• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmayı bilmemek :(((

ades_ballibadem

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
2.755
78
688
İstanbul/Antalya
offf araba kullanan arkadaşlar bunu başarmak çokmu zor
beni nasıl bir süreç bekliyor

ilk koltuğa oturduğunuzda neler yaşadınız yada arabayı kullanabilmeniz ne kadar sürenizi alıyor

Son düzenleme:
Araba kullanmak dünyanın en zevkli işlerinden biri..hihoyyyt
Anlıyorum şimdi karşıdan konuşmak ne kolay diyorsunuzdur..
Bence bilmediğiniz için acemlik çekiyorsunuz belki de çekiniyorsunuz ama inanın pratik yaptıkça kendinizi geliştirecek direksiyonu hiç kimseye vermek istemeyeceksiniz..gamyoncuiremsu
Kolay gelsin!:lepi:

Canım herşey direksiyona oturuncaya kadar.Başla bi kursa ,yavaş yavaş ısınacak.hele direksiyona oturup,kullanmaya başlayınca kendine güvenmeye başlayacaksın.Ehliyeti alır almaz hemen şehir içi çalışmalarına devam et ve kullanmaya başla kesinlikle ara verme.Herkes alıyor,senin herkesden ne eksiğin varki.Eminim başaracaksın.:lepi:

canım benim yaa..
şimdi direksiyon dersinden geliyorum bende..
ehliyet olmayınca araba kullanmak olmaz ki..
yazıl bir ehliyet kursuna madem eşinden rahatsız bu durumdann
1 ay içinde sınava girip alıyorsun..sonra da direksiyon dersi..
inan korkulcak birşey yok...ben de hiç bilmiyordum daha önce hiç oturmamıştım
diresiyona ama 1 hafta bile olmadan tek başıma götürebiliyorum sen de yaparsın hiçbirşey yok..
kaldı ki araba kullanmak diğerlerini kimilerinden ayırmaz...yani yapmak bir meziyet değil..
canını hiç sıkma...

araba kullanmak için önce kendine güvenmen gerekiyor ve şu korkularından kurtulman gerekiyor bence
yoksa öyle zor bir şey degil......
sadece kendine güven
ayrıca alay edenlerde ayıp ediyorlar herkes herşeyi bilmek yada yapmak zorunda degil......
kimi korkar kiminim cesareti olmaz......
yani başkaları dalga geçicek diye kendini üzme aksine dalga geçenlere inat kendi kendine cesaret ver yaptıgını göster.........

arkadaşlarından üstün hiç mi meziyetin yok yahu?? haltetmişler!!!
arabadan da korkma canım... ben kursa öyle korkarak gidiyordum ki...
ilk araba sürdüğüm gün hangisi fren hangisi debriyaj onu bile bilmezdimm.. ve baya bi yol gittik ilk gün. (hocamız çok enteresandı, hep en zora alıştırrdı bizi) arabadan indiğimde bu arabayı ben mi getirdim buraya derdim, ertesi gün yine korkarak binerdim.. ama kontağı çevirince o korku azalıyor..
hala da bazen sanki başkası kullanıyor ben değilim gibi gelir..
ama benim işte, istanbulda araba kullanıyorum sonuçta.. hala korksam da sürebiliyorum çok şükür. (temde yarışa çıkmıyorum tabiki.ama işimi görecek kadar sürüyorum..)
ben bile sürdüysem sen de yaparsın.. ama yaşın da önemi var tabiki. ne kadar genç öğrenirsen o kadar iyi.. acele et bence.. kolay gelsin kaydirigubbakcemile4

herkes biliyor mu ki kullanmayi sanki, bunda alaya edilecek ne varmis? o gulenler bence sizin baska yonlerinizi kıskandiklari icin burdan eksik bulmaya calismislar, moral bozacak bisey yok, ben tek basima ogrendim

Araba kullanmak yürümekten daha kolaydır..Yoğun bir trafik yoksa tabi..

Bu arada arkadaşlarına da teessüflerimi ilet..
Dalga geçecek başka konu bulamamışlar mı..?

Öğrenirsin üzülme, kimse anasının karnından şöför olarak doğmuyor, kendine bunu söyle hep:)

araba kullanmak tamamen dikkat ve cesaret işi.
ama öyle çok da büyütülecek bir şey değil.
elbette kullanabiliyor olmak çok güzel ve şu durumda artık bir ihtiyaç ama
bilmemek de bir kusur ya da eksiklik değil.
dalga geçen insanlar gerçekten saçmalamışlar.
herkes her şeyi bilmek zorundaymış gibi davranmışlar.
bence içinden geliyorsa öğrenmeye çalış.
istemiyorlar sırf dalga geçiliyor diye uğraşma.

Tatlım ben de bilmiyorum.Babamın arabası yoktu :) nolmuş yaneee...kızım 3 yaşına gelince ehliyet alamyı düşünüyom ben de .Yalnız değilsin yani.başaracaksındır inan kendine.

e bende bilmiyorum nolmuş:hulya:

Ehliyetim bile yokboshayallersmile

Almayıda düşünmüyorum.

