- 31 Temmuz 2010
- 1.091
- 88
- 363
- Konu Sahibi foreveryours
-
bence arabayı almayın.
hem ev işimizde var diyosunuz. üstüne cocukda var.
beziydi mamasıydı dünyanın parası.
1000tl kredi ödeseniz. 1500tl ile hem kira hem ev gideri.hem cocuk masrafı dahada zorlar sizi.
evet haklısınız,araba sonuçta ilerdede alınır ama biz şu anda baya bir borca girmiş olucaz yok yere boşa faiz öde..
ha bide kredi cekicektiniz dimi.
faizide 8bin... bankalar zaten 2014de cıldırmış durumda
bencede şu aşamada arabaya gerek yok... borçlarınızı bitirip rahat rahat alırsınız arabanızı. birde araba alınca onunda giderleri oluyor... benzindi vergisiydi vs...
Kızlar merhaba kaç gündür düşünüyorum işin içinden çıkamadım..
Kayınpederin bi arabası var evlenmeden önce eşim almıştı..
Şimdi oonun satılması gerekiyor ve bize diyolarki siz arabanın değerinden biraz daha düşük para verin siz satın alın..
Aslında öyle yapıcaktık fakat bizim 15 milyar yakın kredimiz var ve şu kredi faizleri çok yüksek,çekersek kredi 35 milyara yakın borcumuz oluyor faizlerle nerden baksa 8 milyar faiz koyuyor ve aylık ödememiz 1 küsüre geliyor..
Eşim 2500 a yakın maaş alıyor ama evimiz kira..
Ama araba normal satılırsa bizde kredimize yatırırsak 7 milyar kredimiz kalıyor ve aylık ödememiz 380 e düşüyor..
Yani arabamız olucak ama ee şimdi hamileyim okadar borcun altınada girmek istemiyoruz açıkcası çocuğun masraflarıda olucak.
Ev ile ilgili bi kaç işimiz var..
Takılıp kaldık..
Eşimde farkındayım şu anda okadar ayda bize ağır gelicek diyo..
Siz ne önerirsiniz?
Çokda açılmakddak istemiyoruz..
Hangisi mantıklıdır??
Kredi çekmeden, onlara ay ay parasını ödeseniz mesela ayda bin lira. Hem faize bulaşmamış hem de araç uyguna gelmiş olur. Arabanın devrini de almazsınız, nasıl olsa babası. Kredi çekerseniz araba devir masrafı da olur, az bir tutar olsa da.
Şimdi oonun satılması gerekiyor ve bize diyolarki siz arabanın değerinden biraz daha düşük para verin siz satın alın..
Arabayı hem eşiniz aldı hem de geri size mi satacaklar :)
Ben olsam almaz/ aldırmazdım sanırım. Sonuçta değerinden düşük araba başka zamanda bulunabilir acil ihtiyaçtan satılık gibi...
Hem kredi çekip ciddi ir miktar faiz ödemek şuan gereksiz, acil bir durum olsa olabilirdi belki...
Koalina tarafından yazılmıştır:)
Arabayı eşim almıştı diyorsun.Şimdi üzerine tekrar para verip eski araba almış olacaksınız.
Kayınpederinin anlaşılan paraya ihtiyacı var,bu yolla para istiyor.
Kendiniz para ödediğiniz arabaya tekrar para ödemeyin.
Zamanı gelince,eliniz rahatlayınca gönlünüze göre yeni bir araba alırsınız.
Hem bu arabayı alırsanız,kayınpederin gözünde onun arabası olarak kalır,sürekli arabayı ister diye düşünüyorum.
Hiç girmeyin bence böyle işlere.
ben mı yanlış anladım..
arabayı esın mı almıştı babasına..
sımdı kendı aldığı arabayı,ona mı satıyolar?
Evet malesef öyle,evlenmeden önce eşim almıştı arabayı kredi çekmişti..
Ama benim akıllı kocam üstüne almayı akıl edememiş..
Aslında dicek çok şey varda..
Araba satılırsada sadece 4 milyar veriyolar hatta eşim 5 alıcam diyor..
Ne desek boş işte..
Babası size verip de henüz üstünüze geçirmese, eliniz genişleyince ödeseniz bunu kabul etmez mi?
Aslında öyle yapıcaktık fakat bizim 15 milyar yakın kredimiz var ve şu kredi faizleri çok yüksek,çekersek kredi 35 milyara yakın borcumuz oluyor faizlerle nerden baksa 8 milyar faiz koyuyor ve aylık ödememiz 1 küsüre geliyor..
Eşim 2500 a yakın maaş alıyor ama evimiz kira..
Ama araba normal satılırsa bizde kredimize yatırırsak 7 milyar kredimiz kalıyor ve aylık ödememiz 380 e düşüyor..
Yani arabamız olucak ama ee şimdi hamileyim okadar borcun altınada girmek istemiyoruz açıkcası çocuğun masraflarıda olucak.
Ev ile ilgili bi kaç işimiz var..
Takılıp kaldık..
Eşimde farkındayım şu anda okadar ayda bize ağır gelicek diyo..
Siz ne önerirsiniz?
Çokda açılmakddak istemiyoruz..
Hangisi mantıklıdır??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?