Araba kullananlar biraz cesaret verseniz

Daha ehliyeti almadan emniyetin verdiği gecici belge ile cıktım trafiğe. 0 bilgim vardı, ne özel ders aldım ne de direksiyon derslerinde gördüklerimin fazlasını... Ya Allah deyip cıktım, trafiği zor duruma sokmadan, hata yapmamaya azami gayret göstererek.... Bir hafta sonra da uzun yola cıktım :1: Cahil cesareti işte.

Yalnız biz hata yapmayalım diye cırpınırken daha cok hata yapabiliyoruz, kurallı davranmak her zaman iyi bir durum olmuyor trafikte; akış nasılsa ona uygun davranmak lazım. Mesela trafiğin yoğun olduğu bir bölgede takip mesafesini koruyacağım dergen 15mt bırakıyorsan, korna manyağı olursun. Sol şeridi ihlal ediyorsan ışıklarda sıkıştırırlar :1:

Kısa mesafe atışlarıyla baslayın. Markete gidin. Parka gidin. Yokuşlarda durun, kalkın. Stop edebilirsiniz, debriyaj ayağınız altından kayabilir, arkadan korna ile rahatsız edebilirler. Hemen 4lüleri yakın. Zaten tavsiyem ilk cıkışlarınızda 4lüleri daima yakmanız. O zaman daha rahat edersiniz.

Sorularınız varsa seve seve yardımcı olurum.

30 yaşımı geçtim benim daha ehliyetim bile yok. Eşimle çalışıyoruz bazen. Cesaretim var. Trafiğin çok yoğun olmadığı ve tabi ışıkların da olmadığı bir alanda kullanabiliyorum arabayı. Hatta bir defa eşimden gizli alıp yine aynı alanda kullanmıştım. Benim korkum da trafiğe çıkmak ve kırmızı ışıktan sonra kalkışlar. Ben çok rahatım ama eşim çok panik. Araba kullanmayı öğrenmemin gereksiz olduğunu düşünüyo. 1 km ilerden yaya gelse kenara git insanlar geliyo çarparsın diye bağırıyo. Ben de o yüzden onunla çalışmak istemiyorum. Bir kursa yazılmayı düşünüyorum ama kursta bişey öğretmiyolar diyo gidenler. Eeee sonrasında yine eşimle pratik yapmak zorunda kalıcam. Geri geri gitmeyi de bilmiyorum offff

Eşinizde veya babanızla çıkmayın trafiğe.ya özel ders alın yada sabırlı bir akraba bulun
Erkekler genelde tahammülsüz olurlar ve daha panik yaparlar sizi.
Ben ilk kullanmaya başladığımda 1 yıl eşimi bindirmedim arabama.:1:

Ya allah deyip başlamak lazım, yoksa bekle bekle cesaretin geleceği yok,
Bir de pratik çok önemli
hoş kelin merhemi olsa başına sürer dicem ama ben ufaktan alıştım galiba
ehliyetten önce eski arabamızla pratik yapmıştım hocam da eşimdi ama çok sinirlidir onun yanında elim ayağım dolanıyordu kursta daha bi güvenle öğrendim.Mümkünse eşinden öğrenme bu işi ama sinirli değil sakinse olabilir

Daha geçen gün eşim hastaydı dönüşte serum taktılar o da hastanede yatmam eve gidelim deyince o kolunda serumla yanıma oturdu ben sürdüm.Yeni arabamızla hiç denememiştim açıkcası arabaya birşey olur korkumdan.Ama geldik eve kazasız belasız
:27:

Son düzenleme:
Kesinlikle hocadan koca olmaz. Babadan da olmaz.

Edit cümleye bak :D Kocadan hoca olmaz dicektim :1:

Son düzenleme:
benimde böyle bir konum var banada imkansız geliyordu ama değilmiş yavaşda olsa sokak aralarında gidip gelmeye başladım. pratik yapa yapa oluyor sürmeye başladıktan sonrada boşa zaman harcamışım diyorsun hiç bişey yokmuş diyorsun. önce boş arazide dur kalk hız yapıp frenle yavaşlamayı öğrendim daha sonra trafiğe çıkmaya başladım bide eşim öğretiyordu kavga dövüş ama artık dedim onu duymuycam kendi bildiğimi okuycam inan hiç bir şey yok sadece cesaret ve pratik.:))

sanki beni anlatmışsın birkaç defa kocam direksiyon dersi de verdi ama yok her defasında çok panik oluyorum korkuyorum:17: keşke bekarken öğrenseydim belki bu kadar zorlanmazdım:44:

