Araba kullanmak?

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
Herkese merhaba arkadaşlar
Bulunduğum çevrede nerdeyse bayanların yüzde 80 i araba kullanıyor.zamanında sırf istiyorum diye esim arabayı otomatik aldı. Ben ilk deneyimlerim sırasında komşunun tamponunu indirdim korktum .maalesef üstüne komşum kaza yaptı ve iki çocuğunu o kazada kaybetti falan derken benim korkularim çığ gibi büyüdü. Ara ara esim çalıştırmaya devam etti ama benim asıl sorunum trafik.trafikteki reflekslerim.sanki araba sürmek bana göre değil gibi geliyor.ama bazende çok zoruma gidiyor .ogretmenim çalışıyorum egitimliyim anneyim neden böyle beceriksiz ve korkagim diyorum.esim asla kızıp bagirmaz sakin bir şekilde öğretir aslında.şimdi yeni ve büyük bir sehirdeyiz abartısız herkesin altında arabası. Kendime gıcık oluyorum ya.bütün kuzenlerimde kullanıyor annem üzülüyorum sen neden böyle korkaksin diyor .acaba sizce cikmalimiyim trafiğe bu korkunun üstüne gitmelimiyim?yoksa oturduğum yerde oturup kocacim beni buraya götür diye beklemeli miyim

ben de korkuyordum, eşim al git diye verdi arabayı biraz da zorlayarak. kullanmaya öyle alıştım. istanbulda yaşıyorum. hala da korkuyorum maalesef ama bir süre sonra güven geliyor insana. boş saatlerde çıkmaya gayret edin alışana kadar. tek başınıza korkuyorsanız bi arkadaşınızı, annenizi vs birini alın yanına. panik olmayın, ve müzik dinleyin tabi yüksek ses olmasın, müzik beni rahatlatıyor. tek başınıza bi kaç kere çıkınca gelecek güven merak etmeyin.

Benden çok kimse korkmasın trafikten.Yani zamanında.Ben bir trafik kazası geçirdim bir de.
Manuel'i öğrendim ama korkum gitmedi.Sonra arabayı değiştirdik otomatik aldık ve sıkıntılar,korkular yavaş yavaş bitti.
Önce evin etrafında korkarak sürerdim.O gitti.Gözü kapalı evin civarında sürer hale geldim.Sonra şehiriçinde ellerim titriyodu.Zamanla onu attım ve yazdan beri de şehirlerarası gidiyorum.İş sadece dikkatte bitiyor.Park olayında hala bir adet kazmayım :) ama olsun boş yer bulana kadar sürüyorum arabayı.Bir de yaptığın küçük kazaları kazadan sayma.En usta sürücüler bile yapıyor kaza.Sadece panik yapma.O çok etkiliyor.Eşinle yine pratiklere başla bence.

Kesinlikle çıkın ben aşırı derece istiyorum benimde imkanım yok şuan bi arabamız var ama çok büyük onuda kullanıyorum ama ben günlük çıkmayı istiyorum... diyeceğim oki size fırsat verilmiş siz sakın korkmayın kimse anasının karnından öğrenmeyo hoca tutun kendinize kesinlikle 3 gün ders alın inanın bana tamamen unutacaksın korkularınızıt ben özel ders aldım ve bu 2016 da çok zor bi sınavdı artık ehliyet almakta kolay değil özel dersle herşey mükemmel. Bakın bunu unutmayın önce kendiniz isteyin çok güzel biley kadının araba sürmesi başarılar

Bu konuda yalnız değilsiniz.

Ben 20'li yaşlardayken babam bana araba kullanmayı öğretiyordu.
Fakat o kadar çok trafik kazası geçirdim ki.
Hiç biri araç kullanırken değildi ve yolcuydum hep araçta.
En son geçirdiğim kazada ise kaldırımda duruyordum, ölümden kıl payı kurtuldum.
Kırık bacak ve bozuk psikoloji diyebilirim.
Bir kaç sene atamamıştım üzerimden.

O yüzden asla direksiyon başına geçemeyecek biriyim.
Kendim kullanmadığım halde bu kadar şanssızlık beni buluyorsa, kullansam ne olur acaba dedim hep.

