Araba kullananlar biraz cesaret verseniz

aksamgunesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
133
0
26
Ordu
Araba kullanmayı çok istiyorum ama çok da korkuyorum eşim hadi göstereyim dediğinde hep bir bahanem oluyor aslında istiyorum öğrenmeyi ama niyeyse hep araba kullanırken bişey olacakmış gibi geliyor....içinizde benim gibi olan var mı ya da şoför olan yardım edin bana ben nasıl yenecem bu korkumu??????

Bu korku çok normal. Ben de ilk başlarda senin gibiydim, hatta arabayı aldığım ilk zamanlarda ne gerek vardı ya ben otobüsle gayet de gidip geliyordum istediğim her yere satsam mı acaba diye düşünüyordum :1: ama sonra öyle bi alıştım ki şimdi bakkala bile arabayla gibicem nerdeyse :D bu tamamen pratik yapmakla alakalı. Önce boş bir arazide kullanmaya çalış eşin yanında zaten ne olabilir ki. En fazla fren yerine gaza basarsın eşin de el frenini çeker olur biter. Hiç korkma sonuçta arabayı sen yönetiyorsun. Ve hergün sürekli kullanmaya çalış bir saat de olsa. Zamanla alışırsın canım :)

ben de cesaret edemiyorum bir türlü. Park edemem, caddeye cıkarken sorun yaşarım vs vs bir sürü ihtimal geliyor vazgeciyorum yine. cesaret verici cevapları ben de bekliyorum

Selam ben1 seney, ancak ancak dolduruyorum ...Korkuyla olacak iş degil malesef.Stresle baş edebiln biriyseniz belki yaşadığınız şey başlama heyecanıdır ve denemeden bilemezsiniz.

Ancak kullandıkça ustalaşıyorinsan.Daha önce bir arkadaşa da yazdım.Araba aldım kullanamıyorum gibi b,r konu başlığı vardı sanırım.

Arabanız otomatikse sorun yok ama vitesli oto kullanmak acemi bir şöfor için özellikle İstanbuldaysanız zor bir iş.

Araba kullanmak kolay trafik ve insanlarla baş etmek mühim iş.

Özel ders almanın faydası çok.Ben 8 yıl kimlik olarak bile kullanmadan bir çekmeceye hapsetmiştim ehliyetimi.

minübüsler canıma tak etti ve araba istiyorum artık diye karar verdim rabbim nasip etti 12 ders sonrası 1 yıla yakındır trafikteyim.

Moral sizin içinizde bu işi ne kadar istediginize karar verin.Eşle olur mu bilmiyorum .Babayla becerememiştim,eşim ise benle stres oldu başlarda.

bu korku çok normal. Ben de ilk başlarda senin gibiydim, hatta arabayı aldığım ilk zamanlarda ne gerek vardı ya ben otobüsle gayet de gidip geliyordum istediğim her yere satsam mı acaba diye düşünüyordum :1: Ama sonra öyle bi alıştım ki şimdi bakkala bile arabayla gibicem nerdeyse :d bu tamamen pratik yapmakla alakalı. önce boş bir arazide kullanmaya çalış eşin yanında zaten ne olabilir ki. En fazla fren yerine gaza basarsın eşin de el frenini çeker olur biter. Hiç korkma sonuçta arabayı sen yönetiyorsun. Ve hergün sürekli kullanmaya çalış bir saat de olsa. Zamanla alışırsın canım :)

inşallah alışırım ne bileyim korkuyorum atamadım bir türlü o korkuyu içimden bir kere verdi eşim boş alanda kullandım ya da kullanmaya çalıştım ama daha da cesaret edemedim

ben de cesaret edemiyorum bir türlü. Park edemem, caddeye cıkarken sorun yaşarım vs vs bir sürü ihtimal geliyor vazgeciyorum yine. Cesaret verici cevapları ben de bekliyorum

aynen ben de öyleyim ben de geri gitmeyi ve videsi nerelerde atacam diye bilemem diye cesaret edemiyorum

inşallah alışırım ne bileyim korkuyorum atamadım bir türlü o korkuyu içimden bir kere verdi eşim boş alanda kullandım ya da kullanmaya çalıştım ama daha da cesaret edemedim

Korkunun üstüne git. Korkacak ne var sanki hem bir düşün o kadar çok insan kullanıyor ki.. Duanı et. Hiçbir şeycik olmaz :114:

selam ben1 seney, ancak ancak dolduruyorum ...korkuyla olacak iş degil malesef.stresle baş edebiln biriyseniz belki yaşadığınız şey başlama heyecanıdır ve denemeden bilemezsiniz.