cnm bnde snn gibiydim o koltuga oturunca elim ayagim birbirine karisiyodu dun aksam esime dedim seni almaya geliymmi guldu suremiyorum cunku gelebilirsen gel dedi suremem sandi benki hayatim boyunca geri cikartmadim arabayi ve o kadarda guzel surdumki sunu farkettim yanimda biri olunca hata yapmaktan korkup suremiyomusum esim bni gorunce sok oldu senmi surdun tek diye inanmadi yani mumkunse tek ama trafik olmayan yerde sur dur kalk yapa yapa alisirsin ben bile surduysem herkes surer heralde

sanki beni anlatmışsın birkaç defa kocam direksiyon dersi de verdi ama yok her defasında çok panik oluyorum korkuyorum:17: keşke bekarken öğrenseydim belki bu kadar zorlanmazdım:44:

eşim öğretirken hep bağrış çağrış hevesim kaçtı 3 ay ara verdim binmedim ama dedim kendi zararıma başladım sürmeye allahın izniyle ayetel kürsü nas felak okudun mu tamamdır.

Evin orda pazar yeri var geçen gün gördüğüm manzara suydu; iki tane araba ikisinin direksiyonunda iki kadın, yanlarında da kocaları. Kadınların ikisi de direksiyona sarılmış ağlıyorlardı :1: Adamlar da yapamıyorsun yapamıyorsun diye kadınların beynini yiyolardı :1: Güldüğüme bakmayın ben de yedim aynı fırcaları :D

bnm babam hayatta bagirmazdi esimde oyle ama bnde kaza yaparsam o vicdan azabinin altindan kalkamam korkusu vardi tek o kadar rahat surdumki bide hamileyim sitres yok panik yok yok hata yaparsam kaza yaparsam korkum yok guzeldi hatta bundan snra her aksam almaya gel bni dedi giderken ben surdm ama donuste cesaret edemedim yine ellerim titremeye basladi bndn snrada giderken ben donuste o :)

Hata yapmaktan korkmayin , insan hata yapa yapa ögreniyor sonucta..
Girisken olmalisiniz bu konuda..
Bende 3 yildir her Gün Araba kullaniyorum, ve ilk gün ki gibi zevk aliyorum.
Bi alisin valla birakamayacaksiniz :-)
Bi ara Rally sürücüsü olsam mi diye bile düsünmedim degil yani :-)
Rahat olun, kendinize güvenin gerisi gelecektir

okuyunca geçmiş günlerim geldi aklıma , ben de çok korkuyordum kuzenlerimi kazada kaybettikten sonra araba bana korkunç geliyodu. sonra kayınbabam sağolsun benim tontonum sabah yedide kapıma dikilip dikilip çıkardı sürdürdü bana biraz öğrendim sonra bi gün eşime dedim ki ben bugün işe arabayla gidicem çıkış o çıkış :))))
bi cesaret kızlar gerisi gelcek

Araba kullanmayı çok istiyorum ama çok da korkuyorum eşim hadi göstereyim dediğinde hep bir bahanem oluyor aslında istiyorum öğrenmeyi ama niyeyse hep araba kullanırken bişey olacakmış gibi geliyor....içinizde benim gibi olan var mı ya da şoför olan yardım edin bana ben nasıl yenecem bu korkumu??????

canım ben kızım olmadan çnce güzel kullanıyordum hatta eşimi bile yüreklendirirdim o 12 yıl önce trafik kazası yaptıktan sonra bir daha kullanamamış 2 yıldır kullanmaya başladı dediğim gibi benimde etkim olmuştu

fakat kızım doğduktan sonra elim ayağım dolandı annelik iç güdüsü müdür artık bilmiyorum ama kullanamadım

eşim bugün kalk dedi aniden araba süreceksin dedi iyi gün var kötü gün var diyince hadi bismillah başına geçtim gayette iyi sürdüm ehliyeti alınca trafiğede çıkarım inşallah:21::21::21:

kızlar ne güzel cesaret örnekleri vermişsiniz ,inş. ben de bi gün o cesareti kendimde bulurum çok istiyorum araba sürmeyi ama özgüven sıfır :((( inş.atarım şu korkuları ve başarırım..

