• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba kullanmak istiyorummmm

Babadan da kocadan da araba kullanmayı öğrenmeyin :27:
Daha çok soğursun. Git bi uzman hocayla anlaş, minnet etme erkek milletine. Bi halt zannediyorlar araba kullanmayı.
Araba kullanmayı öğrendin diyelim, bu sefer de arabasını vermez beyefendi görürsün.

arkadaslar 6 ay once araba aldık ve ben arabayı kullanamıyorummm :( ehlıyetım var fakat 8 sene once aldım ve esımbana arabayı cok tenha yerlerde kullandırdı su ana kadar 10 defa kullanmısımdır gecen gun tartıstık bana yıne tenha yerde eve yaklasmıstık vereyım mı sen kullan dedı bende geldık zaten dedım sen bılırsın senın ıcınde kullanma ıstegı yok dıyo bende sen benım hevesımı kırıyorsun dedım benı alıp tamamen ogretmıyo yaa bana guvenemıyo oda bana guvenmeyınce benımde kendıme olan guvenım gıttı ne yapıcagımı sasırmıs durumdayım yaa ne olur yardım edın arabayı alıp tek basıma sokakta kullanıyorum ama az araba olan yer trafıge daha cıkmadım guvenım nasıl yerıne gelıcek ınanaın ona da dedım para olsa gıdıp hoca tutucam dedım guldu bana yaa ne olur yardım edın kendıme guvenım nasıl yerıne gelıcek

bende öğrenmeden önce babamla kavga ediyodum hep boş alanda veriyodu bana güvenmiyodu buda benim hevesimi kırıyodu ama 1sene önce kendi arabamı aldım ve şimdi gerçekten trafik olan yerlerin bilmeyen biri için ne kadar tehlikeli olduğunun farkındayım :26:
İstanbulda mısın yakın olsan sana yardımcı olurdum:44:

bende öğrenmeden önce babamla kavga ediyodum hep boş alanda veriyodu bana güvenmiyodu buda benim hevesimi kırıyodu ama 1sene önce kendi arabamı aldım ve şimdi gerçekten trafik olan yerlerin bilmeyen biri için ne kadar tehlikeli olduğunun farkındayım :26:
İstanbulda mısın yakın olsan sana yardımcı olurdum:44:

Evet istanbul sultangazideyim

hmmm ben bahçelievlerdeyim gaziosmanpaşada bildiğim bi yer yok ama bahçelievlerde saatini 35 liradan veriyolar
hatta benim kurstaki hocam pazar günleri sabah 9 dan akşam 6 ya kadar 200 liraya ders veririm kursun haberi olmasın ama demişti :)

hmmm ben bahçelievlerdeyim gaziosmanpaşada bildiğim bi yer yok ama bahçelievlerde saatini 35 liradan veriyolar
hatta benim kurstaki hocam pazar günleri sabah 9 dan akşam 6 ya kadar 200 liraya ders veririm kursun haberi olmasın ama demişti :)

Saol canim bilgi verdigin icin

al arabayı çık trafiğe:)))) ben öyle yapmıştım...arabayı aldım araba otoparkta bekliyor ben korkumdan dolmuşla gidip geliyordum...sonunda tak etti...nereye kadar bööyle dedim..bindim arabaya bastım gaza gittim...annem arkamdan bağırıyor tabi:)))
ışıklarda ufak bi kaza yapmıştım başkada bişey olmamıştı..ama güvenim tam yerine gelmişti 5 yıldır aktif kullanıyorummm..belki o gün öyle yapmasam trafiğe çıkmam daha uzun sürecekti...
tabi o zzamanlar bende biraz deli cesareti vardı...

Nerde bu kurs çok uygunmuş

Tenhada kulllan zaten pat diye trafige cikip can ve mal zararina ugratma milleti habide sinir krizine sokma oyuzden olabildigince tenhada ol ozel ders al trafik egitim alani degil
Motosikletlilere dikkat et birde

arkadaslar 6 ay once araba aldık ve ben arabayı kullanamıyorummm :( ehlıyetım var fakat 8 sene once aldım ve esımbana arabayı cok tenha yerlerde kullandırdı su ana kadar 10 defa kullanmısımdır gecen gun tartıstık bana yıne tenha yerde eve yaklasmıstık vereyım mı sen kullan dedı bende geldık zaten dedım sen bılırsın senın ıcınde kullanma ıstegı yok dıyo bende sen benım hevesımı kırıyorsun dedım benı alıp tamamen ogretmıyo yaa bana guvenemıyo oda bana guvenmeyınce benımde kendıme olan guvenım gıttı ne yapıcagımı sasırmıs durumdayım yaa ne olur yardım edın arabayı alıp tek basıma sokakta kullanıyorum ama az araba olan yer trafıge daha cıkmadım guvenım nasıl yerıne gelıcek ınanaın ona da dedım para olsa gıdıp hoca tutucam dedım guldu bana yaa ne olur yardım edın kendıme guvenım nasıl yerıne gelıcek
eşten babadan falan öğrenilmez. Bence bi hoca tutan en fazla bir hafta sürer;-)

