Araba kullanmaktan vazgeçmek

Şuan oturdum agliyorum. Apartmanin bahçe kapısına vurdum on tamponu.
Neden bu kadar zorlanıyorum.
Trafik yoğundu bugün.
Uzun yolda sıkıntım yok hiç ama sehir içi trafik beni benden etti bugün.
Dolmuş, otobüs ve çılgın taksiciler.
Beceremiyorum bu işi lanet olsun.
Kullanmıyorum araba felan.
Malim ben mal !
Eşim yaparsın dedikçe cildiriyorum olmuyor işte olmuyor.
Hele park facia !
Çok salakca ama ben nereden döneceğimi, nasıl döneceğimi bile karıştırıyorum
Insan sagini , solunu karıştırır mi ?
Karistiriyorum !
ben de başta karıştırıyordum alışıyorsun
kendine zaman ver
bi kere hatta noldu tüm gün güzel güzel sürdüm tamam mı oh dedim ya kazasız belasız günü bitrdim çünkü trafik de yoğundu o gün neyse işte tam parkediyorum fren yerine gaza bir bastım çat kaldırıma girdim alttan parça kırıldı filan ddsasd
oluyor yani başlarda çok normal
şu an çok rahatım mesela sürerken alıştım sen de alışacaksın

Evet bir otomatik aracı kullanamıyorum
benimki de otomatik dur bir şey daha anlatcam bir keresinde de amcanın teki yön tarif ediyor park ederken gel gel gel diye bi gaza bastm amcanın önünde zor durdum xd panikledi o da sdsadds nerrdeyse çarpıyordum yahu
o günden beri kimseye yön tarif ettirmiyorum parkederken filan

Sağ arka kapıyı aynı yerden iki kere göçürttüm. Ön arka tamponuda epey çizdim. Hepte park etmeye çalışırken etraftaki demirlere, duvarlara sürte sürte yaptım. Arabayı paralel parkederken çok zorlanıyorum hala. Ama böyle böyle öğrenicez. Vazgeçersek başaramayız ki

Evet bir otomatik aracı kullanamıyorum
Kullanmayı biliyorsun fakat şehir içi trafiği ve park konusunda zorlandığını söylüyorsun .bunun için ders alabilirsin ,sana katkısı büyük olur .senin görmediğin basit hataları yanındaki ikinci sakin bir göz tespit edip ,düzeltmene yardımcı olabilir .hemen vazgeçme ,kadinlar olarak trafikte daha çok var olmalıyız.

Aaa! Kocaya bak :) Normalde sizle dalga geçmesi, küçük görmesi, kadınlara ehliyet verende hata diye bağırması gerekiyordu... Bence kafanızı toplayıp sakinleşin. Süremiyor olsanız eminim trafiğe de çıkamazdınız. Kendi kendinizi etkiliyor gibi duruyorsunuz. Herkes kaza yapıyor. Ehliyet kursunda hoca olan yakınım bile park ederken arabayı kapıya çarptı geçerlerde. Güldük geçtik. Hiç öyle kendinizi kısıtlamayın. Maddi şeyler için üzülmeye de değmez.

Trafik yoğundu bugün.
Malim ben mal !
Hele park facia !
Karistiriyorum !

Aynı sebeple bıraktım araç kullanmayı ki traktör,kamyon direksiyonuna dahi oturmuslugum vardi. Cok seviyorum araba kullanmayi.
Uzun yol süper ama şehir içinde yanliş bir sey yapicam ve tatsizlik cikacak kaygisi bende stres yaratti. En son kapinin önündeki araca arkadan carpmamla anahtari dolaba biraktim.
Psikologa bile gittim.
Ama hala ayni durumdayim.

Almadım.
Eşim sakin biridir.
Guzel öğretiyor ama öğrencisi yani ben salak oldukça adam daha ne yapabilir ki ?
Ay çok kızdım size.
İnsan kendine af buyrun 'mal,salak' der mi? Araba kullanmak biraz beceri ve yatkınlıkla,
biraz da pratik yapmayla ilgili.
Şehir içinde araba kullanmak da öyle dışardan göründüğü kadar kolay değil.
Hepimiz bu yollardan geçtik. 20 yıllık şoförüm ilk 10 yıl park ederken hep kolay yerleri tercih ettim.
En son 2 ay önce dikkatsizlik yüzünden arabamı çizdirdim. Gayet normal bunlar.
Lütfen şehir içi trafikte en az 6-8 saat ders alın tekrar konuşalım.

