• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmayı bilmemek :(((

hehe hiç korkmayın.. ilk araba sürüşümü hatırlıyorum da titriyordum....

şimdi elimden gelse gözüm kapalı sürecem aracı kaydirigubbakcemile3

eliniz doyana kadar herşey.. eşiniz sizi boş araziye götürsün.. bol bol vites atın durun ve tekrar kalkış yapın..
bu kadar kaydirigubbakcemile2

canım ben iki aydır çıkıyorum trafiğe arabamı almadan önce hiç bilmiyordum ben de inan debriyaj hangisi gaz hangisi fren hangisi onu bile bilmiyodum o kadarkaydirigubbakcemile3
sonra komşumuzla eğitime çıktım özel ders bile almadım düşün 1ay filan sonra kendim rahatça sürer hale geldim şu anda rahatım trafikte :nazar:yani öle mükemmel değilim tabii ama zamanla düzeliyo bence hiç kasma kendini bu iş yetenek işi değil zamanla refleks haline geliyo çünkü trafikte o kadar kazma çok ki onlar bile sürebiliyo düşün yaniikaydirigubbakcemile3
yaparsın canım düzenli olarak 1 ay öğren sür bak göreceksin kolay çok da eğlencelikaydirigubbakcemile2

sanırım arkadaş cevremizde arabayı kullanmayı bilmeyen bir tek ben varım

ve bu ciddi ciddi dalga konusu olmaya başladı ve bu moralimi çok bozuyor
sanki dünyada herkesin yapabildiği birşeyi yapamayan bir tek ben varım gibi bi durum var:((

dün yine dalga konusu oldum ve eşimde aşkım sen araba kullanamazsın çok korkuyorsun dedi hepsi güldü
ne var korkacak diye :((((

çok kırıldım ama haklılar nedenini bilmiyorum ama çok korkuorum
daha düşünürken bile çok geriliyorum

bende bugün sinirle sürücü kursuna kaydoldum ama başaramazsam 2kat alay konusu olucam :((

offf araba kullanan arkadaşlar bunu başarmak çokmu zor
beni nasıl bir süreç bekliyor

ilk koltuğa oturduğunuzda neler yaşadınız yada arabayı kullanabilmeniz ne kadar sürenizi alıyor

desteğinize ihtiyacım var

canım benim emin ol korkacak bişi yokmuş. bende senin gibiydim ben ypamam ay kullanamam baktım en aptalı bile altına çekmiş son model arabayı hatun takmış gözlüğünü açmış müziğini keyfine bakyor "kendine gel yen korkunu senin o kokoşlardan neyin eksik fazlan bile var " dedim kend kendime 26 aralıkta sına girdim geçtim valla zemuszemus direksiyon derslerim başlado ilk gün çok korktum acayip bir fobiydi bendeki ama ben bile kendi hırsımdan korktum 3 derste tam 1 saat lik yol yaptımm süper bir zevk şuan 6. dersim bitti ve kendim çok rahat trafiğe çıkabiliyorum.
korkularının üzerine git ve herkesi şaşırt tatlişkom bizim neyimiz eksik onlardan
bu arada direksiyon sınavım 30 ocakta şimdiden tebrik ediyorum kendi alkisalkisalkis
şubat sonuda arabamı alıyorummmm yupiiiiiiiiiiiiiii

Aynen bende hayatta yapamam diyordum ....ehliyeti olanlara imrenerek bakiyordum ....asla yapamam kullanamam saniyordum ...12 yildir kullaniyorum allaha sükür kazamda olmadi ....direksiyona oturdugun zaman hersey farkli oluyor canim.....

Aynen bende hayatta yapamam diyordum ....ehliyeti olanlara imrenerek bakiyordum ....asla yapamam kullanamam saniyordum ...12 yildir kullaniyorum allaha sükür kazamda olmadi ....direksiyona oturdugun zaman hersey farkli oluyor canim.....

ya şekercim sana bişi sormak istiyorum 12 yıldır araba kullanıyorsun bende önümüzdeki aylarda almayı düşünüyorum ama bişeye karar veremedim düz vitesmi daha iyi yoksa otomatik vitesmi bu konuda fikir verirsen sevinirim :1hug:

düz vitesin farklı bir keyfi vardır..araba kullandığını gercekten hissediyorsun,vites değiştirmek vitesi kucultup gaza basmak,motorun sesi vs ama benim arabam otomatik:)) cocuk oyuncağı otomatik araba sehir icinde çok büyük rahatlık,bir elin ve bir ayağın sürekli boş :)) çok çok coook büyük rahatlık otomatik vites..kesinlikle otomatik tavsiye ederim :))