Ancak kullandıkça ustalaşıyorinsan.daha önce bir arkadaşa da yazdım.araba aldım kullanamıyorum gibi b,r konu başlığı vardı sanırım.

Arabanız otomatikse sorun yok ama vitesli oto kullanmak acemi bir şöfor için özellikle istanbuldaysanız zor bir iş.

özel ders almanın faydası çok.ben 8 yıl kimlik olarak bile kullanmadan bir çekmeceye hapsetmiştim ehliyetimi.

Minübüsler canıma tak etti ve araba istiyorum artık diye karar verdim rabbim nasip etti 12 ders sonrası 1 yıla yakındır trafikteyim.

Moral sizin içinizde bu işi ne kadar istediginize karar verin.eşle olur mu bilmiyorum .babayla becerememiştim,eşim ise benle stres oldu başlarda.

evet araba vitesli ama ben istanbulda oturmuyorum.... Trafikte sen ne kadar kendi yolunda gitsen de bazen kazalar gelip seni bulabiliyor birazda bundan korkuyorum.......... Eşim çok sakin gösteriyor bıkmadan söylüyor şu şöyle bu böyle diye tabi babam yaşasaydı onun göstermesini isterdim

Cahil cesaretli olmanız lazım. Alın birden çıkın,fazla düşünürseniz hep böyle hissedersiniz,bu panik duygusu geçmez, sonra o dalga geçilen kadın şoforlerden biri olursunuz. Kusura bakmayın, biraz ağır oldu ama :) Dayanamıyorum kadınların böyle yapmasına. Ne zaman önümde tın tın giden,ya da abuk subuk hareketler yapan bir araba varsa soförü kadın oluyor.Dünyayı çekip çeviren biziz, iş şoforlüğe gelince neden pısırık,korkak oluyoruz? Vız gelmesi lazım.
Ayetel kursi,felak nas okuyup binin.Hiç çekinmeyin,yolun tozunu attırın ;)

İlk önce trafikte eğitimciden özel ders alın.Daha sonra
sabah çok erken saatlerde trafikte kimse yokken, yollar boşken çıkıp dolaşın.
Zamanla alışırsınız çok abartılacak bir şey değil.Dikkatli ve sakin olursanız
başarırsınız.

Aslında o deli cesareti ben de vardır ama niyeyse korkuyorum araba kullanmaktan oda direksiyona oturunca geçecek biliyorum ama mesele oraya oturmak..... Ben de ehliyetimi almadan önce araba kullanmayı bilmek istiyorum öğretebilecek tek kişi de eşim

Selam

Bende şuan eğitim alıyorum. Benim kadar korkağı yoktur eminim çok korkardım araba yanımdan geçince ne yaparım derdim endişe ederdim.

3 aydır ders alıyorum şimdi maşallah korkudan eser yok.. Kurallara göre gittikten sonra sorun yok.. Öğrendikçe korkum azaldı..

Hiç korkma, trafikte sürüp pratik yaptıkça korku kalmıyor..

bende senın gıbıyım. araba alıncaya kadar kullanmaya heves ederdım cok. arabayı aldık eşim kullandıkça sankı bana göre değilmiş onu anladım. bı kere cok korkuyorum yola kedı kopek fırlıcak dıye:26: bır kedı görsem 50 mt oteden eşime bağırıyorum dıkkat et dıye. yanımızdan tır yada otobus gecerse tırsıyorum. eşim dıyorkı sana hızdan ceza keserlerdı zaten 30 dan fazla gitmezdın trafikte:1: bı kedı görsen kontağı kapatırsın dıyo:1:

Bende Ocak ayında aldım ehlıyetımı daha tek basıma kullanmadım ama komşum bana eşlik edıyo hergün çıkıp bı tur atıp geliyoruz çok faydası oldu nedense bana geri gıtmeler daha kolay gelıyo daha hakım oluyorum sanki hıc korkma eşsinde sabırlıymıs ilerisini duşun esine bağımlı olmayacaksın en basta ben eşimle markete gıttıgımde rahat rahat gezemem lazım olacaklar alınıp çıkılır ama ben gitsem istedıgım gibi gıder gelırım nasıl canım isterse .sende cesaretlen ha bırde benım bı komşum vardı kadın bır panık bır panık göresiniz cocuğu bahçeye ındırdıgınde bı cocuğun etrafında dört donerdı bısey olmasın dıye ben duydumkı ehlıyet alacakmış dedım bu kadınmı peh mümkün degıl kullanamaz bu panıkle valla sımdı arabanın tozunu attırıyor çocuğunu okula götürüp gelıyo yanı olmayacak bırsey degıl Allah hepımızıde kazalardan belalardan korusun amın

