Araba kullanmayı öğrenmek

egem07

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
926
152
303
Diğer
Merhabalar herkese.. 10 yıl önce ehliyetimi aldım daha öncesinde araba kullanma deneyimim yoktu ... ilk defa kursta direksiyona oturmuştum o zamanlar iyiydim ama yıllar içinde kullanma fırsatım olmadığı için içimde bir korku oluştu... arada tenha yollarda bikaç deneme dışında tecrübem Yok... şimdi ise 3 gündür eşimle çalışıyoruz arabayı kaldırma vites değiştirme gibi pek sorunum yok ama arabanın genişliğini yan taraflara değmeden tam geçermi falan onları pek ayarlayamıyorum .. akşam geç saatlerde yollar boşken mahallede yarım saat kadar çalışıyoruz... korkumu büyük ölçüde yendim .. ama tabii ki trafiğe çıkmaya hazır olmadığımın farkındayım ... tecrübeli arkadaşlara şunu sormak istiyorum ne kadar zamanda şehir içi trafiğine çıktınız ...buna hazır olduğunuzu hissedebildiniz mi

Aman ha eşinizle/babanızla/abinizle/erkek kardeşinizle çalışmayın. Olan tecrübenizi de sıfırlarlar.
İmkanınız varsa özel hoca tutun yoksa da kendinizi yoklayın. Biz sizin durumunuzu bilmediğimiz için uzaktan söyleyemeyiz
Yavaş yavaş girin trafiğe. Önce az yoğun, sonra biraz daha yoğun, biraz daha... böyle böyle alışırsınız.

Merhabalar herkese.. 10 yıl önce ehliyetimi aldım daha öncesinde araba kullanma deneyimim yoktu ... ilk defa kursta direksiyona oturmuştum o zamanlar iyiydim ama yıllar içinde kullanma fırsatım olmadığı için içimde bir korku oluştu... arada tenha yollarda bikaç deneme dışında tecrübem Yok... şimdi ise 3 gündür eşimle çalışıyoruz arabayı kaldırma vites değiştirme gibi pek sorunum yok ama arabanın genişliğini yan taraflara değmeden tam geçermi falan onları pek ayarlayamıyorum .. akşam geç saatlerde yollar boşken mahallede yarım saat kadar çalışıyoruz... korkumu büyük ölçüde yendim .. ama tabii ki trafiğe çıkmaya hazır olmadığımın farkındayım ... tecrübeli arkadaşlara şunu sormak istiyorum ne kadar zamanda şehir içi trafiğine çıktınız ...buna hazır olduğunuzu hissedebildiniz mi
Hayır hiç bir zaman hazır olmazsın,taki yalnız başına çıktığın anâ kadar
Bu şekilde sürmeye devam et
Eğer hergün bu şekilde sürmeye devam edersen en geç bir ay sonra yannnda biriyle çıkmaya başlarsın trafiğe
Daha sonra tek başına trafiğe çıkacaksın
Işık’larda dur kalk yapmaya başladığında hazır olursun
Yanlar sana geçemeyecekmişsin gibi gelir başlarda
Yan aynalardan kontrol edeceksin
Buna zamanla alışırsın

Aman ha eşinizle/babanızla/abinizle/erkek kardeşinizle çalışmayın. Olan tecrübenizi de sıfırlarlar.
İmkanınız varsa özel hoca tutun yoksa da kendinizi yoklayın. Biz sizin durumunuzu bilmediğimiz için uzaktan söyleyemeyiz
Yavaş yavaş girin trafiğe. Önce az yoğun, sonra biraz daha yoğun, biraz daha... böyle böyle alışırsınız.
Teşekkür ederim cevabın için .. eşim genel olarak cesaretlendiriyor beni arada bi surat yapsa da hiç umrumda değil diyorum ve gerçekten umursamıyorum .. kullanmayı gerçekten çok istiyorum çünkü ve eşimin şehir dışına gitme durumu olacak önümüzdeki dönemlerde o yüzden bi yandan mecburum o da biliyo o nedenden fazla ses çıkartamıyor :)

bisiklet sürmek gıbı dusun. bencede tek basına nezaman cıkarsan ozguvenın yerıne gelır. ben 13 yaslarımda trafiğe kapalı yerlerde babamdan dayak yıye yiye öğrenmıstım:KK53: öğreten kişinin de sizi gaza getırmesı lazım cesaret cok onemli. kimse tabıkı anasının karnında ogrenmıyor ama trafıkte camı acıp “ben geri geri gidemem” demeyecek kıvama gelınce cıkın trafığe. herseye hakim olunca korku heycanda sıfır oluyor

