Ben 18 yaşında aldım ehliyetimi hep iyidim bu konuda. Hocam bana en son dersimde rampada arabayı kaydırmadan kaldırmanın farklı bir tekniğini göstermişti ama hiç hatırlamıyorum şuan. Ehliyeti aldıktan sonra bir sene ayda bir iki defa vitesli kullandım ondan sonra da bu yaza kadar hiç kullanmadım vitesli. Kendi arabam da otomatik. Yazın da rahat kullandım ama rampada durmadım hiç.
Panikle ilgili verebileceğim tek tavsiye rahat olun. Büyük ihtimalle direksiyonu çok fazla kavrıyorsunuz ve manevra yapmada zorlanıyorsunuz. Ben çift el araba kullanamam mesela. Fakat direkaiyon derslermizde iki arkadaş direksiyonda çok kötüydü. Direksiyona affınıza sığınarak ahtopot gibi yapışıyorlardı ve direksiyonu çevirirken ellerini direksiyon üzerinde kaydırmadan direk kolları çaprazlıyorlardı.
Korkacak bir şey yok. Sınavda değilsiniz. Önünüzde daha çok ders var. Ben sınavda önümde arabayı bir türlü kaldıramayan her kaldırışında stop ettiren sürücü adayı yüzünden arabayı stop ettirmiştim

tam 4 defa stop ettirdi arabayı vicdansız. Ha kalktı ha kalkıyor tamam bu sefer oldu derken ben de stop ettirdim. Sınav nasıl geçti anlamadım bile. Yanımda oturan hoca beni sürekli konuşturdu. Bir de kayınpederin arkadaşı çıktı iyice sohbet muhabbet bitti gitti sınav
Biz eşimle de çıkıyorduk geceleri. Bursa'yı bana tavaf ettirdi desem yeridir. Sürekli bas gaza tak vitesi dörde tak vitesi beşe... ödüm kopuyor tabii ya aniden durmam gerekirse ya vitesi doğru düşüremezsem diye. Eşin eğer cesaret kıran birisi değilse rahat ol.