Araba kullanmak istiyorum.....

Nasıl yaa. Araba çalışırken kızınızı da mı alıyorsunuz yanınıza? Kusura bakmayın ama o anlattığınız küçücük çocuğunu sokağa salan insanlardan ne farkınız kalıyor? Bir de az kalsın direğe çarpıyordum diyorsunuz. Umarım en azından oto koltuğuna oturtuyorsunuzdur bebeğinizi.
Otobanda araba kullanma işine gelince bence araba işini iyice pekiştirmeden yapmayın. Yüksek hızda direksiyon hakimiyeti çok önemlidir. Saniyelik dalgınlığınız bile feci sonuçlanabilir.

Ben İstanbul trafiğinde bir yıl boyunca evden işe gittim-geldim. Ama çocuğum olduktan sonra ne kendime ne de diğer sürücülere güvenmediğim için kesinlikle onu arabayla bir yere götürmedim. İyi ki de götürmemişim daha iki hafta önce sürekli park ettiğim otoparkın önünde kaza yaptım. a.s
Demem o ki henüz olabilecek bir kazayı önleme tecrübesine ve refleksine sahip değilseniz bebeğinizin içinde olduğu bir aracı kullanmayın.
Lütfen heves kaçırmak gibi algılamayın ama trafiğe çıkmak gerçekten ciddi bir konu.
İşte kızım olduğu için 1 yıldır araba kullanmayı öğrenemedim ya. araba koltuğumuz var ama ben yine de cesaret edemiyorum.
burada boş bir köy yolu var eşim kızımla jandarma karakolunda beni bekliyor ben de kendi kendi kendime gidiyorum geliyorum, boş tarlaların içinde dönüyorum ama tam anlamıyla araba kullanmayı öğrenebileceğim uzun mesafeli bir yol yok. Yer bulsam 3. vitese geçeceğim. Köye giderken ise yol boş eşimle kızım arka koltukta ama yine de ne olur ne olmaz diye kaplumbağa misali sürmek zorunda kalıyorum hız yapamıyorum.

Neyse benim tek derdim arabayı nasıl park edeceğim ve geri geri gitmek.
Aslında araba sürmemi en çok eşim istiyor.
Eşimin bana söylediği şeyi yazayım.

--izne giderken yollar tehlikeli , her hangi bir saldırı da bana birşey olsa araba da oturup teröristin gelmesini mi bekleyeceksin, beni yan koltuğa çekip yola devam etmek zorunda kalacaksın bu yüzden araba kullanmasını mecburen öğrenmek zorundasın---

söylediği doğru, daha 1 ay kadar önce bura da uzman çavuş ve ailesini arabalarında taradılar. Allah göstermesin böyle bir durumla karşı karşıya kalsak iş bana düşecek.

Ayy canım benim ALLAH korusun.Ama tabi bilmenin kötüsü olmaz.Nerde ne zaman ne olacağıda.Öğren bencede..

Ayy canım benim ALLAH korusun.Ama tabi bilmenin kötüsü olmaz.Nerde ne zaman ne olacağıda.Öğren bencede..
Allahım kimseyi böyle bir durumla karşılaştırmasın. Bu oalydan sonra zaten çoğu memur arkadaş eşlerini sürücü kursuna yazdırdı,

Bir de görev yaptığımız yer ve memleketimiz birbirine çok uzak, izne giderken dinlenmek için konaklayacağımız doğru düzgün bir tesis yok. En azından eşim arabada bir kaç saat uyurken ben kullanırım arabayı o kullanırken ben uyurum o devam eder yola.

Hem araba erkeklerden .çok kadınlar için ihtiyaç bana göre.
Alış verişe giderken gelirken, çocukların okula götürülüp getirilmesi

Mesela benim komşularım var eşleri askeri personel olan ya da emniyet personeli olan göreve gidip günlerce evlerine dönemeyen, hastalık var sağlık var, gece yarısı çocuk ateşlense buralarda gece yarısı nereden taksi bulacaksın, Araba erkeklere değil bu durumlarda kadına şart.

kızlar ben direksiyon ve trafik usta öğreticisiyim... bunun eğitiminde, hocamızın ilk söylediği şey kocadan ve babadan hoca olmaz :))
bence en iyi yol, şehir içi direksiyon dersi veren bi öğretici bulmak... hem şehir içinde güveniniz yerine gelir hem de yanınızda sizi azarlamayacak biri olduğu için yanlış yapsanız dahi panik olmazsınız...
kolay gelsin şekerler...

ben de bu derttem muzdaribim
2007 martta aldım ehliyeti
şehiriçi trafiğinde hiç kullanmadım nerdeyse
ama şehirlerarası yolda kullanıyordum
1 yıldır hiç kullanmadım
şimdi özel ders almak için hoca araştırıyorum
kızımı alıp gezmek eve hapsolmamak istiyorum

kızlar ben direksiyon ve trafik usta öğreticisiyim... bunun eğitiminde, hocamızın ilk söylediği şey kocadan ve babadan hoca olmaz :))
bence en iyi yol, şehir içi direksiyon dersi veren bi öğretici bulmak... hem şehir içinde güveniniz yerine gelir hem de yanınızda sizi azarlamayacak biri olduğu için yanlış yapsanız dahi panik olmazsınız...
kolay gelsin şekerler...

walla babayı bilmiyorum ama kocadan hoca olmuyor o denenmiştir

Bencede kocadan hoca olmuyor....Kesinlikle çalışmalı,kendi paranla araba almalı kimseye minnet etmemelisin.Arabasının da içine tüküreyim..Çok sinirliyim kusura bakmayın...................

