Araba kullanmaktan vazgeçmek

Şuan oturdum agliyorum. Apartmanin bahçe kapısına vurdum on tamponu.
Neden bu kadar zorlanıyorum.
Trafik yoğundu bugün.
Uzun yolda sıkıntım yok hiç ama sehir içi trafik beni benden etti bugün.
Dolmuş, otobüs ve çılgın taksiciler.
Beceremiyorum bu işi lanet olsun.
Kullanmıyorum araba felan.
Malim ben mal !
Eşim yaparsın dedikçe cildiriyorum olmuyor işte olmuyor.
Hele park facia !
Çok salakca ama ben nereden döneceğimi, nasıl döneceğimi bile karıştırıyorum
Insan sagini , solunu karıştırır mi ?
Karistiriyorum !
ne güzel eşiniz destekliyor kıymetini bilin

Benim.arabama vurmuştu bir arkadşım. Vallahi 40 arabada geldi beni buldu. Napalim kısmet dedik.
Ben gittim yöneticimin arabasına vurdum o hiç kısmet demedi. Agzima tukurdu.
Hiç birimiz sak diye öğrenmedik. Gelen mala gelsin. Cana değil. Sakin ol canim.

Bu kadar gerildiysen bir süre zorlama kendini sürme madem. Ama süremiyorum diye bişey olmaz, sürersin. Özellikle çocuklu kadınların araç kullanıyor olması lazım.

Trafik yoğundu bugün.
Malim ben mal !
Hele park facia !
Karistiriyorum !
Valla arkadaşım seni en iyi ben anlarım. .

Burada konum da var hatta...eziyet dönen araba kullanma fobisi diye...
2 aydır hayat bana resmen zehir oldu.arabamı 2 ay önce aldık, otomatik.fakat o kadar korku yaşıyordum ki denemedigim yöntem kalmadı. Sana bunların hepsini yazacağım

1.ilk önce toplam 7 gün 14 saat özel ders aldım, olmadı. ..
2.psikiyatriste gittim, sakinleştirici Surup kullanıyorum, olmadı. ..
3.haftada bir psikoloğa terapiye gidiyorum ,olmadı. ..
4.zafer Aksoy akademi zafer hoca ile 1 saat telefon konuşması yaptım, yalnız çıkmalısin dedi, olmadı....
5.youtube da araba korkusu telkini buldum, hergün dinledim, olmadı. ..
6.üstüne gittim yeni bir hoca buldum 4 saat de onunla çalıştım.

Çevremdeki herkes, hocalar dahil çok iyi araç kullandığımı söylüyorlar. Tek söyledikleri korkunu yenmen gerek..

Bunu zaten becerebilsem bu kadar mücadeleye ne gerek var!

Ben 2 gündür daha sakinim ama..bunu da şöyle yendim, tavsiye ederim sana da.bilmedigin yollara asla girme.kendine bir güzergah belirle ve o yolu gözün kapalı gidecek kadar sık git-gel.başka bir yere gitme .günlerce sürebilir, sürsün. Daha sonra yeni güzergah derken böyle böyle alış şehiriçine....ben suan bu sekilde daha rahat olduğumu gördüm. Bilmediğim yola girince elim ayağım dolaşıyor, şuurumu yitirecek gibi oluyorum.pes etmek yok...mücadeleye devam..çok pis hırs yaptım. Sen de asla pes etme arkadasimm

Hepimize kazası belasız sürüşler dilerim.

2 aydır hayat bana resmen zehir oldu.arabamı 2 ay önce aldık, otomatik.fakat o kadar korku yaşıyordum ki denemedigim yöntem kalmadı. Sana bunların hepsini yazacağım

4.zafer Aksoy akademi zafer hoca ile 1 saat telefon konuşması yaptım, yalnız çıkmalısin dedi, olmadı....

Çevremdeki herkes, hocalar dahil çok iyi araç kullandığımı söylüyorlar. Tek söyledikleri korkunu yenmen gerek..

