• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmayı bilmemek :(((

korkacak bişey yok,o arkadaşların saçmalamışlar dalga geçilecek bi konu değilki bu, eminim senin başka şeylerini kıskanıp bi yerden moralini bozmaya çalışmışlar. ehliyetini al bak göreceksn çok kolay bişey bayanssulusmile

herkes dogmadan ogrenmıs osla gerek ya..!..
neyse benımde abımle boyle bı sorunum olmusdu ama haklıydı kaza gecırdım tranvay yolunda taka attım olumden dondum kılpayı arabaya bınemez olmusdum abımde sen artık kullanamazsın dedı..
bende 18 yasıma gırer gırmez dahası ogun ehlıyet kursuna yazıldım ve ılk etapda aldım..
abımın yuzunu hayatım boyunca unutmadım artık ..:)..
emın olun yaparsınız yeterkı kendınıze guvenın..

korkulacak bişey yok be güzelim
en iyisini yapmışsın kursa yazılmakla
bak görürsün derslere girersen başarılı olacaksın
bide milli eğitimin sitesindeki geçmiş yıl sorularına çalış çok yararı olur.
araba kullanmak çok güzel bişey
uçuyosun ya resmen kaydirigubbakcemile3

ay ya herkese tek tek çok teşekkür ederim
büyük cesaret verdiniz

bebeğim var 6aylık tektek herkese cevap yazamicam
ama tek tek hepinizin cevabıyla cesaretlendim

ne biliyim bana çok zor geliyor arabayı kaldırmaktan çok kullanmaktan korkuyorum tabiki
ne biliyim mesela direksiyon milimetrik bişey biraz fazla cevirsem yoldan çıkarım die düşünüyorum
vites ayarlamak felan
ne biliyim bilenlere bunlar komik hgelebilir belki ama
insan zaten bilmediklerinden korkarmışya

bi arkadaşımın dediği gibi ben bitek frenin gazın ve debriyajın yerini biliyorum o kadar

ama cesaretlendim sayenizde
destek,cesaretlendirmek çok önemli
Canim hic korkma ben cok kotu bir durumda aldim ehliyeti ben aldiysam herkes alir kursa yazildiktan sonra kayinpederim vefat etti hic calisamadim vakit buldukca derslere katildim bu arada hamile oldugumu ogrendim yazili sinavdan bir gun once 40 duamiz vardi aksama kadar oldum yorgunluktan sabah sinava girdim direksiyon sinavinda da acayip bulantim vardi zor dayandim oyle boyle ilk seferde aldim ehliyeti yuksek puanlar alamadim ama sonucta gectim sende alirsin hic korkma benim 2 yil oldu kendine guven yeterki seninle dalga gecen arkadaslarina inat al sinir olurum boyle tiplere

canım sen önce şu arkadaş çevreni bi değiştir.sonra arabayı kullanmayı öğrenirsin.zaten kursa yazılmışsın.gerisi gelir,kursun ilerledikçe cesarettte gelir.boshayallersmile

ay ya herkese tek tek çok teşekkür ederim
büyük cesaret verdiniz

bebeğim var 6aylık tektek herkese cevap yazamicam
ama tek tek hepinizin cevabıyla cesaretlendim

ne biliyim bana çok zor geliyor arabayı kaldırmaktan çok kullanmaktan korkuyorum tabiki
ne biliyim mesela direksiyon milimetrik bişey biraz fazla cevirsem yoldan çıkarım die düşünüyorum
vites ayarlamak felan
ne biliyim bilenlere bunlar komik hgelebilir belki ama
insan zaten bilmediklerinden korkarmışya

bi arkadaşımın dediği gibi ben bitek frenin gazın ve debriyajın yerini biliyorum o kadar

ama cesaretlendim sayenizde
destek,cesaretlendirmek çok önemli

Canım benim, hep derim ben bile araba kullanabiliyorsam herkes kullanır. İlk direksiyon dersinde arabayı kaldırmayı bie başa5amadım, düşün artık.. Ayrıca çok heyecanlı bir insanım, bana da hep dediler sen araba kullanamazsın, trafiğe çıktığında haber ver biz evden çıkmayalım diye.... Eşim bile destek olmadı. Ama ben yılmadım onların söyledikleri beni kamçıladı. Şimdi Allaha şükür şehirlerarası bie araba kullanıyorum. Hatta eşim arabayı sen kullan diyor, yan koltukta çiğdem yiyor. Hiç moralini bozma, kimseye de kulak asma. Eminim ki eşinden bile iyi bir şöför olacaksın.