Hayır hiç bir zaman hazır olmazsın,taki yalnız başına çıktığın anâ kadar
Bu şekilde sürmeye devam et
Eğer hergün bu şekilde sürmeye devam edersen en geç bir ay sonra yannnda biriyle çıkmaya başlarsın trafiğe
Daha sonra tek başına trafiğe çıkacaksın
Işık’larda dur kalk yapmaya başladığında hazır olursun
Yanlar sana geçemeyecekmişsin gibi gelir başlarda
Yan aynalardan kontrol edeceksin
Buna zamanla alışırsın
Yoğun trafik olmasa da gündüz çocukları okula getirip götürsem yetecek mesafe kısa ama mahallede sokaklar çok dar park edem bi sürü araç var yol kenarına ve insanlar ısrarla hep yokun ortasından yürüyorlar

bisiklet sürmek gıbı dusun. bencede tek basına nezaman cıkarsan ozguvenın yerıne gelır. ben 13 yaslarımda trafiğe kapalı yerlerde babamdan dayak yıye yiye öğrenmıstım:KK53: öğreten kişinin de sizi gaza getırmesı lazım cesaret cok onemli. kimse tabıkı anasının karnında ogrenmıyor ama trafıkte camı acıp “ben geri geri gidemem” demeyecek kıvama gelınce cıkın trafığe. herseye hakim olunca korku heycanda sıfır oluyor
Banada babam öğretmişti
Annem arkada otururdu
Bir kavgaya tutuşurduk babamla :KK70:
Frene baaaasss derdi,bende basardım
Ben sana bas mı dedim ? Hafifçe dokun demek istedim derdi
Bas gaza bas derdi
Bas mı dedim hafifçe dokun dedim :KK70:
Biz kavgaya tutuşurduk annemde gülerdi arkada

Yoğun trafik olmasa da gündüz çocukları okula getirip götürsem yetecek mesafe kısa ama mahallede sokaklar çok dar park edem bi sürü araç var yol kenarına ve insanlar ısrarla hep yokun ortasından yürüyorlar
Bunlara çok dikkat edeceksin
Başlarda zorlanacaksın hatta Allah korusun görmeyeceksin bile
Çünkü resmen hipnoz olmuş yolun ortasına odaklanmış sürebilmeye stop ettirmemeye odaklanmış oluyorsun
Sağdakine soldakine ortadakine yayaya çok dikkat et
Ve sakın stop eder araba diye utanma
Bu yüzden acemilikte kalkamam yeniden diye,durmuyor bayan sürücüler
Yada acemisin diye utanma
Panik yapma bırak arkandaki istediğin kadar cırlasın
Baktın park edemiyorsun
Hemen ilk gördüğüne rica et
“Acemiyim lütfen tarif edermisiniz”de,utanma bunun ayıbı yok

Ben aktif kullanıyorum araba ama henüz bende de tam gelişmedi o. Yani daralan sokakta park etmiş arabalar varsa yavaş geçiyorum. Önümden bi araç geçiyorsa onu hizalıyorum. Geçen eşime dedim bende hala korkuyorum çok dar yerlerde hızımı baya düşürüyorum diye. Normal zamanla o refleks oluşur sen takılma ona dedi

Bu şekilde herhalde en azından 1 ay sonra mahalle arasında gündüz tek başıma kullanabilirim diye umudediyorum :)

Hergün kullanırsan olur
Sonra bir gün tüm cesaretini toplayıp tek çıktığında
Artık seni kimse tutamaz :)
İnşallah canım ya bu sefer çok hevesliyim ve gerçekten çok istiyorum kullanmayı ... ehliyet var araba var kullanamamak çok üzüyor böyle bir durumda :(

İnşallah canım ya bu sefer çok hevesliyim ve gerçekten çok istiyorum kullanmayı ... ehliyet var araba var kullanamamak çok üzüyor böyle bir durumda :KK43:
Tabiki kullanırsın
Herkes öğrendi,yakında bu konuyu açtığına bile şaşacaksın
Hergün sürersen olur
Trafikte Işık’larda durup kalkmaya başladığında,bilki başardın.gerisi sana kalmış
Ama dediğim gibi sakın utanma.
Trafikte giderken yavaşsın diye korna basanlara kulak asma
Geçsin gitsin onlar,yoksa panikleyip hızlanma şeridinden gittiğin sürece korkma
Ve baktın bir çıkmaza girdim,şaşırdın yada çıkamıyorsun dönemiyorsun,yada geri geri gitmen gerekiyor gidemiyorsun yada paniğe kapıldın,ilk işin dörtlüleri yakmak olsun ve yardım iste birinden
Yardım istemekten çekinme
Acemiyimm lütfen tarif edin de
Böyle böyle öğreneceksin