aslında çok iyi anlıyorum seni araba kullanmaya başlamadan önce bu bedeninden daha büyük olan koca araç gözünde büyüyüp devleşiyor ve ister istemez geriliyorsum
benim senden tek farkım korkunç derecede araba hastası olmam ve çok iyi bi sürücü olma isteğim ama buna rağmen korkuyor olmam dı bunda babamında rolü büyüktü babam arabalardan çok tedirgin olur ve ehliyeti olmasına rağmen hiç araba kullanmaz banada benim kapımdayken ben ehliyet almana müsade etmiyorum derdi çünkü çok korkuyordu evlendim ve bu sene eşimle beraber araba kullanmaya başladık hala ehliyetim yok nisanda alıcam bebeğim küçük henüz ama ilk araba koltuğuna geçtiğimde o kadar çok gerildim ki korkudan bi müddet bekledim arabada ama sadece 4 kez 1 saatlik araba kullanımıyla şimdi bana benim ehliyetim var diye hava basan beyinsizler kıskançlıklarından deliriyorlar neden mi çünkü sadece 4 saatlik araba kullanımıyla onlardan süper araba kullanıyorum
sadece 1 kez dene inan gerisi geliyor korkunla yüzleşirsen inan bana başarırsın inanılmaz zevkli inanılmaz keyif veren bişey
boşver sen onları sadece dene gerisi gelir tamamen trafiğe kapalı alanda başla daha sonra trafiğe açık olan alanlarda trafiğin çok yoğun olmadığı yerlerde sürmeye başla yavaş yavaş trafiğe alış birden bire kendini yoğun trafik içinde düşününce gerilmen doğaldır
istiyorsan başarırsın ama yok araba kullanmak benim için o kadar da önemli değil diyosan boşver ya araba kullanmaman seni daha az insan yapmaz ya da daha yeteneksiz biri kılmaz
biraz uzun oldu ama ne birikmiş içim de ama

Son düzenleme:
şimdiye kadar en büyük hevesim araba kullanmayı öğrenmekti ve öğrendim
ilk kullanmaya başladığımda sırtımdan ter boşalmıştıkaydirigubbakcemile3
hiç yapamıycam sanmıştım
sonrasında önce çevremdekilerin yardımıyla öğrendim sonra da kursa başvurup ehliyeti aldım.ehliyeti aldıktan 1 ay sonra da üstüme tır çıkıyorduohaoldumsmile
bir daha kullanamam sandım ama baskı kurarak aynı gün tekrar kullanmamı ve korkumu yenmemi sağladılar.3 sene içinde de kendi çabamla iyi sayılabilecek 2 araba değiştirdim...
Gerçekten öğrendikten sonra öyle güzel gelecek ki
İmkanın da olursa kafan bozulduğunda müziğini açıp 1-2 tur atmak gibisi yokzemuszemus
Eğer korkularını yenmek istersen ilk etapta otomatik vites kullanman daha iyi olur senin için.gerçi otomatik vites den sonra manuel araba kullanmak biraz zor gelebilir ama olsun.Kendine de dert etme :teselli:

ya şekercim sana bişi sormak istiyorum 12 yıldır araba kullanıyorsun bende önümüzdeki aylarda almayı düşünüyorum ama bişeye karar veremedim düz vitesmi daha iyi yoksa otomatik vitesmi bu konuda fikir verirsen sevinirim :1hug:

benim arabam düz vitesli...o kadar emek verip ögrendikten sonra otomatik vitesli arabalar bana oyuncak gibi gelmisti...:)))arabayi araba gibi kullanmak istiyorsan düz vites al derim..ama kolay olsun diyorsan otomatik....:teytey:

CADIARZU
benim arabam düz vitesli...o kadar emek verip ögrendikten sonra otomatik vitesli arabalar bana oyuncak gibi gelmisti...:)))arabayi araba gibi kullanmak istiyorsan düz vites al derim..ama kolay olsun diyorsan otomatik....:teytey:

haklısın canım ama istanbul tariğinide göz öününde bulundurursak dur kalk yaparken canı çıkıyor arabanın şuan araştırıyorum

neden zor olsun tatlimmm
ben 1 sene ugrastim we aldim
ugras gerek kendine guwen alirsin sendeee

şu anda araba kullanmayı bilmediğin için stres oluyorsun. kursta çok kapsamlı öğretmiyorlar zaten sen kendin pratik yaparak araba kullanmayı öğreneceksin. bir anda olacak bişey değil bu kullandıkça dahada rahatlayacaksın. benim babamın arabası vardı ama bana öğretmedi eşimle çıkarken o öğretti. ilk uzun yolum Antalya oldu çokda rahattım üstelik gece kullandım. sen etrafındakilerin sözlerine kulak asma canım babamda sen kullanamazsın derdi hep bana bende arabamla onları gezdirdiğimde bak hani kullanamazdım baba demiştim. cesaretini topla.

