Araba kullanmak?

Eşinizle çıkmanızı önermiyorum özel hoca tutun 1 haftada halledersiniz..Bizimki hoca tutmayı gururuna yediremediğinden ve " ben öğrettim" egosundan vazgeçemediği için kavga dövüş hallettim ama özel ders almayı tercih ederdim..

trafige cikmadan ogrenemezsiniz..
bende hafta sonu acemilihim gitsin diye araba kullandim.. bir kere isiklarda stop ettim arkamda arabalar birikti kornalar ust uste caliyor..
hic takmadim heralde orda kamp kurmadim kalkabilsem kallacagim diyerek beklettim bi 1 dakika kadar
digerindede onumdeki arabaya carpiyordum son anda frene bastim kurtardim..
yani cok iyi bilmiyorum ama kullaniyorum kullandikca korkum geciyor.. esimsiz bir yere gidip gelirsem tamamdir..
cok sakin yavas kullanirsaniz hic bir sorun cikmiyor..

araba sürmek sanıldığı kadar basit değil
insan hayatı söz konusu olabilir
2 hafta önce arabayı vurdum hafif bir hasardı ama olabilecekleri düşündükçe dahada korkuyorum
bu konuda iyice profesyonel olmadan çıkmayın trafiğe

Mrblar ben direksiyon egitmeniyim 6 yıllık araba kullanıcısıyım:) ilk ogrendgm zamanları hatrlıyorum da aynı sizin gbiydim 2 _3 ay bos alanda caalşma yaptık sonra cıktı trafige. Tabi paat diye cıkılmaz paniklemeyin sakin olun inanın ogrenirsiniz hiç korkmayın

Aşırı kaygı korku ve panik iyi gelmez trafikte. Yerinde kaygı iyidir
Ancak sizin kaygınız araba kullanmayı bilmemekten kaynaklanıyor.
Trafiğe çıkmak için kendinizi hazır hissedene kadar sakin yollarda boş arazide kullanın. Araba otomatik oldugu için sadece direksiyon hakimiyetine calışmanız lazım. Trafiğe cıkın korkmayın. Sağdan gidin yavaş yavaş. Cok cok arkadan bir iki korna yersınız. Bunları duymamak için müziiğin sesini sonuna kadar acın. Başlarda öyle yapardım. Arkanıza hiç bakmayın. Arkanıza baktıgınız an panik yaparsınız. Bırakın beklesin. Tepenizden ucacak hali yok.

Kendinize yapabileceginize dair telkinde bulunun. Ne kıroların araba kullanabildiğini hatırlayın. O kırolar sizden daha iyi degil.

Kötu anıları hatrınıza getirmeyin. Bıçak da tehlikeli bir araçtır. Bıcaklanarak da insan ölüyor. Tehlikeli diye kullanmamazlık etmiyoruz. Araba da öyledir. Sadece biraz dikkat gerektirir

Az sabır

Bazen birseyi ustelememek gerek.
Heleki trafik reflekslerin varsa şakaya gelmez. Bemce zorlama herkesin herseye yetenegi olacak yada yapacak diye bir sart yok. Ben dikatliyimdir ama araba kullanmasini pek sevmem.

Kesinlikle bu korkunu yenmelisin elinde boyle bi imkânın varken hata edersin ve çalışan birisin ben ev hanimi olmana rağmen deli gibi istiyorum çocuğum okula başladığı zaman zorlanırım çünkü sende üstüne düş ve kesinlikle yapabilirsin

Canim bende yillarca cesaret edememistum arac esimin olunca birazda onun tepkilerinden cekindigim icin cok korkuyordum ve yillarca deneme surusleri disinda kullanmadim..gecen yil kendi aracimi aldum ve yavas yavas sakin yerlerde kullanmaya baslad kllandikcada cesaretim artti sukur suan trafiktede korkmuyorum defalarca sehir disina ciktim masallah ne korktum nede sorun yasadim..bir sure bu konuyu askya al gercekten hazir hissettigin o gucu kendinde buldugunda calismaya basla ama yapabildigin kadariyla yetin zaman icinde reflekslerin gelisir cok rahat kullanirsin.kimsenin gazinada gelme lutfen tehlikeli