Banada babam öğretmişti
Annem arkada otururdu
Bir kavgaya tutuşurduk babamla :KK70:
Frene baaaasss derdi,bende basardım
Ben sana bas mı dedim ? Hafifçe dokun demek istedim derdi
Bas gaza bas derdi
Bas mı dedim hafifçe dokun dedim :KK70:
Biz kavgaya tutuşurduk annemde gülerdi arkada

:D :D hayır ben bıde sımdıkıler gbı oyle guzel araclardada ogrenmedım murat 131 serce124 :KK53: debraj zaten kolum kadar :KK53: e boyum kısa :KK53:debraja kokleyebılmek ıcın assa ınıp basmam gerekıyordu sanki :D :D :D 3. vıtes gecmıyordu hey gıdı gunler...

Önce şehirlerarası yolda sürdüm kesintisiz 4-5 saat suruyordum. Sonra bir gün kızımı arabayla benim bakıcısını bırakma ve alma durumun ortaya çıktı. O gün tek.basima İstanbul trafiğine çıktım. 1-2 gün tedirginlik yaşadım. 2 gün lastik patlattım mesela. Ama şuan 2 senedir çok rahat kullanıyorum. Hatta bazen eşim trafikte biraz fevri olduğu için kendim sürmeyi tercih ediyorum.

Ben çok zor cesaret edip aldım ehliyeti. Eşimle o kadar büyük kavgalar ettik ki direksiyonda kac defa arabanın kapısını çarpıp indim arabadan. Sonra tek çıktım ilk defa. O kadar büyük korkular yaşadım ki ilk sürüşümde. Sağolsun buranın halkı da baya taciz etti yavaş gidiyorum diye. Sol seride geçemediğim için eve gidemediğim çok oldu, sol şeritte kalınca da sürekli korna yiyordum. Neyse velhasıl kelam şükürler olsun şuan iyi kullanıyorum.

Yani 3 aydır tek çıkıyorum trafiğe. Ehliyeti alalı da 4 ay oldu diyelim.

:KK70: :KK70: hayır ben bıde sımdıkıler gbı oyle guzel araclardada ogrenmedım murat 131 serce124 :KK53: debraj zaten kolum kadar :KK53: e boyum kısa :KK53:debraja kokleyebılmek ıcın assa ınıp basmam gerekıyordu sanki :KK70: :KK70: :KK70: 3. vıtes gecmıyordu hey gıdı gunler...
Aynen şimdi yağ gibi geliyor tüm vitesler
Babam derdi “bir kere senin o ayakkabılarda hayat yok,iş yok onlarda,öyle sürülürmü araba topukluyla”
Yetişemezdim ki bende,birde ne hidrolik direksiyonu Renault ta öğrendim şu eski olanlarda :KK53:
Kollarım ve bir bacağım kas ağrısından sızlardı
Birde kırmızıydı babamın Renaultu :KK70:
Cayır cayır dikkat çekerdi arkadaşlarım hep dalga geçerdi sürdüğün arabaya bak kendine Bak,gözlükler saçlar yapılı havalı arabada iş Yok deyip babacığımın arabasıyla dalga geçerlerdi:KK70:
Öğrendikten sonra yaylaya giderdik kızlarla
Onlarda saçlar sarı sarı,makyajlı
Işık’larda durduğumuzda eğilip saklanırlardı utanırlardı :KK70:
Ama Birgün yolda kaldık babam benzin Yok koy demiş. Ben duymadım
Yaylaya gidiyoruz yine sarılarla,bunlar saklanıyor ışıklarda tabi gülerek
Yolda kaldık sonra
İttirdim bunlara arabayı görmelisin ama bunların saçlar sarı,gözlükler gözde itin diyorum :KK70:itiyor gariplerim
Dedim ki,demekki neymiş arabanın iyisi kötüsü olmazmış yeterki yolda bırakmasın:-)

