kesinlikle katılıyorum yeni sürmeyi öğrenenler lütfen gündüz çıkmasın trafiği mahvediyorlar istanbul trafiğinin %60 sebebi yollarsa %40 ta bayan ve acemi şöforler.ben sırf trafikte insanları sinir krizine sokmamak için 30 saat özel direksiyon dersi aldım geceleri çıktım yolların boş olduğu saatlerde iyice öğrendim bunun haricinde kuzen baba kimi yakaladıysam onlada çalıştım.gündüz istanbul trafigine o şekilde çıktım lütfen 4-5 saat dersle ve yollarda pratik yapmadan kimse kendini trafiğe atmasın gerçekten hele istanbulda o kadar kolay değil bu iş.hem kendinize hem aracınıza hemde insanların sinirlerine zarar verirsiniz.bu sözüm konu sahibine değil tüm sürücülere :)ben ehliyetimi yeni aldım.
25 aralıkta direksiyon sınavım vardı.
bende ilk kullandığımda çok kasmıştım.
fakat alışınca erzurumda dört döndürdüm hocayı
henüz trafiğe çıkamadım.
malum erzurumun karı kışı.bahara çıkmayı düşünüyorum.
direksiyon sınavında heyecan yapma.
sakin ve rahat davran,öyle olmasan bile.
sanki yıllardır direksiyon başında gibi bir hava ver,işe yarıyor
sürme konusuna gelince;
kims anadan doğma bilmiyoriherkes senin geçtiğin yollardan geçiyor.
normal durumun,bir müddet yanında birileriyle çık trafiğe sonra kısa mesafelere tek git,daha sonra tamamen tek git her yere.
bir de...
eğer trafiğin yoğunluğundan korkuyorsan,
ilk zamanlar gece çık dışarı,tabi yanında biri olacak.trafik sakinken hem yolları öğren hem heyecanını at.
gece yaptım gündüzde yaparım deme cesaretin olur en azından.
bahar gelsin ben gece süreceğim ilk önce.
Bende senin gibiydim canim. Sanki direksiyonu yerinden cikaracaktim ama simdi istanbul trafiginde fir donuyorum. Once sakin ol hata yapacagini dusunursen yaparsin kendine guven . bence basaracaksin insallah kazasiz belasiz guzel gunlerde kullanirsin arabani. Bu arada ilk mesajim hatam varsa affola.
Hanımlar ehliyet almak istiyorum ama dünkü direksiyon dersinden sonra hiiç alamayacakmış ve kullanamayacakmışım gibi geliyor..
direksiyonu o kadar sıkı tutmuşum ki hoca müdahale etmekte zorlanıyordu kendimi o kadar kasmışım ki bütün vücudum ağrıyor..
yani hocayı duymam ve algılamam aynı zamanda olmuyor Allah korusun o da kaza yapma riskime karşı sürekli müdahele ettiğinden ben daha da bocalıyorum
aranızda benim gibi olan varmıydı? (numunelik olduğumu düşünüyorum)
varsa nasıl atlattınız?
yardımcı olurmusunuz lütfen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?