Araba kullanırken eşiniz müdahale ediyor mu?

Eşimle beraber araba kullanmak bildiğin işkence. Ne sinir kalır ne özgüven. İnanın o yokken çok rahatım zaten öyle hız falan yapmam. Eşime kalsa değil araba kullanmak direksiyona elimi bile süremezdim.

B biyoist benim de eşim çok karışır. ondan çok daha güzel araba kullandığım sürücü kursu öğretmeniyle tescillenmiş olmasına,geri geri parkı Çat diye tek seferde yapmama, 2 arabamız ile de onun kaza yapması/hız cezası yemiş olmasına rağmen gibi örnekler vereyim, asla benim kullanmamı beğenmez. Daha evin kapısından çıkarken sağa dikkat et, sol serbest çık, klimayı şimdi açma, yolun sağına çok yakınsın, öndeki arabayı şimdi solla/sollama, selektör yap gibi gibi gibi zibilyon kez karışır. aynısını yaptım ona ama huylu huyundan vazgeçmiyor. karışmaya devam ediyor. ben de ikimiz bir yere gideceksek ona veriyorum, ben yol seyrine doyarken o trafiğin bütün hengamesini çekiyor Sonra omzum tutuldu, boynum ağrıdı diye o ağlarken ben keyfime bakıyorum

Araba kullanmayı bilmemek sağ ön koltukta otururken özellikle nimetmiş gerçekten.
Senelerdir araba kullanıyorum,eşim benden daha uzun zamandır kullanıyor ama inanın bazen sol şeritte öndekini öpecek kadar yaklaşıp şerit değiştirene kadar bitişik gidiyor,bende sağ tarafta frene basma refleksiyle kıvranıyorum yada yola hiç bakmıyorum. Bazen içinden geçemezsin arabanın yavaşla istersen diye minik mudahalede bulunuyorum yalan yok.
Ben soldaysam ,eşim beni sinir etmek için,önüme geçmeye çalışan araca yol verme şuna vs diyor. Yada önümdeki araca daha bitişik ilerlemem için birşeyler söylüyor araya başka araç girmesin diye.
Benim için sıkışık trafikte ha 1 araç öndeymişim ha gerideymisim farketmiyor.
Bazen sinir oluyorum sellektör yapmış yada kornaya basmışsa diğer araçtaki şahıs kendim yol vermiyorum. O zamanda he şöyle yap işte va diye kendince övüyor beni Akmıyorsa o trafik zırt pırt şerit değiştirmeye de kasmam,önüme biri geçmesin diye de kasmam yani.
Ha akıyordur,önümdeki ağırdir,kamyon vs sollarım beklemem ama kağnı hızıyla ilerliyorsak şeridimde sakin sakin giderim.
Bende arada söylendiğim için sanırım sorun etmiyorum eşimin yanda birşeyler söylemesini. Ha kaba saba davranmayız ikimizde,o beni sinir etme amaçlı ben şaka ile karışık konuşurum genelde bu şekilde tolere edebiliyoruz sanırım birbirimizi zira 11 senedir evliyiz,araba konusu da hep böyleydi alıştık sanırım.

Bizde de durumlar çok benzer hasarlı kazalar yaptı, arabayı çok sert kullanir, ceza yemişliği de vardır ama o koltuğa ben oturunca yer yerinden oynuyor. O varken kullanmayim diyorum ama o kullanırken o kadar çok kendimi sıkıyorum ki çok sert kullaniyor, fevri hareketler yapiyor, karşı tarafla tartıştığı çok olmuştur bir de psikologluk yapıyorum ona. Kızımı da düşünüyorum ona zarar gelmesini hiç istemiyorum o yüzden kendimi feda etmeye razı oluyorum sanirim

Ya resmen bizden bahsediyorsunuz aynı şeyleri yaşıyorum ben de sizin gibi düşünerek kullanıyorum ama eşimin tepkileri malesef bu kadar yumuşak olmuyor. Ölümün kıyısına geldiğimiz olmuştur birkaç kez eşim kullanırken o zaman bir kaç kez sinir krizi geçirip bagirmisligim vardır. Kendini dusunmuyorsan arkada oturan kızının hayatını düşün diye.