aslında bu korkuları veren gene erkekler. tabı kı acemlık olacak ama bazı hemcınslerım cidden sırf hava ugruna tam tamına
Aynen şimdi yağ gibi geliyor tüm vitesler
Babam derdi “bir kere senin o ayakkabılarda hayat yok,iş yok onlarda,öyle sürülürmü araba topukluyla”
Yetişemezdim ki bende,birde ne hidrolik direksiyonu Renault ta öğrendim şu eski olanlarda :KK53:
Kollarım ve bir bacağım kas ağrısından sızlardı
Birde kırmızıydı babamın Renaultu :KK70:
Cayır cayır dikkat çekerdi arkadaşlarım hep dalga geçerdi sürdüğün arabaya bak kendine Bak,gözlükler saçlar yapılı havalı arabada iş Yok deyip babacığımın arabasıyla dalga geçerlerdi:KK70:
Öğrendikten sonra yaylaya giderdik kızlarla
Onlarda saçlar sarı sarı,makyajlı
Işık’larda durduğumuzda eğilip saklanırlardı utanırlardı :KK70:
Ama Birgün yolda kaldık babam benzin Yok koy demiş. Ben duymadım
Yaylaya gidiyoruz yine sarılarla,bunlar saklanıyor ışıklarda tabi gülerek
Yolda kaldık sonra
İttirdim bunlara arabayı görmelisin ama bunların saçlar sarı,gözlükler gözde itin diyorum :KK70:itiyor gariplerim
Dedim ki,demekki neymiş arabanın iyisi kötüsü olmazmış yeterki yolda bırakmasın:-)

hahahahahahaha ay arabayı itmelerı daha iyi olmus :D :D hakkaten ya hıdrolık direksıyon degıldı cevırırken oyle zorlanırdım kı sankı tıtanıgının dümenını cevıırıyomusum gıbı :KK53: itiraf edıyorum topukluyla evet surebılıyorum ama koltugun altında muhakkak plastık terlıkler olur :KK53: hatta bazen o terlıklerle surup unutup onlarla araban ınmıslıgımde olmustur :silah:
lüksü hurdası farketmez benım babam derdi ayagımızı yerden kessin yeter :KK51:

Bana babam öğretmişti vakti zamanında. İlk 3-4 sürüşü trafiğe çıkmadan yapmıştık ancak zamanla durumumun trafiğe gayet müsait olduğunu söyledi ve yanındayken trafiğe çıkıyordum, her gittiğimiz yere arabayı ben götürüyordum hatta. Ufak tefek kazalarım da oldu ama asla vazgeçmedim, söylediğiniz kenarlardan geçer mi hissi bende de çok olurdu; çünkü tecrübesizdim. Şimdi tek başıma uzun yola çıkıyorum, Ankara ve İstanbul’un en işlek caddelerinde araba kullanıyorum. Size tavsiyem;

Eşinizdense tek başınıza çıktıkça kendinize güveniniz gelir. Çünkü biri yanındayken ona güvenirsiniz ben Ben yolun ortasında dörtlüleri yakıp napacağım şimdi diye düşündüğümü, yandan geçen arabalara kırmızı ışıktayken el kol işareti yapıp cam indirip “ abi sola dönecektim ama ortada durmuşum beni beklesen de dönsem dediğimi hatırlıyorum

aslında bu korkuları veren gene erkekler. tabı kı acemlık olacak ama bazı hemcınslerım cidden sırf hava ugruna tam tamına

hahahahahahaha ay arabayı itmelerı daha iyi olmus :KK70: :KK70: hakkaten ya hıdrolık direksıyon degıldı cevırırken oyle zorlanırdım kı sankı tıtanıgının dümenını cevıırıyomusum gıbı :KK53: itiraf edıyorum topukluyla evet surebılıyorum ama koltugun altında muhakkak plastık terlıkler olur :KK53: hatta bazen o terlıklerle surup unutup onlarla araban ınmıslıgımde olmustur :silah:
lüksü hurdası farketmez benım babam derdi ayagımızı yerden kessin yeter :KK51:
Nasıl güvende ve rahat hissediyorsan öyle sür tabiki
Ben her türlü sürerim
Eskiden ilk öğrendiğimde topukluyla sürmezdim babam kızıyordu şimdi hiç farketmiyor
Burda Hırvatistan’da terlikle sürmek yasak zaten
Ama yakalarsa tabi polis :KK45:
Vallahi öyle hiç farketmez sürerim her arabayı elime gelen her arabayı sürerim
Türkiye’ye gittiğimde babamın dolmuşumsu bir arabası var :halay:onu sürüp köye oraya buraya gidiyorum
Arkadaşlarım cennet mahallesindeki gibi doluşuyorlarmış arabaya öyle hissediyorlarmış kendilerini öyle diyorlar
Bunlarada araba beğendiremiyorum :KK53:
Doluşup gidiyoruz işte ne güzel
Evet annemde babamda aynı şeyi söyler ayağını yerden kessin yeter derler

Back
X