Bir meziyet değil.
İstanbul gibi büyük bir şehirde (kendim adıma) bu kadar çok ulaşım imkanı varken (iyi veya kötü)
Hele ki bir de trafik çilesi varken çok ta araba kullanıyor olmam benim için önemli değil.
Arabamız var mı? Var. Eşim kullanıyor.
Çok istiyor eşim benim de araç kullanmamı, fakat bir kere bile geçmedim direksiyona.
Gerek yok.
İhtiyaç halinde eşim var, onun yetemediği noktada taksi var.
O da olmadı toplu taşıma var.
Bu mantık ile yaklaşıyorum artık...

Biyere gideceğim esimi arıyorum gelebeilecekse işten izin alıp geliyor beni bırakmaya .sinir oluyorum bu beceriksizligime

Biyere gideceğim esimi arıyorum gelebeilecekse işten izin alıp geliyor beni bırakmaya .sinir oluyorum bu beceriksizligime

Arabamı aldığım gün şehrin en civcivli trafiğine girdim. Korktum, ödüm mokuma karıştı, elim ayağım titredi ama gidip geldim. Ve trafikten korktuğum tek gün oldu o gün.

Yaklaşık bir ay sonra şehirler arası yola çıktım. Yine korktum, sollayamadım, 3 saatlik yolu 7 saatte gittim, vardığımda üstümden kamyon geçmiş gibiydi ama o da ilk ve tek olarak kaldı. En son 700 km aralıksız kullandım yorulmadım bile.

Benim arabam düz vitesti bir de. Hala düz vites araç kullanıyorum.

Yani işin özeti ertelemeyin, erteledikçe korkularınız artar.

Başlarda ben de korkuyordum ama alışılıyor. İşim 1buçuk saatlik mesafede,trafik çok yoğun. Araba sürmeyi bilip trafikten korktuğum dönem,eşim arabayı getirip şirketimin önüne bırakıyordu gıcık. Eve götürmeye mecbur kaldığım için o şekilde korkumu yenmiştim.

k
korkunun üstesinden gelirsin cnm kendine inan güven

Korkmadan alışamazsın ki. Yalnızken cık trafiğe, yanında eşin falan olmasın.

düz vites bizim arabamız en son antalyaya giderken tek şeritte aldım ve bi taraf dağ bi taraf uçurum virajlı iniş o yolu bilen vardır eminim benim sürdüğüm taraf uçurum kamyonlar vızır vızır durma şansımda yok mecburen indirdim arabayı ayağım sürekli frende ama indiğimde omuzlarım tutulmuştu tere batmıştım ha babam eşim vs burda süren heryerde sürer diyor evet sürüyorum ama sadece senin dikkatinle bitmiyor ama otomatik daha kolay minik minik başlayabilirsin bugün 5 dk yarın 10 vs diye

Turkiyede dersleri trafikte vermiyorlarmi zaten?yanınızda eğitmen ile ders alın. Hem öğrenirsiniz hemde korkunuz geçer.

ehliyetim var yıllardır ama arabam olmadığı için süremiyorum trafiğe çıkmadım. yakın zamanda araba alma planımız var, cesaretliyim. direk şöför koltuğuna geçeceğim. önce biraz ders alacağım sonra kendim trafiğe çıkacağım. araba kullanmak kolaylık, sürekli birilerinden medet ummak zorunda kalmayacağım böylece.

Bizdede araba var ehliyet yok.önceden almadığıma çok pişman oldum.şimdi iyice zorlaştı.seneye yaza düşünüyorum almayı bende.

Trafiğe yalnız çıkmanı tavsiye ederim .

Yoğun yerlere değil de , bildiğin kısa mesafelere ...

Alanı giderek genişlet.

Dikkatli olursan , ayna kontrolün sağlamsa ... acele etmezsen olur bu iş .

Ayni benim gibi valla acayip hevesliyim 9 yillik ehliyet cüzdanda yatiyor

Üstelik otomatik :))) yaslan keyfine bak sadece yola bak başka bişey yok:)

Bende çok korkuyorum o direksiyonun başına geçtiğimde resmen titriyorum ve elim ayağım birbirine dolanıyor. Bir dönem eşim öğretmeye çalıştı ama ne çalışma, adam usta şoför diye beni de öyle zannetti. Sürekli öyle yapsana baksana düzgün kullansana, ya ben bilsem seni niye yanımda isteyeyim be adam. Bilmiyorum işte korkuyorum sonra ondan da vazgeçtim sanırım bir yabancıdan direksiyon dersi alsam çok daha iyi olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…