• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba kullanmak...

Hayatta görebileceğiniz en kötümser, en kendine güvensiz biri olarak, 3 senedir her gün arabayla işe gidip gelip, (hele de İstanbul trafiğinde) arada şehir dışına çıkabiliyorsam bunu herkes yapabilir. Ama araba kullamadan önce uygulamanız gereken üç kural var!

1- Soğukkanlı olmak
2- Soğukkanlı olmak
3- ve de en önemlisi soğukkanlı olmak...

Bunu yapın gerisi yolda yürümek gibi.

Son düzenleme:
merhaba hanımlar,
şimdiye kadar hep tembelliğe vurduğum araba kullanmayı eşimin rahatsızlığı ve bebeğimin küçük olmasından dolayı onu bir yerlere getirip götürmek için artık kullanmak istiyorum iş başa düştü açıkçası yalnız daha önce hiç direksiyona hiç geçmedim hiçbirşey bilmiyorum evraklarımı vereceğim ehliyet için sizin tecrübeleriniz neler nasıl öğrendiniz ne kadar zorladı sizleri bunları paylaşırsanız sevinirim.
teşekkürler

Arkadaşım merhaba,
Kendini dinleyerek ve direksiyondaki seni sakinleştirerek başla işe.
Kesinlikle cesur ol, araçlardan kaçma. Yolda yürür gibi rahat davran
Boş bir arazide dur kalk çalış, ayağın alışsın. Vites atmayı ve atarken ayak hareketlerini kontrol etmeyi öğren.
Zaten kursa da kayıt yaptırmışsın. İnan çok kolay,

Sonra bir bakmışsın trafikte rüzgar gibi esiyorsun :52:
3 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum, çok iyi şoförüm diyen erkeklerle kapışırım :52: Cesaret ve güvenlik önemli.
Başarılar..

Ayyy çok güldüm valla. :1:
Ehiliyet al önce sonrasına bakarsın.

İnş. canım ya. bende yapacak bir şey yok motor sürerek havamı atıyorum hemşirelere. Motor sürmeyede bayılırım ya. evde ekmek almaya hep eşim gider di bakkal biraz uzak bize. motor aldığımızdan beri. " dur hayatım sen şunun anahtarını ver ben gider alırım" diyorum :52:

tam gençlik yıllarımda babam sağolsun hiç arabasını esirgemezdi çok güzel kullanıyordum .
Ama 2003 yılında çok büyük bir trafik kazam oldu o gün bügündür hala arabanın direksiyonuna oturamıyorum trafik beni çok korkutuyor bende nasıl yenicem bu korkumu bilmem.Eşim zorluyor olmaz böyle alış diye ama hep yaptığım kaza aklıma geliyor korkuyorum ..

İnş. canım ya. bende yapacak bir şey yok motor sürerek havamı atıyorum hemşirelere. Motor sürmeyede bayılırım ya. evde ekmek almaya hep eşim gider di bakkal biraz uzak bize. motor aldığımızdan beri. " dur hayatım sen şunun anahtarını ver ben gider alırım" diyorum :52:

UUUU Süpermiş. Ama dikkatli ol. çok hız yapma. Motosiklet arabadan daha tehlikeli. 2 tekerlek nihayetinde.

UUUU Süpermiş. Ama dikkatli ol. çok hız yapma. Motosiklet arabadan daha tehlikeli. 2 tekerlek nihayetinde.