Keşke zamanı geriye döndürebilsem de ,araba kullanmayı öğrenseydim ... Ah kafam ah...
Babandan öğrenemiyon mu ? Bilen bir arkadaşından öğrenseydin, bilen başka birinden öğrenseydin , hoca tutsaydıııınnn :delphin:
Babadan ve kocadan hoca olmaz ! Olmuyor da...

kesinlikle babadan hoca olmuyo evet, benim işitmediğim laf kalmamıştı ki babam pamuk gibidir triptronik araba kullanmayı bile beceremiosun die bağırıodu yol boyu kaydirigubbakcemile3 en sonunda kayıtlı olduğum kurstaki direksiyon hocamla (ehliyet aldıktan sonra) trafiğe çıktık ve 2 ders sonunda harika sürüyodum. babalar/ eşler daha pimpirikli oluyo galiba, benim hocam ilk trafiğe çıktığımda ehliyet aldıktan sonra ankaranın en işlek caddesine attı beni, 140km hız gördüm o gün bugündür özgüvenim yerine geldi. babamla giderken 60ı geçsem panik oluyodum bişey olcak mı diye , bi de azar işitme korkusu cabası alsanaalsanasmile

Kızlar araba kullanmak aslında sürücü kurslarıyla yada akraba eş dost yardımıyla olcak birşey değil. Profesyonel olarak bu işle ilgilenenler var. Güvenli sürüş eğitimi veya ileri sürüş teknikleri diyerek aratın sonuçlar çıkacaktır. Bunların dışında skidcar die bir eğitim var oda muhteşem birşey farklı şartlar ve zemin koşullarında araba sürmek için veriliyor. Doğru bildiğimiz ne çok yanlış varmış göreceksiniz ben şok olmuştum. Ama hepsinden önemlisi bir kez tek başınıza çıkmanız önemli. Cesaretinizi toplayıp kısa meseafe bir yere tek başınıza gidip geldikten sonra bir aşama ilerlediğinizi farkedeceksiniz.

canım ilk önce şunu sormak istiyorum nerede oturuyorsun eğer ankarada oturuyorsan tanıdğım çok iyi bir hoca var ve bende senin gibiydim ve aynen senin yaşadıklarını birebir bende yaşadım dayımla trafiğe çıktığımda hem gerizekalmısın sen araba kullanamıyorsun her şeye aklın eriyor araba kullanamıyorsun die tonca azar işittim bunu nazın geçtiği arkadaşlardan akrabalardan kesinlikle öğrenemezin ki ben araba kullanmayı bırak daha 4 ay önce kontağı çevirmekte bile zorlanıyordum şimdi ise maşallah ankara trafiğinde arabayı kullanmadığım yer kalmadı sabredesen ve ii bir hocadan ders alırsan muhakak kullanırsın canım eğer ankarada oturuyorsan ve özle hocadan ders almak istersen sana bu konuda yardımcı olabilirm...

Yazın arkadaşlar bizde fikir edinelim.Kimden yardım aldınız?

Ankara Eryaman ABC sürücü kursunun hocaları çok iyi. Sürüş geliştirme eğitimi de veriyorlar ben o şekilde geliştirdim. Şmdi her gün trafikteyim. Şennur hocayı tavsie ederim herkese ordan.

Ankara Eryaman ABC sürücü kursunun hocaları çok iyi. Sürüş geliştirme eğitimi de veriyorlar ben o şekilde geliştirdim. Şmdi her gün trafikteyim. Şennur hocayı tavsie ederim herkese ordan.

Sürücü kursunun arabalarıyla çalıştırılıyor değil mi canım?Birde fiyat yazabilirmisin?

Sürücü kursunun arabalarıyla çalıştırılıyor değil mi canım?Birde fiyat yazabilirmisin?

ewet sürücü kursu arabaları ancak fiyat tam hatırlayamıorum saati 25 tl olsa gerek yani bn ders aldıgım dönem öyleydi. Direksiyon sınavlarında %100 başarı ile tanınmış bir kurs zaten. Arablarıda hyundai getz. Herkese tavsiye ederim

Anladım canım bende özel dengeye gittim orasıda süper ama hocalar hep erkek.Bizim arabalarda hundai getz di..Bakalım hayırlısı.Acaba şimdi ne kadar ücret??

ay banada eşim öğretti araba sürmeyi amaburnumdan getirdi .normalde sakin olan adam ben direksiyon başına geçince canavara dönüşüyor .bizsabah çok erken trafik yokken çıkardık onun bağrışıyla mahalle sokağa çıkardı.tamam sürmicem al arabanı deyincede inada girerdi hayır süreceksin diye .sonunda öğrendim yarabbi şükür.bende hep babam daha sabırlı babam öğretse ben daha çabuköğrenirim diyodum.bir gün babamla trafiğe çıktık önümdeki araba kaplumbağa hızıyla gidiyordu bende sollayım dedim babamdaki oturuş tarzını görseniz sanki ölüme gidiyoz dur kızım dur yapma yavaş dur dedi bende o panikle durdum nerde diyeceksiniz yolun ortasında tabi rezil oldum allahtan kaza filan yapmadım

Back
X