Araba kullanan arkadaşlar

Annemin ehliyeti var çok iyide kullanır ama ben cesaret edemiyorum çok panik yaparım korkuyorum annem direksiyon egitimi için kursa gittiginde bir kaç gün bende gittim annemin hocası bayandı çok iyi birisiydi şöyle birşey demişti babadan,kocadan,sevgiliden araba ögrenilmez en iyisi kursta ögrenmek demişti annemede kurstan ögren demişti annem hocadan ögrendi annem sınava girerken hocası degişmişti sınav günü sizlerinde degiştimi hocaları birçok kişiye ögreten hoca girmemişti sınavda

kızlaaar bu akşam ki derste daha sakindim sağımı solumu algılamaya başladım
inş devamı gelirde ehliyetimi aldım diye sevinçle haber veririm..

aynen ben ilk derste direksiyonu tutarken hoca seslenmiş duymamışım oda direksiyondan tutunca adamcağız elime dokunmuş bir bağırdım dokunma bana diye Allahım o benden özür diledi ben ondan ne büyük rezillik neyse 10 yıl oldu ehliyetimi alalı

şu an gayet iyi sürücüyümdür ehliyetini aldıktan sonra hiç bırakma araba sürmeyi istersen bir hafta ayrıyeten ders al heyecanın geçer kolay gelsin......

Tabiki öğrenebilirsiniz ama sürekli direksiyon çalışın, refleksleriniz güçlensin. Ben direksiyona sıkısıkı yapışıp vites atmakla uğraşmamak için hızımı bile arttırmazdım. Şimdi bi bakıyorum hoop ayağım debriyajda bi bakıyorum elim vitese gitmiş bu arada aynalarıda kontrol etmişim arkada asayiş berkemal. Trafik sıkışıyor hoop aradan kaçıveriyorum. Ama her gün işe arabayla gittim geldim öyle olmasa hayatta öğrenemezdim.

kizlar cok tatlisiniz:))) yazdiklarinizi okurken cok güldüm..ne kadar icten yazmisiniz..her tecrübe zamanla kazanilir..hic kimse ilk direksiyona oturdugunda usta soför olmuyor tabiki..zamanla alisacaksiniz..ilk zamanlar trafigin sakin oldugu vakitlerde ve yerlerde calisin..zamanla pratik yaparak sizlerde usta soför olabilirsiniz ..ama isterseniz 50 senelik soför olun, dikkati elden asla birakmayin..siz dikkatli olursunuz, karsidan gelenler olmaz..unutmayin ki trafik kazalari sadece maddi hasarlarla sonuclanmiyor..bu is oyun degil yani..lütfen cok dikkatli olun..

İlk direksiyonun başına oturduğumda, sol gözümde sorun vardı. Görmüyorum gibi bir şeydi. Tek gözle araba kullandım ilk günler :)
Bir ara, sıcaktan o kadar terledim ki , o ilk gün o kadar heyecanlandım ki, direk trafiğe çıkınca. O an "inicemmmmm beeennnnn, vazgeçtimmmmmmmmmm indirin beniiiiiii" diye ağlıcaktım
Ama hemen adapte olan bir yapım olduğu için, ikinci gün çok iyiydim. Olumlu düşünün. İlk gün normal.

ben de kursa gidiyorum direksiyon derslerine başladık.
benim çok iyi gidiyor daha önceden babam ve kardeşimle belli bir aşama kaydetmiştim.
hoca beni direk trafiğe çıkardı.zor olmadı,sohbet ede ede kullandım.
hiç zor değil,önce cesaret sonra da dikkat

Stres ve Kendine güvensizlikten kaynaklanıyor Direksyonu tuttuğunda seni düşünceler kapladığı için direksyon öğretmenini algılamıyorsun oturduğunda rahat ol heyecanını bastırdığın zaman kontak aç. Düşünme sadece dinle dinlediklerin doğrultusunda hareket et basit bir mekanizma sende onu ellerinle yönetiyorsun pedal la hareket etmesini sağlıyorsun :))) Eski dikiş makinası gibi düşün...

Araba kullananların çoğu kazaları artık öğrendim usta şoförüm dediği zaman yapar.En az kaza yapma olayıda acemiliktedir.Siz siz olun artık oldum demeyin.Tecrübe denen şey başka birşey,aptalca aşırı özgüven başka birşey.

Kimse anasının karnından araba kullanmayı bilerek doğmuyor. Herkes az ya da çok zorlanmıştır. Bu çocukluk ya da gençlik döneminde arabayla ne kadar aşina olduğuna bağlı. Mesela babalar araba konusunda erkek çocuklarını destekler ama kızlar akıllarına bile gelmez. Hal böyle olunca alışma süreci sıkıntılı olabiliyor. Ya da ailede annen araba kullanıyorsa beynin daha kolay kabul ediyor gibi. Ama bizim kuşaklarda araba kullanan anne sayısı çok az olduğu için çoğumuz zorlanmışızdır ilk zamanlar. Yavaş ve temkinli kullan…kaza yapma konusunda da dikkatli ve yavaş kullandığın sürece kaza riskin azalacak ve küçük çapta bile bir şeyler olsa ilk kaza yapan sen değilsin ya?

Bızım kurstada ole bı bayan vardı kurs hocası onu bızım gbı yolda degıl bos alanda ayrı calıstıryodu pratık yaparak masallah bızden ıyı kullandı hatta ben gecemedım o gecmıstı dersten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…