Araba kullanırken eşiniz müdahale ediyor mu?

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
133
İyi akşamlar arkadaşlar. Eşim ben araba kullanırken sürekli sözlü ya da fiziki olarak müdahale ediyor. Dur, gaza bas, geç ya da direk direksiyonu tutuyor bazen sinirleniyor bağırmaya başlıyor ben genelde sakin kalmaya calisiyorum sabır çekiyorum. Acemi şoför değilim ve o olmadan da gayet rahat kullanıyorum. Sizlerde de böyle durumlar oluyor mu nasıl tepki veriyorsunuz ve ben ne yapmalıyım bu konuda.

T
tek çıkın

Bana da kardeşim müdahale ediyor elim ayağım birbirne dolaşıyor bir kere kirmizi ışıkta gel sür deyip yer değiştirdik o varken asla kullanmıyorum bende

Direksiyona mudahele etmez ama ediyor. neden simdi o seride gectin yok cok yakin gectin vs vs.

o varken araba kullanmiyorum cunku panik yaptiriyor bana ne kendi ceksin trafik stresini.

Hafta ici araba bende ise cocugu almaya ben gidiyorum o yok kafam rahat. haftasonu onda zaten haftasonu trafiginde kullanmamak benimde isime geliyor.

Ha bir de ben annemle araba kullanamiyorum. cok sakin tehlikesiz sarsintisiz kullanmama ragmen bindigimizde basliyor sesli sesli ayetel kursu okumaya boyle bir tedirgin haller. yav ne oluyoruz ben senin kocandan (yani babamdan) daha iyi kullanıyorum diyorum yok ben yıllarca bir tek babana guvenirim diyor. Anne daha gecenlerde korne yedi adamin birinin onune kirdı diyorum. yok adam sucluydu baban ne yapsin diyor

İlk aracımızı aldığımızda acemi bir sürücüydüm ve eşim uyarı gerekmese de sürekli direktif veriyordu. Espriyle "Rahat ol" vs. diyerek onun direktiflerine ilgisini çekecek sohbetler açarak cevap veriyor ve zaten aklımda olan kurallara uyduğumu gösteriyordum. Sonra da o araç kullanırken ben ona aynı sıklıkta en basit hamlelerde bile istemediği akılları veriyordum. O "biliyorum, dikkatimi dağıtıyorsun" dedikçe de "aha bak sen de aynen böyle yapıyorsun" diyordum. O faslı bu şekilde birbirimizle dalga geçerek aştık.
Şimdi uzun yola çıktığımızda otobanda 140-150 km hıza çıkarsam o zaman biraz tedirgin oluyor. Onun dışında yan koltukta fotoğraf çekmenin tadına vardı :)

Önceleri çok karışırdı. En son yolda el frenini çektim. Arabadan inip sinir krizi geçirdim. Bağıra çağıra ağladım. Hatta kustum. Köy yolundaydık. O günden beri karışmıyor.

Tabiki sinir krizine gelene kadar karışma diye çok yalvardım. Ama erkekler bir konuya kendileri kadar vakıf olmadığımızı anlayınca üstümüze üstümüze geliyorlar.

Araba kullanma/ kullanmayı öğrenme mevzuları eşler arasında boşanma garantili senaryolardır.

Ben de eşimden çok şey öğrendim. Ama yine de Allah bizleri erkeklerin eline düşürmesin.

Kendi araban olacak ister çiz ister sürt karışan yok. Öbür türlü pek kıymetli arabaları

Geçen ay parktan çıkarken kafam dalmış fren yerine gaza basıp eşimin aracına arkadan çarptım. Konu sahibinin eşi olaydı oyyyy oyyyy neler gelirdi başıma

Bir kere yaptı indirdim arabadan Bir daha cesaret edemedi.

Geneli karışıyor diye düşünüyorum benimde eşim yanıma oturduğunda yavaşla dur kalk vs vs söyleniyordu en son bir yöntem buldum birgün yine baktım konuşmaya başlıyor o bir kelime söylendikce ben saydım dört oldu beş oldu söylendi bende sandım sonra ne sayıyordu dedi bende bana karışma sayını sayıyorum aynısıni sana ben yapicam dedim en sonunda tamam karismiyorum dedi neyse daha sonraki suruslerimde kendini tutamayıp bir kez söylenince bende saymaya basliyorum tamam tamam sustum dio

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…