Çok teşekkürler büyük şehirde yaşamıyorum benim gitmem gereken yer iş yeri o da öyle zor bir yol değil zatenBunları az mı yaptık bizElbet ki acemi birinin yapabileceği şeyler. Özellikle park ederken.
Ben nasıl öğrendiğimi yazayım size. Bu tür durumlarda çok fazla heyecan yapan biriyimdir. Ehliyeti bir şekilde geçtim ama araba kullanmaya cesaretim yoktu. Daha sonra erkek arkadaşımla boş bir yerde çalışarak korkumu yendim. O çalışma da en az 1 ay sürmüştür yani. İstop mu etmedim, kalkısta gaza fazla mı basmadım, frene sert basıp kafaları mı ucurmadım neler neler yaptım ama bir süre sonra artık arabanın benim kontrolume gectigini hissettim.
Daha sonra hafiften sabah saatlerinde trafiğe çıktım. Cidden trafik ile ehliyet kursundaki sürüş çok çok farklı. Şehir içinde maksimum 3. viteste gidersiniz. Bu da 50-60 arası anca yapar, frene hafif dokundugunuzda bile bu hızlarda kolayca durabilirsiniz. Bu sebeple korkmayın, heyecan yapmamaya calısın. En kotu durumda ayagınızın altında frenin olduğunu unutmayın.
Korkularınızı da üstüne giderek yenersiniz. Mesela bir sabah arabayı alın ve 15 dakika da olsa 2 tur atıp geri dönün. Böyle böyle yavaştan alışırsınız.
Simdi mi? Simdi istediğim arabayı aldım ve istediğim her yere gidiyorum. Araba kullanmak tecrübe işidir. Bir anda herkes kullanabiliseydi zaten tecrübe diye bir şey olmazdı.
Bir de herkes manuel kullanacak diye bir şey yok. Bir arkadaşım da böyleydi. Ehliyeti aldıktan sonra direkt otomatik araba aldı. Şu an rahat rahat sürüyor. Özellikle İstanbul gibi yerlerde manuel araç çok zahmet işi.
Hepinize başarılar, umarım güzel haberlerinizi alırız :)
Aslında kendime güveniyordum ama nedense güvenim azaldı yapamadıkları oysa yapamamak da normal yani ama işte umutsuzluğa kapıldım
Dediklerinizi ben de yapıyorum şu an
Ehliyet alırsam yavaş yavaş marketlere falan gitmeyi düşünüyorum zaten ama ah bir alsam