en iyisi yalnız kullanıp kendini alıştırman. kullandıkça geliştirirsin. ama asla babandan, eşinden felan yardım isteme, özgüvenini kaybedersin. ben de babamla anlaşamadığım için eski işyerimdeki arkadaşlardan öğrenmiştim. babam bana hep yapamazsın derdi, boşver derdi. Bir gün işyerinin arabasıyla eve gelince şok olmuştu :) sonra şirket araçlarını kullandım ama tecrübesiz olduğumu kimse anlamamıştır. Şuan da iyi kullanırım ama eşim varken direksiyona geçmem. Çünkü hep kusur arar, hiçbir şey yokken boş yere panik yaptırır.

Demekki bu eşlerin hepsi ayni bizde her çıktığımızda her şeyi en ince ayrintisina kadar soyler.. bi gün buna patladim herşeyi soyleme bana o kadarini biliyorum zaten diye sadece yolu tarif et dedim o gün cok iyiydi ama sonra tekrar başladı tabii :KK12:

Araba kullanmayı mutlaka öğren. başlamışsın işte, bırakma sakın peşini. Eşinin senin hevesini kırmasına izin verme. Ne kadar büyük bir rahatlık oraya buraya giderken hep birilerini çağırmak zorunda olmamak.

En güzeli bir hocadan ders alman. Sultangazi de 26 da filan sürücü kursu var. Ayarlayabilirsin. Ben de araba kullanmayı eşimden öğrendim ama yani, feci çektirdi öğretene kadar. Kulağımın dibinde bağırmazlar, aşağılamalar, laf sokmalar. Önceleri alınıyordum, çekiyordum arabayı kenara. İstemiyorum diyordum. Sonra baktım, öğrenmem lazım. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı dedim, kulağımı tıkadım. Öğrenmeye baktım. Direksiyonu verdiğinde hiç itiraz etme geç koltuğa. Önce boş yollarda öğrenirsin. Sonra mahalle trafiğine çıkarsın yavaş yavaş.gittikçe cesaretin gelir. 5 dakikalık bile olsa o fırsatı kaçırma. Zaten her seferinde 2 saat alıştırma yapacak değilsiniz

Ona söylemesem de anlıyorum aslında ben eşimin gerginliğini. Trafik çok riskli bir şey. Acemilikler hem senin canını, hem başkalarının canını tehlikeye atıyor. Ama şimdi görebiliyorum bunu. ben bir acemiyle çalışmayı asla istemezdim mesela. Diken üstünde oluyorsun çünkü. Fakat sen öğrendikçe o da rahatlayacak. Şimdi arabada çene çalıyoruz eşimle ben kullanırken. Eskiden yola odaklan, konuşma, yavaşla, hızlan diye bağıran adamdan eser kalmadı. Sen de yaparsın, yeter ki iste ve hevesinin kırılmasına izin verme.

arabayı kullanmak istiyorsan eşin isteksiz bile olsa grur yapma al kullan birzaman sonra bir cesaret gelir alır arabanın anahtarını çıkarsın şahsen bende başladığımda öyle yaptılar sonra ben bir sabah aldım araayı tek başıma bismillah deyip bütün gün arabayla dolaştım hahah sonra eve geldim sağsalim donunce daha birşey diyemediler zaten banada bbir özgüven gelmişti hahahah

korkma hiç ısrarcı ol birde daha yeni başlamışsın bu kadar sabırsız olma zamanla öğrendikçe eşinde güvenir daha yenisin

arkadaslar 6 ay once araba aldık ve ben arabayı kullanamıyorummm :KK43: ehlıyetım var fakat 8 sene once aldım ve esımbana arabayı cok tenha yerlerde kullandırdı su ana kadar 10 defa kullanmısımdır gecen gun tartıstık bana yıne tenha yerde eve yaklasmıstık vereyım mı sen kullan dedı bende geldık zaten dedım sen bılırsın senın ıcınde kullanma ıstegı yok dıyo bende sen benım hevesımı kırıyorsun dedım benı alıp tamamen ogretmıyo yaa bana guvenemıyo oda bana guvenmeyınce benımde kendıme olan guvenım gıttı ne yapıcagımı sasırmıs durumdayım yaa ne olur yardım edın arabayı alıp tek basıma sokakta kullanıyorum ama az araba olan yer trafıge daha cıkmadım guvenım nasıl yerıne gelıcek ınanaın ona da dedım para olsa gıdıp hoca tutucam dedım guldu bana yaa ne olur yardım edın kendıme guvenım nasıl yerıne gelıcek
işte böyle böyle gelecek. Kullana kullana gelecek.
Yine şanslısın ki eşin destekliyor seni, bir de desteklemeyen erkekler var.
Bulduğun her fırsatı değelendir.

Back
X