çevrenizdekiler seni küçük görmeye çalışmışlar nedense
ne var yani herkes araba kullanmayı bilmek zorunda mı..
ben de korkuyodum ama kullandıkça çok zevkli gelmeye başlıyo
ne güzel yazılmışsın kursuna da derslerini alıcaksın
yavaş yavaş öğreniceksin alışıcaksın ztn bu arada
ehliyeti de aldın mıı görür hepsi dalga geçmek neymiş
onların yaptıkları sana cesaret olsun başarıcaksın bu işi !

Ayy canim , bende sen gibiydim.. bak senin yine hirsin hevesin var. bende oda yoktu, nefret ediodudumm sinir oluodum stres oluodum :) ama simdik bi gorsen oohoo normal soforleri bile gectim:)

insan bilmedigi, denemedigi seyden korkar.bu da cok normaldir zaten. bir baslayin bakin nasil da gececek hemen :)

bisiklete binmeyi biliyor musunuz ? iki teker üstünde durmayi basariyorsaniz 4 teker üstünde durmayi haydi haydi basarirsiniz :) sadece deneyim. direksiyonu birkac milim cevirsem yoldan cikar miyim diye korkuyorum demissiniz. korkamayin bir sey olmaz :) zaten kursta bir ik dersten sonra direksiyonu ne kadar ceviriseniz ne olur alisirsiniz. hem yanda ögretmen olacagindan hic birseyden cekinmeyin. onun icin varlar.

mesela benim de otoban korkum vardi. tr den alisik degilim ki otobana. zaten olan da da hiz siniri komik :) yurtdisina gelince on küsür yillik ehliyetim olmasina ragmen otobana cikmaya korkardim. sonra avrupa birligi ehliyetine gecis yapmak icin bir kac saat ders almak zorunda kaldim. o zaman da hocaya sehri gec direk otobana cikalim dedim. bir iki tur attik tamam oldu :)

hatta gecen gün kendimi otobanda 160 km üzeri yakaladim uppst abartmisim dedim kaydirigubbakcemile3 konu direk üzerine gitmekle cözülüyor .

ınan cok basıt yeterki azmin olsun bende cok korkuyordumm ellerim tıtrıyordu amaa ılk gırıste butun sınavları gectımmm veeee 1 kerede aldımm kendine guven zaten yanındakı hocalarrr sana yardımcı oluyor yanlısında

evet arkadaşımm bi arabayı öcü gibi görende benim yani eşim çok ugraştı şu korkumu yenmem için ama olmuyo işte arabayı çok güzel kullanıyorum ama içimdeki korkuyu atıp trafiğe çıkamıyorum araba kapının önünde duruyo ben minübüsle gidiyorum gidecegim yere buda tabii başkalarına malzeme oluyo araban var niye kullnmıyosun gibi ohaoldumsmile

ehliyet almak gözünde hic büyümesin zaten
o türkiyede gayet kolay bir sey , soruların oldugu kitapcıklar var sınavdan 2 gün önce bakarsın
sürüş sınavı da cok kısa sürüyor.
ama ehliyet sahibi olmakla araba kullanmayı bilmek cok farklı seyler
önce trafigin az oldugu saatlerde ve yollarda kullanmakla ise baslayabilirsin
ben öyle güvenimi kazandıktan sonra şehir ici trafigine cıkmadan önce 2 saat ders almıstım
birinde anadolu yakasından çıkarmıstı hoca 1. köprüden karsıya gecmistik besiktas taksim falan filan oralarda dolastırmıstı
daha sonra da anadolu yakasında e-5 minibüs caddesi gibi kalabalık yerlerde dolasmıstık
daha sonra yavas yavas çözülüyor insan , tabi ben otomatik araba kullanıyorum cok büyük avantaj , düz vites araba verseler kullanamam mesela.

araba kullanmayı çok seviyorum ama bi arabam bile yok :(
ehliyetim var ama kimlik niyetine :)
önceleri herkes çekinir canım aram zamanla alışırsın işin formülü kendine güven !!!!

Araba kullanmak zor değil ki. Neden bunu kendine dert ettiğini anlayamadım. Biz de doğarken bu meziyetle doğmadık.
Öğrenebilen her insan bunu başarabilir.
Ehliyetin yoksa hemen bir sürücü kursuna yazıl. Varsa da bir hoca tut ve çalış. Hiç bir şey yapamıyorsan beni ara ben çalıştırırım seni :))

Back
X