Öyle gerçekten. Bi keresinde eşim sakın ön freni sıkma çok sert demişti ama o "sakın ön" dediğinde ben çoktan ön freni sıkmıştım. az kalsın düşüyorduk ertesi gün vcudumun her tarafımdan et kesilmişti hamlamıştı. Bildiğin 10 kişiden dayak yemiş gibi. Ama akıllandım artık. Ne arabada nede motorda fazla hız yapmıyorum :31:

ben eşim araba kullanırken,yan koltukta ölüp ölüp dırılıyorum..

sürek o görünmeyen frene basıyorum,kendımı oyle bı koltuğa yapıstırıyorumkı,arka koltuğa gececem nerdeyse..

bırde bu hal ve hareketlerımden ötürü kalayı basıyor..

valla arabaya bınmek dahı ıstemıyorum,zevkten cok ölümlerden ölüm beğene döndü benım ıcın..

dıreksıyona geçsem,kendı canımı degıl,ustunden gececegım insanlardan korkuyorum..

eşim gözü kapalı kullanır ama nısanlıyken başkası önümüze atladı arabayla,kaza yaptık..

benım oturduğun koltuk tarafından vurdu bıze..ogunden sonra arabadan korkar oldum..

gecen dolmuşa bındım,yemınle adam benı atacaktı arabadan,her manevrasına ayrı bı ses verdım:)
bende tam tersi kocam e az 100 de gider yanında ben varsam 120 ye çıkar bu da en az ama ben durur muyum hemen başlarım 'ohoo böyle kaplumbağa gibi gideceksek yürüseydik ' diye. korkuyorum bi gün beni indirecek arabadan 'madem öyle hadi sen yürü bakalım ' diyecek.Allah tan kızım olalı en azından şehir içinde susabiliyorum:52:

denemeden asla öğrenemezsin. mutlaka sık sık antrenman yapmalısın.
ben yaklaşık 1 yıl haftada bir filan kullandım. sonra da her gün kullanmaya başladım. bir cesaret edip denemelisin. önceleri markete gidip geldim. şimdi her yere gidiyorum. zaten zevk alacaksın kullandıkça. eşinle kullanmaya çalıştığında strese girebilirsin ben öyle olurdum. ufak tefek hataların olur ilk zamanlar. kurallara uyduğun müddetçe yolundan gittiğin müdddetçe risk azalır.

bende tam tersi kocam e az 100 de gider yanında ben varsam 120 ye çıkar bu da en az ama ben durur muyum hemen başlarım 'ohoo böyle kaplumbağa gibi gideceksek yürüseydik ' diye. korkuyorum bi gün beni indirecek arabadan 'madem öyle hadi sen yürü bakalım ' diyecek.Allah tan kızım olalı en azından şehir içinde susabiliyorum:52:

kaza falan yasamadın mı hiç?

bı arkadaşımda kızı doğduktan sonra benım gıbı oldu..

onunda korku nedeni,kaza yaparsak ve kızıma bısey olursa..

oooff buda hep benım gozumun onune geliyor..

haberlerde hep bebekler arabadan fırlıyor ya..

yol boyu bunları düşünüyorum..yok anam ben araba kullanamam..canlı canlı tabuta gırmeye döndü araba benım ıcın..

merhaba hanımlar,
şimdiye kadar hep tembelliğe vurduğum araba kullanmayı eşimin rahatsızlığı ve bebeğimin küçük olmasından dolayı onu bir yerlere getirip götürmek için artık kullanmak istiyorum iş başa düştü açıkçası yalnız daha önce hiç direksiyona hiç geçmedim hiçbirşey bilmiyorum evraklarımı vereceğim ehliyet için sizin tecrübeleriniz neler nasıl öğrendiniz ne kadar zorladı sizleri bunları paylaşırsanız sevinirim.
teşekkürler
Canım aslında çok kolay sadece korkma yaparsın . Ben ilk başta çok hevesliydim kursa uçarak gidiyordum eşim de ogretiyordu tamam demiştim oldu kaptim ben bu işi. Bi gün kaynimla gidiyoruz gel kullan öğrendin zaten dedi olur dedim bindim arabaya kullanıyorum ne güzel. Kaynim dedi şuraya parket bak yapamam onu ayrıca sığmaz dedim ben yardım edecem dedi olmaz derken duvara tosladik. O günden beri korkumu yenemedim. Araba kullanmak benim için işkence gibi geliyor. Güvenim yerine gelsin diye eşim otomatik vites aldı ama nafile.ehliyetim sus olarak bir kenarda duruyor
ehlıyetım var ama kocam pratık yapılamayacak insan cınsınden..

ee arabayıda sıfır aldık,bosanmak ıstemıyorum oyuzden tabanlara kuvvet dıyorum..

