Araba,kredi,faiz..Yardım lütfen...!

Doğru..
Hiç girmeyelim bu işe yarın öbür gün bide tekrar bize satın felan derler...
Bak sen işe sonra

Aynen öyle :)
Normal satılırsada bize sadee 5 milyarcık vericeklermiş..
Aslında bi dolap dönüyor gibi geliyo ama,kimseninde günahını almayayım..

ne garıp bı baba bu..

bırakın ne yaparlarsa yapsınlar,emın olun elın adamına ıstedıklerı fıyatında altında satmak zorunda alırlar..

sız kendınıze uygun zamanda güzel bı araba alırsınız..

Yani bizde öyle düşünüyoruz..
Sonuçta eğer arabayı almassak önümüzdeki sene Allah kısmet ederse araba alıyoruz zaten..
Ama böyle boşa öde 36 ay

Babası size verip de henüz üstünüze geçirmese, eliniz genişleyince ödeseniz bunu kabul etmez mi?

Eşimle konuşucam akşamda,bir an önce satılsın...

Ama kpedere eşi evlenmeden önce almış ya da katkıda bulunmuş. Biz evlenmeden önce hiç mi destek olmadık ailemize. Kendi üstüne yapsaymış madem o zaman kendi arabasının adını koysaymış. Şahsen ben evlenen kadar maaşın çoğunu aileme verirdim. O zaman edindikleri şeyler üstünden şimdi hak biçmek çok saçma.

Size şöyle söylim..
Benim evlenmeden önce eşim hem araba kredi ödüyordu 700 lira,hemde 500 lira ailesine para veriyordu..
Arabanın kredi bitti 2 sene sonra biz evlendik..
Ve arabayı sattırmadı eşim gene kredi çekti düğünü kendi yaptı..
Hep şunu söylüyorum elbette paraları olmayabilirdi ama o araba satılıp bizim düğünümüz yapılabilirdi..
Şimdi görümcem evleniyor ve araba satılıyor..

Öyle bir adalet bekleme. Bekledikçe üzülen sen olursun.
Bazı aileler vardır ki sünger gibi çeker hep. Hiç vermeyi sevmez hep almak ister gibi.
Benim eşimle ben evlenmeden önce 8 yıllık mühendisti, belli bir birikimi olması gerekirken hiç yoktu. hatta yüzükleri almak için maaş çekmeyi bekledi bu kadar yani..Bunun geçmişe yönelik hesabını sormak doğru olmaz.

Çok doğru..
Oda bi anne bana sonuçta ne desek boş yni..
Ama hiç bulaşmamak en iyisi..

Çok doğru..
Oda bi anne bana sonuçta ne desek boş yni..
Ama hiç bulaşmamak en iyisi..

Tabi paran olduktan sonra bütün arabalar senin. Bir de parayı verirsin şimdi üstüne geçirmez bugün yarın diye diye.. sonra araba yok düğün zamanı hep lazım. Bence doğru zaman değil almak için..

Tabi paran olduktan sonra bütün arabalar senin. Bir de parayı verirsin şimdi üstüne geçirmez bugün yarın diye diye.. sonra araba yok düğün zamanı hep lazım. Bence doğru zaman değil almak için..

Kesinlikle öyle,bide parayı verip zararlı çıkmak var :)

Aynı bizimkiler,hatta düğün alışverişinde kendilerine bile takı aldırmışlar biz ödedik
Ama eltime takı takacaz diye kuyruk olmuşlar sülalece
Bazı evlatlar daha kıymetli

Aynı bizimkiler,hatta düğün alışverişinde kendilerine bile takı aldırmışlar biz ödedik

Evet bizimkide öyle biz aldık onlar taktılar..
Bizdekide şans işte :))

Akrabadan alıcana , elden al sonra hak iddia etmesinler
8 binlira çok yazık olur , sıkıştığınıza değmez
Sonra gönlünüze göre araba alınır

Evet canım öyle yapıcaz bizde,düşündüm detaylı bebekde olucak hiç gerek yook sıkışmaya

Aynen benim de öyle oldu. Takıların parasını ödemedim ama hiçbir ayrıntıya bakmadılar. Düğün parasını vs hep biz ödedik maaşımızdan. Onlar karışmayınca ben kendi ailemi de karıştırmadım.
Benim kpeder misafirlerle geldi onlardan önce kalktı düğünden. Şimdi de ona göre muamele alıyor tarafımdan.

Ben de hiç girmeyin derim. Müsait olduğunuz zaman kendiniz alırsınız daha güzel. Yabancıya gitsin daha mantıklı bence . Hem bşr bebek bekliyorsunuz Allahın izniyle. Umarım olmaz ama kötüsünü düşünecek olursak emziremez de mama ile beslemeniz gerekirse çok masrafınız olacaktır. İSter istemez asgari bile tutsak zaten masraf yapıyoruz yavrularımıza, krediye vereceğiniz parayla evladınıza harcama yaparsınız. Ya da biriktirirsiniz.

Bende karıştırmadım ailemi , genede dünya eşya çıktı evden
Benzer şeyler yaşamışız ipek , kaç sene geçse unutulmuyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…