Ewt önceden karışırdı. Artık karışmıyor

Öyle oluyor maalesef. En son ben de sinirlendim şuradan yürü ben de bildiğim yoldan gideyim ya da sen sür dedim adam yürümeyi tercih etti

Benim eşim de çok fazla sesli müdahale eder. Ama ben daha 4-5 aydır sürüyorum. O yüzden pek bsey demiyorum. Çok abartırsa mesela kırmızı ışığın yandığını bile söylüyor bazen öyle durumlarda kızıyorum biraz kfkekd ama fiziksel müdahale çok tehlikeli bence

17 yasımda gectım dıreksıyon basına o zamn babam ogretıyordu ustune dusmedım 13 sene sonra kardeşimin arabasına gectım gayette rahatta surdum. Öğretici sınırli olursa panık yapmıcaksamda yapabilirim. Bende bıraz kardesımle ogrenıp kursa gitmeyi planlıyorum bakalım. Benım esımde gergındır bıraz suan sırket arabası var onu hıc kullandırmaz

Dikkatli bir şoförümdür; kurallara uygun ve seri araç kullanırım, 15 yıldır da aktif, direksiyon başındayım. Eşim her direksiyona geçtiğimde bir araba laf söylerdi; bas gaza, selektör yap, şerit çizgisine çok yakınsın, adamı sollasana, virajda devir aldır… Birgün akan trafikte delirip direksiyonda kriz geçirdim, kayınpeder de bunu uyarınca artık sesi çıkmıyor

Bir de en son şehir trafiğinde biraz etraftaki araçları izlemeye başladı, arabaya cam filmi taktıralım, kadın şoför görünce şerefsizler üzerine geliyor dedi Yani suç sizde değil; eşinizde ve diğer erkek şoförlerde.

Karışmıyor laf olarak da, sen yoruldun ben geçeyim deyince o zaman daha çok yoruluyorum diyor. Küfür gibi.

Eski eşim öyleydi. Bunlar yetmezmiş gibi kendi de araba kullanırken sürekli trafikteki kelere söven biriydi . Hiç çekilmiyor

Bence bunaldığınız bir anda sağa çekip onu yolda bırakın
Yapmıyor eşim. Kendi öğretmişti zaten beğenmezse kendine laf gelir:) Ama laf yapsa ve beni geriyorsa konuşurdum bu durumu. Anlamıyorsa ve ben kullanacaksam gerçekten toplu taşıma kullan derdim:)

Benimki karışmaz aslında ama sağ koltukta oturan herkes şöförün arabayı fazla sağa yanaşık gittiğini, sağdaki arabaya sürteceğini hissediyor. Eşim bazen beni o konuda uyarıyor sadece çok sağa yanaştım diye. Ama bence normal şeridimde gidiyorum

Ne denir bilemedim,ilk mesajımda da belirttim sağda otururken araba kullanmayı bilmemek nimetmiş diye o hesap kesinlikle. Özellikle agresif kullanan biri oturuyorsa sol tarafta.
Bizde şaka yollu ve özellikle beni sinir etmek amaçlı dır dır ettiğini bildiğimden bende ona yapardım eskiden ona,mesela çukura mı girdi,tümsekten hızlı mı geçti ne yapıyosun ya ben yapsam 2 saat dırdır ederdin vs diyordum. Zamanla sıkıldı sanırım eskisi gibi yapmıyor. Uzun zamandır ikimizde elimize telefon alıp yola bakmıyoruz sağdayken,bu sayede müdahale de azaldı epey. O bana dırdır etmezse bende ona etmiyorum

Ben de eşim araba kullanırken sürekli frene basıyorum (hayali).

Dun bu konuda uzun bir konuşma yaptık bakalım. Bundan sonra daha dikkatli olacağını söyledi bakalım önümüzdeki günlerde bizi neler bekliyor. Herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…