:-)Park yerinden çıkarken arkada bir araçlık yeri geri geri bitirerek bi arabaya girdim, koca boş otoparkta park yeri arıcacı duvara tosladım, Şile otobanında arabayı Pert ettim :bicak::rolleyes:

Ama şu an hepsine daha çok dikkatliyim ve çok iyi kullandığımı söylerler maaşallah.

Bide sen Ümraniyedeydin yanlış hatırlamıyorsam, orada kullanmayı öğren dünyayı gezersin emin ol :-)

Trafik yoğundu bugün.
Malim ben mal !
Hele park facia !
Karistiriyorum !
Geçmiş olsun.
Uzun yolda sıkıntı yok diyorsunuz, illaki şehir içindeki sorunlarınızı atlatırsınız, pratik yaparak yada özel ders alarak çözebilirsiniz.
Ben iki kez kaldırıma çıktım...
Otoparktan çıkarken kolona çarptım, arka sağ kapı çöktü.... üstelik arabayı aldıktan bir hafta sonra oldu bu...
Ne uzun yolda ne trafikte iyi süremiyorum, tek başıma hiç çıkmadım daha trafiğe..... ama pes etmiyorum....çalışmalara devam....cana geleceğine mala gelsin deyip yola devam :halay::KK55:

Trafik yoğundu bugün.
Malim ben mal !
Hele park facia !
Karistiriyorum !
Bende sizin gibiyim, cesarte edemiyorum araba kullanmaya çünkü sağımı solunu sasırıyorum inşaallah halldersiniz

Ototmotik arabam vardi bi ara..araba surmeyi onunla ogrendim.sehir icinde de gayet surerdim.hic kaza yapmadim..sonra satmak zorunda kaldik 2 yil arabasiz yasadik.
Ve vitesli duz araba aldik..hayatimda hic kullanmamistim..esim ayni zamanda direksyon ogretmeni ama bi turlu beceremedi...resmen araba surmek kabusum olmustu..allahim.ototmotik surmek resmen kolaymis evet!

Sonra doguya atandim..kar kis vardi ve esim.henuz yanima.gelmemisti...evide okuluma 40 dk uzaklikta bi yerden tutmustuk acele ile yerlesince.
Mecburen araba ile gidip gelecegim..allahim.nasil.stres yaptim o virjli dag yollari kamyomlar koca koca tirlar..yolda hayvan suruleri..sehrin trafigi..
Sinyal kullanmayan araba suruculeri ve ve en onemlisi kar kis surekli buz.
Sabah kalkip.araba camlarini kart ile buzlarini temizliyorum dusunun

Tam 1 yil boyunca el mahkum geldim gitgim okula..ve ve suan esime tas cikartan bi kullanimim.var cok sukur.
Demem o ki bolca pratik yapip kendinize guvenmeniz sart.
Ha bu arada sizin yaptiginiz kaza bile degil..ben kar yolunda 10 cm karin icinde arabayi kaydirim ucurma ucmaktan son anda donmus biiyim...bi suru masraf cikti ama yinede pes etmedim..kendime guvenim.zerre gitmedi...hersey olabilir oda size bi tecrube
Munibus soforleri neki gelin uykusuz turcilar kamyoncularin arasinda surun arabayi inanin cok daha zor

ben de arabayı öğrenirken önümdeki arabaya çarptım. Maddi hasar oluştu. Hamileydim bir de. Ama hiç takıntı yapmadım. Ertesi gün yine işe arabayla gittim. En usta şoför dediklerimiz bile kaza yapıyor.

Arabayi aldiktan 2 gun sonra yanimda hoca varken gicir gıcır arabami bahçe korkuluklarına bindirdim. Sag on taraf komple goctu far, tampon, camurluk... cok salakca bir panikle frenle gazi karistirmistim. Kendimi gerizekalı gibi hissediyordum, herhalde bir daha asla sofor koltuğuna oturamam diyordum. Esim sag olsun cok yüreklendirdi. Ben o arabayi senin için satin aldim.kullanmiosan saticam dedi. Ki bana cok lazimdi onun icin almıştık . Bir sene sonra Ist trafiginde rahatlıkla arac kullanan ve alcak gonullu olamicam iyi ve dikkatli bir şoförüm. Azim ettikten sonra olur. Hic pes etme.