herkes dogmadan ogrenmıs osla gerek ya..!..
neyse benımde abımle boyle bı sorunum olmusdu ama haklıydı kaza gecırdım tranvay yolunda taka attım olumden dondum kılpayı arabaya bınemez olmusdum abımde sen artık kullanamazsın dedı..
bende 18 yasıma gırer gırmez dahası ogun ehlıyet kursuna yazıldım ve ılk etapda aldım..
abımın yuzunu hayatım boyunca unutmadım artık ..:)..
emın olun yaparsınız yeterkı kendınıze guvenın..

ayyy geçmiş olsun canım, allah korumuş

aslında bu konuda güzel bir örnek olmuşsun, korkuları yenmek için üstüne gidip çözülmek, çözümlemek lazım değil mi?
:hulya:

valla başlık sahibi arkadaşım, bana sorarsan bu korku en rahat otomatik arabada atılır, umarım arabanız otomatiktir değilse otomatik vites alın
bizim erkeklerin otomatik arabaya alerjileri vardır gerçi, yok kadın işi, yok otomatik arabada araba kullanmak öğrenilir miymiş falan da filan
al bi otomatik araba fren-gaz, vites değiştirme derdi yok, debriyaj derdi, yokuşta kaldın derdi yok, mis gibide kullanırsın
gerçi sınav düz viteste ama genelde bu sınavlarda kalan pek olmaz

canim ben yaklasIK bi sene önce basladim sürücü kursuna ehliyetimi aldim sükür , ilk bastaki dersler bazen aklima geliyo da ben neymisim diyorum ama zamanla hersey yoluan giriyo ögreniyorsun alisiyorsun bende ilk zamanlar korkardim da arabanin hakimiyetine sahip olunca geciyo bu korku hayirlisi olsun hakkinda opuyorumnanaktan

canım hiiiic korkulcak bir şey değil..bende ilk baslarda çok korkuyorum resmen dizlerim titriyodu :) ama alıştıktan sonra o kadar keyifli ki:)) ben sehir ici özel ders aldım,ehliyetin varsa sen de öyle yap kurstaki hocalar çok fazla ugrasmiyolar özel ders aldığında baya baya trafiğe söküyor park yaptırıyor yokuşlarda dur kalk yaptırıyor..ben o sayede araba kullanmaya başladım :)) düz viteste aldım dersi ama kendi arabam otomatik..kesinlikle muhteşem otomatik araba..çok kolay çünkü :)) imkanın varsa otomatik tercih et mutlaka..düz vitesin keyfi başka ama otomatikte çok rahat:)) bı de dediğim gibi ehliyetin varsa kursa gitmeni tavsiye etmem özel ders almak daha iyi:))

canim kursa yazilmakla cok iyi yapmissin..bunlari dusunup kendini korkutma sakin..bende ilk arabayi elime aldim stop ettirince bir daha almaya korkmustum..bir surede denemedim.sonra tekrar denedikce rahatladim korkacak birsey yokmus gercekten..kendine guven ehliyet alanlarin senden fazlasi yok..zamanla cok daha guzel kullanacaksin.esine de korkmadigini hatta arabani hazirlamasini soyle.zemuszemus

canım araba kullanmayı ana hatlarıyla öğrenmek kısa sürer zaten. gerisi pratik işidir.boş yerlerde bol bol çalışırsan bu konudaki güvenin gelir o zaman şehir içinde de sürmeye can atarsın zaten.bol bol pratik yap

