Bence de dikkatsizlik ve kendine gereksiz güven bana bir şey olmaz mantığıEhliyetimi 2 yil önce aldim sadece kursta araba kullanmıştım.2 sene sonra ilk kez gectigimiz ay 1 hafta pratik yaptim.Sakin kaldiginiz surece her sey cok basit.Araba kiraladim ve memleketimden yasadigim sehre gittim.5 saat yol yaptim.
Şehir disi cok daha kolay.Ilk basta biraz korktum ama kullanamamaktan degil biz ne kadar iyi kullansakta etrafimizda maganda çok.
-Şehir disinda gayet sakindim hatasiz sollamalarla tir bile solluyordum.Özgüvenim yerine gelince kontrollu bir sekilde hizda yaptim.2 hafta boyunca ilce disina ciktim, trafikte pratik yaptim.Yani kisacasi tamamen pratige bagli.
Aman panik yapiyorsan cikma diyenlere sakin bakmayin.Trafik kazalari acemilikten degil dikkatsizlikten oluyor.Ilk baslarda kötu surebilirsiniz ama acil durumda sakin kalip frene basabiliyorsaniz sıkıntı yok.Bol bol pratik yapin trafiksiz yollarda yalniz cikin deneyin.Sonra alisacaksiniz.![]()
Ya siz bayağı ilerletmişsiniz ne güzel
Ben şu anda işe gitsem yeter tabi önce ehliyet
.Bu durumu aşmak için tek başınıza araba sürün böylece kendinize özgüveniniz artar başkasının yanında herşeye dikkat etmekten iki kat yorulursunuz.Ben hep tek çıkardım