eylül 2012 de aldım ehliyeti...emniyetten çıkar çıkmaz geçtim direksiyonun başına.tam da iş çıkışı öyle bi trafik var ki...ve yokuşta arabalar sıralanmış yavaş yavaş gidiyolar.o manzarayı görünce allah dedim ben şimdi bittim...çünkü geriye kaçırmak en büyük korkum!neyse biraz mesafe kalsın da zırt pırt durmıym dedim yok ne mesafesi boş bulan önüme geçiyo,ben yine aynı yerdeyim:) stop ettirdim yokuşun yarısında tabi frene basmayı o panikle geciktirdiğim için biraz geriye gitti araba.ama şükür toparlayabildim bi patinajla:)

1-2 ay arabadan indiğimde terler içinde kalıyodum kastığımdan, artı stresten saçlarım dökülmeye başlamıştı.ama dönüşü yok korkarak da olsa çıktım her seferinde.şimdi inanılmaz keyif alıyorum.korkum falan kalmadı.1 hafta boyunca annemle geceleri çıkıp dur-kalk,yokuş çalıştım.ara sokaklar çok tehlikeli mesela ana yolda dikkatliysen ara sokaklardan 2 kat dikkatli olmanı öneririm.ama şunu söyleyebilrim ki her daim dikkatli ve sakin olmak zorundasınız.özellikle sakin...zira trafik canarları insana sinir harbi yaşatabiliyor:47:

Bu konuda suan cok dertlıyım , cunku bugun kaza yaptım..
Tali yoldan ana yola cıkıyordum ki sağdan gelen araba duramayıp bızım aracın sağ kapısına vurdu aracımız cıddı hasar aldı..
Hızlı geldiği için, ben yola cıktıgım halde benı gormedıgı,dıkkatsız davrandıgı ıcın çarptı.. ama ben tali yolda oldugum için suan %100 ben hatalı gorunuyorum..
Çok sukur ki can kaybı yok maddı hasar var ama sız sız olun araç kullanırken sadece kurallara değil, soforlere de dıkkat edin..
İnsanlar cok kotu çünkü.. asla hatalarını kabul etmıyorlar hatta sizin hatanız varsa sızden ne koparırsam kar mantıgıyla hareket edıyorlar..

Araba kullanmak cok cıddı bır mesele ama baska araclardan kaçmak cok daha buyuk bır meseleymış bugun bunu anladım..
Şöforlerın coğu dıkkatsız ve öncelık benım mantıgıyla hareket edıyor bugun yasadıgımız tamda buydu ..

ay canım o başlığı ben açmıştım
ama şimdi allaha şükür kullanmaya başladım trafiğe bile rahat çıkabiliyorum baya mesafeler kat ettim
anladım ki bu meret kullanılıdıkça ustalaşatırıyor adamı:27:

Kutlarım Cankız ne mutlu böyle müjde almak,konu sahibi arkadas burayı muhakkak oku..Cankız arkadasımız yazalı herhalde 1 ay ancak olmustur ki biz istanbul da trafigin yogun oldugu bir bölgede yaşıyoruz.Siz daha kolay başaracaksınız eminim.Hiç bir yer İstanbul kadar çılgın ve kuralsız degil sanırım....Cesaretinizi kırmayın,kararlı olun...Ben yaparım düsturunuz olsun
Biz kadınların yapamayacagı bir şey yok bence bu dünyada...

ne güzel cesaretlendirmişsiniz hepinize ayrı ayrı teşekkürler.... sizin sayenizde bugün hadi dedim eşime biraz araba kullanayım çıktık yola sakin bir yere gittik önce hadi geç dedi eşim oturdum koltuğa eeeee ne yapacam başladı anlatmaya şunu yap bunu yap dediklerini yaptım eşimin.. kalkışta zorlandım biraz sonrası kendiliğinden geldi düz yoldu ama sonra eşim kursların deneme sürüşü yaptığı yere götürdü yok sağa yok sola yok geriye hepsini gösterdi biraz geri gerilerde zorlandım ama onuda zamanla alışırım herhalde bundan sonra her gün bir saat çalışacam bu arada araba kullanmak çok da eğlenceliymiş :-)

Bu konuda fazla kafa yormamak gerek bence cunku insan dusundukce nasil yaparim deyip korkuyor.Biner binmez insana cesaret geliyor zaten.
Yalniz anne,baba,sevgili,es bence koruma ic gudusuyle insani engelliyor hocayla bir iki saat calisin hic bir sorununuz kalacagini dusunmuyorum.
Ben arabayla trafige cikmadan kendi kendime inip arabayi park etmistim demek ki zor diye bir sey yokmus.Biraz cesaret bolca dikkat oldu da bitti masallah:34:

Back
X