ıhtıyac olduğunda da neden araba surmeyı bılmedıgım ıcın bırde azar yıyorum..

bıldıgın mazlum oldum ben yaa..

Aynı beni anlatmissin canım :)

Öyle gerçekten. Bi keresinde eşim sakın ön freni sıkma çok sert demişti ama o "sakın ön" dediğinde ben çoktan ön freni sıkmıştım. az kalsın düşüyorduk ertesi gün vcudumun her tarafımdan et kesilmişti hamlamıştı. Bildiğin 10 kişiden dayak yemiş gibi. Ama akıllandım artık. Ne arabada nede motorda fazla hız yapmıyorum :31:

En iyisi boşver. Ben motor eliyetide alacaktım ama bizim müdür izin vermedi. Sakat iş motor diyo.

Havalar düzelsin tekrar antremanlara başlıycam. Bide araba kullanırken kasılmazsam daha güzel olacak. Resmen bacaklarım kilitleniyor kendimi sıkmaktan.

En iyisi boşver. Ben motor eliyetide alacaktım ama bizim müdür izin vermedi. Sakat iş motor diyo.

Havalar düzelsin tekrar antremanlara başlıycam. Bide araba kullanırken kasılmazsam daha güzel olacak. Resmen bacaklarım kilitleniyor kendimi sıkmaktan.

Sanki araba beni değil. Ben arabayı taşıyorum. :52:

benımde kollarım :14: kasılıp kalıyor.

Merhaba ..
Araba kullanmak bi yerde yetenek işi bence canım.
Teyzem 10 yıldır araç kullanır ben 1 yıldır fakat teyzem araba kullanırken adeta robota dönüşür.
Direksiyon elinden kaçacakmış gibi sıkı sıkı tutar garip dik bi şekile bürünür :27:
Ben ise arabayı ilk kullandığım an sanki yıllardır kullanıyormuşum gibi rahattım.
Direksiyon sınavını 100 alarak geçmiştim zaten.
Ve sınava 2 kez derste hoca kullandırmıştı 2 jkezde babam kullandırmıştı toplamda 4 kez kullanmış şekilde girmiştim.
Direksiyonum çok iyiydi fakat arabayı yokuşta kaldırmada biraz problem yaşamıştım.
Diyeceğim o ki kendini kasma.
Mümkün olduğunca rahat ve dikkatli davran.
Eminim geçeceksindir ..

kaza falan yasamadın mı hiç?

bı arkadaşımda kızı doğduktan sonra benım gıbı oldu..

onunda korku nedeni,kaza yaparsak ve kızıma bısey olursa..

oooff buda hep benım gozumun onune geliyor..

haberlerde hep bebekler arabadan fırlıyor ya..

yol boyu bunları düşünüyorum..yok anam ben araba kullanamam..canlı canlı tabuta gırmeye döndü araba benım ıcın..

yaşadım canım yaşamaz mıyım 2 tane yaşadım. ama içimdeki canavara hakim olamıyorum. durmadan kocama 'daha 180 i bile göremedik' diyorum Allah tan o aklı başında bi adam anneme bile şikayet etti kızının içinde hız canavarı var dedi annem de kızıyor yola çıkarken adama rahat wer diyor. Bi de ben geçsem direksiyona naparız bilmiyorum

hayır canım Netten buldum çok şekerdi bayılırım ben bebeklere. benım cocugum yok henüz.

Hızlısın diycektim bende. Bende çok seviyorum bebek resimlerini. Masa üstü yapıyorum hatta. Bulduğum komik resimleri :21: Hemde motive ediyo beni. Neyse konu dışına çıkmayalım. Tanıştığıma memnun oldum. Başka bir başlıkta karşılaşmak dileği ile :54:

Back
X