korkunu yenmen için bir fırsat bence degerlendir :) ve al ehliyetini hepsine cvabını ver cunku gercekten eglenceli bişey araba kullanmakk

ayy arkadaşım aynı ben...nedendir bilmiyorum ama o sürücü koltuğuna oturduğumu düşünmek bile bütün sinirlerimi havaya kaldırıyor..nefret ediyorum kelimenin tam anlamıyla..oldum kaç yaşında hala ehliyetim yok..millet 18ine girdiği günü bekliyor yazılmak için kursa..bende tık olmadı şimdiye kadar...
artık şu stajyer sürücü muhabbetine yakalanmayım alayım birtane bari dedim de yazıldım bende daha yeni..şubatın 2. haftası sınav var.hadi sınav falan hikaye gelir geçer de o direksiyon derslerinde ve sınavında ne yapacağım bilmiyorum...koltuğa oturduğumda içimden canavar çıkıyor bilmiyorumkismile hani inanmamda reenkarnasyon diye birşey varsa kesin ben trafik kazasında öldüm heralde o derece mafoldumben
ama böyle de olmaz ki canım..cahil değiliz cühela değiliz neden almayalım neden olmasın yani..kapıcaz gözümüzü sıkıcaz dişimizi alıcaz yani yapacak birşey yok..inşallah hoca iyi biridirde ince ince anlatır güzel güzel öğretir sevdirir bize ben direk anlatmayı düşünüyorum antipatimi...bence biraz daha hassas olur bu konuda..

canlarim benimde ilk yazildigimda böyleydi , bi korku bi gerilim sormayin :kedi: ya hocayi kendimiz arayip müsait oldugumuz zamana ayarlamamiz gerekiyodu kursu ama ben korktugumdan istemedigimden aramiyordum haftalarca sonunda hocam beklemekten bikip kendi ariyordu nerdesin gelmeye niyetin yokmu diye :kedi: arabaya oturdugum an da cabucak gecse bu gün de atlatsam diyordum yani o derece istemiyordum araba sürmeyi korkumdan ama zamanla insan yapabildigini anlayinca keyif aliyor simdi her yere arabayla gitmek icin can atiyorum bakkala bile arabayla gidiyorum o kadar cok hosuma gidiyo , o yüzden cesaretinizi toplayin gidin zamanla alisip keyif alicaksinizdir sonucta kimsenin kimseden bi eksikligi yok hic birimiz de annemizin karninda ögrenmiyoruz ya sonucta, ALLAH yardimciniz olsun zemuszemus

Ben de araba kullanmaktan çok korkanlardandım. Dayanamadım en sonunda kaydımı yaptırdım bir kursa 2 yıl önce. Direksiyon eğitmenimin de desteğiyle araba kullanmayı gayet iyi bir şekilde öğrendim.
Şimdi ise hayatta en çok zevk aldığım şeylerden birisi de araba kullanmak:)
Moralinizi hiiiiç bozmayın bence.

18'imi doldurduğumda soluğu sürücü kursunda aldım.Çok cabbardım,hiç korkum yoktu.Hocam deli dolu bir adamdı.Dediklerini hiç dinlemezdim,ona kalsa kağnı arabası gibi gidecektik.:jeyyar: Artistik 100 puan ,derdi bana.Kurs arkadaşımı ağlatmıştı.Kızlar böyle işte ,ehliyet alıp trafik canavarı mı olacaksın ,demişti kıza.kaydirigubbakcemile3 Diyeceğim hoca bile böyle eleştiride bulunursa elalem ne der,kim bilir ? kaydirigubbakcemile3 Araba kullanmayı öğrenmek istiyorsan kimseyi takmayacaksın,yılmayacaksın.Formülü bu zaten.kaydirigubbakcemile3
O gün bu gündür araba kullanırım.Paniklemene,üzülmene hiç gerek yok.opuyorumnanaktan

Back
X