Arabayi aldiktan 2 gun sonra yanimda hoca varken gicir gıcır arabami bahçe korkuluklarına bindirdim. Sag on taraf komple goctu far, tampon, camurluk... cok salakca bir panikle frenle gazi karistirmistim. Kendimi gerizekalı gibi hissediyordum, herhalde bir daha asla sofor koltuğuna oturamam diyordum. Esim sag olsun cok yüreklendirdi. Ben o arabayi senin için satin aldim.kullanmiosan saticam dedi. Ki bana cok lazimdi onun icin almıştık . Bir sene sonra Ist trafiginde rahatlıkla arac kullanan ve alcak gonullu olamicam iyi ve dikkatli bir şoförüm. Azim ettikten sonra olur. Hic pes etme.
Maşallah :nazar::nazar:
Hayranım istanbul trafiğinde araba kullanan bayanlara:nazar::nazar:hiç kolay değil gerçekten
İnşallah bir gün sizin gibi olurum:dua:En Büyük KK

Maşallah :nazar::nazar:
Hayranım istanbul trafiğinde araba kullanan bayanlara:nazar::nazar:hiç kolay değil gerçekten
İnşallah bir gün sizin gibi olurum:dua:En Büyük KK
Olursunuz, pes etmeyip bol bol pratik yapmak onemli. Kazadan sonra 3 4 kere direksiyon dersinde kullanilan araclarla çalıştım sonra guvenimi tekrar kazaninca kendi aracima gectim. Kendi is ev guzergahimda ve yogun trafikte kullandim. Bir sekilde pişiyorsun.

Ben cesaret vermiycem. Herkes araba kullanacak diye ya da kullanabilir diye bir şey yok. Ben asla kullanamam , üstüne para verseler yine kullanamam. Ön koltuğa oturunca bile panik oluyorum.
Bir yere çarpmak mesele değil ama ya birine çarpılırsa :(

Ben cesaret vermiycem. Herkes araba kullanacak diye ya da kullanabilir diye bir şey yok. Ben asla kullanamam , üstüne para verseler yine kullanamam. Ön koltuğa oturunca bile panik oluyorum.
Bir yere çarpmak mesele değil ama ya birine çarpılırsa :KK43:
Ehliyetiniz var mı? Denediniz mi trafiğe çıkmayı
Bende sizin gibiydim. Halada çok korkuyorum o yüzden yalnız kullanmıyorum. Aslında istanbul trafiğinde değilde şöyle küçük yerlerde trafiği yoğun olmayan yerlerde yalnızda kullanabilirim gibime geliyor. Size araç kullanmayı öğreten kişi çok önemli... ben direksiyon hocamla istanbuldan şehir dışına bile giderim mesela.

Ehliyetiniz var mı? Denediniz mi trafiğe çıkmayı
Bende sizin gibiydim. Halada çok korkuyorum o yüzden yalnız kullanmıyorum. Aslında istanbul trafiğinde değilde şöyle küçük yerlerde trafiği yoğun olmayan yerlerde yalnızda kullanabilirim gibime geliyor. Size araç kullanmayı öğreten kişi çok önemli... ben direksiyon hocamla istanbuldan şehir dışına bile giderim mesela.
Hayır yok, almayı da düşünmüyorum. Dediğin gibi ön koltuk da bilr panik oluyorum, biraz hız olsa kalbim çarpıyor deli gibi. Asla kullanamam, boş bir yolda bile deneyemem :)

Sakin olmalısın millet deli gibi yanndan geçtikçe arkadan kornaya bastkca panik stres olma. Trafik kurallarını biliosan 70 80 90 bas git böyle böyle alışcaksn. Hemen ben yapamiyorum demek olmaz. Arabayı sağa sola vurup sürtmen de normal profesyonel olsan kafaya takta yeni öğreniosun sanrm allah daha büyük kazadan korusun.

Back
X