canım ben de yaklşık bir yıldır kullanıyorum araba
eşimle pratk yaptık ilk zamanlar dediğin gibi hep bahane hep bahane üretiyordum
ama kullanmaya mecbur olunca insan kullanıo işte
geçen eşim yanlış otobüse binmiş ters bi yerde inmiş aradı akşam 9 saat gel al beni şurdan die
zorunlu gitttim ve dönüşte de ben kullandım artık eşim olsa da kullanabilirim çünkü o korkuyu yendim
dediğim gibi 1yıldır işe arabayla gidiorum çok rahatım bir de istanbuldayım ama rahatlığı paha biçilemez
kimseye muhtaç değilim kızım hastalandığında bile aldım kendim götürdüm doktora arabayla
emin ol sen de bi sefer cesaret etsen gerisi gelir
bir süre sonra otomatiğe bağlıo vucüt zaten nerde ne zaman vites atacağını anlamadan karar veriosun :)
hatta artık dik yokuşlarda bile geriye kaçmıo benim arabam ;)
başarılar diliorum sana...

ben 2006 da ehliyetimi aldım ilk 1 sene araba kullandım dha sonra bıraktım 2010da evlendim eşimin iş durumundan dolayı araç kullanmam gerekti hyundaı starex bilenler vardır aldım koca arabayı trafiğe çıktım o gün bugündürde araba kullanıyorum uzun yolda dahi kullandım tırların kamyonların arasında sunuda söyleyim 1 sene önce bi kaza yaptım motosikletli bir gençle çarpıştım kötü bi kazaydı ama hic panik yapmadık soka bile girmedim araba kullanmaya devam ettim ne olursa olsun vazgecmiceksin yoksa birdaha cesaretini toplayamassn..

Selam ben1 seney, ancak ancak dolduruyorum ...Korkuyla olacak iş degil malesef.Stresle baş edebiln biriyseniz belki yaşadığınız şey başlama heyecanıdır ve denemeden bilemezsiniz.

Ancak kullandıkça ustalaşıyorinsan.Daha önce bir arkadaşa da yazdım.Araba aldım kullanamıyorum gibi b,r konu başlığı vardı sanırım.

Arabanız otomatikse sorun yok ama vitesli oto kullanmak acemi bir şöfor için özellikle İstanbuldaysanız zor bir iş.

Özel ders almanın faydası çok.Ben 8 yıl kimlik olarak bile kullanmadan bir çekmeceye hapsetmiştim ehliyetimi.

minübüsler canıma tak etti ve araba istiyorum artık diye karar verdim rabbim nasip etti 12 ders sonrası 1 yıla yakındır trafikteyim.

Moral sizin içinizde bu işi ne kadar istediginize karar verin.Eşle olur mu bilmiyorum .Babayla becerememiştim,eşim ise benle stres oldu başlarda.

ay canım o başlığı ben açmıştım
ama şimdi allaha şükür kullanmaya başladım trafiğe bile rahat çıkabiliyorum baya mesafeler kat ettim
anladım ki bu meret kullanılıdıkça ustalaşatırıyor adamı:27:

önce trafiğin yoğun olmadığı yerlerde kullanın arabayı. kısa mesafelre gidin gelin, markete çocuğun kreşine vs arabaya iyice alıştıktan sonra korkunuz azalacak cesaretiniz gelecektir zaten.

ben araba sürmeyi küçük bi ilçede öğrendim. trafik yok denecek kadar azdı ailemin yanına adana'ya gelince trafikten korkuyor süremiyordum şimdi istanbul'da kullanıyorum düşünün :D zamanla oluyor her şey ama kendinize güvenip araba kullanmaktan kaçmamanız lazım

İnan araba kullanmaya başladığında bunca yıl neden öğrenmemişim diyeceksin. Çok büyük rahatlık kesinlikle korkma. Ben sürücü kursunda öğrendim araç sürmeyi bence sende öyle yap. Kendini yeterli görmezsen özel ders alırsın ama hiç korkma çk rahat edeceksin.

Back
X