Arkadaş cevrenız cok ılgınc..Herkes herşeyı yapacak dıye bır sey.

sız yemegı cok guzel yapıyorsunuz dıye erfanızdakı ınsanlardan uzaklaşırsanız daha cabuk ogrenırsınız..

size destek verıp guven kazanmanızı saglamaları yerıne kostek oluyorlar.

sız yeterkı araba kullanmayı ısteyın korkulacak bırsey yok

10 sene önce aldım ehliyetimi o gün bugündür arabasız olmayı düşünemem
elim ayağımdır arabam
ama araba kullanmak bence ne zevkdir nede gurur veya alay konusudur
ihtiyaçtir ehliyet hele hele (çalışan) bayan için vazgeçilmezdir
hiçde zor değildir oda ayrı
çok bilmiş arkadaşların! senin başka açiğini bulamadıkları için komplex yapmış olmamlılar
kursa yazılmışsın, hayırlı uğurlu olsun
hiç korkma hiç endişelenme
araba kullanmak çok basit
ilk zaman belki biraz zorlanirsin ama sonra çok rahat edersin
arkadaşlarınada sonradan plakamı ezberleyin diye espri yaparsın

araba kullanmak harika birsey ben tatile ciktigimda en cok araba kullanmayi özlüyorum size tavsiyem korkulucak hic bir sey yok zaten bildigim kadariyla trde ehliyet almakta cok basit arabayi kaldirmak yeterliymis duyumlarima göre

ay ya herkese tek tek çok teşekkür ederim
büyük cesaret verdiniz

bebeğim var 6aylık tektek herkese cevap yazamicam
ama tek tek hepinizin cevabıyla cesaretlendim

ne biliyim bana çok zor geliyor arabayı kaldırmaktan çok kullanmaktan korkuyorum tabiki
ne biliyim mesela direksiyon milimetrik bişey biraz fazla cevirsem yoldan çıkarım die düşünüyorum
vites ayarlamak felan
ne biliyim bilenlere bunlar komik hgelebilir belki ama
insan zaten bilmediklerinden korkarmışya

bi arkadaşımın dediği gibi ben bitek frenin gazın ve debriyajın yerini biliyorum o kadar

ama cesaretlendim sayenizde
destek,cesaretlendirmek çok önemli

derdin bu olsun ya bende 10 yasındaki kardeşimden öğrenmiştim kullanmayı ama ehliyetim yok sınavı geçtim ama direksiyon sınavı olacagı gun dugunume denk geldi ondan sonrada mersine gidip sınava girmek eziyet geldi hala öle bakalım ne yapcam

bu ne saçma bişiy böyle sanki çok kolay bişiyde bide dalga konusu yapmışlar...

sedacım ehliyet kursuna yazılamkla çok iyi etmişsin tabiki ama bu psikolojiyle keşke yapmasaydın..

yapamadığında yada sınavlarda başarısız olursan daha çok üzüleceksin.
yada seninle dalga geçen insanlara sölemden git bnce.
ehliyeti aldıktan sonra göster millete....

tabiki araba kullanmak süper bişiy...
ama öle çocuk oyuncağı falanda değil..
ilk başta sana öğreten kişinin profesyonel olması lazım...

hele deistanbulda bence hiç kolay değil...

bende şu anda çok rahatım ama öle hemen de olmuyor...

merak etme ilk korkan sen değilsin ama korkuyorum lafının arkasına da sığınmak yanlış.
Fakat İstemiyorsan eğer zaten hiç başlama sırf dalga geçiliyo diye herkes araba kullanmaktan zevk almaz çünkü
Ben 3 yıldır araba sürüyorum ve gayet iyiyim bu konuda çünkü pratik yapmış oldum kendi
aracım olduğu için inanki büyütecek bir şey değil şu ehliyet. Ben 1 ay kendi arabamı yanımda biri olmadan süremedim korkumdan mesela ama şimdi gör birde delikafadulden
))

ehliyete yeni yazilmis biri olarak ve bir kac kerelik surus deneyimi biri olarak soyluyorum ki...evet ilk baslarda korkuyorsun surmekten,carpmaktan yani olabilecek her seyden...aslinda benhalen icimde az bir korkuyla dolsasiyorum...ama biliyorum ki bu gecici bir durum...cunki arabaya ,yolllara alisana kadar,surmeyi ogerene kadar illaki stresli oluyor...ama sen icinde bir korkuyla dolasirsan yapamazsin..ilk once kendine guvenip ben bunu basaririm demelisin... ve bence yaparsin sen ...sana lazimolan tek sey kendine guvenmen,gerisi gelir zaten....sevgiler..

ilk başlarda biraz korkak olacaksın ama kullandıkça alışılıyor. ayrıca herkes de araba kullanmak zorunda değil.

"özel şoförüm var benim, bilmeme gerek yok" deseydin keşke şakayla karışık yerimseniben

ne kadar korkarsan o kadar zor olur. bende önce çok korkuyordum, ama o asfaltın üzerinde resmen kaymak çok hoşuma gitti kaydirigubbakcemile3

Back
X