Ben 2 gündür daha sakinim ama..bunu da şöyle yendim, tavsiye ederim sana da.bilmedigin yollara asla girme.kendine bir güzergah belirle ve o yolu gözün kapalı gidecek kadar sık git-gel.başka bir yere gitme .günlerce sürebilir, sürsün. Daha sonra yeni güzergah derken böyle böyle alış şehiriçine....ben suan bu sekilde daha rahat olduğumu gördüm. Bilmediğim yola girince elim ayağım dolaşıyor, şuurumu yitirecek gibi oluyorum.pes etmek yok...mücadeleye devam..çok pis hırs yaptım. Sen de asla pes etme arkadasimm

Amin inşallah :(

Ya arkadaşım inan o kadar çok kullanma imkanım oldu ki.
Insan daha kaç kere aynı hatayi yüzlerce tekrarlayabilir ki ?
Mal olduğumu düşünüyorum yemin ederim.
15 senedir kullanıyorum. 3 defa kazam var. Duran arabama gelip çarptılar 3 ündede. Ama ben delirdim sinirden. Canının sıkılması çok normal. Ama üzerine git bu durumun yılmadan park üzerine çalış. Ben ilk zamanlar yokuşta kaldıramıyordum. İnadına yokuşa gidip tek başıma defalarca çalıştım hemde öyle yerler seçtimki kahve önü stres olabileceğim yerler. Şimdi benim diyen erkek şöförden daha iyi sürücüyüm. Korkularının üzerine gitmezsen başaramazsın.

Burada defalarca yorumlarınıza denk geldim.
Sizin gibi biri nasıl bu kadar çabuk pes eder yahu :)
Bir sirkelenin.
Uzun yol ve akıcı trafikte bile kullanıyorsanız park işi çerez gelir size :)
Ben de sizin kadar cesaret edip akıcı trafikte kullansam keşke.

Uzun yolda kullanmak çok mühim değil. Ara sokaklar asıl feci olan. Belki geri geri 100 metre gitmen gerekecek,Belki bir sokağa L şeklinde girmen gerekecek. Bunların bol bol pratiğini yapman lazım.

Senin kullananlardan neyin eksik :işsiz:

Mal falan değilsin sadece çok kafana takmışsın yapamam diye.

Gözünün kesmediği yerden dönme mesela. Az geri al bir daha manevra yap. Bahçe korkuluğuna nasıl çarptın?

Trafik yoğundu bugün.
Malim ben mal !
Hele park facia !
Karistiriyorum !
Ne zamandır kullanıyorsun? Yani ne kadar süreden sonra vazgeçtin ki?

Keşke hırs yapmasanız neyin hırsı bu? Belli ki yapamıyorsunuz şuurunuzu yitirecek kadar paniklemeniz çok çok tehlikeli sizin araba kullanmanız. belli ki bu iş için uygun değilsiniz. Trafikte sizin gibi hemcinslerimi görünce çok sinirleniyorum. Herkes herşeyi yapmak zorunda değil keşke vazgeçseniz. Çünkü yaşadığınız normal bir acemilik durumu falan değil, hiçbir zaman iyi bir şoför olamayacaksınız.

Yani bunu kendimden örnekler vermek için soruyorum. Geçen yıl mart ayında araba ile görevlendirme okuluma gidip gelmeye başladım ki dümdüz ara yol ve 2 km idi sadece. Okulun içine bile park etmezdim okul kapısı önündeki boş alana bırakırdım arabayı, yaz boyunca çok çok az kullandım, iki gün ara verince heyecan basıyordu. Trafiğe çıkınca çok heyecanlanmıyordum ama evden çıkarken karnıma bir ağrı giriyordu hep. Sene başı seminerinde geri geri giderken okulumdan bir hocanın arabasına hafiften çarptım, arabayı bile görmedim çünkü :) (Hala okuldaki hocalar bana takılır, arabayı seninkinin yanına falan koymayalım diye)
Çok dedim kendime beceremiyorum bıraksam mı diye sonra en gerizekalı tanıdıklarım bile kullanıyor ben süper zeka perman :rolleyes: mı kullanamayacağım diye kendimi motive ettim hep.

Şimdi daha rahatım, sorunlarım yok mu var, yoğun trafikte şerit değiştirmek korkulu rüyam. Burada sinyal nedir bilen pek yok. Daha geçen yoğun trafikte sinyalimi verdim sola geçiş yapacağım, haliyle gaza da bastım biraz sol şerit hızlı, ben basıyorum sol şeritteki araba basıyor, gerizekalı biraz yavaşlayayım demiyor. Öküz çok. Bir de yolları bilmiyorum Türkiyenin yüz ölçümce en büyük ilinde yaşayınca her yol ayrı bir yere gidiyor, rutinimin dışına pek çıkmıyordum, o bile yavaş yavaş oluyor şimdi farklı yollar da korkutmuyor, en fazla kaybolurum :), 5 km yol olur 25 km ama bulurum yolumu herhalde.

