacım kaç baştan eğme başını bak yaşayanlardan kesitler sana.

Ne kadar birikmişiniz var bilmiyorum ama evlenmeden kredi çekip alın bence:) gerisine de bakarsınız artık. Kv de evde kendi kendini yesin dursun

Yani daha nişanlısınız şimdiden size bu kadar karışıyorsa ilerde neler olur kim bilir şimdi aldınız aldınız evlenince almanız Zor görünüyor

Back
X