Zamanında bir laf duymuştum. "Arabayı 6 ay sırtında sen taşırsın; sonra da o seni taşır" Korksanda çık trafiğe. Başka türlü olmuyor çünkü. Hepimiz yaşadık o tedirginlikleri. 6 yıldır araç kullanıyorum. Yoğun tafikte hala tedirgin oluyorum. Ama kullanmaktan da vazgeçmiyorum.
Sakin ve güvenli araç kullanırsan hiçbir şey olmaz inşallah. Allah'a emanet... :)

Birde reflekslerin gelişene kadar özel ders alabilirsin. Daha güvenli olur

Yeterince çabalamamışsınız ki. İlk aşamalarda herkes korkar.. Pratik yapa yapa alışırsınız hem eşiniz de anlayışlıysa gerisi kolay bence.

Ben tam gecen hafta persembe gnu aldim ehliyetimi sukur. Evraklar felan derken cuma gununden snra resmi olrak surme hakkim var. Daha tadina varamadim kendi surme keyfinin ama smdiden hesapliyorum. Artik kimseye " beni gotur" diye yalvarmiycam. Ben atlayip gidicem.
Oh mis.
Kaza her yerde var. Allaha emanetiz. Ne bi saniye snra ne bi saniye once, ölum saatimiz bellidir. Korkularla kisitlama kendini. Ölucegin varsa su an oturdgun koltuktada ölebilirsin. Ornegin gecen sene bizim evin arkasindaki komsumuzn evinw yildirim dustu. Cati param parca oldu esyalar yandi.

Valla kaza yapmadan şoför olunmuyor zaten . İlla ki vuruk kırık çıkıyor bunlar sizi yildirmasin.
Çık eşinle bir kaç kez sonra bir gün sabah çok çok erken saatte yollar bosken al arabayi çık tek başına. Tek başına çıkmadan da kendine güvenin gelmez.
10 yıldır araba kullanıyorum. Ben de vuruyorum çiziyorum bazen bunlar bir şeyi değiştirmez
Biraz cesaret. .

Ehliyeti 18 yasimda aldim su an 32 yasindayim. 14 yil neredeyse hic kullanmadim. Gecen haftalarda ücretsiz dogum iznim bitti. Ise basladim kizim ds krese basladi. Arabamizi degistirdik otomatik aldik.3 haftadir esimle calisiyoruz az trafik olan alanlarda. Ben hergun e5 de trafigin cinnetlik oldugu bir guzergah da kullanmak zorundayim ama yine de korkmuyorum. Kendi konforum icin mecburum. Sanirim bayan hoca ile calisacagim 3 - 5 seans da cok ilerleme oluyormus.

Panik yapıyorsun. Önce bunu yenmelisin.
Kurallara uyarsan hoz yapmazsan problem olmaz.
Zamanla öyle alışıosun ki çok kolay geliyor.
Ben ilk kullandığımda ayaklarım titriyordu.
Hepsini atlattım.

Yanlız değilsin bende korkuyordum. Geçen yıl 3_4 saat direksiyon dersi aldım hoca yan koltukta müdahale ettiği için kendini daha rahat hissediyor insan öyle öyle alisiyo ve pratik önemli zamanla yanlislarinin farkına varabiliyo insan . Kimse bu anasinin karnından öğrenip çıkmıyor illaki bi acemilik dönemi olacak hiç erteleme hemen başla

herkes ilk zamanlar korkuyor, benim kollarım bacaklarım dayak yemiş gibi olurdu esnetemezdim bile kaslarımı ilk zamanlar :) sabah erken saatlerde yollar boşken özellikle pazar sabahı erkenden çıkın yola. boşken turlayın. ama yanlız çıkmadıkça o korku gitmiyor.
Ben düz vites arabayla unkapanı trafiğine girdim sabah akşam ilk acemilik günlerimde, sırtımdan ter akardı ocak ayında :)
Şimdi taksileri solluyorum. Zaman ve azıcık cesaret..

ilk araba kullanmaya başladığımdaki bensiniz,,,

neyse ki geçtii,,

şimdi gitmediğim yer yokk

praktik ..praktik

tek başınıza kullanmay bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…