Diyeceğim o ki sakın vazgeçme, belki yavaş yavaş oluyor ama oluyor yani:KK20:
Araba kullanmayı bilgisayar oyunlarına benzetiyorum biraz, hani yeni bir oyunu oynamaya başladığımızda ilk levelde bile tüm canlarımızı tüketiriz de zamanla 100 level bile olsa rahatça oyunu bitiririz ya, tamamen pratik.

Bu aşamada her gün araba kullanmalısın, 2 gün bile olsa ara verme.

Son düzenleme:
Araba tecrübe işi zamanla olur, ufak tefek kazalar da herkes yapıyor takılma sen kendini geliştirmeye bak. En ufak başarısızlıkta pes eden biri olursan başarılı olamazsın ki.

Keşke hırs yapmasanız neyin hırsı bu? Belli ki yapamıyorsunuz şuurunuzu yitirecek kadar paniklemeniz çok çok tehlikeli sizin araba kullanmanız. belli ki bu iş için uygun değilsiniz. Trafikte sizin gibi hemcinslerimi görünce çok sinirleniyorum. Herkes herşeyi yapmak zorunda değil keşke vazgeçseniz. Çünkü yaşadığınız normal bir acemilik durumu falan değil, hiçbir zaman iyi bir şoför olamayacaksınız.
Psikiyatrisim, psikologum ve 2 farklı direksiyon hocam bile şu kurduğunuz cümlelerin onda birini kurmazken hangi sıfatla bu yorumu yaptığınızı anlayamadım. Kadın kadının kurdudur sözüne ne güzel örnek olmuşsunuz.ben korkularımı çok şükür yeniyorum da siz insanlara olan bu çirkin tavrınızi nasıl yeneceksiniz acaba....bense sizin aksinize sizin gibi sevgisiz insanlara sinirlenmek yerine çok üzülüyorum. ..

Benim bir arkadasim vardi. İcimden asla kullanamaz diyordum, dikkati daginik, tabela falan okumuyor, sagina soluna bakmiyor. Bir gun de yanina oturdum kisa bir yol gidecekti, 20 ile falan gittik ama kaza yapmadigimiza sukrettim. Ciddi kotu kullaniyordu. Su an bayagi kullaniyor. O kullandiysa herkes kullanir.

Hevesini kırma! Şehir içi araba kullanmak evet zordur ve evet çok dikkatli olmak gerekir ama olumsuz olaylar yaşayıp kendinizi stresse sokarsanız bu olumsuzluklardan kurtulamazsınız. Canınız sağ olsun, siz yine araba sürmeye devam edin. Daha sakin zamanları tercih edebilirseniz belki daha kolay olup size araba sürmede başarı sağlar. Sağınızı solunu karıştırmanız heyecandan veya panikten dolayı oluşan bir şey mi?

Hiç kimse anasının karnında öğrenmiyor, süre süre yapa yapa alışacaksınız. Olur ufak tefek kazalar, panik anlar. Heeepsi geçer, sanki herkes çok iyi mi kullanıyor. Baktınız çok panik oldunuz çekin sağa, içiyorsanız yakın bir sigara sonra devam edin.
Yaş ilerledikçe insanın cesareti azalıyor, eğer yeni başladıysanız çok normal, pes etmeyin. Bir kadının araba sürmesi erkekten daha gerekli. Kendinize güvenin pes etmeyin, sizi kimsenin olumsuz yorumları aşağı çekmesin, yolunuz açık olsun

Sağımı solumu karistiriyorum.Hem sag hem sol elimle yazabiliyorum belki ondan ama o an hangisi yakinsa ona sag diyorum :) Valla bende kullanmak istemiyorum mumkun oldukca da kullanmiyorum.Park da edemiyordum ayip degil.Tarlada kendime 4 kare cizip 2saat tek tek park etme alistirmasi yaptim cok cok ise yaradi

Back
X